Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİNE GİRİŞ TEMEL KAVRAMLAR

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİNE GİRİŞ TEMEL KAVRAMLAR"— Sunum transkripti:

1 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİNE GİRİŞ TEMEL KAVRAMLAR
Mustafa TEZCAN Eylül, 2017

2 BİLİŞİM NEDİR? Bilişim ifadesi bilgi ve iletişim ifadelerinin birleşimiyle oluşmuştur. Bilişim teknolojilerinin temelini oluşturan nedir? Bilişim teknolojileri neyi kullanır?

3 VERİ Bilişim teknolojilerinin temelini oluşturur. Veri nedir?
Elektronik ortama giren yazı, resim, ses, biyometrik değerler (Parmak izi, retina taraması, ses tanıma, avuç içi taraması, yüz tanıma vb.), hareket gibi unsurların geneline VERİ adı verilir. Bilişim teknolojilerinin veri ile alakası nedir?

4 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
Veri bilişim teknolojilerinin ham maddesidir. Bilişim teknolojileri veriyi Düzenler İletir Depolar

5 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
ÖZETLE Veriyi düzenleyen, ileten, depolayan her türlü teknoloji Bilişim Teknolojisidir. Bilişim Teknolojilerinin hepsi bir teknolojidir. Fakat her teknoloji Bilişim Teknolojisi değildir. Eğer bir teknoloji veri kullanıyorsa Bilişim Teknolojisidir.

6 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
Otomobil Vinç Tanker Tablet Telefon Televizyon Bisiklet Modem Teknoloji Bilişim Teknolojisi

7 İNTERNET NEDİR? Dünya çapında bütün bilgisayarları bir birine bağlayabilen dev bir ağdır. İnternete bağlanmak ne demektir? Kullandığımız cihaz ile bu ağa dahil olmaya, yani aynı ağa bağlı milyarlarca cihazdan biri olmaya internete bağlanmak diyoruz. WWW (World Wide Web) Dünya Çapında Ağ

8 İNTERNET NEDİR? İnternet yok derken neyi kastediyoruz?
İnternet her zaman var olan bir şeydir. İnternet yok ifadesi ile kastımız, internete erişimimiz yok ya da internet bağlantımız yok demektir. İnternet bağlantısı (erişimi) nedir? İnternet denen kocaman sanal dünyaya bizim erişimimizi sağlayan bağlantıdır.

9 Web Siteleri Nerede Durur?
Acaba bizim bilgisayarımızda mı? Yoksa havada asılı mı duruyorlar? Belki de bize internet bağlantısı sağlayan kablolardadır. Önceki slaytımızda söylediğimizi hatırlayalım. Dünya üzerinde bütün bilgisayarları bir birine bağlayan ağ. Bu sanal dünyadaki bazı bilgisayarlar biraz farklıdır. Bu bilgisayarlara SUNUCU (Server) adı verilir.

10 Web Siteleri Nerede Durur?
Web siteleri bu sunucularda kayıtlıdır. Biz bir web sitesine bağlandığımızda aslında gerçek dünya üzerinde bulunan gerçek bir bilgisayara bağlanırız. Bu sunucu bilgisayarda bulunan web sitesini kendi evimizden kullanabiliriz. Mesela yazdığımızda 1 saniyeden daha kısa bir sürede Amerika’daki bir sunucu bilgisayara bağlanırız.

11 Vayy bee teknolojiye bak
Google’ a Bağlanmak Vayy bee teknolojiye bak Hem de 1 saniyeden kısa sürede


"BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİNE GİRİŞ TEMEL KAVRAMLAR" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları