OKULLARDA SAĞLIĞIN KORUNMASI ve GELİŞTİRİLMESİ PROGRAMI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TÜRKİYE’DE OTİZM İÇİN NELER OLUYOR?
Advertisements

Bakanlık Düzeyinde Rehberlik Örgütü (Milli Eğitim Bakanı)
2007 / 30 SAYILI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMDE TANITIM VE YÖNELTME ÇALIŞMALARI GENELGESİ DOĞRULTUSUNDA İLÇEMİZ İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA YAPILMASI.
“Küçükçekmece Perakende Balık Pazarı’nda AB Standartlarının Uygulanması” Projesi
DOĞUMHANE HİZMETLERİ HOŞGELDİNİZ.
Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Orta Öğretim
PROENİN ORTAYA ÇIKIŞ GEREKÇESİ PROJENİN UYGULAMA AŞAMALARI
Bahtiyar ÇETİN Endüstri Mühendisi Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi
REHBERLİK HİZMETLERİNİN ÖRGÜTLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
Kurullar hangi kurumlarda oluşturulmalıdır?
REHBERLİK HİZMETLERİNİN ÖRGÜTLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
Ankara İl Sağlık Müdürlüğü
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
İKS İLE İLGİLİ YASAL DÜZENLEMELER ROL VE SORUMLULUKLAR
SOSYAL HİZMET ÇALIŞMALARI
OCAK 2014 OCAK T.C. GÜLYALI KAYMAKAMLIĞI T.C. İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ.
OKUL SÜTÜ AKIL KÜPÜ PROGRAMI
Şube Müdürlüğümüzce Kadın Sağlığı Bebek ve Çocuk Sağlığı
YARIN SİZDEYİZ PROJESİ
OKUL SAĞLIĞI (6-19 YAŞ).
“BESLENME DOSTU OKULLAR” PROJESİ
 KALİTE YÖNETİM BİRİMİ  Mart ayında düzenlenen dış denetim sonucu Müdürlüğümüz çalışmalarının ISO Kalite Standartlarına uygunluğu bir kez daha.
POLATLI REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ
KEŞFET KENDİNİ PROJESİ
Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ STRATEJİK PLANLAMA.
ÖZEL EĞİTİM NEDİR? Çoğunluktan farklı ve özel gereksinimli çocuklara sunulan, üstün özellikleri olanları yetenekleri doğrultusunda kapasitelerinin en üst.
1) İşveren veya vekili (okul/kurum müdürü)
KARS İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 1. İLİNTARİHİ 2 …..Binada ………..m 2 alanda …….Kat…….Oda İLİN COĞRAFİ DURUMU 3.
OKUL AİLE BİRLİĞİ İŞLEMLERİ TEFBİS
KAYSERİ İLE OKUMAK PROJESİ
AYDIN ÇOCUK MAHKEMESİ İSMAİL ÇEKİN PEDAGOG
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Şubat, 2012
ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
OKUL SÜTÜ PROGRAMI 1.
OKUL HEMŞİRESİNİN GÖREV YETKİ SORUMLULUKLARI
“OKULLAR HAYAT OLSUN” PROJESİ KAPSAMINDA
İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
EK-1 a. İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince Kurum Standartları Sistemi Uygulama Öncesi Tamamlanması Gereken Çalışmalar 1. Kurum Standartları Sisteminin.
Kamu İdareleri için Stratejik Planlama Kılavuzu (Hazırlık Çalışmaları)
Eğitim Kurumları Bilgilendirme Toplantısı Eğitim Kurumları Denetimi
GELİŞİM İÇİN DEĞİŞİM PROJESİ”
İzmir İl MEM ARGE Kamu İdareleri için Stratejik Planlama Kılavuzu (Hazırlık Çalışmaları)
BESLENME DOSTU OKUL PROGRAMI
ALTIEYLÜL İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
TOPLANTI GÜNDEMİ Açılış Sunum Soru-Cevap Kapanış.
OKULLARDA BAŞARIYI ARTIRMA PROJESİ (OBAP)
“BEYAZ BAYRAK” KASTAMONU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 03/08/2015.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
DEĞERLER ŞEHRİ KAYSERİ PROJESİ
İŞYERİ SAĞLIK GÜVENLİK BİRİMİ
İŞYERİ HEMŞİRESİNİN GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI
T. C. DENİZLİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İşyeri Sağlığı ve Güvenliği İlçe Milli Eğitim Müdürleri Bilgilendirme/Değerlendirme Toplantısı 20/10/2015 DENİZLİ.
ÇALIŞMA ORTAMI GÖZETİMİ
U Ş AK İ L M İ LL İ E Ğİ T İ M MÜDÜRLÜ Ğ Ü İŞ YER İ SA Ğ LIK GÜVENL İ K B İ R İ M İ.
Kurullar, Meslekî Çalışmalar ve Komisyonlar
1. Uyuşturucuyla mücadele kapsamında eğitim
OKULLARDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ İŞ VE İŞLEM BASAMAKLARI
ÖĞRETİM YILI TANITIM YÖNELTME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
ÇUBUK İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ. SORU – CEVAP STRATEJİK PLANLAMA.
ADAY ÖĞRETMEN YETİŞTİRME SÜRECİ
Leonardo da Vinci Ortaklık Projesi ÖĞRETMEN EĞİTİMİ ENGELLİ ÇOCUKLARLA ÇALIŞAN ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ EĞİTİMİ.
Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Programlar Şubesi.
E Ş ME İ LÇE M İ LL İ E Ğİ T İ M MÜDÜRLÜ Ğ Ü İŞ YER İ SA Ğ LIK GÜVENL İ K BÜROSU.
Obezite ve Diyabet Formlar ve Kullanımları Dyt. Gamze KARAKAYA Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Programlar Şubesi.
HAYVANSAL ÜRÜNLER SEKTÖRÜNDE GENÇ GİRİŞİMCİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ
OKUL SÜTÜ AKIL KÜPÜ PROGRAMI
YÜREĞİR KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Hizmetlerinin Yürütülmesinde Dikkat Edilecek Konular HakKındaki Tarih ve sayılı yazıda yer alan açıklAmaların.
Sunum transkripti:

OKULLARDA SAĞLIĞIN KORUNMASI ve GELİŞTİRİLMESİ PROGRAMI Karabağlar İlçe Sağlık Müdürlüğü Karabağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

Okul Sağlığı Öğrencilerin ve okul çalışanlarının Sağlığının değerlendirilmesi ve geliştirilmesi, Sağlıklı okul yaşamının sağlanması ve sürdürülmesi, Öğrenciye ve dolayısıyla topluma sağlık eğitiminin verilmesi için yapılan çalışmaların tümü.

Ülkemizde Okul Sağlığı Kapsamında Yürütülen Program ve Projeler

Okul sağlığını çalışmalarının başarısı amacıyla; Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı “Okul Sağlığı Hizmetleri İşbirliği Protokolü” 17.05.2016 mevcut okul sağlığı programlarının daha geniş kapsamlı ve bütüncül olması için; “Okulda Sağlığın Korunması ve Geliştirilmesi Programı-2017”

Programın Bileşenleri Sağlık Hizmetleri Sağlıklı ve Güvenli Okul Çevresi Sağlıklı Beslenme Sağlık Eğitimi Fiziksel Aktivite Aile/ Toplum Katılımı Okulda Sağlığın Korunması ve Geliştirilmesi Programı

Değerlendirilecek Okullar Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi ve özel; Okulöncesi (anaokulu) İlkokul Ortaokul ve liseler Pansiyonlu okullar Mesleki eğitim merkezleri Özel eğitim iş uygulama merkezleri Özel mesleki eğitim merkezleri

İl ve İlçe Okul Sağlığı Kurulları Vali/ Vali Yardımcısı İl Sağlık Müdürlüğü İl Milli Eğitim Müdürlüğü Kaymakam İlçe Sağlık Müdürlüğü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Görevleri: 1. Yapılacak çalışmaları planlamak 2. Yapılan çalışmaları değerlendirmek Yılda 2 kere toplanır.

Oluşturulacak Kurul ve Ekipler İlçe Okul Sağlığı Kurulu Okul Değerlendirme Ekibi Okul Sağlığı Yönetim Ekibi İdareci – 1 üye Öğretmen – 1 üye Öğrenci – 1 üye Okul Aile Birliği - 1 üye Başkan: Kaymakam İlçe Sağlık Md. İlçe Milli Eğitim Md. Yılda 2 kere toplanır. İlçe Sağlık Md : 2 kişi İlçe Milli Eğitim Md: 2 kişi Sağlık Hizmetleri Alan Öğretmeni Sağlık Bilgisi Öğretmeni Biyoloji Öğretmeni gibi Okulda bulunması halinde; Sağlık Çalışanı ve Rehber Öğretmen ekibin doğal üyesidir.

Okul Yönetiminin Görevleri Program bileşenlerinin gereklerini yerine getirir. (Sağlık Hizmetleri, Sağlıklı ve Güvenli Okul Çevresi, Sağlıklı Beslenme) Okul Sağlığı Yönetim Ekibini oluşturur. Okul Sağlığı Planını hazırlar. Öğrencilerin, Aile Hekimleri tarafından periyodik muayene ve izlemlerinin yapılmasını sağlar. Değerlendirme öncesi, yapılan iş ve işlemlerle ilgili tüm dokümanları içeren dosyayı hazırlar.

Okul Yönetiminin Hazırlığı - 1 Değerlendirme öncesi dosya hazırlanır. Dosyanın eksik olması veya hazır olmaması durumunda değerlendirme başlatılmaz. Dosya içeriği Okul Sağlığı Yönetim Ekibi üye listesi (Ek 2a) Okul Sağlığı Planı (Ek 2b) Öğrenci muayene, aşı ve tarama sonuçlarının sayısal verileri Rehberlik hizmetleri planı, raporları/kayıtları, sayısal verileri Sağlıkla ilgili konularda öğrenci, okul çalışanları ve velilere yönelik olarak yapılan eğitimlere ait dokümanlar ve kayıt/katılım formları Program kapsamında gerçekleştirilen etkinliklere ait belgeler (fotoğraf, kayıt/katılım formları, afiş ve broşür gibi)

Okul Yönetiminin Hazırlığı - 2 Kantin, yemekhane, kafeterya, büfe, çay ocağı ve pansiyon vb. çalışanlarının hijyen eğitimi belgeleri Okul tarafından, yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı ve gıda depolarının “Okul Kantinlerinde Satılacak Gıdalar ve Eğitim Kurumlarındaki Gıda İşletmelerinin Hijyen Yönünden Denetlenmesi Genelgesi” eklerinde yer alan Kontrol ve Denetim Formu” ile en az ayda bir kez denetlendiğine dair belgeler Personel ilkyardım sertifikaları Varsa Beslenme Dostu Okul ve/veya Beyaz Bayrak sertifikalarının birer örneği yer almalıdır.

Öğrenci Muayene ve İzlemleri 25.01.2013 tarih ve 28539 sayılı Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliği ve Okul Sağlığı Hizmetleri işbirliği protokolü gereği; öğrencilerin aile hekimleri tarafından her yıl periyodik muayene /izlemleri yapılmalıdır. Öğrenci izlemleri; Yaşa özel çocuk- ergen izlemi olarak Ailenin ve çocuğun uygun olduğu bir zamanda Yılda bir kez yapılır.

Aile Hekimi Muayene İzlem Formu Muayene verileri Aile Hekimliği Bilgi Sistemi’ne girilmeli ve çıktısı aileye verilerek okula iletilmelidir. Formlar okulda uygun koşullarda saklanmalıdır.

Ailenin bilgilendirilmesi Okul yönetimi farklı yöntemler (web sayfası, SMS, not, broşür vb.) kullanarak aileleri bilgilendirmelidir.

Okul Değerlendirme Formları- 1

Okul Değerlendirme Formları- 2

Okul Değerlendirme Formları- 3

Okul Değerlendirme Formları- 4

Okul Değerlendirme Formları- 5

Okul Değerlendirme Formları- 6

Program Bileşenleri Değerlendirme Formları Sağlık Hizmetleri Sağlıklı ve Güvenli Çevre Sağlıklı Beslenme

Raporlama Okul Değerlendirme Ekipleri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda; İlgili formlar 3 nüsha doldurularak formlar İlçe Sağlık Md. Milli Eğitim Md. ve Okulda bulundurulur. Eksiklik saptanan okullar eksiklerini en kısa sürede tamamlayarak sonuçları İlçe Sağlık Md. ve İlçe Milli Eğitim Md.’ne raporlamalıdır.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İl Değerlendirmesi Program kapsamında ilde yapılan tüm çalışmalar; İlçe Sağlık Müdürlüğü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İl Milli Eğitim Müdürlüğü Okul Sağlığından sorumlu Şb. İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve ÇEKÜS Şb. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Md. Çocuk Ergen Sağlığı DB Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Md. Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler DB

TEŞEKKÜR EDERİM