P ABLO PICASSO Pablo Picasso, çalışmalarıyla resim sanatına ve anlayışına apayrı bir boyut kazandırmıştır. Onu ve sanatını anlamayan insanlar, resimlerini,

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Hazırlayan:Zeynep Nur Kurtpınar
Advertisements

PERSPEKTİF Yukarıya doğru uzanan kenarlar YÜKSEKLİK kenarlarıdır.
Ders Kitaplarında Tasarım
PERSPEKTİF PERSPEKTİF (İZDÜŞÜM) :Cisimlerin yükseklik, genişlik ve derinlik boyutları ile ön, üst ve yan görünüşleri aynı anda birlikte görünecek şekilde.
“Resimde İç Mekan” nedir?
Emel ÖZDEMİR Nokta Çizgi Espas
NEŞET GÜNAL.
SANAT KURAMLARI.
ÖRNEK SUNUM HAZIRLAMA ŞABLONU
HAT SANATI Mustafa Süreyya SEZGİN.
Beyza Duygu Güzel Sanatlar Fakültesi
Drama Lİderİnİn Yetİştİrİlmesİnde Çağdaş Sanat Akımlarının Yerİ

PİCASSO’NUN GÖZLÜĞÜ TANGRAM VE BAŞKALAŞIM
Günümüzden 2000 yıl önce İtalya’nın Pompei Bölgesi’nde insanlar,evleri süslemek amacıyla bu tarzda resimler yapmaya başlamışlardır. O yıllardan biraz.
SANATSIZ KALAN BİR TOPLUMUN HAYAT DAMARLARINDAN BİRİ KOPMUŞ DEMEKTİR.
ÇAĞDAŞ SANAT AKIMLARI VE ÖRNEKLER
HAZIRLAYAN:ZEYNEP HALİL
ŞEREF AKDİK.
GÖRSEL SANATLAR Mehmet KURTBOĞAN.
CUMHURİYET DEVRİ TÜRK SANATI
GÜNEŞLİ BİR GÜN (İZLENİMCİLİK)
ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU
TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI.
e.nurhanköroğlu.
SANAT TARİHİ Rönesans Resim Sanatı.
Meksikalı sanatçı, duvarları konuşturan ressam
P A B L O P I C A S O HERKES RESMİ ANLAMAYA ÇALIŞIYOR. NEDEN BİR KUŞUN CIVILTISINI ANLAMAYA ÇALIŞMAYIZ? NEDEN GECEYİ, ÇİÇEKLERİ, ÇEVREMİZDEKİ.
BİLGİSAYAR GRAFİĞİ Ders 5:PROJEKSİYONLAR
SANAT AKIMLARI.
PERSPEKTİF ÖMER ASKERDEN PİRİ MEHMET PAŞA ORTAOKULU
Poster template by ResearchPosters.co.za Araştırma Özetinin Konu Başlığı Muhammed Hasan ASLAN, Arif Çağdaş AYDINOĞLU, Meltem YEŞİLÇİMEN AKBAŞ Yazarların.
GÖRSEL SANATLAR UYGULAMA ÖDEVİ PORTRE NEDİR? HAZIRLAYANLAR ERHAN ÖZTEP
Jale YILMABAŞAR Hayatı ve Eserleri.
Pablo PiSaCCo
PERSPEKTİF.
FOVİZM - KÜBİZM PINAR-ALMİNA-ALEYNA. FOVİZM NEDİR ? Fovizm, yılları arasında Henri Matisse tarafından Fransa'da geliştirilen bir sanat akımıdır.
KOLAJ RESİM TEKNİĞİ.
GÖRSEL SANATLAR UYGULAMA ÖDEVİ PORTRE NEDİR? HAZIRLAYANLAR ERHAN ÖZTEP
Sanat Eseri İnceleme.
Kübizm Bir Resim Sanatı Akımı Olan Kübizm'i Anlamak kübizm sanatçıları
GÖRSEL SANATLAR DERSİ.
DESEN NEDİR ? Tahta, çini, kumaş, kâğıt gibi yüzeylerin üzerinde varlıkları, nesneleri belirli çizgilerle gösterme, betimleme. Görsel bir etki yaratmak.
Soyut sanat ve wasllay kandinsky
BAROK RESİM SANATI.
ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE YARATICILIK VE SANAT EĞİTİMİ
TC. MARMARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ ANABİLİM DALI RESİM-İŞ ÖĞRETMENLİĞİ BİLİM DALI 6.SINIFLAR İÇİN KOLAJ TEKNİĞİ.
 Pop Art
Resimle İlgili Meslekler
Öğretim Programı (1-4) Kazanımları Sunusu
CHICAGO ÇOCUK MÜZESİ EĞİTİM DEPARTMANI VE FAALİYETLER
?????????????????????????????????????. Mizah yoluyla, toplumsal, siyasal ve kültürel olayları eleştiren bir resim türüdür. Karikatürist, ele aldığı konuları.
VAN GOGH HAYATI VE ESERLER İ Hazırlayan Bilge Pehlivan 10\C 368.
ÇAĞDAŞ SANAT AKIMLARI EMPRESYONİZM, FOVİZM, KÜBİZM
AÇIK-KOYU / IŞIK GÖLGE.
Uzay ve Uzay Çalışmaları.
DOKU.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
HOCA ALİ RIZA BEY HAKAN KOÇ. Üsküdar’da Kar, tuval üzerine yağlıboya, 52/81cm, Özel Koleksiyon.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Dünyaca ünlü Fransız bir ressamdır. 14 Kasım 1840 yılında Paris’te do ğ muş 5 Aralık 1926 tarihinde Fransa Giverny’de 86 yaşında iken hayata gözlerini.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
KOMPOZİSYON Resimde kompozisyonun manası asrın ikinci çeyreği içinde daha genişlemiştir. Eskiden, kompozisyon kelimesi, içinde figür bulunan resimlere.
SÖZCÜKTE ANLAM
Sunum transkripti:

P ABLO PICASSO Pablo Picasso, çalışmalarıyla resim sanatına ve anlayışına apayrı bir boyut kazandırmıştır. Onu ve sanatını anlamayan insanlar, resimlerini, anlatmak istediklerini, yarattığı sanat akımı olan kübizmi asla anlayamazlar. Bizde uzmanportal.com olarak, bu sanat dehası olan büyük üstad Pablo Picasso’nun kısaca hayatını sizlerle paylaşmak istedik. Tam ismi Pablo Diego Jose Francisco de Paula Juan Nepomuceno Crispin Crispiniano de la Sentissima Trinidad Ruiz Blasco Picasso Lopez olan, Pablo Picasso 25 Ekim 1881 tarihinde İspanya’nın Malaga şehrinde doğdu. Resim yapmaya sekiz yaşında başladı. 1895’te Barselona Güzel Sanatlar Okulu’na girdi. 1901′ den itibaren anne soyadı olan Picasso’yu kullanmaya başladı. Pablo Picasso’nun sanat hayatını dönemler şeklinde incelemek gerekir. Bunlardan; Mavi Dönem yılları Picasso’nun mavi dönemi olarak adlandırılır. Arkadaşı Carlos Casagemas intiharıyla başlayan bu dönemde, Picasso, tablolarında mavi rengi egemen olarak kullanmıştır. Bu dönem tablolarında yaşlılık, fakirlik ve ölüm temaları işlenmiştir. Daha çok fakirler, dilenciler ve körler tasvir edilmiştir: Dama en Eden Concert (1903), La Vida (1903), Las dos hermanas (1904). Pembe Dönem Picasso, 1904’te Paris’e yerleşir. Burada ilk eşi Fernande Olivier’yle tanışır. Dönem adını tıpkı mavi dönemde olduğu gibi, pembe ve tonlarının yoğun kullanımından alır. İşlenen temalar daha çok melankolik ve duygu yüklüdür; bu dönem tablolarında sirk dünyasına da ratlanır. Picasso, bu dönemde renkten çok çizgi ve desen kullanımına önem verir.

Kübizm 1907’den 1914’e kadar kübist olarak adlandırılan tarzda tablolar yapar. Kübist tabloların genel özelliği, geometri ve geometrik şekillerin kullanılmasıdır. Resmedilen nesneler geometrik formlar oluşturacak şekilde basitleştirilmiş yahut geometrik şekillere bölünmüştür. Kübizmin bir diğer özelliği de uzaydaki(3 boyutlu) bir cismi iki boyutlu yüzeye aktarma çabasıdır. Bu amaçla Picasso, şekilleri yanal yüzeylerine bölüştürüp her birini iki boyutlu yüzeyde göstermeye çalışır. Yine bu nedenden portrelerindeki insanların hem profili hem de önden görünüşü görülmektedir. Birinci Dünya Savaşı sırasında Picasso, Jean Cocteau ile beraber Roma’da kalır. Burada sahne dekoratörü olarak çalışırken dansçı Olga Kokhlova’yla tanışır. Picasso ikinci eşi olan Olga Kokhlova ve oğlunun birçok portresini yapmıştır. (Paul en Pierrot, 1925, Picasso Müzesi, Paris) 1920’li yılların başında ressam klasisizme geri döner: Trois Femmes à la fontaine (1921, Modern Sanat Müzesi, Paris). Ayrıca mitolojiden de esinlenir: les Flûtes de Pan (1923, Picasso Müzesi, Paris). Picasso tanınan en üretken sanatçıdır. Guiness Rekorlar Kitabı’na göre, 13,500 resim, 100,000 baskı, 34,000 kitap resmi, ve 300 heykel ve bir çok seramik ve çizim üretmiştir. Picasso’nun hat sanatı üzerine incelemeleri de vardır. Pablo Picasso 8 Nisan 1973 tarihinde ölmüştür. Pablo Picasso, Georges Braque ile birlikte Kübizm akımının mimarıdır.