Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÖRGÜN EĞİTİMLE BİRLİKTE HAFIZLIK PROJESİ TANITIM PROGRAMINA

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÖRGÜN EĞİTİMLE BİRLİKTE HAFIZLIK PROJESİ TANITIM PROGRAMINA"— Sunum transkripti:

1 ÖRGÜN EĞİTİMLE BİRLİKTE HAFIZLIK PROJESİ TANITIM PROGRAMINA
HOŞGELDİNİZ

2 KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
ÖRGÜN EĞİTİMLE BİRLİKTE HAFIZLIK PROJESİ

3 PROJE NEDİR? Öğrencilerin, okul eğitimleriyle birlikte hafızlık
eğitimlerinin bir arada yürütülmesidir.

4 NEDEN ÖRGÜN EĞİTİMLE BİRLİKTE HAFIZLIK?
Hafızlık gibi mukaddes yolculuğa talip olan çocuklarımızın bu ulvi gayeye ilerlerken yalnızca Kur’an ezberine odaklandıkları bir gerçektir. Ancak hayatın bir parçası olan örgün öğretimden ayrı kalmalarının ise sosyal dokudan uzaklaşmalarına, eğitim hayatında arzu edilen düzeye ulaşamamalarına büyük oranda sebep olduğunun da farkına varılmıştır. Bu durum hafızlık eğitiminin, örgün eğitimle eş güdümlü olarak uygulanmasını gerekli kılmaktadır.

5 PROJENİN AMAÇLARI Öğrencilerin Kur’an-ı Kerim’i hıfz etmeleri, Kur’an-ı Kerim’in ana konularını bilmeleri Akademik başarılarını artırmaları, ilgi ve kabiliyetlerine göre sanat, kültür ve sportif alanlarda gelişmeleri İnsanlığa ve topluma katma değer üretebilen, okuyan, düşünen; tartışabilen, problemlere çözümler üretebilen bireyler olarak yetişmeleri

6 Değerlerimizin farkında olarak yetişmelerine ve ortaöğrenime hazırlanmalarına katkı sağlanması,
Öğrencilerin yıl kaybının önüne geçilmesi, örgün eğitimin imkanlarından uzak kalmaksızın temel eğitimden ortaöğretime geçişte öğrenci ve veli beklentisinin karşılanması ve bir üst öğrenim kurumuna akademik açıdan hazırlanmalarının sağlanması planlanmıştır.

7 PROJE NASIL UYGULANIR? A-Öğrenci Seçim Aşaması: İlkokul 4. sınıfı bitiren öğrenciler arasından seviye belirleme sınavı sonucuna göre öğrenci alınır ve ön hazırlık çalışmasının ardından mülakat yapılır. B-Hafızlık Ön Hazırlık Eğitimi Aşaması: Seçilen öğrenciler yaz dönemi boyunca hafızlık ön eğitimi programında yoğunlaştırılmış Kur’an eğitimi alırlar. Sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere katılırlar.

8 C- Hafızlığa Hazırlık Aşaması: 5
C- Hafızlığa Hazırlık Aşaması: 5. sınıfa kaydolan öğrencilere ‘’İmam Hatip Ortaokulları Haftalık Ders Çizelgesi’’nin 4. Maddesi gereğince haftada dokuz (9) saat Kur’an-ı Kerim dersi verilir. Hafızlığa hazırlık süreci en geç o yılın mart ayı sonuna kadar bitirilir. D- Hafızlık Yapma Aşaması: Hafızlığa başlayan öğrenciler 6. sınıfta ‘’Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’’ Madde 32/4’e göre okula bir (1) yıl ara verirler. Hafızlıklarını tamamlarlar ve yapılan sınav sonucuna göre bir üst sınıfa geçerler.

9 E- Hafızlık Pekiştirme Aşaması: 6
E- Hafızlık Pekiştirme Aşaması: 6. sınıfta ara veren ve o yılın haziran ayında ilgili Yönetmelik’e göre sınava girerek sınıfını geçen “Hafız Öğrenciler” 7. sınıfa devam ederlerken de haftada 9 saat Kur’an-ı Kerim dersi alırlar ve hafızlıklarını o yıl içerisinde pekiştirirler.

10 BAŞVURU SİSTEMİ

11 PROJE OKULLARIMIZ ERKEKLER İÇİN; 1-MEDİNE İMAM HATİP ORTAOKULU
CEP: 2-MUSTAFA GERMİRLİ İMAM HATİP ORTAOKULU CEP: KIZLAR İÇİN; ÖZKOYUNCU FATIMATÜZZEHRA İMAM HATİP O. CEP: ŞEHİT MUSTAFA SEZGİN İMAM HATİP ORTAOKULU CEP:

12 TEŞEKKÜR EDERİZ.


"ÖRGÜN EĞİTİMLE BİRLİKTE HAFIZLIK PROJESİ TANITIM PROGRAMINA" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları