Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİYOTEKNOLOJİ NEDİR???? NEDİR????. Biyotaklit Nedir? İnsanların doğada bulunan sistemleri taklit ederek özellikle nanoteknoloji, robot teknolojisi, yapay.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİYOTEKNOLOJİ NEDİR???? NEDİR????. Biyotaklit Nedir? İnsanların doğada bulunan sistemleri taklit ederek özellikle nanoteknoloji, robot teknolojisi, yapay."— Sunum transkripti:

1 BİYOTEKNOLOJİ NEDİR???? NEDİR????

2 Biyotaklit Nedir? İnsanların doğada bulunan sistemleri taklit ederek özellikle nanoteknoloji, robot teknolojisi, yapay zeka, biyomedikal endüstri ve askeri donanım gibi alanlarda kullanılmak üzere mühendislik yaklaşımları ile geliştirdikleri malzeme, alet, mekanizma ve sistemlerin tümünü inceleyen bilim dalı, biyotaklitir. İnsanların doğada bulunan sistemleri taklit ederek özellikle nanoteknoloji, robot teknolojisi, yapay zeka, biyomedikal endüstri ve askeri donanım gibi alanlarda kullanılmak üzere mühendislik yaklaşımları ile geliştirdikleri malzeme, alet, mekanizma ve sistemlerin tümünü inceleyen bilim dalı, biyotaklitir.

3 BİYOTAKLİTLE İLGİLİ BİRKAÇ ÖRNEK  Balıkçıl kuşları ve hızlı tren  Yusufçuk kuşu ile helikopter  Aerospace Uçağı ve Kedi Balığı  Lotus Bitkisi ve Dış Cephe Kaplama Malzemesi

4 BALIKÇIL KUŞLARI VE HIZLI TREN Teknolojinin doğadaki yansımaları arasındaki en güzel örneklerden biri de balıkçıl kuşlarıdır. Balıkçıl kuşları uzun gagaları sayesinde gökyüzünden suya çok hızlı dalabilmektedir. Balıkçıl kuşunun uzun gagalarının hızı arttırdığını gören Eiji Nakatsu, hızlı trenleri tasarlamıştır. Teknolojinin doğadaki yansımaları arasındaki en güzel örneklerden biri de balıkçıl kuşlarıdır. Balıkçıl kuşları uzun gagaları sayesinde gökyüzünden suya çok hızlı dalabilmektedir. Balıkçıl kuşunun uzun gagalarının hızı arttırdığını gören Eiji Nakatsu, hızlı trenleri tasarlamıştır.

5

6 Yusufçuk kuşu ile helikopter Yusufçuğun uçuş stili ve dengesi helikopter üreticilere ilham kaynağı olmuştur. Her ne kadar yusufçuğu helikopter böceği olarak adlandırsak da, yusufçuk helikopter üretilmeden önce doğa da vardı. Yusufçuğun uçuş stili ve dengesi helikopter üreticilere ilham kaynağı olmuştur. Her ne kadar yusufçuğu helikopter böceği olarak adlandırsak da, yusufçuk helikopter üretilmeden önce doğa da vardı.

7

8 AEROSPACE VE KEDİ BALIĞI Sesten hızlı uçabilen Mc Donald Douglas’ın ‘Orient Express’ modeli, kedi balığının hidrodinamiğe elverişli şeklini esas alarak uçarken karşılaştığı hava direncini en az seviyeye çekmeyi başarmıştır.

9

10 YAPANLAR YAPANLAR AZİME MANIŞ AZİME MANIŞ BERAT ESCOBAR (GEREKSİZDİR BOŞVERİN) BERAT ESCOBAR (GEREKSİZDİR BOŞVERİN)  


"BİYOTEKNOLOJİ NEDİR???? NEDİR????. Biyotaklit Nedir? İnsanların doğada bulunan sistemleri taklit ederek özellikle nanoteknoloji, robot teknolojisi, yapay." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları