Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Diyadin İmam Hatip Lisesi 2012-2013 Eğitim Öğretim yılında toplamda 4 sınıf ve 146 dokuzuncu sınıf öğrencisi ile eğitim ve öğretime başlamıştır. İmam.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Diyadin İmam Hatip Lisesi 2012-2013 Eğitim Öğretim yılında toplamda 4 sınıf ve 146 dokuzuncu sınıf öğrencisi ile eğitim ve öğretime başlamıştır. İmam."— Sunum transkripti:

1

2

3

4 Diyadin İmam Hatip Lisesi 2012-2013 Eğitim Öğretim yılında toplamda 4 sınıf ve 146 dokuzuncu sınıf öğrencisi ile eğitim ve öğretime başlamıştır. İmam Hatip Lisesine ait okul binası bulunmadığından Diyadin Anadolu Lisesi ile aynı binada eğitim vermektedir.

5  Su anda -2015-2016 öğretim yılı- 3 tane 9. sınıf, 2 tane 10. sınıf 3 tane 11. sınıf ve 3 tane 12. sınıf olmak üzere toplam 11 sınıf 251 öğrenciyle eğitim öğretime devam etmektedir.

6 Okulumuzdan mezun olan öğrencilerimiz diğer liselerin mezunları gibi Ygs-Lys’ye girebilecekler ve yeterli puanları aldıklarında herhangi bir puan kaybı olmadan istedikleri bölümlere yerleşebileceklerdir.

7 EK PUAN.. ÖSYM’nin yaptığı son değişikliğe göre tüm meslek liselerinde olduğu gibi imam- hatip liselerinde de ek puan kalkmıştır. EK PUAN UYGULAMASI KALDIRILMIŞTIR.!!

8 Sınavsız Geçiş Hakkı  İmam Hatip Liselerinde sınavsız geçiş hakkı İmam Hatip Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi ve İmam Hatip Lisesi (Y.D.Ağırlıklı) bölümlerinden mezun olan adaylar da Sınavsız Geçiş hakkından yararlanabilmektedirler. 2015 yılı için Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İlahiyat bölümü 40.000, Erzurum Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İlahiyat bölümü de 1500 öğrenci kontenjanı açıklamıştır.

9 Görülen Dersler.. Okulumuzda Matematik, Edebiyat, Fizik, Kimya gibi temel derslerin yanında aşağıda belirtilen mesleki dersler de 4 yıl içinde kademelere uygun olarak verilmektedir. KUR’AN-I KERİM MESLEKİ ARAPÇA TEMEL DİNİ BİLGİLER SİYER FIKIH TEFSİR KARŞILAŞTIRMALI DİNLER TARİHİ HADİS KELAM HİTABET VE MESLEKİ UYGULAMA İSLAM TARİHİ

10 Diyanet kadrolarına nasıl alım yapılır? Eğitim ve yeterlilik şartlarını taşıyan ve KPSS’ye girmiş adaylar diyanet alım yapacağı zaman bu kuruma başvuru yapar. Diyanet alacağı kadro sayısının 3 katı kadar adayı KPSS puan sırasına göre sözlü ve uygulamalı sınava alır. Bu uygulama ve sözlü sınavları geçenler görevlerine başlarlar.

11 Diyanet kadrolarına başvuru şartları nelerdir?  Diyanette çalışabilmek için bazı şartlar vardır. Ama en önemli şartlar şunlardır:  İlgili alana ait mezun olunması gereken okulun karşılanması  Yeterlilik Belgesi  KPSS puanı

12 Not: Personel alımlarında öncelik sıralaması vardır. Örneğin; imamlık alımında önce ilahiyat mezunları alınır sonra önlisans mezunları sonra hafızlar ve imam-hatip lisesi mezunları

13 Din Hizmetleri ve Alan Bilgisi(DHBT)- Yeterlilik Sınav Puanıyla Başvurulabilinen Kadrolar ve Görevleri  Müftü: İl ve ilçelerde diyanet işlerini yürütmekle görevli en yüksek dereceli memurdur. İl ve ilçe müftüleri, bölgelerinde Diyanet İşleri Başkanlığını temsil eder, din hizmetlerini, dini müesseseleri yönetir ve din görevlilerinin hizmetlerini düzenleyip denetler.  Vaizler, cami ve mescitler ile diğer mekânlarda her türlü vasıtadan yararlanarak toplumu dinî konularda bilgilendirmek, Başkanlığın hizmet alanlarında irşat, rehberlik, inceleme ve araştırma yapmakla görevlidir.  İmam-hatip ve müezzin-kayyımlar, cami ve mescitlerde din hizmetlerini yürütmek ve dinî konularda toplumu bilgilendirmekle görevlidir. İmam- hatip ve müezzin-kayyımlar, Kur’an-ı Kerim öğretiminde görevlendirilebilir.  Kur’an kursu öğreticisi, Kur’an kurslarındaki eğitim ve öğretim faaliyetlerini yürütmekle görevlidir.

14 İnternet Sitemiz..

15 İl genelinde yapılan yarışmalarda 2 tane 3.lüğümüz vardır..

16

17 İSTİKLAL MARŞI OKUMA YARIŞMASI ÖĞRENCİMİZ RABİA ÇAĞLAYAN’LA LİSELER ARASI DİYADİN 2. OLDUK..

18

19 EXPO 2016 BİTKİ YARIŞMASI ÖĞRENCİLERİMİZ NURULLAH BOZTEPE VE NURULLAH VURAL’ LA DOĞU ANADOLU BÖLGE 3.SÜ OLDUK..

20

21 AĞRI İLİ GENELİNDE YAPILAN HUTBE YARIŞMASI..

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

36

37


"Diyadin İmam Hatip Lisesi 2012-2013 Eğitim Öğretim yılında toplamda 4 sınıf ve 146 dokuzuncu sınıf öğrencisi ile eğitim ve öğretime başlamıştır. İmam." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları