Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GÜNEŞLİ BİR GÜN (İZLENİMCİLİK)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GÜNEŞLİ BİR GÜN (İZLENİMCİLİK)"— Sunum transkripti:

1 GÜNEŞLİ BİR GÜN (İZLENİMCİLİK)
ÜNİTE ÜRÜN DOSYASI SUNUMU

2 ÜNİTE ÖZETİ İzlenimler,Doğa ve gün ışığının nesneler üzerindeki etkisini konu alan bu eserler bu eserlerde doğanın hangi açıdan ve nasıl ele alındığı, teknik farklılıkların esere nasıl yansıdığı Bilgisayar ve Data Projeksiyon kullanılarak örnekler üzerinde tartışmalar. Çalışmalarında; , çizgi, renk, doku, yoğunluk, değer (valör – renkli / renksiz), şekil, form, leke, mekân (espas, boşluk) gibi görsel öğelere dikkat edilmeler.Resİm içinde ışık,hareket ve duygular yoğun olmalar

3 TASARIM SORULARI Temel Soru:Işığın bizde bıraktığı duygularımız nelerdir? Ünite Soruları:Doğanın ve gün ışığının nesneler üzerindeki etkisi nedir? İçerik Soruları: 1)Empresyonizm(izlenimcilik)akımı nedir?2)Empresyonist sanatçıları kimlerdir?

4 PROJE HEDEFLERİM Öğrencilere Işığın nesnelerde olan yansımasını ve bu yansımadan meydana gelen renk geçişlerini öğrencilere fark ettirmem. Anlık duyguyu ve hareketleri o an hissettirip resme yansıtmalarını sağlamam. Öğrencilere Empresyonizm akımına ilgi duyurmam.

5 EMPRESYONİZM İzlenimcilik. 20 yy. sonunda ortaya çıkan, ışık etkirine dayanarak doğayı anlık görüntüsü ile resimlemeye dayanan sanat akımıdır. Sanatçıları; Edouard Manet, Claude Monet, Camille Pissaro, Alfred Sisley, Auguste Renoir, Edgar Degas.

6 GÜZEL,GÜNEŞLİ VE RENKLERLE DOLU GÜNLER DİLEĞİYLE


"GÜNEŞLİ BİR GÜN (İZLENİMCİLİK)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları