Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİLGİ GÜVENLİĞİ. Bilgi güvenliği elektronik ortamda kaydetmiş olduğumuz bilgilerimizin güvenli olması anlamında önemlidir. Elektronik ortamdaki bilgilerimizin.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİLGİ GÜVENLİĞİ. Bilgi güvenliği elektronik ortamda kaydetmiş olduğumuz bilgilerimizin güvenli olması anlamında önemlidir. Elektronik ortamdaki bilgilerimizin."— Sunum transkripti:

1 BİLGİ GÜVENLİĞİ

2 Bilgi güvenliği elektronik ortamda kaydetmiş olduğumuz bilgilerimizin güvenli olması anlamında önemlidir. Elektronik ortamdaki bilgilerimizin güvenliği bizler için her zaman önemlidir.

3 KIMLIK DOĞRULAMA Bizler bir sisteme (Bilgisayar, İnternet sitesi, Sosyal meya hesabı…) giriş yaparken kullanıcı adı ve şifre(parola) kullanırız. Kullanıcı adı ve şifremizi kullanmamızın nedeni kimliğimizi doğrulamaktır. Bu şekilde başkalarının bilgilerimize erişmesini engellemiş oluruz.

4 İnternete bağlı iken kötü niyetli kişiler tarafından kullanıcı adlarımız ve şifrelerimizin ele geçirilmesi mümkündür.

5 Sizce bize ait bir hesabın kullanıcı adı ve şifresinin başkası tarafından ele geçirilmesinin bize ne gibi zararları olabilir.

6 Bizim bilgilerimizi ele geçiren bir kişi bize ait tüm bilgilere sahip olabilir. Bizim adımıza her türlü işlemi yapabilir.

7 Kimlik hırsızları sosyal medya hesaplarımızı çalar. E-posta hesaplarımız da çalınarak bizim adımıza başkaları rahatsız edilebilir.

8 KİMLİK HIRSIZLIĞI Başka birisine ait kişisel bilgilerin çalınarak o kişinin izni olmadan kullanılmasıdır.

9 KIMLIK HıRSıZLıĞıNA KARŞı ALıNACAK ÖNLEMLER Sosyal paylaşım sitelerinde kimlik bilgilerinizi yayınlamayınız.

10 Antivirüs vb. yazılımlar kullanarak bilgisayarımızı korumalıyız.

11 Tanımadığımız kişilerden gelen e-postaları açmamalı, linklere tıklamamalıyız.

12 Şifrelerimizi oluştururken güçlü şifre oluşturmaya özen göstermeliyiz. Şifrelerimizi başkalarıyla paylaşmamalıyız.

13 DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM HAZIRLAYAN: FERHAT DOĞAN (BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENİ)


"BİLGİ GÜVENLİĞİ. Bilgi güvenliği elektronik ortamda kaydetmiş olduğumuz bilgilerimizin güvenli olması anlamında önemlidir. Elektronik ortamdaki bilgilerimizin." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları