“Bİr bölümde İlgİlİ yarIyIlda açIlacak derslerİn hangİ öğretİm elemanlarI tarafIndan verİleceğİ bölüm kurulu önerİsİ üzerİne Fakülte Yönetİm Kurulu.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HAKKARİ ÜNVERSİTESİ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
Advertisements

PROJE Üniversite Döner Sermayesi kapsamında proje hizmetlerinden yararlanmak isteyen kurum/kuruluş/kişi(ler) Dekanlık/Müdürlük Makamına, isteklerini belirten.
HAYIR HAYIR HAYIR Staj Yeri Buldun mu? EVET EVET
EK DERS ÜCRETİ (1) 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanununun 11 inci maddesi hükümleri gereği Yükseköğretim Kurumlarında kısmı statüde çalışanlar dahil.
Nevşehİr Ünİversİtesİ
EK DERS ÜCRETİ (1) 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanununun 11 inci maddesi hükümleri gereği Yükseköğretim Kurumlarında kısmı statüde çalışanlar dahil.
DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI
YIL SONU YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLER ve HATIRLATMALAR
SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ BÖLÜMÜ
ADAY ÖĞRENCİ BAŞVURU BELGELERİNİN HAZIRLANMASI Adet Aday Öğrenci Başvuru Formu (Duyurular Bölümündeki linkten indirebilirsiniz) 2- 2 Adet Transkript.
STAJ ESASLARI Yrd. Doç Dr. Tuba Kıyan.
Güz Yrd. Doç.Dr. Zeynep Ocak
Stratejik Plan Otomasyonu
Bitirme Çalışması Çevre Mühendisliği Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yüksel ARDALI
Erasmus Koordinatörler Toplantısına Hoşgeldiniz
Çankaya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü
Ardahan ÜNİVERSİTESİ Yaz Okulu YÖNETMELİĞİ
STAJ İŞLEMLERİ.
YÖK Avrupa Birliği ve Uluslararası İlişkiler Birimi
KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
EK DERS TAHAKKUK VE ÖDEMELERİNE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME SUNUMU
YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UZMANLIK EĞİTİMİ 9 Ocak 2013.
SDÜ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ İMALAT MÜHENDİSLİĞİ
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UZMANLIK EĞİTİMİ 4 Ocak 2013 Tarihindeki Fakülte Kurulu’nda kabul edilen ilkeler ve çalışmalar.
DERS AÇMA İŞLEMLERİ Akademik birimlere; yıl, dönem ve eğitim türü seçilerek ders açma ve açılan dersleri düzenleme ekranıdır. Bu ekran içerinde 3 bölüm.
Hacettepe Üniversitesi Nüfus Etütleri Enstitüsü
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI. Mevlana Değişim Programı, Türkiye’de yurt içinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurt dışında eğitim veren yükseköğretim.
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA UYUM EYLEM PLANININ HAZIRLANMASI BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
STAJ YAPACAK ÖĞRENCİLERİMİZ AŞAĞIDA BELİRTİLEN ADIMLARI TAKİP EDEREK STAJ İŞLEMLERİNE BAŞLAYABİLİRLER.
Bitlis Eren Üniversitesi
TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tez Çalışması Orijinallik Raporu Alınması ve Kullanılması Uygulama Esasları.
KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ OF TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ İŞYERİ EĞİTİMİ SUNUSU.
2015 UYGULAMASINDA ÖNCE ( ARASI TEŞVİK DEĞERLENDİRME İÇİN) A.GEÇİCİ AKADEMİK TEŞVİK KOMİSYONU (ÜNİVERSİTE DÜZEYİNDE) B.GEÇİCİ ÖN.
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
 Staj süresi, toplam 50 işgünüdür. Bu sürenin 25 işgünü ENT 200 fabrika stajını, 25 işgünü de ENT 300 büro stajını kapsar. Öğrenci, bölümde geçirdiği.
 Staj süresi, toplam 50 işgünüdür. Bu sürenin 25 işgünü ENT 200 fabrika stajını, 25 işgünü de ENT 300 büro stajını kapsar. Öğrenci, bölümde geçirdiği.
 Bölümümüzde staj ve iş yeri eğitiminden Doç. Dr. Fatih AKSOY ve Arş. Grv. Muhammed GÜZEL sorumludur.
KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI İDARİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI “Geleceğe… En İyiye…” Nisan 2016 İDARİ DEĞERLENDİRME.
Öğrenim Hareketliliği -Giden Öğrenciler -Gelen Öğrenciler
AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI 2
ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ
ERASMUS HAZIRLIK VE DESTEK PROGRAMI MART 2017
Bilgisayar Mühendisliğine Giriş Ders-2
STAJ İŞLEMLERİ STAJ YAPACAK ÖĞRENCİLERİMİZ AŞAĞIDA BELİRTİLEN ADIMLARI TAKİP EDEREK STAJ İŞLEMLERİNE BAŞLAYABİLİRLER.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
AKTS Hesaplaması.
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
VETERİNER HEKİMLİĞİ TARİHİ
YÜKSEK LİSANS DERS SEÇME İŞLEMLERİ
ÖĞRENME ÇIKTILARI HAZIRLAMA VE ÖĞRENCi İŞ YÜKÜ HESABI
FAKÜLTE-SANAYİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ
ESM Staj Bilgilendirme
T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ İŞLEMLERİ
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü
Ebelikte Uzaktan Öğretim Birim Koordinatörü ve program sorumlusu
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
STAJ İŞLEMLERİ STAJ YAPACAK ÖĞRENCİLERİMİZ AŞAĞIDA BELİRTİLEN ADIMLARI TAKİP EDEREK STAJ İŞLEMLERİNE BAŞLAYABİLİRLER.
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI ARASINDA
Evet (60 AKTS GAB NO 2,50 tamamlandı mı ?) Evet Evet
ÜNİVERSİTE ORGANLARI Öğr. Gör
Kadir Has Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
FAKÜLTE-SANAYİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İŞYERİ EĞİTİMİ BAŞVURU VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 10 Kasım 2019 Pazar.
ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE
Sunum transkripti:

“Bİr bölümde İlgİlİ yarIyIlda açIlacak derslerİn hangİ öğretİm elemanlarI tarafIndan verİleceğİ bölüm kurulu önerİsİ üzerİne Fakülte Yönetİm Kurulu tarafIndan belİrlenİr.”

ÖĞRETİM ELEMANININ ders BEYANINI DOLDURURKEN DİKKAT ETMESİ GEREKENLER Güz ve Bahar Dönemi başlamadan önce; Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Formlar kısmında yer alan “Ders Beyanı” formunu doldurup imzalayarak bağlı olduğu bölüme verir. Öğretim Planı ile ders programı, ders programı ile ders beyanlarının birebir kontrolünün sağlanmasının sorumluluğu Bölüm başkanlarına aittir. Açılmayan veya kapatılan dersler beyanda yer almamalıdır.

Doldurulan beyan Bölüm ve Enstitü ders programı ile uyumlu olmalıdır. Örnek: Proğramda “X” dersi Çarşamba günü ise öğretim elemanı o dersi beyanında Çarşamba gününe yazması gerekmektedir. Ödemeyi etkileyeceğinden idari görev ve akademik unvanlar doğru şekilde yazılmalıdır. Bitirme tezi ve Seminer dersi 2 saatten fazla yazılmamalıdır. (Bitirme Tezi 1.öğretim veya 2.öğretim ayırımı yapılmaksızın 2 saat olarak yazılır)

Kurum dışı verilen derslerin beyanda belirtilmesi zorunlu olup Vakıf veya Devlet olduğunun belirtilmesi gerekmektedir. 1. ve 2. Öğretim derslerini beyana yazarken; 1.Öğr.dersleri saat 08.00-18.00 arası, 2.Öğr.dersleri ise kesinlikle 16.00-23.00 arasında, Cumartesi günlerinde ise saat 08.00-18.00 arasında yapılabilir. Eğitim-Öğretim yönetmeliğine göre Pazar gününe 1. veya 2.öğretim dersi yazılmamalıdır. Tezsiz Yüksek Lisans dersleri saat 17.00’den sonra yazılmalıdır.

Yüksek Lisans ve Doktora tez danışmanlığı ile Dönem projesi öğrencilerinin isimleri yazılmalıdır. Dersin kodu, grubu, öğrenci sayısı ve T-U-L kısmı doğru yazılmalıdır. Ortak yapılan dersler beyana işlenirken; -Ders saati 2’ye bölünebilir. -Dönem haftaları 2’ye bölünebilir. (Belli tarih aralıklarını beyanda belirtmek zorunlu olup, Bölüm sekreteri tarafından alternatif program girilmelidir.)

Yüksek Lisans + Doktora tez danışmanlıkları her öğrenci için 1 saat uygulama olarak, Yüksek Lisans Uzmanlık alan dersi için 3 saat teorik, Doktora uzmanlık alan dersi 5 saat teorik olarak yazılır. Bölüm sekreterleri uzmanlık alan dersini EUS’a işlerken her saate tüm öğrencileri seçerek kaydet işlemi yapmalıdır. Öğretim elemanları tarafından doldurulan ders beyanları imzalanarak 2 nüsha şeklinde bölüme teslim edilir ve beyanlar bölüm başkanı tarafından da imzalanır.

BÖLÜM SEKRETERLERİNİN DİKKAT ETMESİ GEREKENLER Ders Programına uygun olarak öğretim üyesi tarafından doldurulan ve Bölüm başkanı tarafından imzalanan ders beyanı bölüm sekreteri tarafından EUS’a işlenir. Bölüm sekreteri tarafından EUS’a işlenen beyanın öğretim elemanı tarafından kendi şifresi ile onaylanması gerekmektedir. Ancak onaylama yapmadan önce verdiği beyan ile sisteme girilen beyanın aynı olduğunun kontrol edilmesi gerekmektedir. Fark var ise bölüm sekreteri ile irtibata geçip gerekli düzeltme yaptırılmalıdır. Düzeltmeden sonra onaylama işlemi yapılmalıdır. SİSTEMDE ONAYLANAN BEYANIN DOĞRULUĞUNDAN ÖĞRETİM ÜYESİ SORUMLUDUR. Girişi yapılmış olsa dahi EUS’ta onaylanmayan beyanlar hesaplamaya dahil edilmediğinden ödeme çıkmamaktadır. Öğretim elemanı tarafından onaylanan beyanlar 2 nüsha çıktı alınıp (Her iki sayfanın da) imzalanıp bölüm sekreterine teslim edilir.

EK DERS ÖDEMELERİNİN ZAMANINDA VE EKSİKSİZ ÖDENMESİ İÇİN YAPILMASI GEREKENLER Öğretim elemanları; beyanını, izinli, görevli ve raporlu durumlarının belgelerini bölüm sekreterliğine zamanında vermeli ve bölüm sekreteri EUS’a bilgi girişi işlemini yapmalıdır. EUS Takviminde belirlenmiş sürede girilmeyen izinler, kişi borcu işlemine sebebiyet vermektedir. Bölüm başkanlıkları; beyanların hocalar tarafından doldurulup bölüme verilmesi, sistemden onaylanması işlemlerinin zamanında yapılmasından sorumludur.

Fakülte Sekreterleri EUS Takviminde yer alan tüm süreçlerin takibinden ve kontrolünden Gerçekleştirme Görevlisi olarak sorumludur.