Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Doktora eğitim programı

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Doktora eğitim programı"— Sunum transkripti:

1 Doktora eğitim programı
SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Prof. Dr. Sema Aşkın Keçeli 9 Ekim 2018

2 Doktora tezinin amacı Araştırmacının özgün ve orijinal araştırma yapabildiğini kanıtlamaktır. Bağımsız, tek başına araştırma planlayabilen Özgün fikirler üretebilen ve düşünen Eğitebilme öğretebilme ve tecrübeleri aktarabilme yetisine sahip olan Yeni fikir ve araştırmalara açık, sürekli bilimsel ve kişisel gelişim sağlayabilen Özgüveni yüksek ulusal ve uluslararası network ağı geniş araştırmacılar yetiştirilmesidir.

3 Doktora süreci akış şeması
Doktora Programı tezli yüksek lisans derecesi ile kabul edilenler için, kayıt olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere her dönem için kayıt yaptırıp yapmadığına bakılmaksızın 8 yarıyıl olup maksimum tamamlama süresi 12 yarıyıldır.

4 Doktora Süresi ve Ders Yükü
Planlarında belirlenen ders gruplarından en az 30 AKTS'yi tamamlamak koşulu ile tez önerisi, uzmanlık alan dersi, yeterlilik sınavı ve tez çalışmasından oluşur. 1. Yarıyıl Zorunlu ve seçmeli dersler başlar. Akademik Takvime uygun derslere ve sınavlara girilir Tez konusu ve tez danışmanı belirlenebilir.

5 2. Yarıyıl Kredili dersler ve Seminer dersleri devam eder.
Öğrenci çalışmak istediği tez danışmanını bir dilekçe ile en geç 2. yarıyılın sonuna kadar Anabilim Dalı Başkanlığı'na bildirir. Anabilim Dalı kurulu’nda danışman önerileri konusunda alınan karar Enstitü Müdürlüğüne gönderir. Tez danışmanı Enstitü Yönetim kurulu kararı ile atanır. Danışman-Öğrenci sözleşmesi imzalanır ve tez danışmanı atama formu Enstitüye teslim edilir.

6 3. Yarıyıl Zorunlu ve Seçmeli Kredili dersler tamamlandı mı? Başarısız olduğu dersleri geçti mi? EVET 4. Yarıyıl (Teze hazırlık dönemi ) Doktora yeterlilik komitesi oluşturulur. Doktora yeterlilik komitesi yeterlilik sınav jürisini oluşturur. (Jüri üyeleri en az ikisi kurum dışından olmak üzere danışman dahil beş öğretim üyesinden oluşur.) Yeterlilik sınavı başvuru formu doldurulup Enstitüye teslim edilir. Bu sınavdan sonra tez önerisi savunma sınavı yapılabilir. 4. Yarıyıl Doktora yeterlilik komitesi oluşturulur. Doktora yeterlilik komitesi yeterlilik sınav jürisini oluşturur.(Jüri üyeleri en az ikisi kurum dışından olmak üzere danışman dahil beş öğretim üyesinden oluşur.) Yeterlilik Başvuru Formu doldurulup Enstitüye teslim edilir.

7 Yazılı sınav (Enstitüde) Sözlü sınav (Anabilim dalında)
4. Yarıyıl Zorunlu ve Seçmeli dersler tamamlandı mı? Başarısız olduğu dersleri geçti mi? EVET HAYIR Tez yeterlilik sınavı Yazılı sınav (Enstitüde) Sözlü sınav (Anabilim dalında) İlişiği kesilir

8 Doktora yeterlilik sınavında başarılı mı?
EVET Tez Konusu belirlenir. Anabilim Dalı'nın önerisi ve enstitü yönetim kurulunun kararı ile bir ay içinde tez izleme komitesi oluşturulur. Doktora Yeterlilik Sınavında başarılı mı? Doktora Yeterlilik Sınavında başarılı mı? Doktora Yeterlilik Sınavında başarılı mı? Doktora Yeterlilik Sınavında başarılı mı? HAYIR EVET EVET EVET EVET Tez Konusu belirlenir.Anabilim Dalı'nın önerisi ve enstitü yönetim kurulunun kararı ile bir ay içinde tez izleme komitesi oluşturulur.

9 Yeterlilik sınavında başarılı değilse
Öğrenci en geç 4. yarıyılın sonuna kadar yeterlilik sınavına girmek zorundadır. Öğrencinin doktora yeterlilik sınavında başarılı olabilmesi için en az CB(75/100) harf notunu alması gerekir. İkinci kez doktora Yeterlilik Sınavında başarısız Doktora Yeterlilik Sınavında başarılı TEZ ÖNERİSİ SAVUNMASI İlişiği kesilir

10 Doktora yeterlilik sınavını başarı ile tamamlayan öğrenci en geç 6 ay içinde, yapacağı araştırmanın amacını, yöntemini ve çalışma planını kapsayan tez önerisini tez izleme komitesi önünde sözlü olarak savunur. Öğrenci tez önerisi ile ilgili yazılı bir raporu (A4 kağıda 2 Sayfa) sözlü savunmadan en az 15 gün önce komite üyelerine ve enstitü öğrenci işlerine verir.

11 Tez önerisi savunmasında başarısız olan ve bir mazereti olmaksızın 6 ay içinde girmediği için başarısız sayılan öğrenci yeni bir danışman ve tez konusu seçme hakkına sahiptir. Programa aynı danışmanla devam etmek isteyen bir öğrenci 3 ay içinde, danışman ve/veya tez konusunu değiştiren öğrenci ise 6 ay içinde tekrar tez önerisi savunmasına alınır. Tez önerisi bu savunmada da reddedilen öğrencinin ilişiği kesilir.

12 Etik Kurul onay verdi mi? HAYIR
Etik Kurul önerileri doğrultusunda düzeltme yapılır ve tez izleme komitesine tekrar imzalatılır. Etik Kurul onay verdi mi? HAYIR EVET Tez çalışmasına başlanır. Etik Kurul onay verdi mi? HAYIR Etik Kurul önerileri doğrultusunda düzeltme yapılır ve tez izleme komitesine tekrar imzalatılır. EVET Tez çalışmasına başlanır.

13 Tez önerisi kabul edilen öğrenci için tez izleme komitesi güz ve bahar yarıyılları olmak üzere yılda 2 kez toplanır. HER TOPLANTIDA TEZ ÇALIŞMASI HAKKINDA TİK ÜYELERİNE SUNUM YAPILIR!!! Öğrenci toplantı tarihinden en az 15 gün önce, tez izleme komitesi üyelerine ve enstitü müdürlüğüne yazılı rapor (SUNUM ÇIKTILARI) sunar. Üst üste 2 kez veya aralıklı olarak 3 kez tez izleme raporu vermeyen veya başarısız bulunan öğrencilerin ilişiği kesilir.

14 TEZ İZLEME KOMİTESİNE SUNUM YAPILDIKTAN SONRA TOPLANTI TUTANAKLARI ÖĞRENCİ TARAFINDAN
3 İŞ GÜNÜ İÇERİSİNDE MESAİ BİTİMİNE KADAR ENSTİTÜ ÖĞRENCİ İŞLERİNE TESLİM EDİLİR.

15 Ara rapor dönemi başarılı mı
Ara rapor dönemi başarılı mı? (Tez izleme başvuru formları ve raporları doldurulacak) Ara rapor dönemi başarılı mı? (Tez izleme başvuru formları ve raporları doldurulacak) Ara rapor dönemi başarılı mı? (Tez izleme başvuru formları ve raporları doldurulacak) EVET EVET Çalışmasını tez yazımı dahil olmak üzere 8 yarıyıl (En fazla 12 yy) sonunda tamamladı mı? İlişiği kesilir HAYIR

16 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

17 SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ’NE,
EVET TEZ savunma tarihi belirleme formu Tez çalışmasını süresi içinde tamamlayan ve enstitünün istediği formatta yazan öğrenci tezi danışmanına sunar. Danışman tezin sunulabilir olduğu görüşüyle tez teslim formlarını doldurarak enstitüye teslim eder. T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ’NE, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Anabilim Dalı Doktora programı öğrencisi tez çalışmasını başarı ile tamamlamıştır. Yükseköğretim Kurulu (20.Nisan.2016) Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği ile Kocaeli Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği hükümleri gereği, adı geçenin Doktora Tez Savunma Sınavına girmesi ve Doktora Tez Savunma Sınav jüri üyelerinin aşağıdaki öğretim üyelerinden oluşturulması için gereğini bilgilerinize arz ederim. Danışman Adı Soyadı : İmza : Tarih : / .... / 20.. DOKTORA TEZ SAVUNMA JÜRİ ÜYELERİ (ASİL) Üniversite/Fakülte/Anabilim Dalı (Tez Danışmanı) (Anabilim Dalı içinden) (Anabilim Dalı içinden veya yakın AD) 4- …………………………………………………………………. (Anabilim Dalı içinden veya yakın AD) (Kurum Dışı- Aynı veya yakın AD) (Kurum Dışı- Aynı veya yakın AD) *Önerilen jüri üyelerinin üçü tez izleme komitesi üyelerinden oluşmalıdır. YEDEK ÜYELER (Kurum Dışı- Aynı veya yakın AD) (Anabilim Dalı içinden veya yakın AD) Not: Doktora tez savunma jürisi tez izleme komitesi ile birlikte en az ikisi başka bir yükseköğretim kurumunun öğretim üyesi olmak üzere altı kişiden oluşur. Ayrıca, birisi Üniversite içinden, diğeri başka bir yükseköğretim kurumundan olmak üzere iki yedek üye belirlenir. Enstitü yönetim kurulu kararı gereği danışman sınava girer fakat oy hakkı bulunmamaktadır.

18 İNTİHAL RAPORU için enstitüye tezin bir nüshası bir USB içerisinde verilir
Ayrıca bir sayfalık halk dilinde özet ile birlikte teslim edilir. Tez intihal şablonuna göre hazırladığı dosyayı enstitüye verir. Enstitü tarafından yapılan intihal raporu danışmana ve jüri üyelerine gönderilir. Raporda intihal tespiti durumunda gerekçesiyle enstitü yönetim kuruluna bildirilir.

19 DANIŞMAN JÜRİ DE YER ALABİLİR FAKAT OY HAKKI YOKTUR.
Tez sınav jürisi kurulur. Tez tesliminden en geç bir ay içinde sınav yapılır. Jüri üçü öğrencinin tez izleme komitesinde yer alan öğretim üyeleri ve en az ikisi kurum dışından öğretim üyesi olmak üzere danışmanla birlikte 6 (altı) kişiden oluşur. DANIŞMAN JÜRİ DE YER ALABİLİR FAKAT OY HAKKI YOKTUR. DÜZELTME KABUL Tezi hakkında düzeltme kararı verilen öğrenci en geç 6 ay içinde gerekli düzeltmeleri yaparak aynı jüriye yeniden savunma yapar. Tez sınav sonucu değerlendirilir. Form ve tutanaklar doldurulur.

20 Doktora Diploması Tebrikler


"Doktora eğitim programı" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları