Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MİLLÎ EĞ İ T İ M S İ S T E M İMİZDE İmam Hatip Ortaokulları Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MİLLÎ EĞ İ T İ M S İ S T E M İMİZDE İmam Hatip Ortaokulları Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü."— Sunum transkripti:

1 MİLLÎ EĞ İ T İ M S İ S T E M İMİZDE İmam Hatip Ortaokulları Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü

2 YASAL DAYANAĞIMIZ

3 30 Mart 2012 Tarihli 6287 Sayılı Kanun
İMAM HATİP ORTAOKULLARI 30 Mart 2012 Tarihli 6287 Sayılı Kanun “İlköğretim kurumları; dört yıl süreli ve zorunlu ilkokullar ile dört yıl süreli, zorunlu ve farklı programlar arasında tercihe imkân veren ortaokullar ile imam-hatip ortaokullarından oluşur.

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15 ÖRGÜN EĞİTİMLE BİRLİKTE HAFIZLIK PROGRAMI UYGULAYAN İMAM HATİP ORTAOKULLARI
Millî Eğitim Bakanlığı “Okul Öncesi ve İlköğretim Kurumları yönetmeliği Madde 32/4” kapsamında ortaokul seviyesindeki öğrencilerimize Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur’an kurslarında hafızlık eğitiminden yararlanma hakkı tanınmasıyla hafızlık eğitimi ayrı bir boyut kazanmıştır. Çocuklarının erken yaşlarda hafızlık eğimi almalarını isteyen velilerin sayısı artmıştır. Hafızlık eğitiminin “Hazırlık, Hafızlık ve Pekiştirme”  den ibaret olan üç aşamasının daha iyi gerçekleştirilmesi ve öğrencilerimizin akademik öğrenmelerden ve okul ortamından uzak kalmadan diğer akranlarıyla birlikte aynı ortamda bulunarak hafızlık yapmalarını sağlamak amacıyla “Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Çalışmaları” başlatılmıştır.  Örgün eğitimle birlikte hafızlık eğitim projesi/programı ilk olarak eğitim öğretim yılında Ankara ili, Pursaklar İlçesi, Medine İmam Hatip Ortaokulunda başlatılmıştır. Konya, Düzce ve Kayseri illerimizdeki çalışmalarla yaygınlık kazanmaya başlayan bu proje, hâlen ülkemizin farklı bölgelerindeki 100’ü aşkın imam hatip ortaokulunda uygulanmaktadır.

16 HAMİT ÖZDAĞ İMAM HATİP ORTAOKULU

17 HAMİT ÖZDAĞ İMAM HATİP ORTAOKULU
EĞİTİM İÇERİĞİ

18 HAMİT ÖZDAĞ İMAM HATİP ORTAOKULU HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ

19

20

21 İMAM HATİP ORTAOKULLARI
İmam hatip Ortaokullarında okutulan dersler ile Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG)’da yer alan derslerin programları ve içeriği aynı olup bu okullar bütün lise türlerine öğrenci yetiştirmektedir.

22 HAMİT ÖZDAĞ İMAM HATİP ORTAOKULUNDA OKUL KÜLTÜRÜ VE SOSYAL ORTAM

23

24

25 Peygamberimiz’den Hayat Ölçüleri: “Kırk Hadis” Etkinlik ve Yarışmaları
Hadis ve sünnetin önemini kavratmak Hadis metinlerini okuma ve anlama yeteneği kazandırmak Hadisler ışığında güncel olayları doğru yorumlamalarına yardımcı olmak

26 Peygamberimiz’den Hayat Ölçüleri: “Kırk Hadis” Etkinlik ve Yarışmaları
Ahlâkî değerleri kazandırmak ve bu değerlerin oluşmasında hadislerin rolünü fark ettirmek Okullarımızdaki benzer çalışmaları daha sistematik hâle getirmek ve uygulama birlikteliği sağlamak

27 Hamit Özdağ İmam Hatip Ortaokulu Peygamberimiz’den Hayat Ölçüleri: “Kırk Hadis” Etkinlik ve Yarışmaları

28 “Genç Sadâ” Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması
Başvurular okul müdürlüklerince, Genel Müdürlüğün web sayfasındaki “MEBDES Etkinlikler Sistemi”ne kurum kodu ve kurum MEBBİS şifresiyle girilerek yapılıyor. Okul yarışmalarında birinci gelen öğrenci, okulu temsilen il yarışmalarına katılıyor. İl/il içi yarışma bölgesinde birinci olan öğrenci, il/il içi yarışma bölgesini temsilen bölge yarışmasına katılıyor. Bölge yarışmasında birinci olan öğrenci, bölgesini temsilen Türkiye finaline katılıyor.

29 Hamit Özdağ“Genç Sadâ” Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması
Okulumuzda düzenlenen Kur´an-ı Kerim´i yüzüne okuma, hafızlık ve ezan yarışmalarında 5 katagoride birinci olan öğrencilerimiz, İlçe geneli yarışmalarına katılmış ve hepsinde birincilik elde etmiştir. Okulumuz bu 5 katagoride Kocaeli´nde ilçemizi temsil edeceklerdir.

30 “Genç Nidâ” Kız Öğrenciler Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma ve Hafızlık Yarışmaları
Kız öğrenciler arasında gerçekleştirilen “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma” ve “Hafızlık” yarışmaları il finali ile tamamlanacak. Bölge ve Türkiye finali yapılmayacak. Kız öğrenciler arasında düzenlenen “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma” ve “Hafızlık” yarışması için il yürütme kurulunca farklı bir koordinatör okul belirlenecek.

31 Hamit Özdağ Genç Nidâ” Kız Öğrenciler Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma ve Hafızlık Yarışmaları
Okulumuz Derince ilçesi Kız Öğrenciler Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma yarışmasında birinci olmuştur.

32 Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmaları
Yarışmalar, Anadolu imam hatip liselerinde ve imam hatip ortaokullarında örgün eğitime devam eden öğrenciler ile “Anadolu” statüsünde olmayan ara sınıflarda okuyan İHL öğrencileri ve çok programlı liselerde imam hatip programına devam eden öğrencilere yöneliktir. Anadolu imam hatip liselerinde Arapça bilgi, şiir okuma, metin canlandırma ve hat/kaligrafi yarışmaları; imam hatip ortaokullarında ise Arapça hikâye canlandırma, çocuk şarkıları ve şiir okuma kategorileri yer almaktadır. Arapça bilgi ve etkinlik yarışmalarının bölge finalleri yapılmayacaktır. Bu yıl ilk defa “Arapça Bilgi Yarışmaları” okul içi ve Türkiye finali olmak üzere iki aşamalı olarak, sadece çoktan seçmeli test şeklinde gerçekleştirilecektir. Okul içi Arapça bilgi yarışması, 14 Şubat 2017 Salı günü saat 10.00’da her okulun kendi bünyesinde, Türkiye genelinde eş zamanlı olarak; Arapça Bilgi Yarışması Türkiye Finali ise il yarışma yürütme kurulunun belirlediği merkezlerde, 18 Mart 2017 Cumartesi günü saat 10.00’da Türkiye genelinde eş zamanlı olarak uygulanmıştır. Yarışma sonuçları, Din öğretimi Genel Müdürlüğünün dinogretimi.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilmiştir.

33 Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmaları
Okulumuz 8. ulusal Arapça Yarışmalarında şiir dalında il birincisi olmuştur.

34 Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmaları
8.Uluslararası Arapça yarışmalarında çocuk şarkıları katagorisinde okulumuz Kocaeli 3.lüğü elde etmiştir

35 40 ŞAİR 40 ŞİİR ETKİNLİĞİ Öğrencilerimizin; okuyan, düşünen, yorumlayan, eleştiren, medeniyetimizin kültürel mirasını değerlendiren, dilimizin söz ve yazı varlığını geliştiren, zenginleştiren ve yaygınlaştıran; geleceğin kültür elçileri olmak için çaba harcayan, okumayı bir yaşam biçimi hâline getiren, arkadaşlarıyla kültürel zeminde yeni bağlar kuran bireyler olarak yetişmelerini sağlamak ve onların bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal, edebi ve meslekî gelişimlerine çok yönlü katkıda bulunmak; önemli şair ve yazarlarımızı tanımalarını sağlamak.

36 Dost Kitaplar Dost Öğrenciler “Okuyan 7’ler” Kitap Okuma Etkinliği
Öğrencilerimizin okumayı bir yaşam biçimi hâline getirmeleri için…

37 “Tartışa Tartışa ANLATIYORUZ/Tartışa Tartışa ANLIYORUZ” Münazara Etkinliği
Öğrencilerimizin; Okuyan, sorgulayan, yorumlayan, üretken, girişimci ve verimli kişiler olarak yetişmelerine katkı sunmak, Türkçeyi doğru ve etkin bir şekilde kullanma becerilerini geliştirmek, Toplum içinde kendilerini sözlü olarak ifade edebilmelerini sağlamak, Özgün fikir üretebilme, karşılaştıkları problemlere bireysel veya başkalarıyla iş birliği içinde çözüm bulma ve projeler geliştirebilme yeteneklerini geliştirmek, Farklı görüşleri istatistikî bilgilerle savunabilme, mantık yürütme, tezler ortaya koyma ve antitezler üretme konusunda kabiliyetlerini geliştirmek.

38 “Tartışa Tartışa ANLATIYORUZ/Tartışa Tartışa ANLIYORUZ” Münazara Etkinliği

39 Evin Okula Yakınlaşması ve Değişen Anne Baba Rolleri
Gençlik dönemi ve sorunları Ergenlik dönemi ve özellikleri, ergenlikte davranış bozuklukları ve çözüm yolları Çocukluk ve gençlik döneminde din eğitimi Ergenlerde dini tutum ve davranışlar Televizyon, cep telefonu, internet ve sosyal medya (fırsatlar ve tehditler) Aile içi iletişim Öğretmen-öğrenci-veli iletişimi Karakter eğitimi Engelliler için farkındalık Çocukluk ve gençlik döneminde spor, sanat ve kültür etkinliklerinin etkisi Demokratik vatandaşlık ve insan hakları Çocuğun akademik başarısında aile desteği Çocuklarda ahlâkî gelişim Madde bağımlılığı ve zararlı alışkanlıklarla mücadele İletişim sorunları, anlaşmazlık ve arabuluculuk Aile içi şiddet/kadına yönelik şiddetin önlenmesi/şiddetle mücadele Sağlıklı birey / sağlıklı beslenme Bir eğitim kurumu olarak aile

40 Hamit Özdağ İHO’da Evin Okula Yakınlaşması ve Değişen Anne Baba Rolleri Seminerleri

41 Müze ile Eğitim Etkinliği
Anadolu İmam Hatip Lisesi ve imam hatip ortaokulu öğrencilerinin, İslam medeniyetinde fen bilimleri alanında öne çıkan Müslüman bilim adamlarını tanımalarına, İslam medeniyet havzasında geliştirilen yeni icatlar, yöntemler ve teknikler ile insanlığın ortak bilgi birikiminin nasıl bir değişime uğradığını analiz etmelerine, bilimsel ve teknik araştırmalara ve çalışmalara ilgi duymalarına katkı sağlamak amacıyla İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzelerini, Bilim Merkezlerini, Gezegenevi ve Planetaryumları bir eğitim programı çerçevesinde ziyaret etmeleri sağlanacaktır

42 Hamit Özdağ İHO Müze İle Eğitim Etkinliği

43 Hamit Özdağ İHO Tiyatro Gösterileri

44 Hamit Özdağ İHO İlahi Grubumuz

45 Hamit Özdağ İHO 23 Nisan Bayramı Etkinlikleri

46 Hamit Özdağ İHO Mezuniyet İftarı

47 Matematik Sokağımız

48 Sevgili öğrenci adayımız senle bir eksiğimiz daha tamamlanacak
Sevgili öğrenci adayımız senle bir eksiğimiz daha tamamlanacak. Seni okulumuza bekliyoruz.


"MİLLÎ EĞ İ T İ M S İ S T E M İMİZDE İmam Hatip Ortaokulları Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları