Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÖZEL AKILLI OKUL SİNCAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÖZEL AKILLI OKUL SİNCAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ"— Sunum transkripti:

1 ÖZEL AKILLI OKUL SİNCAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

2 ÖZEL AKILLI OKUL SİNCAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ FİZİKSEL AYRICALIKLAR
24-26 KİŞİLİK SINIFLAR LABORATUVAR VE ATÖLYELER  

3 Mezun Olduğunuz Zaman Avantajlarınız
MESLEKİ TEKNİK ANADOLU LİSESİ DİPLOMASI (TEKNİSYENLİK ÜNVANI) İŞ YERİ AÇMA BELGESİ EUROPASS MTOK (MESLEK LİSELİLERİN TERCİH EDEBİLECEĞİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTELERİ)

4 Okulumuzda Eğitim Verilen Meslek Alanları ve Dalları
YENİLENEBİLİR ENERJİ (GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMİ) ELEKTİRİK-ELEKTRONİK (ENDÜSTRİYEL BAKIM ONARIM) MAKİNE (BİLGİSAYARLI MAKİNE İMALATI CNC) 

5 ELEKTRİK-ELEKTRONİK ALANI ENDÜSTRİYEL BAKIM ONARIM DALI

6 Elektrik sektörü, çağımız günlük yaşamının ve iş hayatının vazgeçilmez unsuru, uygarlık ve gelişmişlik göstergesi elektrik enerjisinin kullanılmaya ve ilk elektrik santrallerinde elektrik enerjisinin üretilmesiyle sektörel gelişimine başlamıştır.

7 Üretilen bu enerjinin dağıtılarak fabrikalarda, konutlarda, şehirlerin aydınlatılmasında ve hareket enerjisi ihtiyacının karşılanması doğrultusunda kullanılmaya başlanmasıyla geniş bir sanayi alanı meydana gelmiştir.

8 Yarı iletkenlerin keşfi ve yarı iletkenli malzemelerin tüm sanayi kollarında kullanılmasıyla birlikte elektronik sektörü doğmuştur. Bütün sanayi alanları için vazgeçilemez bir öneme sahip olan bu iki sektör sanayi ve teknoloji alanında ki gelişmelerin lokomotifi olmuştur. İlerleyen bilim ve teknoloji ile birlikte bu iki sektör büyük oranda birbirlerine yaklaşmış ve elektrik-elektronik teknolojisi olarak anıla gelmiştir.

9 Sektörün hızla gelişmesi alanında uzman, yetişmiş iş gücüne ihtiyaç duyulmasına neden olmuştur. Elektrik-elektronik sektörü firmaları, hizmetleri ile ülke ekonomisine maddi gelir ve istihdam açısından önemli katkılar sağlamaktadır.

10 Tanımı: Endüstriyel bakım ve onarım elemanının sahip olması gereken fabrika, atölye vb. işletmelerdeki elektrik elektronik sistemlerin bakım ve onarımını yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

11 Amacı: Fabrika, atölye vb. işletmelerdeki elektrik-elektronik sistemlerin bakım ve onarımına ilişkin işlemleri yapma yeterliklerine sahip olmak.

12 ORTAK DERSLER Talim ve Terbiye Kurulunun belirlemiş olduğu dersler, ders saatleri ve programlar uygulanır.

13 ALAN/DAL DERSLERİ Alan dal dersleri temel bilgi ve becerileri kapsayan ders grubunu oluşturur. Alan ve dalların özelliklerine göre, öncelikle 10. ve 11. sınıflar olmak üzere, üç yıla yayılarak programa yerleştirilmiştir.

14 Alan/dal dersleri içinde (
Alan/dal dersleri içinde (*) ile belirtilen dersler alan ve dalların zorunlu dersleridir. Bu dersler Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği’nin 33. maddesi uyarınca yıl sonu başarı ortalaması ile başarılı sayılmayacak derslerdir.

15 ALAN ORTAK DERSLERİ Elektrik-elektronik teknolojisi alanının, alan ve tüm dalları ile ilgili ortak yeterlikleri ve mesleki yeterlikleri kazandırmayı amaçlayan derslerdir

16 ELEKTRİK-ELEKTRONİK ALANI ENDÜSTRİYEL BAKIM ONARIM DALI DERSLERİ

17

18 Öğrenci Kazanımları Genel kültüre yönelik bilgi ve becerileri kazanacaktır. Ulusal ve uluslararası iş gücünden beklenen temel yeterlikleri kazanacaktır. Alanın altında yer alan dallara ait temel yeterliklerine sahip olacaktır. Dalın/mesleğin gerektirdiği bilgi ve becerileri kazanacaktır. Dalın/mesleğin gerektirdiği özel mesleki yeterlikleri kazanacaktır.

19 ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ ENDÜSTRİYEL BAKIM ONARIM DALI İSTİHDAM ALANLARI
Elektrik-Elektronik teknolojisi endüstriyel bakım onarım dalından mezun olan öğrenciler kazandıkları yeterlikler doğrultusunda ;

20 Büro makineleri teknik servislerinde,
Elektrik tesisatçılarında, Elektrik pano kurulum atölyelerinde, Asansör ve yürüyen merdiven teknik servislerinde, Endüstriyel fabrika ve atölyelerde, Yüksek gerilim proje taahhüt firmalarında, Elektrik tesisatı proje taahhüt firmalarında vb. yerlerde çalışabilirler.

21 YENİLENEBİLİR ENERJİ SİSTEMLERİ ALANI GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMİ ALAN DALI

22 PEKİ ENERJİ KAYNAKLARI NEDEN ÖNEMLİDİR ?

23

24

25

26 Yenilenebilir enerji teknolojileri alanı, meteorolojik, mekanik, elektronik ve yazılım bilimlerinin kullanılarak elektrik enerjisinin üretilmesi ve endüstriyel kullanım uygulamalarını gerçekleştirecek kalifiye eleman yetiştirmektir.

27 Yenilenebilir enerji teknolojileri alanının öğrenci açısından faydaları; Mezuniyet sonrası endüstride iş bulabilme endişesi taşımamalarının yanı sıra kendi işyerini açabilme imkânı kazanmasıdır.

28 Enerji sektöründeki gelişmeler doğrultusunda ileriye yönelik yeni iş imkânları, yani farklı enerji üretme yöntemleri kullanıldığında bu öğrenciler öncelikli ve personel seçimi sırasında avantajlı konumda olacaklardır.

29 Bilim Teknoloji Yüksek Kurulu (BTYK) 2010/101 Sayılı Kararı ile 2023 yılında ülkemiz enerjisinin en az %30 nun yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılanması hedefini belirlemiştir.

30 GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMİ DALI
TANIMI: Güneş enerjisinden elektrik üreten büyük ve küçük çaplı santrallerin kurulumu, işletilmesi, bakımı, onarımı ve arızalarının giderilmesi ile ilgili yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

31 Amacı; Güneş santralini kurma, işletme, bakım onarım yapma ve arıza giderme yeterliklerine sahip olacaktır.

32

33

34 GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ DALI İSTİHDAM ALANLARI
Güneş enerji santrallerinde, Küçük güneş türbini kurulumu firmalarında, Güneş paneli üreten firmalarda, Diğer elektrik santrallerinde.

35 SONUÇ OLARAK Gelecekte Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Alanı; sanayinin kalbi, teknolojinin beyni olmaya devam edecektir. Özellikle yeni teknolojilerin kullanılmasıyla birlikte ilgili sektörde yeni dalların oluşması kaçınılmazdır. Halihazırda genişlemeye devam etmekte olan bu sektör çalışma hayatının da en önemli unsuru olmaya kuşkusuz devam edecektir.

36 MAKİNE ALANI BİLGİSAYARLI MAKİNE İMALATI (CNC)

37 Makine sanayisi dünyada hızla gelişen, pazar payı artan ve rekabet koşulları ağırlaşan bir sektör olmaktadır. Dolayısıyla sektör sürekli gelişim gösteren, kendini yenileyen, araştırma ve geliştirme çalışmalarına ağırlık veren bir sanayi dalı olma durumundadır.

38 Tanımı: Bilgisayarlı makine imalatçısının sahip olduğu, klasik ve bilgisayar kontrollü üretim tezgâhlarında makine imalatı işlemlerini yapma yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

39 Amacı: Makine teknolojisi alanında bilgisayarlı makine imalatçı yeterliklerine sahip olabilmek.

40

41

42 BİLGİSAYARLI MAKİNE İMALATI DALI İSTİHDAM ALANLARI
Endüstriyel kalıpçılık sektörü, Makine tasarım ve çizim sektörü, Makine bakım ve onarım işleri, Endüstriyel modelleme sektörü vb.

43 Her Çocuk Akıllıdır.


"ÖZEL AKILLI OKUL SİNCAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları