Kırmızı Kutucuklardan Anahtar Kelimeyi Bulunuz.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Hz. İDRİS [a.s].
Advertisements

SOY AĞACI AKRABALARIM HAZIRLAYAN: BÜŞRA SÜME
AD KAVMİ.
AHMET NAFİZ DEMİR * * 2005 a.g.b k.g.b z.g.e a.g.b a.g.b o.l.m a.g.b
ÇAYIROVA İNSANA HİZMET DERNEĞİ
PEYGAMBERLER VE MUCİZELERİ
Semavi Kitaplara İman Hilal DEMİRTAŞ.
Ders: Temel Dini Bilgiler Konu: Peygamberlik
Kitaplara iman
VAHİY Allah’ın peygamberlerine gönderdiği bilgilere ve mesajlara vahiy denir. Vahiy meleği Cebrail’dir.
KUTLU DOĞUM HAFTASI bilgidagi.com.
PEYGAMBERLERE VE İLAHİ KİTAPLARA İMAN
DÜŞÜNCELERİMİZİ NASIL KORUYALIM? ETKİNLİĞİ
Hristiyanlık Günümüzde Yaşayan Dinleri Tanıyalım
DUA: Allahım benim, ailemin, yakınlarımın ve sana inanan bütün müslüman kardeşlerimin ve ahiri aleme göçmüş bütün akrabalarımın ve onlar gibi bütün.
Sıralanışı Sözcük ve Sözcüklerin Hazırlayan Şerife TUNCA
ALFABEMİZDEKİ HARF SIRASINI ÖĞRENELİM FUAT ŞURGUN.
BİR ZİHİN JİMLASTİĞİNE NE DERSİNİZ
ÜNİTE ÜRÜN DOSYASI SUNUMU
EVLERİNİN YANIDAKİ TAPINAKLAR
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İNLİCE AHMET NAZİF ZORLU ORTAOKULU BİLGİ YARIŞMASINA HOŞGELDİNİZ…
DİN NİÇİN EVRENSEL BİR GERÇEKLİKTİR?
TERBİYESİ 0 ÇOCUK 1.Çocuk doğarken fıtratı temiz olarak doğar, sonra bu temiz fıtrat anne babaya göre değişir. 2. Sadece maddi hayatını bahane ederek.
Yahudilik-Musevilik Yehova Hz.Musa Tevrat M.Ö civarında Kudüs
Ehli Beyt Sevgisi Ve Kerbela
İslam Hz.Muhammed (s.a.v) Allah c.c. Kuran-ı Kerim M.S. 6. yy'da Hilal
PEYGAMBERLERE ve İLAHİ KİTAPLARA İNANÇ
KAVRAMLAR Peygamber: Rasul: Nebi:
Peygamber ve Peygamberlere İman
İlahi Kitaplara İman -Allah Niçin Vahiy Göndermiştir?
İncil kelime olarak müjde, talim ve öğretici anlamlarına gelmektedir. Allah (C.C.) Teala Hz. İsa aracılığıyla Yahudilere gönderilmiştir. Ancak Yahudiler.
İlahi Kitap İlahi Kitaplara İman.
KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN BALIKESİR Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü
PEYGAMBERLER TARİHİ.
KİMLER KURBAN KESMEKLE YÜKÜMLÜDÜR?
Peygamberlere İman “Peygamber kendisine Rabbi tarafından indirilene iman etti, müminler de. Her biri Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine.
DERSİN ADI:Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
KURAN. Allah tarafından gönderilen ilahi kitapların sonuncusu olan KURAN-I KERİM, Son peygamber Hz.Muhammed’e indirilmiştir. Sözlükte toplamak,okumak,biraraya.
Kitaplara İman “…Kim Allah’ı, meleklerini, kitaplarını, peygamberlerini ve ahiret gününü inkâr ederse şüphesiz derin bir sapıklığa düşmüştür.” (Nisa suresi,
TANRISI PEYGAMBERİ MERKEZİ ORTAYA ÇIKIŞI KİTABI Yehova Hz.Musa Tevrat M.Ö civarında Kudüs Yahudilik-Musevilik.
Kur’an’daki peygamber kıssalarının her biri, insanoğlu var oldukça var olacak hayati bir problemin çözüm anahtarını verir. PEYGAMBER KISSALARI Âyetlerimiz.
Bugün neler öğreneceğiz?
Hz. İbrahim Prof. Dr. Şadi Eren.
Bugün neler öğreneceğiz?
Aşağıda verilen kandillerle ilgili kavramları
Son İlahi Kitap Kur’an-ı Kerim
Bugün neler öğreneceğiz?
Bugün neler öğreneceğiz?
Anadolu'nun ilk Camisi Habib-i neccar Cami ve Habib-i Neccar Hazretleri Hikayesi ve Tarihçesi.
Merhaba arkadaşlar her ilim dalının olduğu gibi tefsir ilminin de kendine özgü kavramları vardır. Tefsir, te’vil , tercüme ve meal bu ilmin temel kavramlarıdır.
HZ.ASİYE HZ.ASİYE’YE KIRGINIM SEMA TURSUN SEMA TURSUN.
Kur'an-ı Kerîm'in üçüncü suresi. Sure, Medine'de nazil olmuştur. Surenin 33. ayetinde Musa (a.s.)'in babası İmrân'dan bahsedildiği için İmrân Âilesi anlamına.
Ibraniler Davud'un Yildızı.
HZ.ADEM İ N HAYATI Hz. Adem;ilk Peygamber ve ilk insandır. Allah O’nu topraktan yaratmı ş, sonra ruhundan üfleyerek can vermi ş tir.
Hızlı Okuma Egzersizleri
Şehit Ahmet Özsoy Anadolu İmam Hatip Lisesi
Şehit Ahmet Özsoy Anadolu İmam Hatip Lisesi
Ünitemizden Öğrendiklerimiz
YAHUDİLİK Yahudilik, MÖ. XIII. yüzyılda Hz. Musa’ya gelen vahiyle başlayıp gelişen bir dindir. Kur’an-ı Kerim’de bu dinin mensubu olan Yahudilerden çokça.
Peygamber ve İlahi Kitap İnancı
7. SINIF 1. ÜNİTE Melek ve Ahiret İnancı.
 Doğum yeri Kudüs'tür.  Hem peygamber hem de kraldır.  Allah tarafından kendisine Zebur isimli kutsal kitap indirilmiştir.
5. Sınıf 2. Ünite: Ramazan ve Oruç
5. Sınıf 2. Ünite: Ramazan ve Oruç
Bir Peygamber Tanıyorum: Hz. Salih (a. s.)
Peygamber ve İlahi Kitap İnancı
AD KAVMİ.
Peygamber ve İlahi Kitap İnancı 6. SINIF 1. ÜNİTE Ünite Konuları için tıklayınız.
PEYGAMBERLER VE MUC İ ZELER İ. İ Ç İ NDEK İ LER Hz.Adem (a.s) Mucizesi…4 Hz.Davud (a.s) Mucizesi…5 Hz.Elyesa (a.s) Mucizesi…6 Hz.Eyyub(a.s) Mucizesi…7.
Sunum transkripti:

Kırmızı Kutucuklardan Anahtar Kelimeyi Bulunuz. 21 16 12 5 7 3 24 8 20 10 25 2 1 6 9 5 Sorular : İlk insan, ilk peygamber Terzilerin piri, bulutların hükümdarı Büyük tufanın peygamberi, insanlığın ikinci atası Çığlıkla helak olan Ad kavminin peygamberi Kayadan deve çıkarmasıyla bilinen Ateşe atılan, putları kıran, Halilullah Kavmi yanardağ patlamasıyla helak olan Kuran-ı Kerim’ deki lakabı Allah’ın kurbanı olan Yaşlı bir baba ve kısır bir anneden doğan mucize İsrailoğullarının atası Kuyuya atılan, güzelliğiyle bilinen peygamber Peygamberler hatibi, Hz. Musa’nın kayınpederi Asanın sahibi, Tevrat’ın peygamberi Hz. Musa’nın yardımcısı ve kardeşi Zebur’un peygamberi, sesiyle bilinir Cinlerin ve hayvanların hükümdarı, büyük bir kral Hastalığına olan sabrıyla bilinen peygamber Balığın karnındaki peygamber Semaya yükseltilen ilk peygamber Hz. İlyas’ın yardımcısı Hz. Elyesa’nın halifesi seçtiği peygamber İsrailoğullarının testere ile şehit ettiği peygamber Hz. Zekeriyya’nın oğlu Semaya yükseltilen, İncilin peygamberi Son peygamber, Habibullah 2 12 7 24 22 16 23 17 3 13 8 1 11 19 15 25 20 4 10 14 18

A D E M Sorular : İlk insan, ilk peygamber 21 Sorular : İlk insan, ilk peygamber Terzilerin piri, bulutların hükümdarı Büyük tufanın peygamberi, insanlığın ikinci atası Çığlıkla helak olan Ad kavminin peygamberi Kayadan deve çıkarmasıyla bilinen Ateşe atılan, putları kıran, Halilullah Kavmi yanardağ patlamasıyla helak olan Kuran-ı Kerim’ deki lakabı Allah’ın kurbanı olan Yaşlı bir baba ve kısır bir anneden doğan mucize İsrailoğullarının atası Kuyuya atılan, güzelliğiyle bilinen peygamber Peygamberler hatibi, Hz. Musa’nın kayınpederi Asanın sahibi, Tevrat’ın peygamberi Hz. Musa’nın yardımcısı ve kardeşi Zebur’un peygamberi, sesiyle bilinir Cinlerin ve hayvanların hükümdarı, büyük bir kral Hastalığına olan sabrıyla bilinen peygamber Balığın karnındaki peygamber Semaya yükseltilen ilk peygamber Hz. İlyas’ın yardımcısı Hz. Elyesa’nın halifesi seçtiği peygamber İsrailoğullarının testere ile şehit ettiği peygamber Hz. Zekeriyya’nın oğlu Semaya yükseltilen, İncilin peygamberi Son peygamber, Habibullah 6 9 5 2 12 7 24 22 16 23 17 3 13 8 1 A D E M 11 19 15 25 20 4 10 14 18

İ D R İ S A D E M Sorular : İlk insan, ilk peygamber 21 Sorular : İlk insan, ilk peygamber Terzilerin piri, bulutların hükümdarı Büyük tufanın peygamberi, insanlığın ikinci atası Çığlıkla helak olan Ad kavminin peygamberi Kayadan deve çıkarmasıyla bilinen Ateşe atılan, putları kıran, Halilullah Kavmi yanardağ patlamasıyla helak olan Kuran-ı Kerim’ deki lakabı Allah’ın kurbanı olan Yaşlı bir baba ve kısır bir anneden doğan mucize İsrailoğullarının atası Kuyuya atılan, güzelliğiyle bilinen peygamber Peygamberler hatibi, Hz. Musa’nın kayınpederi Asanın sahibi, Tevrat’ın peygamberi Hz. Musa’nın yardımcısı ve kardeşi Zebur’un peygamberi, sesiyle bilinir Cinlerin ve hayvanların hükümdarı, büyük bir kral Hastalığına olan sabrıyla bilinen peygamber Balığın karnındaki peygamber Semaya yükseltilen ilk peygamber Hz. İlyas’ın yardımcısı Hz. Elyesa’nın halifesi seçtiği peygamber İsrailoğullarının testere ile şehit ettiği peygamber Hz. Zekeriyya’nın oğlu Semaya yükseltilen, İncilin peygamberi Son peygamber, Habibullah 6 9 5 2 İ D R İ S 12 7 24 22 16 23 17 3 13 8 1 A D E M 11 19 15 25 20 4 10 14 18

İ D R İ S N U H A D E M Sorular : İlk insan, ilk peygamber 21 Sorular : İlk insan, ilk peygamber Terzilerin piri, bulutların hükümdarı Büyük tufanın peygamberi, insanlığın ikinci atası Çığlıkla helak olan Ad kavminin peygamberi Kayadan deve çıkarmasıyla bilinen Ateşe atılan, putları kıran, Halilullah Kavmi yanardağ patlamasıyla helak olan Kuran-ı Kerim’ deki lakabı Allah’ın kurbanı olan Yaşlı bir baba ve kısır bir anneden doğan mucize İsrailoğullarının atası Kuyuya atılan, güzelliğiyle bilinen peygamber Peygamberler hatibi, Hz. Musa’nın kayınpederi Asanın sahibi, Tevrat’ın peygamberi Hz. Musa’nın yardımcısı ve kardeşi Zebur’un peygamberi, sesiyle bilinir Cinlerin ve hayvanların hükümdarı, büyük bir kral Hastalığına olan sabrıyla bilinen peygamber Balığın karnındaki peygamber Semaya yükseltilen ilk peygamber Hz. İlyas’ın yardımcısı Hz. Elyesa’nın halifesi seçtiği peygamber İsrailoğullarının testere ile şehit ettiği peygamber Hz. Zekeriyya’nın oğlu Semaya yükseltilen, İncilin peygamberi Son peygamber, Habibullah 6 9 5 2 İ D R İ S 12 7 24 22 16 23 17 3 N U H 13 8 1 A D E M 11 19 15 25 20 4 10 14 18

İ D R İ S N U H A D E M H U D Sorular : İlk insan, ilk peygamber 21 Sorular : İlk insan, ilk peygamber Terzilerin piri, bulutların hükümdarı Büyük tufanın peygamberi, insanlığın ikinci atası Çığlıkla helak olan Ad kavminin peygamberi Kayadan deve çıkarmasıyla bilinen Ateşe atılan, putları kıran, Halilullah Kavmi yanardağ patlamasıyla helak olan Kuran-ı Kerim’ deki lakabı Allah’ın kurbanı olan Yaşlı bir baba ve kısır bir anneden doğan mucize İsrailoğullarının atası Kuyuya atılan, güzelliğiyle bilinen peygamber Peygamberler hatibi, Hz. Musa’nın kayınpederi Asanın sahibi, Tevrat’ın peygamberi Hz. Musa’nın yardımcısı ve kardeşi Zebur’un peygamberi, sesiyle bilinir Cinlerin ve hayvanların hükümdarı, büyük bir kral Hastalığına olan sabrıyla bilinen peygamber Balığın karnındaki peygamber Semaya yükseltilen ilk peygamber Hz. İlyas’ın yardımcısı Hz. Elyesa’nın halifesi seçtiği peygamber İsrailoğullarının testere ile şehit ettiği peygamber Hz. Zekeriyya’nın oğlu Semaya yükseltilen, İncilin peygamberi Son peygamber, Habibullah 6 9 5 2 İ D R İ S 12 7 24 22 16 23 17 3 N U H 13 8 1 A D E M 11 19 15 25 20 4 10 14 H 18 U D

İ D R İ S A L İ H N U H A D E M H U D Sorular : 21 Sorular : İlk insan, ilk peygamber Terzilerin piri, bulutların hükümdarı Büyük tufanın peygamberi, insanlığın ikinci atası Çığlıkla helak olan Ad kavminin peygamberi Kayadan deve çıkarmasıyla bilinen Ateşe atılan, putları kıran, Halilullah Kavmi yanardağ patlamasıyla helak olan Kuran-ı Kerim’ deki lakabı Allah’ın kurbanı olan Yaşlı bir baba ve kısır bir anneden doğan mucize İsrailoğullarının atası Kuyuya atılan, güzelliğiyle bilinen peygamber Peygamberler hatibi, Hz. Musa’nın kayınpederi Asanın sahibi, Tevrat’ın peygamberi Hz. Musa’nın yardımcısı ve kardeşi Zebur’un peygamberi, sesiyle bilinir Cinlerin ve hayvanların hükümdarı, büyük bir kral Hastalığına olan sabrıyla bilinen peygamber Balığın karnındaki peygamber Semaya yükseltilen ilk peygamber Hz. İlyas’ın yardımcısı Hz. Elyesa’nın halifesi seçtiği peygamber İsrailoğullarının testere ile şehit ettiği peygamber Hz. Zekeriyya’nın oğlu Semaya yükseltilen, İncilin peygamberi Son peygamber, Habibullah 6 9 5 2 İ D R İ S A 12 7 L 24 İ 22 H 16 23 17 3 N U H 13 8 1 A D E M 11 19 15 25 20 4 10 14 H 18 U D

İ B İ D R İ S R A A L H İ İ H M N U H A D E M H U D Sorular : 21 Sorular : İlk insan, ilk peygamber Terzilerin piri, bulutların hükümdarı Büyük tufanın peygamberi, insanlığın ikinci atası Çığlıkla helak olan Ad kavminin peygamberi Kayadan deve çıkarmasıyla bilinen Ateşe atılan, putları kıran, Halilullah Kavmi yanardağ patlamasıyla helak olan Kuran-ı Kerim’ deki lakabı Allah’ın kurbanı olan Yaşlı bir baba ve kısır bir anneden doğan mucize İsrailoğullarının atası Kuyuya atılan, güzelliğiyle bilinen peygamber Peygamberler hatibi, Hz. Musa’nın kayınpederi Asanın sahibi, Tevrat’ın peygamberi Hz. Musa’nın yardımcısı ve kardeşi Zebur’un peygamberi, sesiyle bilinir Cinlerin ve hayvanların hükümdarı, büyük bir kral Hastalığına olan sabrıyla bilinen peygamber Balığın karnındaki peygamber Semaya yükseltilen ilk peygamber Hz. İlyas’ın yardımcısı Hz. Elyesa’nın halifesi seçtiği peygamber İsrailoğullarının testere ile şehit ettiği peygamber Hz. Zekeriyya’nın oğlu Semaya yükseltilen, İncilin peygamberi Son peygamber, Habibullah 6 9 İ 5 2 B İ D R İ S R A 12 7 A L 24 H İ 22 İ H 16 23 M 17 3 N U H 13 8 1 A D E M 11 19 15 25 20 4 10 14 H 18 U D

İ B İ D R İ S R A A L U T L H İ İ H M N U H A D E M H U D Sorular : 21 Sorular : İlk insan, ilk peygamber Terzilerin piri, bulutların hükümdarı Büyük tufanın peygamberi, insanlığın ikinci atası Çığlıkla helak olan Ad kavminin peygamberi Kayadan deve çıkarmasıyla bilinen Ateşe atılan, putları kıran, Halilullah Kavmi yanardağ patlamasıyla helak olan Kuran-ı Kerim’ deki lakabı Allah’ın kurbanı olan Yaşlı bir baba ve kısır bir anneden doğan mucize İsrailoğullarının atası Kuyuya atılan, güzelliğiyle bilinen peygamber Peygamberler hatibi, Hz. Musa’nın kayınpederi Asanın sahibi, Tevrat’ın peygamberi Hz. Musa’nın yardımcısı ve kardeşi Zebur’un peygamberi, sesiyle bilinir Cinlerin ve hayvanların hükümdarı, büyük bir kral Hastalığına olan sabrıyla bilinen peygamber Balığın karnındaki peygamber Semaya yükseltilen ilk peygamber Hz. İlyas’ın yardımcısı Hz. Elyesa’nın halifesi seçtiği peygamber İsrailoğullarının testere ile şehit ettiği peygamber Hz. Zekeriyya’nın oğlu Semaya yükseltilen, İncilin peygamberi Son peygamber, Habibullah 6 9 İ 5 2 B İ D R İ S R A 12 7 A L U T L 24 H İ 22 İ H 16 23 M 17 3 N U H 13 8 1 A D E M 11 19 15 25 20 4 10 14 H 18 U D

İ B İ D R İ S R A A L U T L H İ İ H M N U H İ S M A İ L A D E M H U D 21 Sorular : İlk insan, ilk peygamber Terzilerin piri, bulutların hükümdarı Büyük tufanın peygamberi, insanlığın ikinci atası Çığlıkla helak olan Ad kavminin peygamberi Kayadan deve çıkarmasıyla bilinen Ateşe atılan, putları kıran, Halilullah Kavmi yanardağ patlamasıyla helak olan Kuran-ı Kerim’ deki lakabı Allah’ın kurbanı olan Yaşlı bir baba ve kısır bir anneden doğan mucize İsrailoğullarının atası Kuyuya atılan, güzelliğiyle bilinen peygamber Peygamberler hatibi, Hz. Musa’nın kayınpederi Asanın sahibi, Tevrat’ın peygamberi Hz. Musa’nın yardımcısı ve kardeşi Zebur’un peygamberi, sesiyle bilinir Cinlerin ve hayvanların hükümdarı, büyük bir kral Hastalığına olan sabrıyla bilinen peygamber Balığın karnındaki peygamber Semaya yükseltilen ilk peygamber Hz. İlyas’ın yardımcısı Hz. Elyesa’nın halifesi seçtiği peygamber İsrailoğullarının testere ile şehit ettiği peygamber Hz. Zekeriyya’nın oğlu Semaya yükseltilen, İncilin peygamberi Son peygamber, Habibullah 6 9 İ 5 2 B İ D R İ S R A 12 7 A L U T L 24 H İ 22 İ H 16 23 M 17 3 N U H 13 8 1 İ S M A İ L A D E M 11 19 15 25 20 4 10 14 H 18 U D

İ S H A K B İ D R İ S R A A L U T L H İ İ H M N U H İ S M A İ L A D E 21 Sorular : İlk insan, ilk peygamber Terzilerin piri, bulutların hükümdarı Büyük tufanın peygamberi, insanlığın ikinci atası Çığlıkla helak olan Ad kavminin peygamberi Kayadan deve çıkarmasıyla bilinen Ateşe atılan, putları kıran, Halilullah Kavmi yanardağ patlamasıyla helak olan Kuran-ı Kerim’ deki lakabı Allah’ın kurbanı olan Yaşlı bir baba ve kısır bir anneden doğan mucize İsrailoğullarının atası Kuyuya atılan, güzelliğiyle bilinen peygamber Peygamberler hatibi, Hz. Musa’nın kayınpederi Asanın sahibi, Tevrat’ın peygamberi Hz. Musa’nın yardımcısı ve kardeşi Zebur’un peygamberi, sesiyle bilinir Cinlerin ve hayvanların hükümdarı, büyük bir kral Hastalığına olan sabrıyla bilinen peygamber Balığın karnındaki peygamber Semaya yükseltilen ilk peygamber Hz. İlyas’ın yardımcısı Hz. Elyesa’nın halifesi seçtiği peygamber İsrailoğullarının testere ile şehit ettiği peygamber Hz. Zekeriyya’nın oğlu Semaya yükseltilen, İncilin peygamberi Son peygamber, Habibullah 6 9 İ S H A K 5 2 B İ D R İ S R A 12 7 A L U T L 24 H İ 22 İ H 16 23 M 17 3 N U H 13 8 1 İ S M A İ L A D E M 11 19 15 25 20 4 10 14 H 18 U D

İ S H A K B İ D R İ S R A A L U T L H İ İ H M N U H İ S M A İ L A D E 21 Sorular : İlk insan, ilk peygamber Terzilerin piri, bulutların hükümdarı Büyük tufanın peygamberi, insanlığın ikinci atası Çığlıkla helak olan Ad kavminin peygamberi Kayadan deve çıkarmasıyla bilinen Ateşe atılan, putları kıran, Halilullah Kavmi yanardağ patlamasıyla helak olan Kuran-ı Kerim’ deki lakabı Allah’ın kurbanı olan Yaşlı bir baba ve kısır bir anneden doğan mucize İsrailoğullarının atası Kuyuya atılan, güzelliğiyle bilinen peygamber Peygamberler hatibi, Hz. Musa’nın kayınpederi Asanın sahibi, Tevrat’ın peygamberi Hz. Musa’nın yardımcısı ve kardeşi Zebur’un peygamberi, sesiyle bilinir Cinlerin ve hayvanların hükümdarı, büyük bir kral Hastalığına olan sabrıyla bilinen peygamber Balığın karnındaki peygamber Semaya yükseltilen ilk peygamber Hz. İlyas’ın yardımcısı Hz. Elyesa’nın halifesi seçtiği peygamber İsrailoğullarının testere ile şehit ettiği peygamber Hz. Zekeriyya’nın oğlu Semaya yükseltilen, İncilin peygamberi Son peygamber, Habibullah 6 9 İ S H A K 5 2 B İ D R İ S R A 12 7 A L U T L 24 H İ 22 İ H 16 23 M 17 3 N U H 13 8 1 İ S M A İ L A D E M 11 19 15 25 20 4 10 14 Y A K U B H 18 U D

İ S H A K B İ D R İ S R A A L U T L H İ İ H M N U H İ S M A İ L A D E 21 Sorular : İlk insan, ilk peygamber Terzilerin piri, bulutların hükümdarı Büyük tufanın peygamberi, insanlığın ikinci atası Çığlıkla helak olan Ad kavminin peygamberi Kayadan deve çıkarmasıyla bilinen Ateşe atılan, putları kıran, Halilullah Kavmi yanardağ patlamasıyla helak olan Kuran-ı Kerim’ deki lakabı Allah’ın kurbanı olan Yaşlı bir baba ve kısır bir anneden doğan mucize İsrailoğullarının atası Kuyuya atılan, güzelliğiyle bilinen peygamber Peygamberler hatibi, Hz. Musa’nın kayınpederi Asanın sahibi, Tevrat’ın peygamberi Hz. Musa’nın yardımcısı ve kardeşi Zebur’un peygamberi, sesiyle bilinir Cinlerin ve hayvanların hükümdarı, büyük bir kral Hastalığına olan sabrıyla bilinen peygamber Balığın karnındaki peygamber Semaya yükseltilen ilk peygamber Hz. İlyas’ın yardımcısı Hz. Elyesa’nın halifesi seçtiği peygamber İsrailoğullarının testere ile şehit ettiği peygamber Hz. Zekeriyya’nın oğlu Semaya yükseltilen, İncilin peygamberi Son peygamber, Habibullah 6 9 İ S H A K 5 2 B İ D R İ S R A 12 7 A L U T L 24 H İ 22 İ H 16 23 M 17 3 N U H 13 8 1 İ S M A İ L A D E M 11 19 Y 15 25 20 U S 4 10 14 Y A K U B H 18 F U D

İ S H A K B İ D R İ S R A Ş U A Y B L U T L H İ İ H M N U H İ S M A İ 21 Sorular : İlk insan, ilk peygamber Terzilerin piri, bulutların hükümdarı Büyük tufanın peygamberi, insanlığın ikinci atası Çığlıkla helak olan Ad kavminin peygamberi Kayadan deve çıkarmasıyla bilinen Ateşe atılan, putları kıran, Halilullah Kavmi yanardağ patlamasıyla helak olan Kuran-ı Kerim’ deki lakabı Allah’ın kurbanı olan Yaşlı bir baba ve kısır bir anneden doğan mucize İsrailoğullarının atası Kuyuya atılan, güzelliğiyle bilinen peygamber Peygamberler hatibi, Hz. Musa’nın kayınpederi Asanın sahibi, Tevrat’ın peygamberi Hz. Musa’nın yardımcısı ve kardeşi Zebur’un peygamberi, sesiyle bilinir Cinlerin ve hayvanların hükümdarı, büyük bir kral Hastalığına olan sabrıyla bilinen peygamber Balığın karnındaki peygamber Semaya yükseltilen ilk peygamber Hz. İlyas’ın yardımcısı Hz. Elyesa’nın halifesi seçtiği peygamber İsrailoğullarının testere ile şehit ettiği peygamber Hz. Zekeriyya’nın oğlu Semaya yükseltilen, İncilin peygamberi Son peygamber, Habibullah 6 9 İ S H A K 5 2 B İ D R İ S R A 12 7 Ş U A Y B L U T L 24 H İ 22 İ H 16 23 M 17 3 N U H 13 8 1 İ S M A İ L A D E M 11 19 Y 15 25 20 U S 4 10 14 Y A K U B H 18 F U D

İ S H A K B İ D R İ S R A Ş U A Y B L U T L H İ İ H M N U H İ S M A İ 21 Sorular : İlk insan, ilk peygamber Terzilerin piri, bulutların hükümdarı Büyük tufanın peygamberi, insanlığın ikinci atası Çığlıkla helak olan Ad kavminin peygamberi Kayadan deve çıkarmasıyla bilinen Ateşe atılan, putları kıran, Halilullah Kavmi yanardağ patlamasıyla helak olan Kuran-ı Kerim’ deki lakabı Allah’ın kurbanı olan Yaşlı bir baba ve kısır bir anneden doğan mucize İsrailoğullarının atası Kuyuya atılan, güzelliğiyle bilinen peygamber Peygamberler hatibi, Hz. Musa’nın kayınpederi Asanın sahibi, Tevrat’ın peygamberi Hz. Musa’nın yardımcısı ve kardeşi Zebur’un peygamberi, sesiyle bilinir Cinlerin ve hayvanların hükümdarı, büyük bir kral Hastalığına olan sabrıyla bilinen peygamber Balığın karnındaki peygamber Semaya yükseltilen ilk peygamber Hz. İlyas’ın yardımcısı Hz. Elyesa’nın halifesi seçtiği peygamber İsrailoğullarının testere ile şehit ettiği peygamber Hz. Zekeriyya’nın oğlu Semaya yükseltilen, İncilin peygamberi Son peygamber, Habibullah 6 9 İ S H A K 5 2 B İ D R İ S R A 12 7 Ş U A Y B L U T L 24 H İ 22 İ H 16 23 M 17 3 N U H 13 8 1 İ S M A İ L A D E M U 11 19 Y S 15 25 20 U A S 4 10 14 Y A K U B H 18 F U D

İ S H A K B İ D R İ S R A Ş U A Y B L U T L H İ İ H M N U H İ S M A İ 21 Sorular : İlk insan, ilk peygamber Terzilerin piri, bulutların hükümdarı Büyük tufanın peygamberi, insanlığın ikinci atası Çığlıkla helak olan Ad kavminin peygamberi Kayadan deve çıkarmasıyla bilinen Ateşe atılan, putları kıran, Halilullah Kavmi yanardağ patlamasıyla helak olan Kuran-ı Kerim’ deki lakabı Allah’ın kurbanı olan Yaşlı bir baba ve kısır bir anneden doğan mucize İsrailoğullarının atası Kuyuya atılan, güzelliğiyle bilinen peygamber Peygamberler hatibi, Hz. Musa’nın kayınpederi Asanın sahibi, Tevrat’ın peygamberi Hz. Musa’nın yardımcısı ve kardeşi Zebur’un peygamberi, sesiyle bilinir Cinlerin ve hayvanların hükümdarı, büyük bir kral Hastalığına olan sabrıyla bilinen peygamber Balığın karnındaki peygamber Semaya yükseltilen ilk peygamber Hz. İlyas’ın yardımcısı Hz. Elyesa’nın halifesi seçtiği peygamber İsrailoğullarının testere ile şehit ettiği peygamber Hz. Zekeriyya’nın oğlu Semaya yükseltilen, İncilin peygamberi Son peygamber, Habibullah 6 9 İ S H A K 5 2 B İ D R İ S R A 12 7 Ş U A Y B L U T L 24 H İ 22 İ H 16 23 M 17 3 N U H 13 8 1 İ S M A İ L A D E M U 11 19 Y S 15 25 20 U A S 4 10 14 Y A K U B H A R U N 18 F U D

İ S H A K B İ D R İ S R A Ş U A Y B L U T L H İ İ H M N U H İ S M A İ 21 Sorular : İlk insan, ilk peygamber Terzilerin piri, bulutların hükümdarı Büyük tufanın peygamberi, insanlığın ikinci atası Çığlıkla helak olan Ad kavminin peygamberi Kayadan deve çıkarmasıyla bilinen Ateşe atılan, putları kıran, Halilullah Kavmi yanardağ patlamasıyla helak olan Kuran-ı Kerim’ deki lakabı Allah’ın kurbanı olan Yaşlı bir baba ve kısır bir anneden doğan mucize İsrailoğullarının atası Kuyuya atılan, güzelliğiyle bilinen peygamber Peygamberler hatibi, Hz. Musa’nın kayınpederi Asanın sahibi, Tevrat’ın peygamberi Hz. Musa’nın yardımcısı ve kardeşi Zebur’un peygamberi, sesiyle de bilinir Cinlerin ve hayvanların hükümdarı, büyük bir kral Hastalığına olan sabrıyla bilinen peygamber Balığın karnındaki peygamber Semaya yükseltilen ilk peygamber Hz. İlyas’ın yardımcısı Hz. Elyesa’nın halifesi seçtiği peygamber İsrailoğullarının testere ile şehit ettiği peygamber Hz. Zekeriyya’nın oğlu Semaya yükseltilen, İncilin peygamberi Son peygamber, Habibullah 6 9 İ S H A K 5 2 B İ D R İ S R A 12 7 Ş U A Y B L U T L 24 H İ 22 İ H 16 23 M 17 3 N U H 13 8 1 İ S M A İ L A D E M U 11 19 Y S 15 25 20 U D A S A 4 10 14 Y A K U B V H A R U N 18 F U U D D

İ S H A K B İ D R İ S R A Ş U A Y B L U T L H İ İ H S Ü L E Y M A N N 21 Sorular : İlk insan, ilk peygamber Terzilerin piri, bulutların hükümdarı Büyük tufanın peygamberi, insanlığın ikinci atası Çığlıkla helak olan Ad kavminin peygamberi Kayadan deve çıkarmasıyla bilinen Ateşe atılan, putları kıran, Halilullah Kavmi yanardağ patlamasıyla helak olan Kuran-ı Kerim’ deki lakabı Allah’ın kurbanı olan Yaşlı bir baba ve kısır bir anneden doğan mucize İsrailoğullarının atası Kuyuya atılan, güzelliğiyle bilinen peygamber Peygamberler hatibi, Hz. Musa’nın kayınpederi Asanın sahibi, Tevrat’ın peygamberi Hz. Musa’nın yardımcısı ve kardeşi Zebur’un peygamberi, sesiyle bilinir Cinlerin ve hayvanların hükümdarı, büyük bir kral Hastalığına olan sabrıyla bilinen peygamber Balığın karnındaki peygamber Semaya yükseltilen ilk peygamber Hz. İlyas’ın yardımcısı Hz. Elyesa’nın halifesi seçtiği peygamber İsrailoğullarının testere ile şehit ettiği peygamber Hz. Zekeriyya’nın oğlu Semaya yükseltilen, İncilin peygamberi Son peygamber, Habibullah 6 9 İ S H A K 5 2 B İ D R İ S R A 12 7 Ş U A Y B L U T L 24 H İ 22 İ H 16 23 S Ü L E Y M A N 17 3 N U H 13 8 1 İ S M A İ L A D E M U 11 19 Y S 15 25 20 U D A S A 4 10 14 Y A K U B V H A R U N 18 F U U D D

İ S H A K B İ D R İ S R A Ş U A Y B L U T L H İ İ H S Ü L E Y M A N E 21 Sorular : İlk insan, ilk peygamber Terzilerin piri, bulutların hükümdarı Büyük tufanın peygamberi, insanlığın ikinci atası Çığlıkla helak olan Ad kavminin peygamberi Kayadan deve çıkarmasıyla bilinen Ateşe atılan, putları kıran, Halilullah Kavmi yanardağ patlamasıyla helak olan Kuran-ı Kerim’ deki lakabı Allah’ın kurbanı olan Yaşlı bir baba ve kısır bir anneden doğan mucize İsrailoğullarının atası Kuyuya atılan, güzelliğiyle bilinen peygamber Peygamberler hatibi, Hz. Musa’nın kayınpederi Asanın sahibi, Tevrat’ın peygamberi Hz. Musa’nın yardımcısı ve kardeşi Zebur’un peygamberi, sesiyle bilinir Cinlerin ve hayvanların hükümdarı, büyük bir kral Hastalığına olan sabrıyla bilinen peygamber Balığın karnındaki peygamber Semaya yükseltilen ilk peygamber Hz. İlyas’ın yardımcısı Hz. Elyesa’nın halifesi seçtiği peygamber İsrailoğullarının testere ile şehit ettiği peygamber Hz. Zekeriyya’nın oğlu Semaya yükseltilen, İncilin peygamberi Son peygamber, Habibullah 6 9 İ S H A K 5 2 B İ D R İ S R A 12 7 Ş U A Y B L U T L 24 H İ 22 İ H 16 23 S Ü L E Y M A N 17 3 E Y Y U B N U H 13 8 1 İ S M A İ L A D E M U 11 19 Y S 15 25 20 U D A S A 4 10 14 Y A K U B V H A R U N 18 F U U D D

İ S H A K B İ D R İ S R A Ş U A Y B L U T L H İ İ H S Ü L E Y M A N E 21 Sorular : İlk insan, ilk peygamber Terzilerin piri, bulutların hükümdarı Büyük tufanın peygamberi, insanlığın ikinci atası Çığlıkla helak olan Ad kavminin peygamberi Kayadan deve çıkarmasıyla bilinen Ateşe atılan, putları kıran, Halilullah Kavmi yanardağ patlamasıyla helak olan Kuran-ı Kerim’ deki lakabı Allah’ın kurbanı olan Yaşlı bir baba ve kısır bir anneden doğan mucize İsrailoğullarının atası Kuyuya atılan, güzelliğiyle bilinen peygamber Peygamberler hatibi, Hz. Musa’nın kayınpederi Asanın sahibi, Tevrat’ın peygamberi Hz. Musa’nın yardımcısı ve kardeşi Zebur’un peygamberi, sesiyle bilinir Cinlerin ve hayvanların hükümdarı, büyük bir kral Hastalığına olan sabrıyla bilinen peygamber Balığın karnındaki peygamber Semaya yükseltilen ilk peygamber Hz. İlyas’ın yardımcısı Hz. Elyesa’nın halifesi seçtiği peygamber İsrailoğullarının testere ile şehit ettiği peygamber Hz. Zekeriyya’nın oğlu Semaya yükseltilen, İncilin peygamberi Son peygamber, Habibullah 6 9 İ S H A K 5 2 B İ D R İ S R A 12 7 Ş U A Y B L U T L 24 H İ 22 İ H 16 23 S Ü L E Y M A N 17 3 E Y Y U B N U H 13 8 1 İ S M A İ L A D E M U 11 19 Y S 15 25 20 U D A S A 4 10 14 Y A K U B V H A R U N 18 F Y U N U S D D

İ S H A K B İ D R İ S R A Ş U A Y B L U T L H İ İ H S Ü L E Y M A N E 21 Sorular : İlk insan, ilk peygamber Terzilerin piri, bulutların hükümdarı Büyük tufanın peygamberi, insanlığın ikinci atası Çığlıkla helak olan Ad kavminin peygamberi Kayadan deve çıkarmasıyla bilinen Ateşe atılan, putları kıran, Halilullah Kavmi yanardağ patlamasıyla helak olan Kuran-ı Kerim’ deki lakabı Allah’ın kurbanı olan Yaşlı bir baba ve kısır bir anneden doğan mucize İsrailoğullarının atası Kuyuya atılan, güzelliğiyle bilinen peygamber Peygamberler hatibi, Hz. Musa’nın kayınpederi Asanın sahibi, Tevrat’ın peygamberi Hz. Musa’nın yardımcısı ve kardeşi Zebur’un peygamberi, sesiyle bilinir Cinlerin ve hayvanların hükümdarı, büyük bir kral Hastalığına olan sabrıyla bilinen peygamber Balığın karnındaki peygamber Semaya yükseltilen ilk peygamber Hz. İlyas’ın yardımcısı Hz. Elyesa’nın halifesi seçtiği peygamber İsrailoğullarının testere ile şehit ettiği peygamber Hz. Zekeriyya’nın oğlu Semaya yükseltilen, İncilin peygamberi Son peygamber, Habibullah 6 9 İ S H A K 5 2 B İ D R İ S R A 12 7 Ş U A Y B L U T L 24 H İ 22 İ H 16 23 S Ü L E Y M A N 17 3 E Y Y U B N U H 13 8 1 İ S M A İ L A D E M U 11 19 Y İ S 15 25 20 U D L A S A 4 Y 10 14 Y A K U B V H A R U N 18 F Y U N U S D D

İ S H A K B İ D R İ S R A Ş U A Y B L U T L H İ İ H S Ü L E Y M A N E 21 Sorular : İlk insan, ilk peygamber Terzilerin piri, bulutların hükümdarı Büyük tufanın peygamberi, insanlığın ikinci atası Çığlıkla helak olan Ad kavminin peygamberi Kayadan deve çıkarmasıyla bilinen Ateşe atılan, putları kıran, Halilullah Kavmi yanardağ patlamasıyla helak olan Kuran-ı Kerim’ deki lakabı Allah’ın kurbanı olan Yaşlı bir baba ve kısır bir anneden doğan mucize İsrailoğullarının atası Kuyuya atılan, güzelliğiyle bilinen peygamber Peygamberler hatibi, Hz. Musa’nın kayınpederi Asanın sahibi, Tevrat’ın peygamberi Hz. Musa’nın yardımcısı ve kardeşi Zebur’un peygamberi, sesiyle bilinir Cinlerin ve hayvanların hükümdarı, büyük bir kral Hastalığına olan sabrıyla bilinen peygamber Balığın karnındaki peygamber Semaya yükseltilen ilk peygamber Hz. İlyas’ın yardımcısı Hz. Elyesa’nın halifesi seçtiği peygamber İsrailoğullarının testere ile şehit ettiği peygamber Hz. Zekeriyya’nın oğlu Semaya yükseltilen, İncilin peygamberi Son peygamber, Habibullah 6 9 İ S H A K 5 2 B İ D R İ S R A 12 7 Ş U A Y B L U T L 24 H İ 22 İ H 16 23 S Ü L E Y M A N 17 3 E Y Y U B N U H 13 8 1 İ S M A İ L A D E M U 11 19 Y İ S 15 25 20 U D E L Y E S A S A 4 Y 10 14 Y A K U B V H A R U N 18 F Y U N U S D D

Z Ü L İ S H A K B İ D R İ S R F A Ş U A Y B L U T L H İ İ H S Ü L E Y 21 Z Sorular : İlk insan, ilk peygamber Terzilerin piri, bulutların hükümdarı Büyük tufanın peygamberi, insanlığın ikinci atası Çığlıkla helak olan Ad kavminin peygamberi Kayadan deve çıkarmasıyla bilinen Ateşe atılan, putları kıran, Halilullah Kavmi yanardağ patlamasıyla helak olan Kuran-ı Kerim’ deki lakabı Allah’ın kurbanı olan Yaşlı bir baba ve kısır bir anneden doğan mucize İsrailoğullarının atası Kuyuya atılan, güzelliğiyle bilinen peygamber Peygamberler hatibi, Hz. Musa’nın kayınpederi Asanın sahibi, Tevrat’ın peygamberi Hz. Musa’nın yardımcısı ve kardeşi Zebur’un peygamberi, sesiyle bilinir Cinlerin ve hayvanların hükümdarı, büyük bir kral Hastalığına olan sabrıyla bilinen peygamber Balığın karnındaki peygamber Semaya yükseltilen ilk peygamber Hz. İlyas’ın yardımcısı Hz. Elyesa’nın halifesi seçtiği peygamber İsrailoğullarının testere ile şehit ettiği peygamber Hz. Zekeriyya’nın oğlu Semaya yükseltilen, İncilin peygamberi Son peygamber, Habibullah Ü L 6 9 İ S H A K 5 2 B İ D R İ S R F A 12 7 Ş U A Y B L U T L 24 H İ 22 İ H 16 23 S Ü L E Y M A N 17 3 E Y Y U B N U H 13 8 1 İ S M A İ L A D E M U 11 19 Y İ S 15 25 20 U D E L Y E S A S A 4 Y 10 14 Y A K U B V H A R U N 18 F Y U N U S D D

Z Ü L İ S H A K B İ D R İ S R F A Ş U A Y B L U T L H İ Z İ H S Ü L E 21 Z Sorular : İlk insan, ilk peygamber Terzilerin piri, bulutların hükümdarı Büyük tufanın peygamberi, insanlığın ikinci atası Çığlıkla helak olan Ad kavminin peygamberi Kayadan deve çıkarmasıyla bilinen Ateşe atılan, putları kıran, Halilullah Kavmi yanardağ patlamasıyla helak olan Kuran-ı Kerim’ deki lakabı Allah’ın kurbanı olan Yaşlı bir baba ve kısır bir anneden doğan mucize İsrailoğullarının atası Kuyuya atılan, güzelliğiyle bilinen peygamber Peygamberler hatibi, Hz. Musa’nın kayınpederi Asanın sahibi, Tevrat’ın peygamberi Hz. Musa’nın yardımcısı ve kardeşi Zebur’un peygamberi, sesiyle bilinir Cinlerin ve hayvanların hükümdarı, büyük bir kral Hastalığına olan sabrıyla bilinen peygamber Balığın karnındaki peygamber Semaya yükseltilen ilk peygamber Hz. İlyas’ın yardımcısı Hz. Elyesa’nın halifesi seçtiği peygamber İsrailoğullarının testere ile şehit ettiği peygamber Hz. Zekeriyya’nın oğlu Semaya yükseltilen, İncilin peygamberi Son peygamber, Habibullah Ü L 6 9 İ S H A K 5 2 B İ D R İ S R F A 12 7 Ş U A Y B L U T L 24 H İ 22 Z İ H 16 23 S Ü L E Y M A N K 17 3 E Y Y U B N U H R 13 8 1 İ S M A İ L A D E M Y U 11 19 Y Y İ S 15 25 20 U A D E L Y E S A S A 4 Y 10 14 Y A K U B V H A R U N 18 F Y U N U S D D

Z Ü L İ S H A K B İ D R İ S R F A Ş U A Y B L U T L H İ Z İ H S Ü L E 21 Z Sorular : İlk insan, ilk peygamber Terzilerin piri, bulutların hükümdarı Büyük tufanın peygamberi, insanlığın ikinci atası Çığlıkla helak olan Ad kavminin peygamberi Kayadan deve çıkarmasıyla bilinen Ateşe atılan, putları kıran, Halilullah Kavmi yanardağ patlamasıyla helak olan Kuran-ı Kerim’ deki lakabı Allah’ın kurbanı olan Yaşlı bir baba ve kısır bir anneden doğan mucize İsrailoğullarının atası Kuyuya atılan, güzelliğiyle bilinen peygamber Peygamberler hatibi, Hz. Musa’nın kayınpederi Asanın sahibi, Tevrat’ın peygamberi Hz. Musa’nın yardımcısı ve kardeşi Zebur’un peygamberi, sesiyle bilinir Cinlerin ve hayvanların hükümdarı, büyük bir kral Hastalığına olan sabrıyla bilinen peygamber Balığın karnındaki peygamber Semaya yükseltilen ilk peygamber Hz. İlyas’ın yardımcısı Hz. Elyesa’nın halifesi seçtiği peygamber İsrailoğullarının testere ile şehit ettiği peygamber Hz. Zekeriyya’nın oğlu Semaya yükseltilen, İncilin peygamberi Son peygamber, Habibullah Ü L 6 9 İ S H A K 5 2 B İ D R İ S R F A 12 7 Ş U A Y B L U T L 24 H İ 22 Z İ H 16 23 S Ü L E Y M A N Y K A 17 3 E Y Y U B N U H R Y 13 8 1 İ S M A İ L A D E M Y U 11 19 Y Y İ S 15 25 20 U A D E L Y E S A S A 4 Y 10 14 Y A K U B V H A R U N 18 F Y U N U S D D

Z Ü L İ S H A K B İ D R İ S R F A Ş U A Y B L U T L H İ S A Z İ H S Ü 21 Z Sorular : İlk insan, ilk peygamber Terzilerin piri, bulutların hükümdarı Büyük tufanın peygamberi, insanlığın ikinci atası Çığlıkla helak olan Ad kavminin peygamberi Kayadan deve çıkarmasıyla bilinen Ateşe atılan, putları kıran, Halilullah Kavmi yanardağ patlamasıyla helak olan Kuran-ı Kerim’ deki lakabı Allah’ın kurbanı olan Yaşlı bir baba ve kısır bir anneden doğan mucize İsrailoğullarının atası Kuyuya atılan, güzelliğiyle bilinen peygamber Peygamberler hatibi, Hz. Musa’nın kayınpederi Asanın sahibi, Tevrat’ın peygamberi Hz. Musa’nın yardımcısı ve kardeşi Zebur’un peygamberi, sesiyle bilinir Cinlerin ve hayvanların hükümdarı, büyük bir kral Hastalığına olan sabrıyla bilinen peygamber Balığın karnındaki peygamber Semaya yükseltilen ilk peygamber Hz. İlyas’ın yardımcısı Hz. Elyesa’nın halifesi seçtiği peygamber İsrailoğullarının testere ile şehit ettiği peygamber Hz. Zekeriyya’nın oğlu Semaya yükseltilen, İncilin peygamberi Son peygamber, Habibullah Ü L 6 9 İ S H A K 5 2 B İ D R İ S R F A 12 7 Ş U A Y B L U T L 24 H İ S A 22 Z İ H 16 23 S Ü L E Y M A N Y K A 17 3 E Y Y U B N U H R Y 13 8 1 İ S M A İ L A D E M Y U 11 19 Y Y İ S 15 25 20 U A D E L Y E S A S A 4 Y 10 14 Y A K U B V H A R U N 18 F Y U N U S D D

Z Ü L İ S H A K B İ D R İ S R F A Ş U A Y B L U T L H İ S A Z İ H S Ü 21 Z Sorular : İlk insan, ilk peygamber Terzilerin piri, bulutların hükümdarı Büyük tufanın peygamberi, insanlığın ikinci atası Çığlıkla helak olan Ad kavminin peygamberi Kayadan deve çıkarmasıyla bilinen Ateşe atılan, putları kıran, Halilullah Kavmi yanardağ patlamasıyla helak olan Kuran-ı Kerim’ deki lakabı Allah’ın kurbanı olan Yaşlı bir baba ve kısır bir anneden doğan mucize İsrailoğullarının atası Kuyuya atılan, güzelliğiyle bilinen peygamber Peygamberler hatibi, Hz. Musa’nın kayınpederi Asanın sahibi, Tevrat’ın peygamberi Hz. Musa’nın yardımcısı ve kardeşi Zebur’un peygamberi, sesiyle bilinir Cinlerin ve hayvanların hükümdarı, büyük bir kral Hastalığına olan sabrıyla bilinen peygamber Balığın karnındaki peygamber Semaya yükseltilen ilk peygamber Hz. İlyas’ın yardımcısı Hz. Elyesa’nın halifesi seçtiği peygamber İsrailoğullarının testere ile şehit ettiği peygamber Hz. Zekeriyya’nın oğlu Semaya yükseltilen, İncilin peygamberi Son peygamber, Habibullah Ü L 6 9 İ S H A K 5 2 B İ D R İ S R F A 12 7 Ş U A Y B L U T L 24 H İ S A 22 Z İ H 16 23 S Ü L E Y M A N Y K A 17 3 E Y Y U B N U H R Y 13 8 1 İ S M A İ L A D E M Y U 11 19 Y Y İ S 15 25 20 M U H A M M E D E L Y E S A S A 4 Y 10 14 Y A K U B V H A R U N 18 F Y U N U S D D

Z Ü L İ S H A K B İ D R İ S R F A Ş U A Y B L U T L H İ S A Z İ H S Ü 21 Z Sorular : İlk insan, ilk peygamber Terzilerin piri, bulutların hükümdarı Büyük tufanın peygamberi, insanlığın ikinci atası Çığlıkla helak olan Ad kavminin peygamberi Kayadan deve çıkarmasıyla bilinen Ateşe atılan, putları kıran, Halilullah Kavmi yanardağ patlamasıyla helak olan Kuran-ı Kerim’ deki lakabı Allah’ın kurbanı olan Yaşlı bir baba ve kısır bir anneden doğan mucize İsrailoğullarının atası Kuyuya atılan, güzelliğiyle bilinen peygamber Peygamberler hatibi, Hz. Musa’nın kayınpederi Asanın sahibi, Tevrat’ın peygamberi Hz. Musa’nın yardımcısı ve kardeşi Zebur’un peygamberi, sesiyle bilinir Cinlerin ve hayvanların hükümdarı, büyük bir kral Hastalığına olan sabrıyla bilinen peygamber Balığın karnındaki peygamber Semaya yükseltilen ilk peygamber Hz. İlyas’ın yardımcısı Hz. Elyesa’nın halifesi seçtiği peygamber İsrailoğullarının testere ile şehit ettiği peygamber Hz. Zekeriyya’nın oğlu Semaya yükseltilen, İncilin peygamberi Son peygamber, Habibullah Ü L 6 9 İ S H A K 5 2 B İ D R İ S R F A 12 7 Ş U A Y B L U T L 24 H İ S A 22 Z İ H 16 23 S Ü L E Y M A N Y K A 17 3 E Y Y U B N U H R Y 13 8 1 İ S M A İ L A D E M Y U 11 19 Y Y İ S 15 25 20 M U H A M M E D E L Y E S A S A 4 Y 10 14 Y A K U B V H A R U N 18 F Y U N U S D D

Kırmızı Kutucuklardan Anahtar Kelimeyi Bulunuz. Z Ü L İ S H A K B İ D 21 Z Ü 16 12 5 7 3 24 8 20 10 25 2 1 L 6 9 İ S H A K 5 Sorular : İlk insan, ilk peygamber Terzilerin piri, bulutların hükümdarı Büyük tufanın peygamberi, insanlığın ikinci atası Çığlıkla helak olan Ad kavminin peygamberi Kayadan deve çıkarmasıyla bilinen Ateşe atılan, putları kıran, Halilullah Kavmi yanardağ patlamasıyla helak olan Kuran-ı Kerim’ deki lakabı Allah’ın kurbanı olan Yaşlı bir baba ve kısır bir anneden doğan mucize İsrailoğullarının atası Kuyuya atılan, güzelliğiyle bilinen peygamber Peygamberler hatibi, Hz. Musa’nın kayınpederi Asanın sahibi, Tevrat’ın peygamberi Hz. Musa’nın yardımcısı ve kardeşi Zebur’un peygamberi, sesiyle bilinir Cinlerin ve hayvanların hükümdarı, büyük bir kral Hastalığına olan sabrıyla bilinen peygamber Balığın karnındaki peygamber Semaya yükseltilen ilk peygamber Hz. İlyas’ın yardımcısı Hz. Elyesa’nın halifesi seçtiği peygamber İsrailoğullarının testere ile şehit ettiği peygamber Hz. Zekeriyya’nın oğlu Semaya yükseltilen, İncilin peygamberi Son peygamber, Habibullah 2 B İ D R İ S R F A 12 7 Ş U A Y B L U T L 24 H İ S A 22 Z İ H 16 23 S Ü L E Y M A N Y K A 17 3 E Y Y U B N U H R Y 13 8 1 İ S M A İ L A D E M Y U 11 19 Y Y İ S 15 25 20 M U H A M M E D E L Y E S A S A 4 Y 10 14 Y A K U B V H A R U N 18 F Y U N U S D D

Kırmızı Kutucuklardan Anahtar Kelimeyi Bulunuz. Z S A L L U A L E Y H 21 Z S A L L U A L E Y H İ M Ü 16 12 5 7 3 24 8 20 10 25 2 1 L 6 9 İ S H A K 5 Sorular : İlk insan, ilk peygamber Terzilerin piri, bulutların hükümdarı Büyük tufanın peygamberi, insanlığın ikinci atası Çığlıkla helak olan Ad kavminin peygamberi Kayadan deve çıkarmasıyla bilinen Ateşe atılan, putları kıran, Halilullah Kavmi yanardağ patlamasıyla helak olan Kuran-ı Kerim’ deki lakabı Allah’ın kurbanı olan Yaşlı bir baba ve kısır bir anneden doğan mucize İsrailoğullarının atası Kuyuya atılan, güzelliğiyle bilinen peygamber Peygamberler hatibi, Hz. Musa’nın kayınpederi Asanın sahibi, Tevrat’ın peygamberi Hz. Musa’nın yardımcısı ve kardeşi Zebur’un peygamberi, sesiyle bilinir Cinlerin ve hayvanların hükümdarı, büyük bir kral Hastalığına olan sabrıyla bilinen peygamber Balığın karnındaki peygamber Semaya yükseltilen ilk peygamber Hz. İlyas’ın yardımcısı Hz. Elyesa’nın halifesi seçtiği peygamber İsrailoğullarının testere ile şehit ettiği peygamber Hz. Zekeriyya’nın oğlu Semaya yükseltilen, İncilin peygamberi Son peygamber, Habibullah 2 B İ D R İ S R F A 12 7 Ş U A Y B L U T L 24 H İ S A 22 Z İ H 16 23 S Ü L E Y M A N Y K A 17 3 E Y Y U B N U H R Y 13 8 1 İ S M A İ L A D E M Y U 11 19 Y Y İ S 15 25 20 M U H A M M E D E L Y E S A S A 4 Y 10 14 Y A K U B V H A R U N 18 F Y U N U S D D

Kırmızı Kutucuklardan Anahtar Kelimeyi Bulunuz. İ S H A K B İ D R İ S 21 Z Ü L 6 Kırmızı Kutucuklardan Anahtar Kelimeyi Bulunuz. 9 İ S H A K 5 2 B İ D R İ S S A L L U A L E Y H İ M R F A 12 16 12 5 7 3 24 8 20 10 25 2 1 7 Ş U A Y B L U T L 24 H İ S A 22 Açıklamalar; Bu çalışma İmam-Hatip Ortaokul düzeyi öğrencileri için hazırlanmıştır. Öğrencilerin Kuran-ı Kerim’de adı geçen peygamber sayısını, isimlerini ve öne çıkan vasıflarını öğrenmeleri hedeflenmiştir. Aynı zamanda peygamberlerin kronolojik sıralarını öğrenmeleri de amaçlanmıştır. Z İ H 16 23 S Ü L E Y M A N Y K A 17 3 E Y Y U B N U H R Y 13 8 1 İ S M A İ L A D E M Y U 11 19 Y Y İ S 15 25 20 M U H A M M E D E L Y E S A S A 4 Y 10 14 Y A K U B V H A R U N 18 F Y U N U S D D