Zonguldak Ağustos - 2016.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BAŞLIK Makale Künyesi: Yılı, Yazarları, Yayınlandığı Dergi, sayfa sayısı ( gibi)
Advertisements

AVRUPA BİRLİĞİ SİSTEMİNDE ENGELLİLER ve ÖZEL EĞİTİM
Figen ŞENGÜL 1, Gülşah SEYDAOĞLU 2 Çukurova Üniversitesi, (1) Adana Sağlık Yüksek Okulu, (2)Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi AD Hemşirelik Eğitim Modellerinin.
İçerik Analizi Alan Araştırması BBY252 Araştırma Yöntemleri Güleda Doğan.
E- Pazarlama Nedir? Pazarlama, bir ürünün tüketici tarafından bilinmesi, talep edilmesi ve alınmasını sağlayan, bu çerçevede, birçok bileşeni bulunan planlanmış.
Performans ve Ücret Yönetimi Yrd. Doç. Dr. Özlem BALABAN
AFYON KACATEPE ÜNİVERSİTESİ ÇAY MESLEK YÜKSEK OKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI ZELİŞ KESKİN NO:
ÖĞRENCİ GÖZÜYLE BOLOGNA SÜRECİ KAPANIŞ ve DEĞERLENDİRME TOPLANTISI 16 HAZİRAN 2009,ANKARA SULTAN GÜROL BOLOGNA ULUSAL TAKIMI ÖĞRENCİ TEMSİLCİSİ
İŞ’TE GÜVENLİK PROJESİ. AMAÇ Proje; ILO ile Türkiye arasında 2015 yılında imzalanan İş Sağlığı ve Güvenliğini Geliştirme Çerçeve Sözleşmesi doğrultusunda;
Sözsüz İletişimin Özellikleri
Pazarlama Çevresi.
NETWORK YÖNETIMI Ş. Bü ş ra Güngör NETWORK YÖNETIMI NEDIR? Network, sunucu, yazıcı, bilgisayar ve modem gibi veri ileti ş im araçlarının güncel.
Kantitatif Araştırma Raporu 4 Aralık 2013 | İstanbul Kadir Has Üniversitesi Türk Dış Politikası Kamuoyu Algıları Araştırması Türk Dış Politikası Kamuoyu.
Pazarlama İlkeleri.
İş Dünyası Sürdürülebilirliğin Neresinde?
Güncel Teşvik Bilgilendirme Sunumu
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
ARAŞTIRMANIN RAPORLAŞTIRILMASI
Üretim teknolojisi ve bilişim teknolojisindeki değişim
Sosyal Hizmet Meslek Etiği
PAZAR ARAŞTIRMASI ÖĞR.GÖR.TAYLAN VURGUN.
HASAN ALİ YÜCEL EĞİTİM FAKÜLTESİ
BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ ÜNİTE 3
ÖRGÜTSEL DEĞERLER VE VARSAYIMLARDAKİ DEĞİŞİM
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
YAŞAM BECERİLERİ -Öfke kontrolü -“Hayır” diyebilme -Israrlara karşı koyabilme -Kendini ortaya koyma -İletişim becerileri -Sorun çözme -Stresle başa.
DİJİTAL VATANDAŞLIK ve E – DEVLET
Güvenli İnternet Kullanımı
Bölüm 9 İş Yönetim Stratejileri : Rekabet Stratejileri
Devlet Muhasebe Standartları
Üretim ve Üretim Yönetimi Temel Bilgileri
PAYDAŞ ODAKLI YÖNETİM ANLAYIŞI Edward FREEMAN
Proje Risk Yönetimi YRD. DOÇ. DR. KENAN GENÇOL.
Hayvancılık İşletmeleri Açısından Yönetim
YONT221 Küreselleşme ve Yerelleşme
Dersin içeriğinin ve kaynaklarının tanıtılması
PAZARLAMADA FİYATLAMA
Hi Fatih Keskin.
İK MAKALESİ.
Geniş Ölçekli Testler Yrd. Doç. Dr .Ömer Kutlu.
PIRLS (The Project of International Reading Language Skills-Uluslararası Okuma Becerileri Projesi) Yrd. Doç. Dr. Ömer Kutlu.
Erdem Danyer 1,2* , N.Gamze YÖRÜK 2
İSTATİSTİK.
Bölüm 6 Örgütsel Yönlendirme
BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ DÜNYA DEĞERLER ARAŞTIRMASI
SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI
Dr. İLKER YAKIN & Dr. HASAN TINMAZ
Üst Düzey Zihinsel Özelliklerin Ölçülmesi
Açık ocak işletmesinde İSG uygulamaları: Çimento sektöründen bir örnek
Tedarik Zinciri Yönetimi:
Akreditasyon ve Yeterlilikler Çerçevesinde
Zonguldak Ağustos
ÖBBS (Öğrenci Başarılarının Belirlenmesi Sınavı)
Öğrenci Başarısının Belirlenmesinde Yeni Yaklaşımlar
ÜNİVERSİTEDE YABANCI DİL ÖĞRETİMİNDE İNTERNET KULLANIMINA İLİŞKİN ÖĞRENCİ GÖRÜŞLERİ Mehmet AKSÜT Nihat ÇAKIN 
KÜRESEL GİRİŞİMCİLİK VE İNOVASYON YÖNETİMİ
BOLOGNA UZMANLARI 5.DÖNEM ULUSAL TAKIM PROJESİ 1 EKİM 2009,NEVŞEHİR
ÖLÇME-DEĞERLENDİRME 1.DERS
Bilgilendirme Toplantısı
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
ÖĞRETİM STRATEJİLERİ SUNUŞ YOLUYLA ÖĞRETİM BULUŞ YOLUYLA ÖĞRETİM
Hata ayıklama da denilen programlama hatalarını bulma ve düzelme işlemine ne denir? a) Veri b) Yazılım c) Bug d) Debugging e) Donanım.
E-TWINNING BİLGİLENDİRME SUNUSU
Nitel Araştırmalar.
TÜRKÇE EĞİTİMİNİN ÖNEMİ
Sınıf Öğretmenlerinin Eğitsel Amaçlı İnternet Kullanım Öz Yeterlikleri
Kantitatif Araştırma Özeti 8 Mayıs 2015
İnsan Kaynakları Yönetiminin
Paydaşlar, Yöneticiler ve Etik
Enerji ve Hareket Belkıs Garip.
Sunum transkripti:

Zonguldak Ağustos - 2016

Yönetici Özeti..............................

%95 güven aralığında +/- 5% hata payı Araştırmanın Künyesi Amaç: Araştırmanın amacı, taşkömürü madenlerinin yoğun olarak bulunduğu Zonguldak’taki paydaşların, madenlerin dört temel alanda daha iyi seviyeye getirilmesi için izlenecek politika ve yöntem değişikliği süreci ile ilgili algılarını tespit etmektir. Saha Zamanlaması 06 – 14 Ağustos 2016 Yöntem Araştırma yüz yüze görüşme yöntemi ile gerçekleştirildi. Soru Formu Uzunluğu Yaklaşık 20 dakika Hedef Kitle Zonguldak’ta kamet eden toplam 818 görüşme gerçekleşmiştir. TTK ile dolaylı ya da dolaysız alakası olan tüm paydaşların görüşleri alınmıştır. %95 güven aralığında +/- 5% hata payı

Enerji Gündemi Algıları Yönetici Özeti Araştırma Merkez, Alaplı, Gökçebey, Ereğli, Kozlu ve Kilimli ilçelerinde TTK’nın paydaşları olan Yerel halk, Maden işletmelerinin yöneticileri ve çalışanları, STK’lar, Kanaat önderleri, Yerel medya mensupları, Üniversite öğrencileri ve Esnaflardan toplanan veriler ile gerçekleştirildi. Sorun Tanımlamaları Katılımcılardan, kişisel, ilçe, il ve Türkiye’nin en önemli sorunlarını söylemelerini istediğimizde, her 4 kategoride de işsizlik, ve ekonomik sorunlar öne çıkarken, ilçe ve il sorunlarında ilk 5’in arasında yerel yönetimlerdeki hizmet eksikliği, Türkiye’nin sorunlarında ise Fetö ve PKK gibi terör eylemleri yer almıştır. Enerji Gündemi Algıları Türkiye’nin enerji konularında uyguladığı politikalar, aldığı kararlar ve geliştirdiği stratejiler hakkında ne kadar bilgi sahibi oldukları konusuna katılımcıların %43,6’sı çok az, %36,8’i ise bilgili veya çok bilgili olduğunu belirtmektedir. Türkiye’de enerji politikalarının yönetiminden ne derece memnun olduklarını sorduğumuzda ise %41,8’i memnun olmadığını belirtmektedir.

TTK İle İlgili Algılar Yönetim kalitesi ile ilgili konularda genel kitle %54 TTK’yı başarısız bulurken, bu oranın Esnaf(%60,5), STK(%61,9) ve Yerel medya mensuplarında(%69,5) genelin üzerinde olduğu gözlemlenmiştir. TTK’da yeni bir yapılanmaya gidilmesinin istenme oranı, tüm paydaşlar arasında % 77,4 gibi yüksek bir orandır. Bu yapılanmaya en az düzeyde istekli olan kesim maden işletmelerinin çalışanlarıdır (%70,2).Yapılanmaya gerek olmadığını ve yapılanmanın gerekli olduğunu söyleyenlerin bu şekilde düşünme sebepleri arasındaki ilk 5 ifade ve oranları aşağıdaki gibidir; Yapılanmaya Gerek Olmadığını Düşünenler % (n=105) Yönetim kalitesi bozulabilir 59,0 Çalışan sayısı azaltılabilir 48,6 İş güvenliği denetimleri aksayabilir 43,8 Üretim azalabilir / verim düşebilir 41,0 Ürün / Hizmet kalitesi düşebilir 28,6 Gerektiğini düşünenler % (n=633) Yönetim kalitesi artar 63,8 Üretim yükselir / Verim artar 53,6 İstihdama katkı sağlanır 47,9 Ürün / Hizmet kalitesi artar 37,6 İş sağlığı ve güvenlik konularına önem verilir 31,0

TTK İle İlgili Algılar TTK’nın neden zarar ettiği konusu açık uçlu soru ile sorulduğunda alınan en yüksek cevap %40,6 ile “iyi yönetilmemesi” olarak öne çıkmıştır. TTK’nın zarar etmediğini söyleyenlerin oranı ise sadece %4,2’dir. Tüm paydaşlarca, TTK’nın yeniden yapılanma modelinin %63,4 ise “Devlet eliyle” yapılması istenmektedir.Maden yönetici ve çalışanlarında bu oran %80’in üzerine çıkmaktadır. TTK’nın Zonguldak ile birlikte dönüştürülmesi sonucunda oluşabilecek kazanımları önemli bulma derecelendirmesi 5 üzerinden 4’e yakın çıkmaktayken, en düşün notu 3,14 ile “termik santral yapımı” almıştır. TTK’nın yeni bir yapılanmaya gitmesi durumunda her bir paydaşın bu konuya nasıl yaklaşacağı tüm paydaşlar tarafından değerlendirilmiştir. Yapılan analizler neticesinde özellikle maden işletmelerinde çalışanların, yapılanmayı olumlu karşılamama oranı ortalamanın üzerindedir. Maden işletmesi çalışanları, diğer paydaşların da bu konuda kendileri gibi bir tavır sergileyeceğini düşünmektedirler ancak diğer paydaşların bu konuyu daha olumlu karşıladığı gözlemlenmiştir.

Bilgi Kaynakları ve İletişim Yolları Tüm paydaşlar arasında en çok izlenen televizyon kanalları sırasıyla; Atv(%33,0), Kanal (%26,9), TRT 1(%24,9), Fox TV(%23,7), A Haber(%18,0) dir. Haber almak için en çok izlenen televizyon kanalları; A Haber(%26,2), CNN Türk(%21,5), TRT 1(%20,9), Haber Türk(%19,2), Fox TV(%16,5) dir. En sık okunan gazeteler; Posta(%20, 0), Milliyet(%11,2), Sabah(%11,0), Hürriyet(%11,0),Sözcü(%10,8) dir. Bilgi kaynakları arasında en güvenilir bulunan kaynaklar; BİLGİ KAYNAKLARI % Ulusal – Televizyonlar 26,7 İnternet - Haber siteleri 15,2 Aile bireyleri / Akrabalardan 12,0 Yerel - Televizyonlar 8,9 İnternet - Yerel Haber siteleri 8,4

Tel : (216) 709 0808 / Faks : (216) 577 6135 www.ses-ar.com.tr İçerenköy Mah. Değirmenyolu Cad. No:16 Kutay İş Merkezi C Blok Kat:3 D:7-8 | Ataşehir / İstanbul Tel : (216) 709 0808 / Faks : (216) 577 6135 www.ses-ar.com.tr