Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DESEN NEDİR ? Tahta, çini, kumaş, kâğıt gibi yüzeylerin üzerinde varlıkları, nesneleri belirli çizgilerle gösterme, betimleme. Görsel bir etki yaratmak.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DESEN NEDİR ? Tahta, çini, kumaş, kâğıt gibi yüzeylerin üzerinde varlıkları, nesneleri belirli çizgilerle gösterme, betimleme. Görsel bir etki yaratmak."— Sunum transkripti:

1 DESEN NEDİR ? Tahta, çini, kumaş, kâğıt gibi yüzeylerin üzerinde varlıkları, nesneleri belirli çizgilerle gösterme, betimleme. Görsel bir etki yaratmak amacıyla yapılmış çizgi resimlerin tümü Yine başka bir ifade ile ;Resim göze yönelik bir sanat, desen de resim sanatının temelidir. Nasıl ki temelsiz bina olmazsa, desensiz de resim sanatı olmaz. Yani Desen sanatsal bir resim yapmak demektir.

2 Jean Auguste Dominique Ingres

3 Jean Auguste Dominique Ingres

4 Jean Auguste Dominique Ingres

5 Jean Auguste Dominique Ingres

6 Jean Auguste Dominique Ingres

7 Ölçme Tekniği Modelden çizim yaparken öncelikle akslar çizilir. Modelin uzunluk ve genişliği arasındaki farklar kalemle araştırılır ve aks çizgileri üzerinde işaretlenir. İnsan figürü çiziminde baş ölçü birim olarak kullanılır. Vücudun boy ve genişlik oranları, baş birim olarak alınarak saptanır. Enine oranlamada genelde erkeklerde omuz, kadınlarda ise kalça bölgesi en geniş bölgedir.

8 Modelin En ve Boyu Arasındaki Oranının Tespiti
Modele doğru elinizi dirsekten kırmadan uzatmalısınız. Bir gözünüzü kapatıp kalemi, ölçüsünü alacağınız modelin başının tepe noktasına gelecek şekilde ayarlamalısınız. Başparmağınızı başın alt noktasına kadar kaydırıp sabit tutmalısınız. Daha sonra tespit ettiğiniz baş ölçüsünü parmağınızı kaydırmadan aşağı veya yanlamasına kaydırarak modelinizin kaç baş yükseklik ve eninde olduğunu belirleyebilirsiniz.

9

10

11


"DESEN NEDİR ? Tahta, çini, kumaş, kâğıt gibi yüzeylerin üzerinde varlıkları, nesneleri belirli çizgilerle gösterme, betimleme. Görsel bir etki yaratmak." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları