Kur'an-ı Kerim …... yılında, ..…………… ayında,

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BAZI SORULAR VARDIR ÇÖZMENİZ GEREKEN…..
Advertisements

KUR’AN-I KERİM Kur’anı Kerim son peygamber Hz. Muhammet (s.a.v.)e Allah tarafından Cebrail (a.s) aracılığı ile nazil olmuş mukaddes kitapların sonuncusudur.
Kadir Suresi "Biz onu (Kur'an'ı) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi, bin aydan hayırlıdır.. O gecede,
KURAN-I KERİMİ’İ TANIYALIM HAZIRLAYAN TALİP ORHAN
Kur’an ı Kerim’in İç Düzeni
KUR’AN-I KERİMİ’İ TANIYALIM HAZIRLAYAN TALİP ORHAN
KUR'AN-I KERİM'İ TANIYALIM
Semavi Kitaplara İman Hilal DEMİRTAŞ.
KUR’ÂN-I KERİM’İ TANIYALIM
KUR’AN-I KERİM’İN İÇ DÜZENİ
Kuranı Kerim ilk defa bu gecede nazil olmaya başlamıştır.
KURAN VE YORUMU 10. SINIF 4. ÜNİTE pedagojiformasyon.com.
KURAN’I KERİMİN İÇ DÜZENİ
VAHİY Allah’ın peygamberlerine gönderdiği bilgilere ve mesajlara vahiy denir. Vahiy meleği Cebrail’dir.
KADİR GECESİ Bir Ömre Bedel Gece
KADİR GECESİ.
VAHYE DAYALI DİNLER.
PEYGAMBERLERE VE İLAHİ KİTAPLARA İMAN
KUTLU DOĞUM HAFTASI Nisan 2015
KUR’AN’ IN ANA KONULARI
Ramazan Ayı ve Oruç İle İlgili Kavramlar
PEYGAMBERLERE ve İLAHİ KİTAPLARA İNANÇ
Kur’an-ı Kerim’i Diğer Kutsal Kitaplardan Ayıran Başlıca Özellikleri
Peygamberlere Gelen İlahi Mesajların Ortak Amaçları
İlahi Kitap İlahi Kitaplara İman.
Tefsir İlmi ve Temel Kavramları
İBADET: ORUÇ İBADETİ.
RAMAZAN AYI VE ÖNEMİ RAMAZAN ORUCU
T.C. KÖYCEĞİZ MÜFTÜLÜĞÜ. KADİR GECESİ, İNSANLARA HİDAYET REHBERİ OLAN YÜCE KİTABIMIZ KUR’AN-I KERİM’İN, ALEMLERE RAHMET OLAN PEYGAMBER EFENDİMİZE İNDİRİLMEYE.
VAHİY SÜRECİ ve KURAN.
Peygamberimiz ara sıra etrafında bu- lunanlara bir konuyu öğretmek için soru sorardı. Nitekim Muaz bin Cebe- l’i, Yemen’e, vali olarak gönderirken bu yöntemi.
İslamda kutsal sayılan gecelere verilen isimdir. Bu gecelerin dinimizde ayrı bir önemi vardır. Coşku ve sevgi ile kutlanır. Allaha bol dua edilir.
Kur'ân-ı Kerim'in inmeye başladığı Ramazan ayı'nın yirmi yedinci gecesi. İslâm'da en kutsal ve faziletli gece Kadir gecesidir.
İSLAM DÜŞÜNCESİNDE YORUMLAR 7. SINIF 4. ÜNİTE
DERSİN ADI:Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
Kur’an-ı Kerim’in temel özellikleri nelerdir?
KADİR GECESİ Bir Ömre Bedel Gece
Kitaplara İman “…Kim Allah’ı, meleklerini, kitaplarını, peygamberlerini ve ahiret gününü inkâr ederse şüphesiz derin bir sapıklığa düşmüştür.” (Nisa suresi,
dİn kültürü ve ahlak bİlgİsİ
KURAN (İNDİRİLİŞ SÜRECİ, İÇ YAPISI)
Behçet Gündüz İzmir Kur’an-ı Kerim Allah tarafından vahiy meleği cebrail’e, ondan peygamberimize ve onun şahsında tüm insanlık alemine.
KURAN-I KERİMİ’İ TANIYALIM HAZIRLAYAN TALİP ORHAN Hasan Polatkan İlköğretim Okulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni.
Kuran-ı kerimin ilk ayeti 610 yılında hira sultanlığında inen Alak suresinin ilk beş ayetidir.
Bugün neler öğreneceğiz?
Aşağıda verilen kandillerle ilgili kavramları
Bilgisi.
RAMAZAN VE ORUÇ İBADETİ
ÜNİTE KONULARI 1. Hz. Muhammed’in Doğduğu Ortam
 Adını, âyetlerde yer alan “bakara (sığır)” kelimesinden alır. Sûre, İslâm hukukunun ana konularıyla ilgili pek çok hüküm içermektedir.
T.C. KÖYCEĞİZ MÜFTÜLÜĞÜ KADİR GECESİ HAC SINAVI EĞİTİM SEMİNERİ.
Bugün neler öğreneceğiz?
KUR’ÂN-I KERİM’İ TANIYALIM
ORUÇ İBADETİ 7. SINIF 2. ÜNİTE RAMAZAN AYI VE ÖNEMİ RAMAZAN AYI VE ÖNEMİ.
9. Sınıftan Mezun Olunana Dek Görülecek Tüm Dersler
Bugün neler öğreneceğiz?
Bugün neler öğreneceğiz?
Bugün neler öğreneceğiz?
Merhaba arkadaşlar her ilim dalının olduğu gibi tefsir ilminin de kendine özgü kavramları vardır. Tefsir, te’vil , tercüme ve meal bu ilmin temel kavramlarıdır.
1.KURAN İSLÂM DİNİNİN TEMEL KAYNAĞIDIR. 2. KURAN’IN TARİHİ 3. KURAN’LA İLGİLİ BAZI KAVRAMLAR 3.1. KURAN’IN İÇ DÜZENİ İLE İLGİLİ KAVRAMLAR 3.2. KURAN’IN.
Diyadin İlçe Müftülüğü Haziran 2017
9. Sınıf 4. Ünite Öğrenme Alanı: Vahiy ve Akıl
KUR’AN-I KERİM.
İSLAMIYET ÖNCESI ARAP YARıM ADASıNDA HANGI INANÇLAR BULUNUR. Putperestlik,hanifilik,Yıldızlara tapma,Mecusilik,hıritiyanlık.
İ slamda ibadetin amacı ve önemi. İ badetin insanlar için önemi nedir?  Kur’an-ı Kerim’in temel konularından biri de ibadettir. İbadet; Allah’a sevgi,
6. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ BİLGİ YARIŞMASI
7. SINIF 1. ÜNİTE Melek ve Ahiret İnancı.
Peygamber ve İlahi Kitap İnancı
Peygamber ve İlahi Kitap İnancı
Dini Yorum Farklılıklarının Sebepleri. Hz. Muhammed’in (s.a.v) vefatıyla tamamlandı. Artık ondan sonra vahiy gelmeyecektir. Bu durum Kur’an’da,’’…Bugün.
Peygamber ve İlahi Kitap İnancı 6. SINIF 1. ÜNİTE Ünite Konuları için tıklayınız.
Sunum transkripti:

Kur'an-ı Kerim …... yılında, ..…………… ayında, Peygamberimiz ..... yaşında iken, …… mağarasında bulunduğu bir sırada, bin aydan daha hayırlı olan ..………. gecesinde indirilmeye başlanmıştır. Vahiy meleği ……………’in Peygamberimize getirdiği ilk vahyin konusu “…..” emri olmuştur. Gelen ayetleri Peygamberimiz ezberlemiş ve …………. kâtiplerine de yazdırmıştır. Kur’an 13 yıl Mekke’de, 10 yıl Medine’de olmak üzere ……. senede tamamlanmıştır. Kur’an’da sureleri oluşturan cümlelere ……….. denir. Kur’an’da ……….. ayet vardır. Ayetlerden oluşan bölümlere ……….. denir. Kur’an’da ……. sure vardır.

Kur'an-ı Kerim 610 yılında, ramazan ayında, Peygamberimiz 40 yaşında iken, Hira mağarasında bulunduğu bir sırada, bin aydan daha hayırlı olan kadir gecesinde indirilmeye başlanmıştır. Vahiy meleği Cebrail’in Peygamberimize getirdiği ilk vahyin konusu “oku” emri olmuştur. Gelen ayetleri Peygamberimiz ezberlemiş ve vahiy kâtiplerine de yazdırmıştır. Kur’an 13 yıl Mekke’de, 10 yıl Medine’de olmak üzere 23 senede tamamlanmıştır. Kur’an’da sureleri oluşturan cümlelere ayet denir. Kur’an’da 6666 ayet vardır. Ayetlerden oluşan bölümlere sure denir. Kur’an’da 114 sure vardır.

son suresi, ....... suresi; en kısa suresi, ………… suresi; Kur’an’ın: ilk Suresi, ……………… suresi; son suresi, ....... suresi; en kısa suresi, ………… suresi; en uzun suresi, ………….. suresi’dir. Kur’an’da Tevbe suresi hariç her surenin başında “besmele” vardır.Sureler birbirinden “…………..” ile ayrılır. Ayetler ………leri, sureler …………. Kerim’i oluşturur. Kur’an ……. sayfadır. Bu sayfalar, yirmişer sayfadan oluşan bölümlere ayrılmaktadır.Kur’an’ın 20 sayfadan oluşan bölümlerinden her birine ……. denir. Kur’an’da ……. cüz vardır. Kur’an-ın tamamını ezberleyen kişiye …………. denir. Kur’an-ı başından sonuna kadar okuyup bitirmeye …………. denir.

son suresi, Nâs suresi; en kısa suresi, Kevser suresi; Kur’an’ın: ilk Suresi, Fatiha suresi; son suresi, Nâs suresi; en kısa suresi, Kevser suresi; en uzun suresi, Bakara suresi’dir. Kur’an’da Tevbe suresi hariç her surenin başında “besmele” vardır.Sureler birbirinden “besmele” ile ayrılır. Ayetler sureleri, sureler Kur’an-ı Kerim’i oluşturur. Kur’an 600 sayfadır. Bu sayfalar, yirmişer sayfadan oluşan bölümlere ayrılmaktadır.Kur’an’ın 20 sayfadan oluşan bölümlerinden her birine cüz denir. Kur’an’da 30 cüz vardır. Kur’an-ın tamamını ezberleyen kişiye hafız denir. Kur’an-ı başından sonuna kadar okuyup bitirmeye hatim denir.

Kur’an, Hz…………… zamanında toplanarak bir kitap haline getirilmiştir. Kur’an, Hz…….… zamanında çoğaltılarak büyük İslâm merkezlerine gönderilmiştir. Kur’an-ın anlam olarak Arapça’dan başka dillere çevrilmesine (tercüme edilmesine) …………… denir. Kur’an’ın genişçe açıklanmasına ve yorumlanmasına …………….. denir. Kur’an-ı açıklayıp yorumlayan kişilere de ………….. denir. Genel olarak Mekke’de inen ayetler inanç ve ahlâk; Medine’de inen ayetler ibadet ve insanlar arası ilişkilere dair konulardan bahseder.

Kur’an, Hz.Ebu Bekir zamanında toplanarak bir kitap haline getirilmiştir. Kur’an, Hz.Osman zamanında çoğaltılarak büyük İslâm merkezlerine gönderilmiştir. Kur’an-ın anlam olarak Arapça’dan başka dillere çevrilmesine (tercüme edilmesine) meâl denir. Kur’an’ın genişçe açıklanmasına ve yorumlanmasına tefsir denir. Kur’an-ı açıklayıp yorumlayan kişilere de müfessir denir. Genel olarak Mekke’de inen ayetler inanç ve ahlâk; Medine’de inen ayetler ibadet ve insanlar arası ilişkilere dair konulardan bahseder.