DEMETEVLER KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
EBA BİLİŞİM AĞI TANITIMI VE KULLANIMI. EBA v2 EBAv2 : Eğitimde FATİH Projesinin içerik bileşeni olarak 2012 yılında yayın hayatına başlayan Eğitim Bilişim.
Advertisements

Diyadin İmam Hatip Lisesi Eğitim Öğretim yılında toplamda 4 sınıf ve 146 dokuzuncu sınıf öğrencisi ile eğitim ve öğretime başlamıştır. İmam.
REHBERLİK VE VE KİŞİSEL GELİŞİM MERKEZİ MERKEZİ. ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM.
EN İ Y İ LER HEP B İ Z İ MLE BÖLGEN İ N BEŞ OKUL B İ R İ NC İ S İ.
İMAM HATİP ORTAOKUL VE LİSELERİ MÜDÜRLERİ TOPLANTISI GÜNDEMİ 1- Açılış ve Tanışma 2- Memnuniyet Anketi Analizi 3-Değerlendirme (Sayın Kâmil AYDOĞAN) 4-İlimizdeki.
T.C. ŞEHİTKAMİL KAYMAKAMLIĞI 75. YIL CUMHURİYET ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI
AKRAN DESTEKLİ ÖĞRENME
Antalya/Muratpaşa SABİHA GÖKÇEN ANAOKULU EFQM KAZANANLAR KONFERANSI ASLI KANBİR OKUL MÜDÜRÜ 24 Şubat 2016 İstanbul Deniz Müzesi.
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi ( HASAL) eğitim-öğretime 4 Haziran 1984’te 108 öğrenciyle başladı.
AHİLİ K Güçlü bir sivil toplum örgütü. ESKİ BİR SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜMÜZ; AHİLİK Bilindiği gibi Türklerin tarih sahnesine çıkışı neredeyse insanlık tarihi.
FEN LİSELERİ KURUM TANITIMLARI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 2 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI.
Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Hizmetleri Şube Md Yılı Faaliyet Raporu Sunumu.
Okulumuz Çalılıöz Mahallesi 423. Sokak No:35’de yer almaktadır. Okulumuz tam gün eğitim yapmakta olup toplam 6 şubemiz ve 65 öğrencimiz bulunmaktadır.
MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ KURUM TANITIMLARI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 2 ORTAÖĞRETİM.
GÜZEL SANATLAR VE SPOR LİSELERİ KURUM TANITIMLARI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 2 ORTAÖĞRETİM.
KONYA BİLİM VE SANAT MERKEZİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI.
AKKUŞ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI 2016.
%68 % 32 ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ İMAM HATİP ORTAOKULLARI EĞİTİM İÇERİĞİ.
Haliliye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
ANKARA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ. Ankara’da orta öğretim çağ nüfusu ’dir öğrencimiz orta okullarımızın 8. sınıfından muzun oldu. 9. sınıf.
Okul Tanıtım Bilgileri İSTATİSTİKLER Öğretmen Sayısı : 32 Öğrenci Sayısı : 857 KURUM BİLGİLERİ Derslik Sayısı : 24 Fen Laboratuarı Sayısı : 1 BT(Bilgisayar)
OKULUMUZ HAKKINDA BİLGİLER Öğretmen Sayısı : 19 Öğrenci Sayısı : 212 KURUM BİLGİLERİ Derslik Sayısı : 9 Fen Laboratuarı Sayısı :0 BT(Bilgisayar) Sınıfı.
Okul Tanıtım Bilgileri girilecek İSTATİSTİKLER Öğretmen Sayısı : 37 Öğrenci Sayısı : 1051 KURUM BİLGİLERİ Derslik Sayısı : 34 Fen Laboratuarı Sayısı :
OKUL TANITIM BİLGİLERİ İSTATİSTİKLER Öğretmen Sayısı : 6 Öğrenci Sayısı : 211 KURUM BİLGİLERİ Derslik Sayısı : 24 Fen Laboratuarı Sayısı :3 BT(Bilgisayar)
YUNUS EMRE ANADOLU İ MAM HAT İ P L İ SES İ. OKULUMUZ NEREDE?
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü
TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ VE OKUL YÖNETİMİ Ders Notları
ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Stratejik Planı Yrd. Doç. Dr. Günver GÜNEŞ Merkez.
OKUL- ÇEVRE İLİŞKİLERİ
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘ü’
T.C MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
GÖLCÜK İMAM HATİP ORTAOKULU
Kişisel-Sosyal Rehberlik
10. Sınıf Seçmeli Ders Bilgilendirme Sunumu
KINIK ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ OKUL TANITIMI
YAYGIN EĞİTİM Yaygın Eğitim: Örgün eğitim sistemine hiç girmemiş
ZAFER İLKOKULU BENGİ FAALİYETLERİ
ÖRGÜN EĞİTİMLE BİRLİKTE HAFIZLIK PROJESİ TANITIM PROGRAMINA
Aile Atölyeleri Projesi
BIÇAKÇI BEDRİYE BAYKAŞ ORTAOKULU OKUL KÜLTÜRÜ
MİLLÎ EĞ İ T İ M S İ S T E M İMİZDE İmam Hatip Ortaokulları Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü.
KONU DEĞERLENDİRME TESTİ
BİLSEM NEDİR? “Bilim ve Sanat Merkezi, okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki özel yetenekli öğrencilerin bireysel yeteneklerinin farkında.
KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ.
MESLEK NEDİR? Meslek , ‘bir kişinin hayatını kazanmak geçimini sağlamak için yaptığı iş’ olarak tanımlanmaktadır. Belli bir eğitimi gerektiren bilgi,
NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ
BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEK OKULU
2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Tanıtım Sunumu
Mehmet zeki obdan ilkokulu
2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Tanıtım Sunumu
ÇUMRA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
T.C. HALİLİYE KAYMAKAMLIĞI ŞANLIURFA ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ
Geniş Ölçekli Testler Yrd. Doç. Dr .Ömer Kutlu.
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI.
MBT-303 Özel öğretim yöntemleri-ı
ÖĞRETİMDE PLANLAMA.
1- İmam Hatip Okulları nedir?
Dünyanın En Şaşırtıcı Eğitim Sistemi: Finlandiya
MBT-303 özel öğretim yöntemleri-ı
Türkiye HBÖ Eylem Planı ( )
ÖBBS (Öğrenci Başarılarının Belirlenmesi Sınavı)
ÜNİVERSİTEDE YABANCI DİL ÖĞRETİMİNDE İNTERNET KULLANIMINA İLİŞKİN ÖĞRENCİ GÖRÜŞLERİ Mehmet AKSÜT Nihat ÇAKIN 
Psikolojik Danışma ve Rehberlik
ÖĞRENME STİLLERİ.
ÖZEL ATACAN ANADOLU LİSESİ YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS)
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM ŞUBESİ
BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ EĞİTİM PROGRAMI HAZIRLAMA PLANI (1)
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ YÖNERGESİ
ABİDE (Akademik Becerilerin İzlenmesi ve DEğerlendirilmesi)
Sunum transkripti:

DEMETEVLER KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

Okulun Tarihçesi   Okulumuz 1991-1992 Eğitim-Öğretim Yılında Ankara Merkez İmam-Hatip Lisesi´ ne yeni kayıt için başvuran öğrenci sayısının çok olması sebebiyle Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Özevler Kur´an Kursu olarak yaptırılan mevcut binada 15 Ekim 1991 yılında açıldı. Ankara Merkez İmam-Hatip Lisesi, daha sonra Tevfik İleri İmam-Hatip ve Anadolu İmam-Hatip Lisesi olarak ismi değişen bu okulun Orta okul kısmına ait kız öğrencilerin okuduğu şube olarak Eğitim ve Öğretimini sürdürmüştür. Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün 11.12.1995 tarih 342.6447 sayılı makam onayı ile Müstakil Lise haline dönüştürmüştür. "Demetevler İmam-Hatip Lisesi" adını almıştır. Kurucu Müdürümüz Numan KOMSER dir. 1996-1997 Eğitim-Öğretim yılında ise Lise kısmı açılmıştır. 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılında Anadolu kısmı açılmıştır. 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılı 2. döneminde yeni binasına taşınmıştır.   2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında 4+4+4 sistemi ile bünyemizde ortaokul kısmı açılmıştır. 2013-2014 Eğitim –Öğretim Yılında Ortaokul kısmı Alaeddin Özdenören İmam Hatip Ortaokulu olarak bizden ayrılmıştır.İkili Eğitim yapan okulumuz 2015-2016 yılında normal eğitime dönmüştür.Yine okulumuz 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılında Demetevler Kız Anadolu İHL ye dönüşmüştür.

VİZYONUMUZ Demokrasi kültürünü benimsemiş; kendini bilen ve kendine güvenen; üreten ve sorun çözen; sosyal ve psikolojik yönden sağlıklı; milli ve manevi değerlere bağlı bireyler yetiştiren ve topluma önderlik eden bir eğitim kurumu olmak. MİSYONUMUZ Doğru dini bilgiler ve çağın gerektirdiği becerilerle donanmış bireyler yetiştiren, toplumun sağlıklı dini değerleri edinmesini sağlayan bir eğitim kurumudur.

DEĞERLERİMİZ Akla ve bilime dayalı bir din anlayışının Türkiye için gerekli zihniyet değişikliğinin gerçekleşmesine yardımcı olabileceğine inanırız. Düşünen, sorgulayan, inancını aklıyla bütünleştiren öğrencilerin yetişmesine hizmet edecek yöntemlerin geliştirilmesine çalışırız. Din öğretiminde belletici ve baskı altına alıcı bir yaklaşımı değil, konuları çözümleyici ve yorumlayıcı bir yaklaşımı benimseriz. Din öğretiminde dinin bütünleştirici, huzur verici ve barışı sağlayıcı gücünü ortaya çıkarmaya çalışırız. Din öğretiminde şekilcilik ve sloganları değil, ahlakî öğretilerin felsefesini önemseriz. Din öğretiminde kavram kargaşası ve kavram belirsizliğini giderecek bilimsel çalışmalar üretiriz. Sağlıklı bir din anlayışının kaliteli bir eğitim-öğretim sürecinden geçtiğine inanırız. Din öğretiminde sorunlara aceleci çözümlerle yaklaşmamaya çalışırız. Din öğretiminde oku, düşün ve anla prensibini benimseriz. Niteliğin, nicelikten üstün olduğuna inanırız ve enerjimizi olumlu alanlarda ve insanlığa hizmet için harcarız. Din öğretiminde, yönetici-öğretmen-öğrenci-veli (aile) ilişkisinde güven ortamı sağlamak için tüm tedbirleri alırız.

OKULUMUZUN ADRESİ

SOSYAL FAALİYETLERİMİZ aşure günü kutlamasından aşure dağıtımı Aşıkların atışması Ayrılan Öğretmenlerimize Veda Yemeği bilgi yarışması (2)

Deprem Tatbikatı Toplanma Alanı Çanakkale Tiyatrosu Deprem Tatbikatı Toplanma Alanı Doğruyu öğrenme semineri Ergenlik ve iletişim semineri

Bilgi yarışması Cami ve Gençlik Çanakkale Tiyatrosu Çanakkale gezisi

Farkındayım imam hatipliyim Ezanı, Güzel Okuma Yarışması Hutbe Okuma Yarışması İHL Çalıştayı

Kan vermek hayat kurtarır İHL kuruluş yıldönümü İnsan ve Matematik Kalp ve beyin ilişkisi Prof. dr. A. Cahit Haksever Kan vermek hayat kurtarır

Konferans Salonuna isim verme Kermes Kitap Fuarı Ziyareti Konferans Salonuna isim verme Kuran ve Fizik

Münazara Yarışması Namazda diriliş Okul Açılıs Töreni Okul Açılış Töreni

Okul Aile Birliği Seçimi Okulumuz Hatıra Ormanı Okulumuzda Ayrılan Müdürleri Uğurlama Okulumuzda Diyanet Kitap Standı

Osmanlıca Öğrenme Öğretmenler Günü Öğrencimiz Kocatepe camiinde hutbe okuyor Öğretmenler Günü Solo Ses Yarışması Birinciliği

şehit öğretmenleri ziyaret Şehit öğretmenlerine ziyaret Şiir dinletisi Tiyatro Çalışması

Uluslarası Arapça Günü Tubitak Bilim Fuarı Tubıtak Bilim Fuarı Tübitak proje sergisi Uluslarası Arapça Günü

Veli seminerleri YGS Motivasyon

PROJELERİMİZ

Karanlık gecenin nurlu sabahı (2) Karanlık Gecenin Nurlu Sabahı KURANI KERİM

Madde ve ekran bağımlılığı projesi Okul Meclis Başkanı Seçimi Kutlu Doğum Haftası KUTÜL AMARE Madde ve ekran bağımlılığı projesi Okul Meclis Başkanı Seçimi

SınavaHazılrık Motivasyonu teknolojiyi bilinçli kullanma projesi TÜBİTAK

BAŞARILARIMIZ