G IYILEBILIR TEKNOLOJI HAZIRLAYAN:Aleyke Günsel. G IYILEBILIR T EKNOLOJI NEDIR ? Giyilebilir teknoloji, bilgisayar özelliklerini ve gelişmiş elektronik.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BİLGİSAYAR KULLANIMI KURSU
Advertisements

İÇERİK Ağ İzleme Ağ güvenliği için Tehlikeli Protokoller
TEKNOLOJİNİN GÜNLÜK HAYATIMIZDAKİ YERİ
Yeni Bir Çığır Açan Kullanıcı Dostu ALLPLAN
CES 2014 FUARI 8.G RUP Ceyhun YAKUT Ufuk ÖZKAR Onurcan PALABIYIK Omeed KADHİM Çağrı TUNCAY Erdem ONAN Koray AVCI.
G ESTURE – BASED I NTERFACES H AREKETE DAYALı ARA YÜZLER 8.G RUP Onurcan PALABIYIK Omeed KADHİM Çağrı TUNCAY Erdem ONAN Ceyhun YAKUT Ufuk ÖZKAR Koray AVCI.
e. IRMAK ÇALIŞKAN-DOĞA EZGİ ERİŞ-DOĞA ÇIKAL
Mobil Öğrenme m-öğrenme
Bilgi? 1. Ö ğ renme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçekler 2. İ nsan zekâsının çalışması sonucu ortaya çıkan düşünce ürünü.
 Beyin emeğinin yerine geçen akıllı âletler üretilmeye başlandı. Elektronik teknolojisinin hızlı gelişimi ve lâboratuar ortamından günlük yaşantıya.
Bilgi ve İletişim Teknolojileri (BİT) Çeşitleri
ÖLÇÜLER.
Grup Üyeleri: Fatih Akkaya Hüseyin Özkan Halil Güvel Emre Karakaş Kübra Kantarcıoğlu Şeyda Kervan Okan Yigit 1 ANKARA 2014.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
BİT’ini Kullanarak Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme
Ders: İnsan Bilgisayar Etkileşimi Ders Sorumlusu: Doç. Dr. Hakan TÜZÜN
CEP TELEFONLARI E. Irmak Çalışkan
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Büro Yönetimi Öğretmeni Fatma GEZ BALIKESİR / BANDIRMA – İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Büro Yönetimi ve Resmi Yazışma Kuralları.
Giyilebilir Bilişim Halil Güvel Emre Karakaş Okan Yigit Hüseyin Özkan
WEB TABANLI ÖĞRENME ORTAMLARINDA ETKİLEŞİM
BİT ÜRÜNLERİ ve BİT ÇEŞİTLERİ
GİYİLEBİLİR BİLİŞİM Yunus ARAS Filiz UZUN Yusuf ALTAY Fatma BÜLBÜL
Google Glass Nedir? "Zenginleştirilmiş Gerçeklik Teknoloji" adı verilen teknolojinin uygulandığı Google Gözlüğü sanal aleme açılan üçüncü bir göz olarak.
YAZILIM.
Smart Watch Hüseyin Özkan Halil Güvel Emre Karakaş Şeyda Kervan
Google Glass Damla AKDULUM Gizem Sahime DERTLİ Burak KARADAŞ
BURCUGÜL B İ LG İ N TÜRKÇE Ö Ğ RETMENL İĞİ ( İ.Ö.) EĞİTİMDE WEB 2.0 ARAÇLARI.
Gesture – Based İnterfaces
Hacettepe Üniversitesi
YAZILIM.
Akademik Bilişim Muğla Üniversitesi
YAZILIM.
BU SUNUDA OKULUMUZDAKİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI İLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİLERE ULAŞABİLECEKSİNİZ.
TEKNOLOJİNİN OLUMLU VE OLUMSUZ ETKİLERİ
ESKİPAZAR ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ
RLG. Sanal gerçeklik,sanal ortamı gerçek hayatta yaşamanıza olanak sunar.Daha doğrusu bu,gerçek hayat değildir.Ancak giyilebilir teknoloji sayesinde görüntüleri.
Yeni Medya ve Sosyal Medya
Bilgi Nedir ? Öğrenme, araştırma veya gözlem yaparak elde edilen sonuç.
Kurumsal Ağlarda Uzak ve Merkezi İşlem Birimlerinin Sanallaştırılması: Bir Uygulama Emrah ÇOLAK, SGK Aydın ÇETİN, Gazi Üniversitesi ŞUBAT 2016.
ÇEVREMİZDEKİ TEKNOLOJİK ALETLER İYİ Kİ VAR !
T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI EĞİTSEL WEB UYGULAMALARI EDSHELF UYGULAMASI.
BİT’in Gizlilik ve Güvenlik Boyutları
DİJİTAL VATANDAŞLIK E-DEVLET
BİT’İN TEMEL KAVRAMLARI
Sade ve Şık Tasarım Zarif görünüm ve dayanıklılık birarada
KALORİ BANK YEDİĞİNİ BİL.
ÖZVAN ÖZBEK HÜSEYİN AK ORTAOKULU
BİT’İN SOSYAL KÜLTÜREL KATKILARI
Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme
Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Eğitim Alanında Teknolojik Gelişmeler
EĞİTİMDE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI
THE WEB 2. 0 TOOLS CIRCLE GOOGLE DRIVE TRAINING OF GROUPS Clouds Tech
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİNE GİRİŞ TEMEL KAVRAMLAR
EĞİTİMDE BİLİŞİM TEKNOLOJİSİNİN ETKİSİ
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİNİN EVRİMİ – BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİNİN TARİHİ
YAZILIM.
Bugün ne öğreneceğiz ??? Dijital Vatandaş Nasıl Olunur?
Nesnelerin teknolojisi
BİLGİ GÜVENLİĞİ. Bilgi güvenliği elektronik ortamda kaydetmiş olduğumuz bilgilerimizin güvenli olması anlamında önemlidir. Elektronik ortamdaki bilgilerimizin.
Bilgi ve İletişim Teknolojileri (BİT) Çeşitleri
BİT’İN SOSYAL KÜLTÜREL KATKILARI
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİNİN GÜNLÜK YAŞAMDAKİ ÖNEMİ
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
OLUMLU ETKİLERİ OLUMSUZ ETKİLERİ TEKNOLOJİ NEDİR.
Neden Bilişim
Sunan: Gül TÜRKER Süleyman Demirel Üniversitesi
Dijital Vatandaşlik.
Giyilebilir Teknoloji  Giyilebilir teknoloji, aksesuar olarak ya da kıyafetin bir parçası olarak giyilen teknolojik ürünleri tanımlamak için kullanılan.
Elektronik-Ticaret’te Arama Motoru Optimizasyonu ve Sosyal Medya
Teknoloji ve internet bağımlılığı nedir? Teknoloji bağımlığının belirtileri nelerdir? Nedenler ve Özellikler Bireysel yaklaşım Aileye yaklaşım.
Sunum transkripti:

G IYILEBILIR TEKNOLOJI HAZIRLAYAN:Aleyke Günsel

G IYILEBILIR T EKNOLOJI NEDIR ? Giyilebilir teknoloji, bilgisayar özelliklerini ve gelişmiş elektronik teknolojileri kapsayan bu özellikleri kullanılabilir hale getiren aksesuarlar, kıyafetler olarak tanımlanabilir. Bu teknoloji ilerleyen zamanlarda sıklıkla karşılaşacağımız bir terim. Yakın gelecekte akıllı gözlükler, akıllı saatler, akıllı tişörtler ve akıllı ayakkabılar günlük hayatın vazgeçilmez bir parçası olacağı öngörülmektedir.

G IYILEBILIR TEKNOLOJI TARIHI Giyilebilir teknolojinin eski bir tarihi yoktur. Bunun nedeni olarak, bu alandaki çalışmaların teknolojik gelişmelere bağlı olmasını gösterebiliriz. Geçmiş dönemlerde 30 kilo ağırlığında, ansiklopedi kalınlığındaki bilgisayarlar bile çok pahalı iken kol saati kadar küçük, gelişmiş özellikleri olan bir cihaz üretmek pek de mümkün olmuyordu. 80’li yıllarda yaşantımıza giren hesap makineli saatler, giyilebilir teknoloji alanında önemli bir gelişme olduğunu gözlemleyebiliyoruz.

90’lı yıllarda ise “ sousveillance ” konsepti de etrafta artan güvenlik kameralarına bir tepki olarak doğmuş, giyilebilir bir kameraydı. Bugün bu konsept “ yaşam kaydedici ” olarak halen yaşamaya devam ediyor. Giyilebilir teknolojideki asıl gelişmeler 2000’li yıllarda gerçekleşti. Özellikle 2010 yılından itibaren firmalar en gelişmiş beyinlerini bu alana yöneltmeye başladı.

GİYİLEBİLİR TEKNOLOJİ ÜRÜNLERİ Akıllı saatler, google glass, fitness bantları vs. Bu ve buna benzer ürünlerin genel olarak amacı kullanıcıların bilgisayar ve internet ile olan ilişkisine yeni bir boyut kazandırmak olduğu için gelecek zamanda bir çok yeni teknolojiye sahip ürün ortaya çıkabilir.

Y ARARLARI VE ZARARLARI Giyilebilir teknoloji ürünlerini eğitim, sağlık, iş hayatı, günlük hayat gibi bir çok alanda zamandan kazanmak ve verimi arttırmak için kullanabiliriz. Bilgisayar ve internet ile olan etkileşime daha sade kullanışlı bir boyut kazandırıyor. Giyilebilir teknoloji ürünleri ile internete erişim daha kolay sağlanabiliyor. Giyilebilir teknoloji ürünleri taşınması, hafiflik ve az yer kaplaması açısından oldukça kullanışlıdır. Kullanılan ürünün tasarımı ve kullanış biçimine göre sağlık üzerinde olumsuz etki yarattığı söylenebilir.