Öğrenim Öğrencileri Learning Agreement For Studies (Öğrenim Anlaşması)

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ERASMUS. Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Erasmus öğrenci öğrenim hareketliliği, Standart veya Genişletilmiş Erasmus Üniversite Beyannamesi ve yükseköğretim.
Advertisements

STAJ HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYON
Yrd. Doç. Dr. Gökben BAYRAMOĞLU. 1-Fotoğraflı Öğrenci Başvuru Formu(2 Adet-Bölüm Koordinatörünüz veya Bölüm Başkanınız tarafından imzalı) 2-Öğrenim Protokolü(3.
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Bu sunu Hitit Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gökben BAYRAMOĞLU’nun sunusundan faydalanılarak.
EN İ Y İ LER HEP B İ Z İ MLE BÖLGEN İ N BEŞ OKUL B İ R İ NC İ S İ.
Farabi Değişim Programı Tanıtımı. Farabi Programı, Yüksek Öğretim Kurum- ları arasında, öğrenci ve öğretim üyesi değişim programıdır. Erasmus ile benzerlik.
FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Erasmus Öğrenim Görme Öğrencilerinin Sorumlulukları Dış İlişkiler Ofisi
Staj Bilgilendirme 2016 Lütfen Sitemizde Bulunan Staj Açıklamalarını Dikkatlice Okuyunuz!
Gitmeden Önce Hazırlanması Gereken Belgeler: 1) Davet Mektubu 2) Learning Agreement for Traineeship 3) Staj Tanınma Belgesi ( Recognition Sheet) 4)
ERASMUS+ Oryantasyon Programı Erasmus Kurum Koodinatörlüğü erasmus.erciyes.edu.tr
KOORDİNATÖRLER TOPLANTISI (no:2) ECZACILIK FAKÜLTESİ.
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI Görev ve Sorumluluklar Ö Ğ RET İ M ÜYES İ DI Ş INDAK İ Ö Ğ RET İ M ELEMANI KADROLARINA YAPILACAK ATAMALARDA UYGULANACAK.
ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DOKTORA PROGRAMI İŞ AKIŞ ŞEMASI ( YÜKSEK LİSANS DERECESİYLE KABUL EDİLENLER) 1.Yarıyıl: Ders Aşaması 1. yarıyıl.
HAZIRLANMASI GEREKEN BELGELER BİRİNCİ BÖLÜM.
HAZIRLANMASI GEREKEN BELGELER BİRİNCİ BÖLÜM.
Gazi Üniversitesi Bilgi Paketi Süreç Bilgilendirme Toplantısı 25 MART 2014.
Farabi Kurum Koordinatörü: Prof. Dr. M. Banu DURUKAN
NİSAN Eğitim-Öğretim yılında ilk olarak başlanmıştır. Şuan 94 üniversite ile protokol anlaşması mevcut.
1. Farabi Değişim Ofisi Giden Öğrenci Gelen Öğrenci 2.
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI 7-Ö ğ retim Üyesi Yeti ş tirme Programı YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI.
BARTIN ÜNİVERSİTESİ’NDE BOLOGNA SÜRECİ bologna.bartin.edu.tr.
BEK Bilgi Formları Değerlendirmesi “Ön Bulgular” BOLOGNA UZMANLARI ULUSAL TAKIMI PROJESİ KAPANIŞ TOPLANTISI 16 Haziran ANKARA Yrd. Doç.
Öğrenim Hareketliliği -Giden Öğrenciler -Gelen Öğrenciler
AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ
ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ
Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
Erasmus Staj Hareketliliği
İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ
ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ (Erasmus+ Student Mobility for Traineeships)
ERASMUS HAZIRLIK VE DESTEK PROGRAMI MART 2017
STAJ ÖNCESİNDE VE SONRASINDA YAPILACAKLAR
Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Başvuruları   Değerli Koordinatörler, Sevgili Öğrenciler,   Üniversitemizin Erasmus+ Öğrenci.
Farabi Değişim Programı Oryantasyon Toplantısı
ERASMUS+ AKADEMİK TANINMA
DİYARBAKIR BİLİM VE SANAT MERKEZİ
KA1 – Yüksek Öğrenimde Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü
Erasmus+ Toplantısı.
Yrd.Doç. Dr. Mustafa ASLAN Harran Üniversitesi Kurum Koordinatörü
Eğitim-Öğretim İzleme, Değerlendirme Sistemi
Eğitim-öğretim Yılı Bandırma Rehberlik Araştırma Merkezi
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ
Konu Başlıkları Staj başvurusunda izlenecek yol
Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
ERASMUS+ DEĞİŞİM PROGRAMI STAJ HAREKETLİLİĞİ GİDEN ÖĞRENCİ ORYANTASYONU
T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ
2017 – 2018 Eğitim – Öğretim Yılı Mühendislik Fakültesi STAJ BİLGİLENDİRMESİ STAJ İŞLEMLERİ Burada açıklanan işlemler her staj türü (şantiye, büro, serbest.
Yükseköğretim Kurulu Bilgi İşlem Daire Başkanlığı
UZEM KULLANIM KILAVUZU
Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2018 ALES/2)
Staj Öğrencileri Learning Agreement For Traineeship (Staj Anlaşması)
Evet (60 AKTS GAB NO 2,50 tamamlandı mı ?) Evet Evet
Farabi Değişim Programı Tanıtım
Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2018 ALES/3)
Farabi Değişim Programı
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ COĞRAFYA BÖLÜMÜ
Doktora eğitim programı
2017 – 2018 Eğitim – Öğretim Yılı Mühendislik Fakültesi STAJ BİLGİLENDİRMESİ STAJ İŞLEMLERİ Burada açıklanan işlemler her staj türü (şantiye, büro, serbest.
İŞYERİNDE MÜHENDİSLİK EĞİTİMİ (İME)
Bologna Eşgüdüm Komisyonlarının
EGE ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ
ADAY Farabi Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
BİLGİ’DE ULUSLARARASI DEĞİŞİM
SINAVLAR VE DEĞERLENDİRME. SINAVLAR VE DEĞERLENDİRME.
Akademik yılı MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü
Sunum transkripti:

Öğrenim Öğrencileri Learning Agreement For Studies (Öğrenim Anlaşması) Dersler / notlandırma Ders programı uyumu ve diğer konular Erasmus Haklarınız / Sorumluluklarınız Erasmus Yönergesi

Öğrenim Hareketliliği: -Tam Zamanlı öğrenci olmak -Yapılacak hareketlilik faaliyetinin diploma/derece programının ana parçası olması -Bir yarıyılda 30 AKTS, bir yılda 60 AKTS karşılığı ders yükü olması

LEARNING AGREEMENT FOR STUDIES -Alınacak Derler -Sayılacak Dersler -Transkript

LEARNING AGREEMENT NASIL DOLDURULUR? Başvuracağınız kurumun web sayfasına girerek ders programını inceleyiniz Bölüm koordinatörünüzle görüşerek hangi dersleri alacağınıza karar veriniz Learning Agreement’ınızı doldurup imzalayınız ve bölüm koordinatörüne YL ve PhD öğrencilerinde ayrıca Enstitü koordinatörüne en son Erasmus Kurum Koordinatörü imzalatın

DERS SEÇİMİ Gideceğiniz kurum: -Course Catalogue -Erasmus öğrencileri için özel bir ders listesi ilan etmiş olabilir -Tüm dersleri Erasmus öğrencilerine açmış olabilir Erasmus öğrencilerine özel dersler açılması durumunda derslerin öğretim dili genellikle İngilizce’dir, tüm dersler arasında seçim yapmanız bekleniyorsa derslerin öğretim diline bakmanız tavsiye edilir.

LEARNING AGREEMENT NASIL DOLDURULUR? http://erasmus.omu.edu.tr/uploads/learning-agreement-for-studies-OMUornek.pdf

LEARNING AGREEMENT NASIL DOLDURULUR?

LEARNING AGREEMENT NASIL DOLDURULUR?

LEARNING AGREEMENT NASIL DOLDURULUR?

LEARNING AGREEMENT NASIL DOLDURULUR?

LEARNING AGREEMENT NASIL DOLDURULUR?

LA DOLDURULURKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KONULAR 1 dönem için 30-1 yıl için 60 ECTS’lik ders seçmek imzalamayı/imzalatmayı ve tarihleri eklemeyi unutmayın

LA İMZALANDIKTAN SONRA DERSLERDE DEĞİŞİKLİK OLURSA NE YAPILMALI? -Gideceğiniz kurumda derslerin değişmesi -Programınıza daha uygun dersler bulmanız Nedenleriyle derslerinizde değişiklik yapmanız gerekebilir.. Bu durumda:

CHANGES TO LEARNING AGREEMENT Changes to LA formunu doldurmanız gerekmektedir. Ne zaman? Gittikten 4-7 hafta içinde olması şart. Bu form LA formunun «During Mobility» bölümüdür.

CHANGES TO LEARNING AGREEMENT NASIL DOLDURULUR?

CHANGES TO LEARNING AGREEMENT NASIL DOLDURULUR?

CHANGES TO LEARNING AGREEMENT NASIL DOLDURULUR?

CHANGES TO LEARNING AGREEMENT NASIL DOLDURULUR?

CHANGES TO LA DOLDURULUKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSULAR - Eklenecek çıkarılılacak dersler belirlenirken bölüm koodinatörünün onayının alınması -Çıkarılan derslerle eklenen derslerin TOPLAM AKTS Kredisinin aynı olması - Formun imzalı halinin gittiğiniz üniversitedeki kayıt tarihinden en geç beş hafta sonrasına kadar OMÜ’ye gönderilmiş olması

LA VE CHANGES TO LA NEDEN ÖNEMLİDİR Hareketlilik süresinde aldığınız ve başarılı olduğunuz derslerin dönüşünüzde tam tanınması bu formlarla garanti altına alınmıştır. Tam tanınma işlemlerinin yapılması için doğru şekilde doldurulmuş ve zamanında gönderilen bu belgeler gerekiyor.

TAM TANINMA? Öğrencinin hareketlilik faaliyeti kapsamında gittiği kurumda aldığı ve başarılı olduğu tüm kredilerin kendi kurumunda tamamlaması gereken kredilerin yerine sayılmasına tam tanınma denir. Tam tanınma için gerekli belgeler: LA Changes to LA transkript

TANINMA (DERS SAYMA) İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR? Erasmus Uygulama El Kitabı ve OMÜ Erasmus Yönergesi ve Öğrenim anlaşması öğrencinin hareketlilik döneminde aldığı derslerden başarılı olması durumunda tam tanınmanın sağlanacağını taahhüt eder. Tanınma İşlemleri: Öğrencinin hareketlilik faaliyetinin bitiminde Erasmus Ofisine teslim edilen belgeler ile öğrencinin başarılı olduğu derslerin tanınma süreci otomatik olarak başlar.

TANINMA (DERS SAYMA) İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR? Tanınma işlemleri yapılırken imzalı LA/Changes to LA belgelerinde yer alan ve tanınacağı imza altına alınmış dersler esas alınır. LA üzerinde yer alan «After the Mobility» bölümü karşı kurum tarafından doldurulmalıdır.

TANINMA (DERS SAYMA) İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

TANINMA (DERS SAYMA) İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR? Öğrencinin 30 AKTS’den az krediden başarılı olduğu durumlarda derslerin sayılma işlemi yapılırken, öğrencinin gittiği kurumda başarılı olduğu derslerin toplam AKTS kredilerinin, döndüğünde tanınanacak derslerin toplam AKTS kredisine eşit olması gerekir.

TANINMA (DERS SAYMA) İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR? Ders tanınması, ilgili Bölüm Erasmus Koordinatörünün önerisi üzerine Fakülte / Enstitü / Yüksek Okul yönetim kurulu kararı ile yapılır. Yönetim kurulu kararında öğrencinin yurtdışında aldığı derslerin orijinal kodları, adları, AKTS kredileri ve notları yer alır. Yönetim Kurulu Kararı Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığına gönderilir. İlgili kararda belirtilen orijinal kodlar, ders adları, AKTS kredileri ve notlar Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığınca “Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi”ne işlenir.

TANINMA (DERS SAYMA) İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR? Öğrencinin Üniversitemizce düzenlenen transkriptinde ve Diploma Eki’nde yurtdışında alıp başarılı olduğu dersler orijinal isim, kredi, kod ve notları ile yer alır. Diploma Eki’nin 6.1. bölümünde hareketlilik faaliyetinin detayları ayrıca belirtilir.

SIK SORULAN SORULAR - Gittigim kurumda aldığım dersler, buradaki derslerimin aynısı olmak zorunda mı? Gittiğiniz kurumda OMÜ’de alacağınız derslerle aynı dersleri bulmanız çok nadiren mümkün olmaktadır. Ders seçiminde dikkat edilmesi gereken derslerin isimleri ve kredilerinin tutması değil toplam kredinin tutması ve ders seçiminizi koordinatörünüzün onaylamasıdır.

Gittiğim kurumda alt ve üst sınıflardan ya da farklı bölümlerden ders alabilir miyim? Bölüm koordinatörü onayladığı sürece öğrenci, karşı kurumun Erasmus öğrencilerinin almasına izin verdiği her dersi alabilir.

Neden Yükseklisans ve Doktora Öğrencileri Öğrenim Hareketliliğinden Yararlanamıyor? Yüksek Lisans/Doktora öğrencisiyim, ders yükümlülüğümü tamamladım, karşı kurumda ders almak zorunluluğum var mı? Erasmus Programı faydalanan her öğrenci 30 ECTS kredisi almak zorundadır. Ders yükünü tamamlamış olan öğrencilerin bu kredileri ekstra ders alarak tamamlaması mümkün değildir. O nedenle karşı kurumun 30 AKTS kredisi tez çalışmasını kabul etmediği durumlarda, öğrencinin hareketlilikten faydalanması mümkün olmayacaktır.

Gittiğim kurumda alıp da başarılı olamadığım dersler için dönüşte bütünleme sınavına girebilir miyim/devam muafiyeti kazanabilir miyim? Hayır.

ERASMUS HAKLARI SORUMLULUKLARI

ERASMUS YÖNERGESİ

ERASMUS YÖNERGESİ HANGİ KONULARI DÜZENLER -Başvuru -Seçim -Gidiş işlemleri -Dönüş işlemleri -Derslerin tanınması -Hibe işlemleri

TEŞEKKÜRLER..