Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEK OKULU

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEK OKULU"— Sunum transkripti:

1 BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEK OKULU

2 YÖNETİM Yüksek okulumuzda Müdürümüz Yard. Doç. Dr. Ahmet KAYINTU’ya bağlı olarak çalışan bir müdür yardımcısı, bir yüksek okul sekreteri ve iki memur bulunmaktadır. Yüksek okulumuz yönetimi öğretim elemanlarının ders saatlerine titizlikle riayet etmeleri, öğrenci sorunlarının tespit ve giderilmesi, öğretim elemanlarının motivasyonu, sınavların ve derslerin titizlikle yürütülmesi ve uluslararasılaşması gibi konularda çalışmalarını titizlikle yürütmektedir.

3 Kurullar Yüksek Okul Yönetim Kurulu
- Yüksek Okul Yönetim Kurulu kurul kararı gerektiren işler için toplanmaktadır.

4 Kurullar Sınav Kurulu -Sınav kurulu birimimizde gerçekleştirilen sınavların hazırlanması, yürütülmesi ve kontrol edilmesi ile ilgili sınavların görünüş geçerliliği ve kapsam geçerliliği konularında çalışmalar yürütmektedir.

5 Kurullar Öğrenci Kurulu
- Öğrenci kurulu maddi ve manevi konularda öğrenci sorunlarının tespiti, takip edilmesi ve kontrol altına alınması konusunda çalışmalara yürütmektedir.

6 Kurullar Sosyal Faaliyet Kurulu
-Sosyal faaliyet kurulu sportif ve sanatsal aktiviteler konusunda öğrencilere öncülük etme ve yönlendirme konularında çalışmalar yürütmektedir. Ayrıca bu kurul birimimizde gerçekleştirilen seminer, konferans ve tiyatro gibi etkinliklerin düzenlenmesi konularında çalışmalar yürütmektedir.

7 ETKİNLİKLERİMİZ Birimimizde düzenli aralıklarla öğrencilerin geleceğine yön verecek konuları içeren seminerler düzenlenmektedir. Birimimiz öğrencileri tarafından belli tarihlerde İngilizce ve Türkçe tiyatro gösterileri yapılmaktadır. Düzenli aralıklarla personelin motivasyonunu arttırmaya yönelik olarak toplantılar ve birlik beraberlik yemekleri düzenlenmektedir. Yüksekokulumuz yönetimi düzenli olarak YDYO YÖNETİCİLERİ TOPLANTISI ve DEDAK adı altında düzenlenen organizasyona katılmaktadır. Ayrıca yüksekokulumuz müdürü Yard. Doç. Dr. Ahmet KAYINTU bu organizasyonun yönetiminde görev almakta olup, yabancı dil akreditasyon çalışmalarını yakından takip etmekte ve katkı sağlamaktadır. Bu yolla, Yüksekokulumuz hem ulusal hem de uluslararası arenada dil öğretimi üzerine ortaya çıkan gelişmeleri yakından takip etmektedir.

8 SINIFLARIMIZ Yüksek okulumuza bağlı iki sınıf ve iki laboratuvar bulunmaktadır. Sınıflarımız hem akıllı tahta, ses sistemleri ve projeksiyon gibi teknolojik teçhizatlar donatılmışken hem de öğrencilerin çevresel öğrenme becerilerini arttırmak için sınıf duvarları çeşitli görsel materyallerle donatılmış olup her eğitim öğretim döneminde yenilenmektedir. Yüksek okulumuza bağlı olarak ders yürütülen sınıflara ek olarak teknolojik aletlerle donatılmış iki adet dil laboratuvarı bulunmakta ve bu laboratuvarlar aktif olarak kullanılmaktadır.

9 Öğrencilerimiz Yüksek okulumuzun kuruluşundan itibaren açılan öğrenci kontenjanları sürekli tam dolmuş olup, yıllara göre öğrenci sayılarımız aşağıda belirtilmiştir. : 104 Öğrenci : 114 Öğrenci : 114 Öğrenci : 114 Öğrenci : 124 Öğrenci : 122 Öğrenci

10 Personelimiz Derslerimiz alanında uzman, araştırma becerisine sahip, güncel gelişmeleri yakından izleyen ve öğretme ile öncülük etmeyi bir görev bilen 11 okutman tarafından yürütülmektedir. Ders dağılımları yapılırken öğrencilerin her hocanın tecrübe ve engin bilgilerinden faydalanmasını sağlamak için her sınıfa en az 6 hoca görevlendirilmektedir. Ayrıca hocalarımızın hem üniversitemiz hem de ülkemiz yüksek öğretimine katkıda bulunmalarını sağlamak adına üniversitemiz yönetimin desteğiyle kendilerine lisansüstü eğitim ve akademik çalışma konularında motivasyon ve destek sağlanmaktadır.

11 Dersler 1. dönem Yüksekokulumuz bünyesinde bulunan hazırlık sınıflarında birinci dönem haftalık 27 saat teorik ders işlenmektedir. Bu derslerin 23 saati Integrated skills adı altında Dilbilgisi ve okuma konularını içermektedir. Kalan dört saat ise öğrencilerin yabancı dilde iletişim becerilerini arttırmaya yönelik olarak konuşma ve dinleme dersleri olarak işlenmektedir. Ayrıca konuşma dersinde öğrencilere uluslararası Fonetik alfabesi öğretilerek hedef dilin doğru ve en güzel şekilde kullanımı teşvik edilmektedir.

12 Dersler 2. dönem Yüksekokulumuz bünyesinde bulunan hazırlık sınıflarında birinci dönem haftalık 27 saat teorik ders işlenmektedir. Bu derslerin 17 saati Integrated skills adı altında Dilbilgisi ve kelime edinimi konularını içermektedir. Öğrencilerin yabancı dilde iletişim becerilerini arttırmaya yönelik olarak konuşma ve dinleme dersleri 3 saat, okuduğunu anlama becerilerini artırmak için Okuma dersleri 3 saat ve son olarak yazma becerilerini arttırmak için yazma dersi 3 olarak işlenmektedir. Yüksek okulumuz bünyesinde ayrıca diğer fakültelerin servis İngilizce dersleri yürütülmektedir.

13 Ders Materyali Hazırlık sınıflarında Oxford Üniversitesi tarafından basılan English File adlı kitaplar okutulmaktadır. Hazırlık sınıflarımızda kitabın beginner/pre-Intermediate / Intermediate/Upper-Intermediate seviyeleri okutulmaktadır. Ayrıca konuşma, dinleme, okuma ve yazma derslerinde uluslararası arenada kabul görmüş çeşitli yardımcı materyallerden ve öğretim tekniklerinden faydalanılmaktadır. Yüksekokulumuz bünyesinde yürütülen servis İngilizce derslerinde ise bizzat personelimiz tarafından hiçbir maddi çıkar gözetmeksizin yazılan ve situational syllabus olarak bilinen durumsal izlenceye göre hazırlanan kitap okutulmaktadır.

14 Sınavlar Yüksek okulumuz bünyesinde yapılan İngilizce muafiyet sınavları Okuma, dinleme, yazma ve konuşmaya dayalı olarak dört beceri üzerinden itinayla yürütülmektedir. Yıl içinde hazırlık sınıflarında öğrencilerin bilgilerini güncel tutmak adına sayısız mini sınav (quiz) ve sınav yapılmakta olup, bütün sınav ve quizlerin tarihleri dönemin başında ilan edilmektedir. Sınalar açık uçlu, çoktan seçmeli ve sözlü şeklinde gerçekleştirilip, sınav sonuçları yüksek okulumuz arşivinde saklanmaktadır.


"BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEK OKULU" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları