S.Ü.ÇUMRA MESLEK YÜKSEKOKULU

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
+ Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi. + Sunum İçeriği Eğitim Fakültesi Tarihçesi Eğitim Fakültesinin Şu Anki Durumu Öğrenci/Öğretim Elemanı Sayısı.
Advertisements

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLAN ÖRNEKLEMESİ.
ADIYAMAN FEVZİ ÇAKMAK İLKÖĞRETİM OKULU SUNAY AKIN OYUNCAK KÜTÜPHANESİ.
Ulusal Yayınların Stratejik Önemi Prof. Dr. Çetin Erol Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji AD YÖK Genel Kurul Üyesi.
BATMAN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ.
TÜRK TELEKOM ANADOLU LİSESİ 1. YILLARA GÖRE TABAN PUAN TÜRK TELEKOM ANADOLU LİSESİ 2.
USTANASORPROJESİ. GEREKÇE 10. Kalkınma Planı’nda;  İşgücü piyasası ile meslek yüksekokulları ve mesleki teknik ortaöğretim kurumları arasında istihdam.
XV. ULUSLARARASI SINIF ÖĞRETMENLİĞİ EĞİTİMİ SEMPOZYUMU
LABORATUVAR DESTEKLERİ. 1. KOSGEB Laboratuvar Hizmetleri KOBİ’lerin piyasa koşullarına göre daha uygun ücretlerle test – analiz yaptırabilmeleri amacıyla;
ANKARA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ. Ankara’da orta öğretim çağ nüfusu ’dir öğrencimiz orta okullarımızın 8. sınıfından muzun oldu. 9. sınıf.
OKULUMUZ HAKKINDA BİLGİLER Öğretmen Sayısı : 19 Öğrenci Sayısı : 212 KURUM BİLGİLERİ Derslik Sayısı : 9 Fen Laboratuarı Sayısı :0 BT(Bilgisayar) Sınıfı.
ERDEMLİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ TARIM ALANI.
KTÜ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ 1. SUNUM AKIŞI TarihçeMisyonVizyonFakülte YönetimiSon Birkaç Yıla Ait Tavan ve Taban Puanları Bölümlerde Mevcut Öğrenci.
HAZIRLAYANLAR SEDA NUR GÖK KEMAL ŞAHİN. AÇILIMI Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Türkiye’de bilim ve teknolojiyi teşvik etme Yönlendirme.
TARIM ALANI. Okulumuz serası Çukurova Kalkınma ajansı projesi kapsamında 2013 yılında yapılmıştır. Seralarımız toplam 1.5 dönüm olmak üzere iki seradan.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü
ÖZEL AKILLI OKUL SİNCAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü
NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ
TED Üniversitesi Alt Başlık Tarih:.
Müdür V. DOÇ. DR. Durmuş DAĞHAN
Stratejik plan çalışmaları kapsamında yapılan akademik Personel Anket SONUÇLARI.
İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ
BAP Desteği (Bilimsel Araştırma Projeleri)
Stratejik plan çalışmaları kapsamında yapılan İdari Personel Anket SONUÇLARI.
ARİFİYE MESLEK YÜKSEKOKULU Kuruluştan Bugüne…
MÜHENDİSLİK ve MİMARLIK FAKÜLTESİ
Birim Yöneticisinin Sunuşu
MÜDÜR YÖNETİM KURULU YÜKSEKOKUL KURULU MÜDÜR YARDIMCISI
ENGELSİZ ÜNİVERSİTE FAALİYET RAPORU
ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Stratejik Planı Yrd. Doç. Dr. Günver GÜNEŞ Merkez.
BATMAN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ
NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ
GÖLCÜK İMAM HATİP ORTAOKULU
KONU:OKULUMUN TARİHİ SUNUSU
TURGUT ÖZAL ANADOLU LİSESİ
«Tarımsal Eğitimin Adresi»
BIÇAKÇI BEDRİYE BAYKAŞ ORTAOKULU OKUL KÜLTÜRÜ
MAKİNE ve METAL TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ
TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU
Haber verme: Acenta sahipleri ya da yöneticiler işletme belgelerinde yaptıkları değişiklikleri 30 gün içerisinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bildirmek.
NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ
BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEK OKULU
SarIyer beledİyesİ gençlİk eğİtİm merkezİ Aİle-eğİtmen buluŞmasI
Beden Eğitimi ve Spor Tarihi
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ
elazığ organize sanayi bölgesi maden meslek yüksekokulu
ATATÜRK İLKOKULU’NUN TANITIMI VE TARİHİ. ATATÜRK İLKOKULU’NUN TANITIMI VE TARİHİ.
Barınma Merkezi Çok Programlı Anadolu Lisesi
Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu Komutanlığı
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘f’
Düzce Üniversitesi Gümüşova MYO
Geniş Ölçekli Testler Yrd. Doç. Dr .Ömer Kutlu.
PROJE YÖNETİM OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ
GÜMÜŞOVA MESLEK YÜKSEKOKULU ÜRETİMDE KALİTE KONTROL PROGRAMI
ÖBBS (Öğrenci Başarılarının Belirlenmesi Sınavı)
Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ COĞRAFYA BÖLÜMÜ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
Çevre teknikeri kimdir?
BATMAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ( )
BAP Koordinatörlüğünün Görev ve Sorumlulukları
‘‘KARİYERİNDE BAŞARI SENİN ELİNDE’’
Çevre teknikeri kimdir?
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM ŞUBESİ
Isparta Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, orta öğretim kurumlarından mezun öğrencilerin 2 yıl süreyle eğitim-öğretim gördükleri, Ön lisans diploması.
Üniversite ve Akademik Dürüstlük Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Hayvan Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi
SANAYİ ve TEKNOLOJİ BAKANLIĞI Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürlüğü
Sunum transkripti:

S.Ü.ÇUMRA MESLEK YÜKSEKOKULU Selçuk Üniversitesi Çumra Meslek Yüksekokulu 1992 yılında kurulmuştur. Eğitim-Öğretime Üniversitemiz Alaaddin Keykubat Kampüsünde başlamış, Çumra Atcı-Sayıcı İlkokulunun Üniversitemize tahsisinin yapılması ile Çumra’ya aktarılmıştır. 1996–1997 yılından itibaren de Üniversitemiz imkânları ile yaptırılan mevcut hizmet binasında eğitim öğretim hizmetine devam etmektedir.

Çumra Meslek Yüksekokulu Bünyesinde; Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Organik Tarım Gıda Teknolojisi Şeker Teknolojisi (Öğrenci alımı durdurulmuştur) Makine, Resim ve Konstrüksiyon Gaz ve Tesisatı Teknolojisi Peyzaj ve Süs Bitkileri Coğrafi Bilgi Sistemleri Laboratuar Teknolojisi İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği(Öğrenci alımı yapılmadı) Lastik ve Plastik Teknolojisi(Öğrenci alımı yapılmadı) Programları ile hizmet vermektedir.

2017-2018 YILI ÇUMRA MESLEK YÜKSEKOKULU PERSONEL BİLGİLERİ Toplam Kullanım Alanı ( m2 ) 1200x4=4800 m2 Akademik Kadro Sayısı 21 Akademik (An İtibari İle Çumra MYO ‘ da Hizmet Verenler) 16 Akademik (Görevlendirmesi Başka Birimde Olanlar) 3 Akademik (Görevlendirmesi Birimimizde Olanlar) 2 İdari Kadro Sayısı 7 İdari (An İtibari İle Çumra MYO ‘ da Hizmet Verenler) 6 İdari (Görevlendirmesi Başka Birimde Olanlar) 1 İdari (Görevlendirmesi Birimimizde Olanlar) Taşeron İşçi Güvenlikçi Toplam 37

Çumra Meslek Yüksekokulu Öğrenci Sayıları (2017-2018) 1.Sınıf 2.Sınıf Kız Toplamı Erkek Toplamı Genel Toplam Bölüm Adı Program Adı Kız Erkek 524:Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri Laboratuar Teknolojileri 30 15 25 55 85 581:Mimarlık ve Şehir Planlama Coğrafi Bilgi Sistemleri 11 5 14 37 42 67 522:Elektrik ve Enerji Gaz ve Tesisatı Teknolojisi   12 54 Gaz ve Tesisatı Teknolojisi ( i.ö. ) ( Pasif ) 622:Park ve Bahçe Bitkileri Peyzaj ve Süs Bitkileri 8 6 19 33 Seracılık ve Süs Bitkileri Yetiştiriciliği ( Pasif ) 1 2 4 7 541:Gıda İşleme Gıda Teknolojisi 21 9 79 17 100 26 126 Şeker Teknolojisi ( Pasif ) 3 521:Makine ve Metal Teknolojileri Makine Resim Konstrüksiyon 22 86 108 113 Makine Resim Konstrüksiyon i.ö. 621:Bitkisel ve Hayvansal Üretim Organik Tarım 27 32 59 91 Organik Tarım ( i.ö.Pasif ) Tıbbi ve Aromatik Bitkiler 29 18 58 87 114 Tıbbi ve Aromatik Bitkiler ( i.ö ) 543 : Malzeme ve Malzeme İşleme Teknolojileri Lastik ve Plastik Teknolojisi ( pasif ) Toplam 121 215 251 329 372 701 235 466 Laboratuar alt yapısı ve uygulama sahalarıyla öğrencilerine hizmet veren Çumra Meslek Yüksekokulunun bugün itibariyle toplam 701 öğrencisi bulunmaktadır.

ÇUMRA MESLEK YÜKSEKOKULU FİZİKİ ALANLARI DERSLİK SAYISI 14 LABORATUVAR SAYISI 6 ATÖLYE SAYISI 1 TOPLAM BİLGİSAYAR SAYISI 60 (40+20) AKADEMİK ve İDARİ PERSONEL ODA SAYISI 29 KONFERANS SALONU UYGULAMA SERASI KÜTÜPHANE 1/Kitap Sayısı: 3185 Adet ARŞİV AMBAR KANTİN YEMEKHANE

Çumra Meslek Yüksekokulu; Fiziki olarak eğitim-öğretim yanında spor faaliyetleri, sosyal aktiviteler, yurt içi staj imkânları, sağlıklı, huzurlu ve güven içerisinde, ülke sanayisinin ve tarımının ihtiyaç duyduğu çevre bilincini edinmiş kaliteli ara eleman yetiştirmeyi amaçlamış, Bilim ve teknolojide ileri düzeyde araştırma, eğitim-öğretim, üretim, yayın ve danışmanlık yapmayı hedefleyen bir yükseköğretim kurumu olduğunu tescilleyen önemli çalışmalara imza atmıştır.

2016-2017 YILI FAALİYETLERİ SAYISI Sempozyum ve Kongre 44 Konferans 1 Seminer Sergi Teknik Gezi

2016-2017 YILI BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJE SAYISI YAPILAN PROJELER Önceki Yıldan Devreden Proje Yıl İçinde Tamamlanan Proje Toplam Ödenek TÜBİTAK 1  580.000 TL A.B.  2.000.000 EURO BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ 7 124.350 TL

SOSYAL VE KÜLTÜREL FAALİYETLER Gerek okul içerisinde gerekse çevresinde yapılan çalışma ve uygulamaların yanı sıra, devlet kurumlarına, özel kuruluşlara, fuarlara teknik geziler düzenlenmekte; Kongre, seminer ve sempozyumlara katılımlara öğretim elemanı ve öğrenciler teşvik edilmektedir.

ÇUMRA MESLEK YÜKSEKOKULU İHTİYAÇLARI Sosyal Alanların Yetersizliği Öğrencilerimizin Sosyal Tesislere (Öğrenci Kantini – Yemekhane - Halı Saha ) ihtiyacı bulunmaktadır. Araç-Gereç Yetersizliği Zirai ve Teknik Programlara yönelik Laboratuar ve Laboratuar Malzemeleri ayrıca Hizmet Aracı ile birlikte tarım alet ve makinelerine ihtiyacımız bulunmaktadır. Hizmet Binası ve Öğrenci Yurtları İhtiyacı Üniversitemiz Çumra Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu adına tahsis edilen 302.000 m² Arazinin Selçuk Üniversitesi Çumra Kampüs Alanı olarak yeniden tahsisinin yapılması ve ”SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ÇUMRA KAMPÜS ALANI” olarak projelendirilerek S.Ü.Çumra Meslek Yüksekokulu - S.Ü.Çumra Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Hizmet Hizmet binalarının; Başbakanlık Kredi Yurtlar Kurumu ile koordineli kız - erkek Öğrenci Yurtları ile birlikte İdari Binalar ve Sosyal tesislerinin de en kısa sürede yapımına başlanması gerektiği hususunu arz ederim.