Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Teknoloji ve internet bağımlılığı nedir? Teknoloji bağımlığının belirtileri nelerdir? Nedenler ve Özellikler Bireysel yaklaşım Aileye yaklaşım.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Teknoloji ve internet bağımlılığı nedir? Teknoloji bağımlığının belirtileri nelerdir? Nedenler ve Özellikler Bireysel yaklaşım Aileye yaklaşım."— Sunum transkripti:

1

2 Teknoloji ve internet bağımlılığı nedir? Teknoloji bağımlığının belirtileri nelerdir? Nedenler ve Özellikler Bireysel yaklaşım Aileye yaklaşım

3 Zaman içinde bireylerin veya cocukların teknolojiyi (internet, telefon, sosyal medya vs) kontrolsüz ve ölçüsüz olarak kullanmasına kısaca teknoloji bağımlılığı diyebiliriz.

4 BELİRTİLERİ ve ZARARLARI Birkaç dakika diyerek, saatler harcamak İnternetin ve teknolojik aletlerin başında geçirdiği zaman hakkında yalan söyleyebilirler, Mahrum kaldıklarında huzursuz ve öfkeli olabilirler, Yeme bozuklukları görülebilir.( hemen yuttuğu için) Okul saatlerinde ve uyku saatlerinde gecikmeler yaşarlar, Fiziksel ağrılar yaşayabilirler.

5 Çocuk her seslenildiğinde dönüp bakmayabilir, Çocuk yüzyüze ilişkiden kaçabilir Konuşma bozuklukları görülebilir. Çocuğun ebeveynleri ile ya da arkadaşları ile ilişkisini olumsuz etkileyebilir ya da derslerinde başarısızlık, ödev yapmak istememe, yazı yazmaktan sıkılma şeklinde tezahür edebilir.

6 Çocuklarda teknoloji bağımlılığı, ergenlik döneminde içe kapanma, teknoloji dışı etkinliklere katılmak istememe, aile ve arkadaş ilişkilerinde bozulma görülebilmektedir. ÖNEMLİ!!

7 ÇOCUGUN HAYATINA DAHİL OLMAK

8 SİZCE ÇOCUKLARDA Kİ İNTERNET YÖNELİMİNİN FAZLA OLMASININ NEDENLERİ? Aile arası yetersizlik olabilir ; Çocuklarla kaliteli bir zaman geçirememe Herhangi bir spor, sanat ve sosyal etkinliklerde bulunmaması.

9 AİLELER NE YAPMALI ? Anne babalar öncelikle kendi teknoloji kullanım alışkanlıklarını gözden geçirmelidir. Unutulmamalıdır ki çocuklar öncelikle kendi anne babalarını örnek alırlar

10 Aileler çocuklarının teknoloji kullanımına süre kısıtlaması getirmeli ve uygulamalıdır. Ebeveynin çocuğun hangi sanal ortamlarda bulunduğunu, seyrettiği içeriğin yaşına uygun olup olmadığını daha rahat kontrol edebilmesi için küçük çocukların telefon ve bilgisayar kullanımı ailelerin yanında ortak alanda olmalıdır. Çocukla birlikte hareket etme

11 Teknoloji ile çok fazla vakit geçiren, teknoloji olmadığında ne yapacağını bilemeyen, elinden alınmak istendiğinde verdiği tepkiler dolayısıyla ailelerin kısıtlanma uygulamasının zorlaştığı durumlarda bir uzmandan yardım almakta fayda bulunmaktadır. Bu tarz durumlarda ileride çocuklarda teknoloji bağımlılığı rahatsızlığının ortaya unutulmamalıdır. Ailelerin bu durumda mutlaka yardım almaları gerekmektedir.


"Teknoloji ve internet bağımlılığı nedir? Teknoloji bağımlığının belirtileri nelerdir? Nedenler ve Özellikler Bireysel yaklaşım Aileye yaklaşım." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları