HAZIRLAYANLAR: Ahmet YÜCETAŞ Dilan ŞİŞKİN Gülşah AYAN.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İŞ KURMA SÜREÇLERİ.
Advertisements

KULLANILABİLİRLİK.  ‘Bir kapıyı açmasını öğrenemeyen insan bu dünyada ne diye yaşar bilmem ki…’ Aziz Nesin ‘ İSTANBUL’UN HALLERİ’
TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU İSTATİSTİKLERİMİZ ULUSLARARASI STANDARTLARA UYGUN MU? Alper GÜCÜMENGİL Dış İlişkiler Daire Başkanlığı Projeler Grup Sorumlusu.
Sizi Tahmin Edelim.. Bu program verdiğiniz bilgilere göre yüzünüzün şeklini tahmin eder. Sonuçta sisin resminizi çıkarır. Doğru sonuç için doğru bilgilerin.
BİBLİYOGRAFYA (Bibliography) Tanım: Kitapları, özellikle fiziksel özellikleri ve içeriklerine göre niteleme sanatı; kitapların fiziksel nesneler ve.
BULUT BİLİŞİM M. KÜRŞAT YILDIRIM İÇERİK  BULUT BİLİŞİM NEDİR?  BULUT BİLİŞİM ÖZELLİKLERİ  BULUT BİLİŞİM MİMARİ YAPISI  BULUT BİLİŞİM.
Yeni native mecranız. 2 Neotempo bünyesinde kurulan Yaratıcı Ekip, sizlerden gelen brief’ler üzerinde çalışıp, en etkili Native Reklam fikirlerini onayınıza.
Bilimsel bilgi Diğer bilgi türlerinden farklı
BBY 467 Bilimsel ve Kültürel Mirasın Dijitalleştirilmesi Ders 3: Kültürel Miras ve Dijitalleştirme İlişkisi, Dijitalleştirmeye Giriş Arş. Gör. Tolga Çakmak.
Tane Kavramının Öğretimi (Basamaklandırılmış Yönteme Göre)
E- Pazarlama Nedir? Pazarlama, bir ürünün tüketici tarafından bilinmesi, talep edilmesi ve alınmasını sağlayan, bu çerçevede, birçok bileşeni bulunan planlanmış.
Rensis Likert ( ) – Sosyal psikolog, Michigan Üniversitesi – Verimsiz, etkinliğin düşük olduğu işletmelerde çalışanlar «işe eğilimli yönetici»
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Geliştirme
T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI
Çağrı Kuçat SQL Yapısı.
Proje Entegrasyon Yönetimi
Beşinci Bölüm EKONOMİK ORGANİZASYON
İnternet Erişilebilirliği Farkındalık Analizi Güray ARIK Muhittin ŞAHİN Tansel TEPE Abdullah Yasin GÜNDÜZ Doç.Dr. Hakan TÜZÜN Akademik Bilişim 2016,
Araştırma ve Strateji BBY256 Bilgi Mimarisi.
Eyüp Yıldız Web Yönetimi Amacı Nedir Web Yöneticisi Özellikleri SEO-KÖK DİZİN-ASP.NET-SANAL DİZİN IIS Ve Kurulumu Admin Paneli Kaynakça.
Bölüm 7 Temel Stratejiler ve Alt Grupları
Uzaktan eğitim; - eğitim sisteminden doğan yüksek maliyeti düşürme, geleneksel eğitim modelinden daha yüksek verimin alındığı sanal sınıf ortamında.
Performans Değerlendirme
ÖĞRETİM MATERYALLERİ HAZIRLAMA İLKELERİ
OKUL ÖNCESİNDE.
Oyun, Sanal Dünya ve Simülasyonların Eğitimde Kullanımı
5. sınıflar Power Point.
GENEL MUHASEBE.
Planlı Yaşamak.
ULUSAL MESLEKİ BİLGİ SİSTEMİ
ERGEN AİLE İLİŞKİLERİ.
Bu Gösteri Zonguldak Karaelmas Üniversitesi
BARALAR.
Bilimsel Araştırma Yöntemleri Raporlaştırma
Çiğdem ÇOBAN Bilgisayar Mühendisi
Dr. İbrahim ÇETİN Veteriner Hekim GTHB Bursa İl Müdürlüğü
Nerede O Mis Gibi Taze Kitap Kokusu?
Klavye Kullanımı.
E-DEVLET AŞKIN KAYA
Proje Risk Yönetimi YRD. DOÇ. DR. KENAN GENÇOL.
İnsan Kaynakları ve Kalite Yönetimi
Eğiticisiz Öğrenme Hatırlatma
Electude Kullanımı ile İlgili Bilgiler
Ağustos 2009 Eğitim Merkezi Seminerleri
Abdülkadir KOÇER, Afşin GÜNGÖR Akdeniz Üniversitesi
Microsoft SharePoint'inizi özelleştirme Çevrimiçi web sitesi
SUNUM PLANI Neden Dinamik Bölüm Web Sitesi ? Sistemin Özellikleri Akademisyen Modülü Ders Modülü Öğrenci Modülü İçerik Modülü Takvim Modülü Duyuru Modülü.
Bu konudaki her şeyi okuyun Microsoft SharePoint Haberler
Dicle Üniversitesi Online Talep Takip Sistemi
Kemal AKYOL, Şafak BAYIR, Baha ŞEN
EGEDENİZ TEKSTİL Canias ERP Projesi Ferdi KAYGUSUZER
DENEYSEL TASARIM NEDİR – NE YAPAR ?
ELK-301 ELEKTRİK MAKİNALARI-1
İçerik GELİRİN BÖLÜNMESİ DEVAM ( FAİZ, KAR).
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Hayvanlar Tavukların Yaz aylarında daha fazla yumurtladıkları bilinen bir gerçektir. Bu durum gün uzunluğunun daha fazla olması ile açıklanabilir.
KAPİTALİZM VE MODERNLİK
Hizmet Pazarlamasında Fiyat Kavramı
Bağımsız Denetimde Sorumluluk
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
DAHİLİ SINIFLAR(INNER CLASSES)
B) EFEKTİF alan (Duyuşsal Alan)
Erişilebilirlik Dairesi Başkanlığı
IŞIĞIN SOĞURULMASI VE AYNALAR
6.HAFTA: ARAŞTIRMALARDA ÖLÇME VE ÖLÇEKLERDE GÜVENİLİRLİK
Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Bitirme Çalışması Poster Hazırlama Kılavuzu Poster Boyutları:
OKÇULUK RUMEYSA ÇETİN.
Yrd. Doç. Dr. Şükrü KEYİFLİ
Bellek içi raporlama sistemleri için denormalizasyon uygulaması
Sunum transkripti:

HAZIRLAYANLAR: Ahmet YÜCETAŞ Dilan ŞİŞKİN Gülşah AYAN

İÇİNDEKİLER Mindmap: 3 Sistemin Amacı:5 Sistemin İçeriği:6 Sisteme Veri Girme:8 Sistemde Veri Tarama:14 Sistem Arayüzü:16 Sistem Dili:18 SEO Değerleri:19 W3C Değerlendirmesi:22 Kaynakça:26

Sistemin Amacı Sayısal uçurumu en aza indirgemek. Zamandan tasarruf. Kolay ulaşılabilirlik. Aranan bilgiye erişim. Düşük maliyet. Az insan gücü.

Sistem İçeriği Sistem içersinde birçok türde nesne indexi bulundurur.(ticaret nesneleri) Kendi içinde kategorize eder ana türlerden başlayarak Amaç: Erişilebilir kılmak(kolay erişilebilir)

Sisteme Veri Girme(ürün ekleme) Kullanıcılar ellerinde bulunan ürünleri satıcı konumunda sistemin yönlendirmeleriyle çoğunlukla kontrollü sözlük tekniğiyle indexlerler. KONTROLLÜ SÖZLÜK!

Sistemde Veri Tarama Uygun tarama alanları Kontrollü sözlük Manuel giriş Doğru sonuç Erişilebilirlik Ürüne özgü nitelik Tanımsız veri girişi Detaylı arama

Sistem Arayüzü Kullanıcılar ilk 8-10 saniye görselliğe yoğunlaşır. Renklerin diliönemlidir Ilık renklerden sarı,girişkenlik ve heyecan Nötr renklerden beyaz ve gri arkaplanların ve ılık renklerin etkilerini arttırıcıdır. Soğuk renk mavi ise sakinleştirici ve yatıştırıcıdır.

Sistem Dili Dil Türçe Uslup resmi olmalı İmla kurallarına dikkat edilmeli GÜVENİLİRLİK AÇISINDAN!

SEO Değerleri Uygun başlık Site içi dolaşim Süreleri Site hızı Özgün içerik…

W3C DEĞERLENDİRMESİ Arama motorlarında sıralama Erişilebilirlik Ulaşılabilirlik Hızlı yükleme Güncelleme ve bakım kolaylığı Hukuksal sorumluluk

KAYNAKÇA http://www.webtasarimankara.com/web-tasariminda-bicim http://www.webtasarimankara.com/web-tasariminda-icerik http://www.yerelyonetim.net/yerelyonetimnet-in-internet-sitesi-degerlendirme-kriterleri/49/ http://yunus.hacettepe.edu.tr/~umutal/lesson/2011-bby401-slide8.pdf http://www.superbilisim.com.tr/web-tasariminda-renklerin-etkileri.html http://wmaraci.com/site-analizi/sahibinden.com http://www.3cbilisim.com/web-tasarim/w3c-standartlari.html http://webortamin.blogspot.com.tr/2012/12/w3c-sorgulama-ve-cozum-yollar.html http://jigsaw.w3.org/css-validator/validator?uri=http%3A%2F%2Fwww.sahibinden.com%2F&profile=css3&usermedium=all&warning=1&vextwarning=&lang=en#errors http://www.seohocasi.com/seo-analiz/