Çevre Biliminin Tarihsel Gelişimi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Tarih Bilimleri.
Advertisements

İnsanoğlu yaradılışından itibaren barınma ihtiyacı duymuş ve ilk önce doğadan faydalanmıştır. Bunun için mağaralara sığınmıştır.
ORMAN HAFTASI AĞAÇLAR NASIL BÜYÜR ?.
KIRŞEHİR’DE TARIM VE HAYVANCILIK
Bilim ve Teknoloji haftası
SBEP ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI Türkiye’de değişik iklim tipleri ve Yeryüzü şekillerinin farklılığına bağlı olarak farklı farklı hayvancılık.
ORMAN HAFTASI MART.
Doğal koşulların insana sunduğu alanlarda, hayatın sürdürülebilmesi için gerçekleştirilen ekonomik faaliyetlere bağlı olarak ortaya çıkan arazi kullanımı.
AYDINLANMA ÇAĞI.
GIDA MÜHENDİSLİĞİ NEDİR? GIDA MÜHENDİSLİĞİ, gıdaların üretiminden tüketimine (tarladan sofraya) kadar ki bütün süreçlerde mesleki bilgi ve deneyimleri.
Kültür.
Hazırlayan Öğretmenler: Arzu ARSLAN Serap TÜRKİSTAN Süreyya ÖZCAN
SANAYİ İNKILABI 18. yüzyılda ilk olarak İngiltere'de başlayan, daha sonra diğer Avrupa ülkelerine yayılan, etkileri bakımından tüm dünyayı sarsan önemli.
MADDENİN DEĞİŞİMİ. Yemek yemek için kullandığımız çatal, bıçak, kaşık; yemek pişirmek için kullandığımız çelik tencere doğada.
BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK Emre ÜTENLER Eskişehir Atatürk Lisesi
ÇEVRE SORUNLARI VE POLİTİKASI
Doç.Dr. Ahmet MUTLU Ondokuz Mayıs Üniversitesi İİBF
EKOLOJİ. EKOLOJİ EKOLOJİ NEDİR? Ekoloji, canlıların birbirleri ve çevreleriyle ilişkilerini inceleyen bilim dalıdır. Ekosistem ise canlı ve cansız.
Tarihin Faydalandığı Bilim Dalları
SANAYİ DEVRİMİ Sanayi Devrimi ya da Endüstri Devrimi, Avrupa'da 18. ve 19. yüzyıllarda yeni buluşların üretime olan etkisi ve buhar gücüyle çalışan makinelerin.
Hayat Bilgisi 1.Sınıf.
MÜHENDİSLİK MESLEĞİ VE EĞİTİMİNİN SINIRLARI H. ABDULLAH, M. A. YALÇIN, N. SAZAK, M. YILDIZ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜH. BÖLÜMÜ.
1. 2 E-Ticaret Neden Ç evrecidir?  4 © Elif Dural Dünya iklim koşullarındaki değişiklik, kaynakların azalması ve canlı türlerinin yavaş yavaş yok olması,
HAYVANLAR VE YAŞADIKLARI YERLER
Hazırlayanlar Müge Çagman G. Pınar Sıdal
  Eğitim kurumlarında toplumun yeni yetişmekte olan bireylerine, fen eğitimi veren öğretmenlerin öncelikle yanıtlamaları gereken bir dizi soru vardır.
YURDUMUZDA EKONOMİK HAYAT
Maddenin Değişimi.
BARIŞ KALENDERFEN VE TEKNOLOJİ 4.Maddenin Değişimi Çevremizdeki maddelerin büyük bir kısmı doğada kendiliğinden oluşur. Örneğin, toprak, ağaç, su, maden.
BİYOLOJİYİ KEŞFETMEYE HAZIR MISINIZ?
ÇEVREMİZDEKİ CANLILAR.
ESRA AYDİN Fen ve Teknoloji. ESRA AYDİN Fen ve Teknoloji Çevremizdeki maddelerin büyük bir kısmı doğada kendiliğinden oluşur. Örneğin, toprak, ağaç, su,
DAVRANIŞ BİLİMLERİNİ OLUŞTURAN BİLİM DALLARI
MODERN ÇAĞ’DA PSİKOLOJİ
YAŞADIĞIMIZ YER       Bütün canlıların yaşamak için bazı temel  ihtiyaçları vardır. Bu ihtiyaçlardan biri de barınma ihtiyacıdır. Her canlının sağlıklı.
TARİH BİLİMİNE GİRİŞ.
YILANLAR NASIL ÇOĞALIR?. Yılanlar türlerine bağlı olarak farklı şekillerde ürerler. Yılanlar üremek için mutlaka erkek ve dişi yılana ihtiyaç duyarlar.
Öğr.Grv. Mehmet Ali ZENGİN
biyoteknoloji ve önemi
AVRUPA ‘ NIN SÖMÜRGECİLİK FAALİYETLERİ
MERKANTİLİZM NEDİR?. Merkantilizm 16. yüzyılda Batı Avrupa'da başlamış ekonomik bir teoridir.Batı Avrupaekonomikteoridir Merkantilizme göre bir milletin.
17. yüzyılın önemli yeniçeri şairlerindendir. Şiirlerinde çağının önemli tarihsel olaylarını yansıtmıştır. Kahramanca şiirleriyle tanınmıştır. “Genç Osman”
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
SANAYİ İNKILABI 18. yüzyılda ilk olarak İngiltere'de başlayan, daha sonra diğer Avrupa ülkelerine yayılan, etkileri bakımından tüm dünyayı sarsan önemli.
SANAYİ İNKILABI 18. yüzyılda ilk olarak İngiltere'de başlayan, daha sonra diğer Avrupa ülkelerine yayılan, etkileri bakımından tüm dünyayı sarsan önemli.
KTÜ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
Türkiye’nin Biyolojik Çeşitliği
Canlıların Çeşitliliği
Öğrencilerin dersten beklentilerini öğrenme Dersi içeriği paylaşımı
ŞARKI:ORMANLAR YURDUMDA HAZIRLAYAN: CUMA ARAYICI
TEKSTİL HAMMADDELERİ.
Empresyonizm Hazırlayan: Deha1234.
Gürültü görüldüğü alanlarda doğal dengeyi de olumsuz etkilemektedir.
4.Maddenin Değişimi Çevremizdeki maddelerin büyük bir kısmı doğada kendiliğinden oluşur. Örneğin, toprak, ağaç, su, maden gibi maddeler doğanın bir parçasıdır.
4.Maddenin Değişimi Çevremizdeki maddelerin büyük bir kısmı doğada kendiliğinden oluşur. Örneğin, toprak, ağaç, su, maden gibi maddeler doğanın bir parçasıdır.
Turizm Türlerinin Oluşmasında Çevrenin Etkisi
İletişim teknolojilerinde ki hızlı gelişim küreselleşmeyi hızlandırmaktadır. Özelikle mobil iletişim sistemlerinin yaygınlaşması ile dolaşımda olan bireylerin.
Endüstri mühendisliği.
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
Biyoteknoloji İçin Mikrobiyoloji 1
İŞLETME YÖNETİMİNİN TARİHSEL GELİŞİM SÜRECİ
Sosyoloji Tarihi-A- Klasik Sosyoloji Tarihi
TOPLUMSAL BİR BİLİM OLARAK SOSYOLOJİ
Bilimsel bilgi Diğer bilgi türlerinden farklı
EKOLOJİ VE ÇEVRE BİYOLOJİSİ
EKOLOJİ.
HERKESİN BİR YUVASI VAR
BİYOTEKNOLOJİ NEDİR???? NEDİR????. Biyotaklit Nedir? İnsanların doğada bulunan sistemleri taklit ederek özellikle nanoteknoloji, robot teknolojisi, yapay.
4 tane kutu vardır. Her kutuda 3 uğur böceği vardır. 4x3=12
Sunum transkripti:

Çevre Biliminin Tarihsel Gelişimi Çevre bilimi her dönem insanlar tarafından yararlanılan bir bilim dalıdır. Tahılı uygun toprak ve iklim koşullarında yetiştirmeleri, Zararlı böcekleri ve yılanları yiyen kuşlardan olan leyleklerin uğurlu sayılması Hızlı akan sularda insanların balık aramaları Azade Özlem Çalık

Son yıllar içinde insanoğlu, doğayı büyük ölçüde zorlamıştır. İnsanoğlu, dünyada 1,5 milyon yıl önce yaşamaya başlamıştır. Oysa yer küre 5,5 milyar yaşındadır. Son yıllar içinde insanoğlu, doğayı büyük ölçüde zorlamıştır. Azade Özlem Çalık

Çevre bilimin tarihsel süreçte yerini alması Yunanlı bilim adamı Teofrostus' tan kalan yazılardır. Yine karıncalar üzerine gözlem yapan Reanmur ve insan populasyonları üzerine analizler yapan Malthus'un çalışmaları 18 yüzyılın çevre bilimi ile ilgili önemli örneklerindendir. Azade Özlem Çalık

18. yüzyılda, başlayan “Endüstri Devrimi” sürecinin hızla tüm dünyaya yayılması ile birlikte daha fazla üretim için endüstrinin doğal aracı durumundaki hammadde tüketimi de hızla artmıştır. Azade Özlem Çalık

Çevre biliminde 1960 sonrasında yoğun olarak deneysel ve matematiksel çalışmalar ön plana çıkmıştır. Fakat bu durum ekolojinin çalışma alanını laboratuarla sınırlamaya başlamış ve çevre biliminde modelleme yöntemini ortaya çıkarmıştır. Azade Özlem Çalık