Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Güvenli İnternet Kullanımı

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Güvenli İnternet Kullanımı"— Sunum transkripti:

1 Güvenli İnternet Kullanımı

2 İçerik Güvenli internet kullanımı Güvenli internet hizmeti
Güvenlik duvarı Lisanslı yazılım Anti virüs İşletim sistemi ve program güncellemeleri

3 İnterneti güvenli kullanmak için neler yapıyorsunuz ?

4 Güvenli İnternet Kullanımı
Günümüzde internet; iş, iletişim, eğlence, alışveriş ve en önemlisi bilgiye ulaşmak için en sık kullanılan platformlardan biri haline gelmiştir. İnternetin insanların hayatında bu kadar önemli alanlarda rol almasıyla doğru orantılı olarak internette paylaşılan veri miktarı da artmıştır.

5 Güvenli İnternet Kullanımı
İnternet üzerinde paylaşılan bu verilerin insanlara sağladığı yararların tartışılmaz bir gerçek olmasının yanı sıra internet büyük ve karmaşık bir sistem olduğu için bu sistem üzerindeki boşlukların kötü amaçlar için kullanılması internet kullanıcılarını tehdit edebilmektedir.

6 Güvenli İnternet Kullanımı İçin Yapılması Gerekenler
1)Güvenli İnternet Hizmeti : İnternetteki zararlı içeriklerden sizi ve ailenizi büyük oranda koruyan alternatif bir İnternet erişimidir.

7 1)Güvenli İnternet Hizmeti : Bilgisayarınıza yazılım yüklemenize gerek yoktur.
İstediğiniz zaman güvenli internet hizmetini alabilir, istediğiniz zaman profilinizi değiştirebilir, isterseniz bu hizmetten vazgeçebilirsiniz. Size Aile Profili ve Çocuk Profili olmak üzere iki alternatif sunar.

8 1)Güvenli İnternet Hizmeti :
Çocuk Profili : Çocuk Profili ile erişebileceğiniz tüm siteler uzman kontrolünden geçmiş belirli kriterlere göre onaylanmış sitelerdir. Sohbet ve sosyal medya siteleri gibi içeriğini herkesin değiştirebileceği siteler yoktur. Çocuk profilinde sabit içerikli oyun oynanabilir.

9 1)Güvenli İnternet Hizmeti
Aile Profili : Müstehcenlik, şiddet, ırkçılık , kumar gibi yasadışı ve zararlı içerikleri barındıran siteler; Sağlık Bakanlığı'nın zararlı olduğunu açıkladığı ürünlerin siteleri ve dolandırıcılık sitelerinin önüne geçmiş olursunuz. Oyun, sohbet ve sosyal medya sitelerini de erişime açıp kapatabilirsiniz.

10 2)Güvenlik Duvarı (Firewall) : Bilgisayarınıza ve yerel ağınıza internetten veya diğer ağlardan gelen ve giden verilerin içeriğini kontrol eden, bilgisayarınızı veya yerel ağınızı internetten ve diğer ağlardan gelecek saldırılara karşı koruyan yazılımlara verilen genel addır.

11 2)Güvenlik Duvarı (Firewall) :
2)Güvenlik Duvarı (Firewall) : . Firewall bir nevi internet ile yerel ağınızın arasında bulunan koruma kalkanıdır.

12 Lisanslı yazılımlara örnek veriniz.

13 3)Lisanslı yazılım :Yazılımın kullanım hakkının belirli şartlar çerçevesinde , belirli bir süre veya süresiz bir şekilde kullanılması için satın alınmış yazılımlara lisanslı yazılım denir.

14 Lisanslı Yazılım Kullanmanın Avantajları
Virüs tehlikesine karşı korunmak, Teknik destek güvencesinden yararlanmak, Yazılımından daha yüksek verim almak, Yazılımını düşük maliyetle güncelleştirme olanağına kavuşmak, Bilgi teknolojilerindeki gelişmeler hakkında sürekli bilgilendirilmek.

15 4)Anti Virüs : Bilgisayar virüsleri, kötü amaçlı kişiler tarafından kişisel bilgilerinizi, dokümanlarınızı, bilgisayarınız içerisindeki verilerinizi ve internet üzerinde kullanmış olduğunuz bilgilerinizi (banka bilgileri, kredi kartı bilgileri vs.) ele geçirmek veya bunlara zarar vermek için yazılan programlardır.

16 4)Anti Virüs : Kötü amaçlı kişiler tarafından yaratılan bu virüsler bilgisayarınıza girdiği andan itibaren, kendini virüsü yazan kişinin belirlediği klasörlere kopyalayarak çoğaltabilir ve kendini ağdaki diğer bilgisayarlara kopyalayabilir.

17 4)Anti Virüs : Sonuç olaraksa bilgisayar virüsleri, sahip olduğunuz tüm datalarınızın başkalarının eline geçmesine ve başkaları tarafından görüntülenebilip kullanılabilmesine olanak sağlar.

18 4)Anti Virüs : Anti virüs programları virüsleri bulmak, karantina altına almak ve silmek için çeşitli yöntemleri izlerler.

19 5)İşletim sistemi ve program güncellemeleri :
Kullanmakta olduğunuz işletim sistemi ve programlar için yayınlanan güncellemeler, işletim sisteminiz ve kullandığınız programlar için yenilik ve eklentileri yükleyerek işletim sisteminiz ve programlarınızın oluşabilecek tehditlere karşı güncel çözümlerle hazır bir şekilde kalmasını sağlar.

20 5)İşletim sistemi ve program güncellemeleri :
Bundan dolayı işletim sisteminizin ve kullanmakta olduğunuz programların güncel olması bilgisayarınızın ve bilgisayarınızın içerisindeki verilerin güvenliği açısından oldukça önemlidir. Güncelleştirmelerin yapılmaması durumunda ise sisteminiz dışarıdan gelen saldırılara karşı savunmasız kalmış olur.

21 Kaynakça Guvenli_Internet_Hizmeti_Nedir_.html gerekenler/

22 Hazırlayanlar Ayşe Nur Ekici 160310003 Rümeysa Öztürk 160310012
Ayşenur İnan Meral Adıgüzel Melike Arslantaş


"Güvenli İnternet Kullanımı" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları