Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BARIŞ KALENDERFEN VE TEKNOLOJİ 4.Maddenin Değişimi Çevremizdeki maddelerin büyük bir kısmı doğada kendiliğinden oluşur. Örneğin, toprak, ağaç, su, maden.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BARIŞ KALENDERFEN VE TEKNOLOJİ 4.Maddenin Değişimi Çevremizdeki maddelerin büyük bir kısmı doğada kendiliğinden oluşur. Örneğin, toprak, ağaç, su, maden."— Sunum transkripti:

1 BARIŞ KALENDERFEN VE TEKNOLOJİ 4.Maddenin Değişimi Çevremizdeki maddelerin büyük bir kısmı doğada kendiliğinden oluşur. Örneğin, toprak, ağaç, su, maden gibi maddeler doğanın bir parçasıdır.

2 BARIŞ KALENDERFEN VE TEKNOLOJİ Benzer şekilde süt, yumurta, meyve ve tahıl canlıların doğal ürünleridir. Doğada kendiliğinden oluşan maddeler doğal madde olarak adlandırılır.

3 BARIŞ KALENDERFEN VE TEKNOLOJİ Bazı doğal maddelerin kullanılabilmesi için şekil verme, parçalama, kesme, eritme gibi farklı işlemlerden geçirilmesi gerekir.

4 BARIŞ KALENDERFEN VE TEKNOLOJİ Bazı maddeler insanlar tarafından üretilir. Örneğin tutkal, köpük bardaklar, naylon poşetler, beton, cilalı tahta doğal maddelerin yapısının değiştirilmesiyle elde edilir. Bu tür maddelere yapay madde adı verilir.


"BARIŞ KALENDERFEN VE TEKNOLOJİ 4.Maddenin Değişimi Çevremizdeki maddelerin büyük bir kısmı doğada kendiliğinden oluşur. Örneğin, toprak, ağaç, su, maden." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları