Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

CHICAGO ÇOCUK MÜZESİ EĞİTİM DEPARTMANI VE FAALİYETLER

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "CHICAGO ÇOCUK MÜZESİ EĞİTİM DEPARTMANI VE FAALİYETLER"— Sunum transkripti:

1 CHICAGO ÇOCUK MÜZESİ EĞİTİM DEPARTMANI VE FAALİYETLER
Müzenin eğitim departmanı; okul öncesi çocuklar ile 6 – 12 yaş grubu öğrencilere, oyunla öğrenme ortamları Yaratmayı hedeflemektedir.Müze çevre şehir ve okullarla iletişim halindedir. Koleksiyon ve Eğitim Faaliyetleri: Yaratıcılık Labratuvarı Dinazorlarla Yolculuk Ağaç Evlerle Yolculuk Büyük Arka Bahçede Eğlence Güvenli Oyun Su Yolu Uçan Çocuk Sanatla Dolu Galeri Yabancı Dil Öğrenimi Yapı Tasarımı

2 CHICAGO ÇOCUK MÜZESİ EĞİTİM FAALİYETLERİNDEN ÖRNEKLER
Alice’in Harikalar Diyarı: Çay partisi ortamında matematik konuları karşılıklı etkileşimle gösterilmektedir. Ritmik Sanatlar: Çocuklar kimi materyalleri ve vücutlarını kullanarak dans etmektedirler. Arka Bahçe: Çocuklar gruplara ayrılıp, doğal yaşam ile ilgili deneyimler kazanmaktadırlar. Yapı Tasarımı ve Sergileme: Çocuklar yapı malzemeleri ve gerçek aletlerle kendi tasarladıkları bir binayı inşa etmektedirler. Mutfak Çalışması: Açık bir mutfakta dünya meyvelerini keşfedip, kendilerine yiyecek hazırlamaktadırlar.

3 CHICAGO ÇOCUK MÜZESİ SANAT ATÖLYELERİ
Müze Eğitiminin vazgeçilmez unsurlarından biri de şüphesiz eğitim atölyeleridir. Chicago Çocuk Müzesi’nden sanat atölyelerine 2 güzel örnek:

4 CHICAGO ÇOCUK MÜZESİ WEB SAYFASI EĞİTİM BÖLÜMÜ

5 NATIONAL MUSEUM OF PHOTOGRAPHY, FILM AND TELEVISION
ULUSAL FOTOĞRAFÇILIK, FİLM VE TELEVİZYON MÜZESİ (ULUSAL MEDYA MÜZESİ) İNGİLTERE

6 MEDYA MÜZESİ Müze; zengin koleksiyonu ışığında
fotoğraf, sinema, televizyon, radyo ve web sanatına katkıda bulunarak, bu alanlarda tarih boyunca yaşanan gelişmeleri çeşitli objeler vasıtasıyla belgelemek amacıyla kurulmaktadır. İngiltere’deki Medya Müzesi kendi alanında dünyadaki az sayıda müzeden biridir.

7 ULUSAL FOTOĞRAFÇILIK, FİLM VE TELEVİZYON MÜZESİ – İNGİLTERE (ULUSAL MEDYA MÜZESİ)
Müzenin kısa tarihçesi Müze 16 Haziran 1983’te açılmıştır. 1984’te İngiltere’nin en Büyük sinema perdesine sahip bir salon oluşturulmuştur. 1985 yılından itibaren Bradford Üniversitesi ile eğitim konusunda işbirliği başlamıştır. 1986’da televizyon galerileri geliştirilmiştir. 1989’da canlı radyo yayını yapan bir stüdyo kurulmuştur. 1999’dan sonra müze, izleyici ilgisini artırmak için popüler olan filmlerin orijinal kostüm ve objelerini sergilemeye başlanmıştır.

8 ULUSAL FOTOĞRAFÇILIK, FİLM VE TELEVİZYON MÜZESİ EĞİTİM FAALİYETLERİ
FAALİYET GRUPLARI 1. ve 2. Devre 3. ve 4. Devre Daha İleri ve Yüksek Eğitim Yetişkinler ve Gruplar

9 ULUSAL FOTOĞRAFÇILIK, FİLM VE TELEVİZYON MÜZESİ İLERİ EĞİTİM - YETİŞKİN GRUPLARINA YÖNELİK EĞİTİM FAALİYETLERİ ÖRNEKLERİ Konuşma Grupları Fotoğraf Çekimi ve Film Yapımı Çalışmaları İletişim Öğrencileri ile Reklam Filmi ve Kısa Film Çekme çalışmaları Profesyonel Kamera Kullanma ve Film Çekme Çalışmaları Aile ile Çalışmalar (Hikaye Anlatma – TV Odası – Aile Sohbetleri) Sanat Çalışmaları

10 VICTORIA AND ALBERT (V&A) MUSEUM OF CHILDHOOD
VICTORIA VE ALBERT ÇOCUKLUK MÜZESİ İNGİLTERE

11 ÇOCUKLUK MÜZESİ Çocukluğun tarihini Araştırmak ve bu alanda
Koleksiyon oluşturmak amacıyla,çocuk oyuncakları, giysileri,fotoğrafları vb maddi kültür unsurları ile; çocuk oyunları,hikayeleri, şarkıları vb maddi olmayan unsurları bir araya getirmek maksadı güdülerek kurulan müzedir.

12 V & A ÇOCUKLUK MÜZESİ INTERNET MÜZE EĞİTİMİ UYGULAMALARI
Built a Toy (Oyuncak yapalım): Müze bu internet hizmeti ile kendi oyuncağınızı sanal alemde yaratmanızı sağlıyor. Birthday Cards (Doğum günü kartları): Birbirinden ilginç doğum günü kartları ile sevdiklerinizin özel günlerini paylaşın. E postcards (E kartlar): Müze koleksiyonunda yer alan önemli objelerin resimlerini içeren e kartları internet ortamında sevdikleriniz ile paylaşabiliyorsunuz. Jigsaw (yapboz): Müze koleksiyonundan herhangi bir objenin yapbozu ilgi çekici. Kaleidoscop: Müze koleksiyonunda yer alan bir objeyi seçerek kendi kaledioskopunuzu yaratma şansınız var. Moving Toys (Hareketli Oyuncaklar): Müze ziyaretçilerine verdiği bu internet hizmeti ile sanal alemde hareket eden oyuncaklar yaratmanızı sağlıyor.

13 V & A Doğum Günü Kartları
Müzenin internet sitesinde “Çocukluk” temalı (müze koleksiyonuna uygun) doğum günü mesajı içeren “e – kartlar” bulunmaktadır. Seçilen kart internet üzerinden mail (e posta) aracılığıyla sevdiklerinize gönderilebilmektedir.

14 WASHINGTON NATIONAL ART GALLERY
WASHINGTON ULUSAL SANAT GALERİSİ

15 WASHINGTON ULUSAL SANAT GALERİSİ EĞİTİM PROGRAMLARI
Müzenin Eğitim Faaliyetleri 2 ana kola ayrılmaktadır. Akademisyenlere Yönelik Faaliyetler Halka, Ailelere ve Okullara Yönelik Faaliyetler

16 WASHINGTON ULUSAL SANAT GALERİSİ EĞİTİM PROGRAMLARI
Öğretmen Kaynakları: Öğretmen ve Öğrenciler için On-line Kaynaklar Öğretmen Kaynakları: Öğretici paketler,DVD’ler, Videolar ve Diğer Medya Araçları Öğretmen, Okul ve Aile Programları: Okul Turları Öğretmenler için Çalıştaylar Öğretmen Eğitimleri Aile Etkinlikleri Çocuk Filmleri Gösterimleri Stajyerlik Programları Akademik Yıl Programları Yaz Staj Programları Gönüllülere Yönelik Programlar

17 WASHINGTON ULUSAL SANAT GALERİSİ Öğretmen ve Öğrenciler İçin On-line Kaynaklar
* Özel Resimler * Sanatta Portreler * Sanatta Yeni Bakış Açıları * Sanatı Hesaba Katmak * Dada * 1950’den Bu Yana Sanat * Fransa * Diğer Özel Kaynaklar

18 WASHINGTON ULUSAL SANAT GALERİSİ MÜZE EĞİTİM ÖRNEĞİ
ETKİNLİK ADI: Sanatçılar / Pablo Picasso Pablo Picasso: Trajedi Picasso: Degas’dan Le Witt’e Yüzyıllık Çizim Picasso: Erken Dönem Sanatçının Geçmişi: Pablo Picasso 1. Ders: Le Gourmet 2. Ders: Trajedi 3. Ders: Santimbanques Ailesi Etkinlikler

19 Picasso 1. Ders: Le Gourmet Müze Eğitimi Etkinlik Örneği
TABLONUN İNCELENMESİ VE FİKİR PAYLAŞIMI Bu resimdeki koyu renk çizgilerin resmi nasıl etkilediğini tartışın. Bu resmin birçok farklı ismi vardır.Le Gourmand, Le Gourmet ve Açgözlü Çocuk. Resimdeki çocuğun neden “açgözlü” olarak düşünüldüğünü tartışın. Bu başlıklar ne kadar ironik olabilir? Öğrencilerle rengin resim üzerindeki etkisini, resmi nasıl sembolikleştirdiğini ve yarattığı duyguyu tartışın. Mavinin resim üzerindeki tüm farklı etkilerini değerlendirin.

20 Picasso 2. Ders: Trajedi Müze Eğitimi Etkinlik Örneği
TABLONUN İNCELENMESİ Sahillerde, kumsallarda, gökyüzünde var olan renkler nelerdir? Öğrenciler ile vücut dili, mimikler, ve biçim üzerine tartışın. Açgözlü Kız ve Trajedi resimleri üzerine tartışın. Hangi resim daha umutsuz bir his vermektedir? Neden? Trajedi resmi Picasso’nun aynı dönemde yapılmış diğer resimlerine nasıl bir etki bırakmıştır? Picasso kimdi? Nereden geldi? Siyasi ve kültürel olarak dünyasına nasıl yön verdi?

21 Picasso 3. Ders: Satimbanques Ailesi Müze Eğitimi Etkinlik Örneği
Bu resmin kompozisyonu üzerine tartışın. Figürler hangi geometrik biçimden oluşmuşlardır? Resimde bir figürden diğerine gözün hareket etmesini sağlayan nedir? Bir renk seçin; örneğin kırmızı ve ton farkından da yararlanarak verdiği etkiyi tartışın. Resimdeki kişilerin aralarındaki ilişkileri tahmin etmemizi ne sağlıyor? Vücut dilinin rolü nedir? Picasso sirk çalışanları için göründüğünden daha fazla anlam yüklemiş midir? Neden? Neden değil?

22 Müzeler, gözlem, mantık, yaratıcılık,
hayal gücü ve beğeni duygusunun oluşmasına ve gelişmesine katkıda bulunabilecek başlıca yaygın eğitim kurumlarıdır. İnsanlığa böylesi önemli katkıları Bulunan kurumlar eğitim ve öğretimde Mutlaka kullanılmalıdır.

23 TEŞEKKÜRLER HAZIRLAYAN: Ceren Karadeniz Ankara Üniversitesi
Müze Eğitimi Yüksek Lisans


"CHICAGO ÇOCUK MÜZESİ EĞİTİM DEPARTMANI VE FAALİYETLER" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları