TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı Bilgilendirme Toplantısı 20.12.2017.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TÜBİTAK 2209-A ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ YURT İÇİ ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI İbrahim YILDIRIM.
Advertisements

İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI 1. İş Güvenliği Uzmanı Nasıl Olunur? İş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinde görevli iş güvenliği uzmanlarının nitelikleri, eğitimleri.
ERASMUS. Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Erasmus öğrenci öğrenim hareketliliği, Standart veya Genişletilmiş Erasmus Üniversite Beyannamesi ve yükseköğretim.
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK İŞBAŞI EĞİTİM ve GİRİŞİMCİLİK EĞİTİM PROGRAMI TÜRKİYE İŞ KURUMU.
DESTEK EĞİTİM HİZMETLERİ. İÇİNDEKİLER  DESTEK EĞİTİM HİZMETLERİ OKULLARDA DESTEK EĞİTİM HİZMETİ NERELERDE VERİLİR? NEDEN DESTEK EĞİTİM? DESTEK EĞİTİM.
Farabi Değişim Programı Tanıtımı. Farabi Programı, Yüksek Öğretim Kurum- ları arasında, öğrenci ve öğretim üyesi değişim programıdır. Erasmus ile benzerlik.
FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Staj Bilgilendirme 2016 Lütfen Sitemizde Bulunan Staj Açıklamalarını Dikkatlice Okuyunuz!
ATP MESLEK ALANLARINA GEÇİŞ KOŞULLARI
ERASMUS+ Oryantasyon Programı Erasmus Kurum Koodinatörlüğü erasmus.erciyes.edu.tr
1) GENEL AMAÇLI PROJELER Doğrudan bir akademik dereceye yönelik olmayan; teknolojik, ekonomik, sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal gelişmeye katkıda.
ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DOKTORA PROGRAMI İŞ AKIŞ ŞEMASI ( YÜKSEK LİSANS DERECESİYLE KABUL EDİLENLER) 1.Yarıyıl: Ders Aşaması 1. yarıyıl.
TEOG YAKLA Ş IRKEN 7. SINIF TEOG B İ LG İ LEND İ RME SEM İ NER İ.
Veri Toplama ve Değerlendirme Sistemi Tanıtım Toplantısı.
HAZIRLANMASI GEREKEN BELGELER BİRİNCİ BÖLÜM.
HAZIRLANMASI GEREKEN BELGELER BİRİNCİ BÖLÜM.
BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ.
Gazi Üniversitesi Bilgi Paketi Süreç Bilgilendirme Toplantısı 25 MART 2014.
Farabi Kurum Koordinatörü: Prof. Dr. M. Banu DURUKAN
NİSAN Eğitim-Öğretim yılında ilk olarak başlanmıştır. Şuan 94 üniversite ile protokol anlaşması mevcut.
1. Farabi Değişim Ofisi Giden Öğrenci Gelen Öğrenci 2.
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI 7-Ö ğ retim Üyesi Yeti ş tirme Programı YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI.
T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE DESTEK PROGRAMLARI İL MÜDÜRLÜKLERİ EĞİTİM VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI.
Ar-Ge Ödeneği Talep Edilen Araştırma ve Geliştirme Projeleri Hakkında Genelge.
HAZIRLAYANLAR SEDA NUR GÖK KEMAL ŞAHİN. AÇILIMI Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Türkiye’de bilim ve teknolojiyi teşvik etme Yönlendirme.
Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
Prof. Dr. Feral OGAN-BEKİROĞLU Yrd. Doç. Dr. Kürşad DURU
İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ
STAJ ÖNCESİNDE VE SONRASINDA YAPILACAKLAR
Farabi Değişim Programı Oryantasyon Toplantısı
Süleyman Demirel Üniversitesi Teknoloji Fakültesi
2209- B SANAYİYE YÖNELİK LİSANS ARAŞTIRMA PROJE BAŞVURULARI
DİYARBAKIR BİLİM VE SANAT MERKEZİ
TÜBİTAK BİLİMSEL DESTEKLEME PROGRAMLARI
Projeye Mali Kaynak Sağlama
Bilim ve Toplum Programları Tanıtımı ve Proje Hazırlama Eğitimi
Tez Veri Girişi Ulusal Tez Merkezine, Tez Döneminde olan ve Danışmanı ile Tez konusunu belirleyip, Enstitümüzün onayından geçen tüm öğrenciler giriş yapmak.
ÇUMRA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
HOŞ GELDİNİZ 02 ARALIK LİSE ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA
Konu Başlıkları Staj başvurusunda izlenecek yol
ENSTİTÜLERARASI ORTAK DOKTORA PROGRAMLARI
Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
EDE BAŞVURU İŞLEMLERİ Başvuru İşlemlerinin 18 Mayıs 2018 tarihine kadar tamamlanması gerekmektedir. BAŞVURUDA İZLENECEK YOL Başvuru formunun okulumuz web.
2017 – 2018 Eğitim – Öğretim Yılı Mühendislik Fakültesi STAJ BİLGİLENDİRMESİ STAJ İŞLEMLERİ Burada açıklanan işlemler her staj türü (şantiye, büro, serbest.
TÜBİTAK 2209-A ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ YURT İÇİ ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI Gizem GENÇYÜREK Ekim 2018, İstanbul.
PROJE YÖNETİM OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Akreditasyon ve Yeterlilikler Çerçevesinde
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ
Evet (60 AKTS GAB NO 2,50 tamamlandı mı ?) Evet Evet
Ankara Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi
Geliştirme Genel Müdürlüğü
Farabi Değişim Programı
Doktora eğitim programı
2017 – 2018 Eğitim – Öğretim Yılı Mühendislik Fakültesi STAJ BİLGİLENDİRMESİ STAJ İŞLEMLERİ Burada açıklanan işlemler her staj türü (şantiye, büro, serbest.
İŞYERİNDE MÜHENDİSLİK EĞİTİMİ (İME)
öneriler Sınıfların tüm öğrencileri içerecek biçimde düzenlenmesi
TUTUM BELGESİ 1.Toplumsal cinsiyet eşitliğine ilişkin farkındalığı arttırmak amacıyla çalışmalar yapmak,   2.“Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” dersinin aynı.
E-TWINNING BİLGİLENDİRME SUNUSU
DESTEK EĞİTİM Destek Eğitim Odası. DESTEK EĞİTİM Destek Eğitim Odası.
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SÜRECİ BİLGİLENDİRME SUNUMU
ADAY Farabi Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
Bilgilendirme Toplantısı
6569 Sayılı Kanunla değiştirilen 2547 Sayılı Kanunun 44
ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Yasal Çerçeve Yapılan Çalışmalar Yapılması Gereken Çalışmalar
Liselere Geçiş Sınavı;
Geliştirme Genel Müdürlüğü
SANAYİ ve TEKNOLOJİ BAKANLIĞI Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürlüğü
Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü
Sunum transkripti:

TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı Bilgilendirme Toplantısı 20.12.2017

DESTEK KAPSAMI Üniversitelerin Doğa bilimleri, Mühendislik ve Teknoloji, Tıbbi Bilimler, Tarımsal Bilimler, Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimler alanlarında kayıtlı lisans öğrencisi/öğrencilerinin hazırladıkları araştırma projelerinin desteklenmesi için başvurabilirler. Öğrencilerden biri “Proje Yürütücüsü” olarak Kuruma karşı sorumludur. Aynı proje için birden fazla başvuru yapılamaz. Daha önce desteklenen bir proje için tekrar başvuru yapılamaz. Araştırma projesinin desteklenmesine karar verilen öğrencilerin, projeyle ilgili çalışmalarını, en geç lisans öğrenimlerini bitirmeden ve en geç bir yıl içinde tamamlayacak şekilde planlayıp çalışmayı bitirmeleri ve destek süresinin bitiminden önce sonuç raporunu ebideb.tubitak.gov.tr adresine yüklemeleri gerekmektedir. 

DESTEK MİKTARI 2016 yılı için öngörülen destek miktarı: Proje başına en çok 2.500 TL’dir. Desteğin ödenebilmesi için Taahhütnamenin doldurulup internet üzerinden http://e-bideb.tubitak.gov.tr adresine taratılıp yüklenmesi ve aynı zamanda TÜBİTAK BİDEB adresine gönderilmesi gerekmektedir. Başvuru formunda verilecek IBAN numarası mutlaka proje yürütücüsü öğrenciye ait olmalıdır. Gerek öğrencilere ve gerekse danışman öğretim üyelerine harcırah ya da yevmiye adı altında hiçbir şekilde ödeme yapılamaz.

BAŞVURU KOŞULLARI T.C. vatandaşı olmak, Üniversitede lisans eğitimine kayıtlı öğrenci olmak (Lisans öğreniminin son döneminde ve artık yılda başvuru alınmamaktadır), Projeyi bir akademik danışmanın rehberliğinde yapıyor olmak, Aynı anda birden fazla başvuru yapmamış olmak, Aynı proje konusunda daha önce destek almamış olmak

BAŞVURU FORMLARI Başvuru sırasında istenilen belgeler Başvuru sırasında sisteme yüklenilecek belgeler; Başvuru formu (Online başvuru yapıldıktan sonra çıktısı alınacaktır.) TÜBİTAK’ın belirlediği formatta hazırlanmış Proje önerisi (proje önerisi formatı aşağıda yer almaktadır), Etik kurul belgesi gerektiren hallerde ilgili Etik Kurul’dan alınacak izin belgesi, Proje yürütücüsünün onaylı not belgesi (transkript), Projenin yürütüleceği birim sorumlusunun, projenin o birimde yapılmasını onaylayan ve birimde laboratuar vb. olanakların bu projeyi yürütebilmek için yeterli olduğunu açıklayan yazısı.

BAŞVURU TARİHLERİ BAŞVURU DÖNEMİ BAŞVURU TARİHLERİ I. Dönem 01 Mart 2017 - 31 Mart 2017 II. Dönem 02 Ekim 2017 - 31 Ekim 2017

DEĞERLENDİRME Projeler BİDEB Değerlendirme ve Destekleme Kurulu tarafından belirlenen alanlarında uzman dış danışmanların ve/veya panelistlerin görüşleri doğrultusunda BİDEB Değerlendirme ve Destekleme Kurulu tarafından incelenerek değerlendirilir ve Başkanlık onayıyla kesinleşir.

PROJE ÖNERİ TAKVİMİ 16.02.2018: Çalışmak istedikleri öğretim üyesinin belirlenmesi. 23.02.2108: Öğretim üyelerinin çalışacakları öğrencilerin belirlenmesi. 01.03.2018: Proje yazımına başlanması. 15.03.2018: Proje yazımının tamamlanması 15-22.03.2018: Proje önerilerinin sunumu 25.03.2018: Düzeltmelerin tamamlanması ve projenin gönderilmesi.