Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Hayvanlar Tavukların Yaz aylarında daha fazla yumurtladıkları bilinen bir gerçektir. Bu durum gün uzunluğunun daha fazla olması ile açıklanabilir.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Hayvanlar Tavukların Yaz aylarında daha fazla yumurtladıkları bilinen bir gerçektir. Bu durum gün uzunluğunun daha fazla olması ile açıklanabilir."— Sunum transkripti:

1 Hayvanlar Tavukların Yaz aylarında daha fazla yumurtladıkları bilinen bir gerçektir. Bu durum gün uzunluğunun daha fazla olması ile açıklanabilir.

2 Hayvanlar Tavuk kümeslerine güneş doğuşundan önce ve batışından sonra suni ışıklandırma yapılırsa, tavukların yemlenme periyodu arttığından yumurta verimleri artar.

3 Hayvanlar Yapılan araştırmalar diğer hayvanların doğumlarının da gün ışığının uzunluğuna bağlı olduğunu göstermiştir.

4 Hayvanlar Güneş ışığı ve bunun sonucu olan mavi bir gökyüzü, bal arılarının yönlerini bulabilmeleri açısından önemlidir. Buna karşılık bulutlu hava arıların bal toplama faaliyetlerini azaltmaktadır.

5 Hayvanlar Öte yandan hava koşulları bir bölgede yapılacak hayvancılığın seçiminde de etkilidir. Soğuk ve uzun süre karla kaplı bölgelerde ahır, yağışlı ancak soğuk olmayan yörelerde mera hayvancılığın gelişmesi uygun olmaktadır.


"Hayvanlar Tavukların Yaz aylarında daha fazla yumurtladıkları bilinen bir gerçektir. Bu durum gün uzunluğunun daha fazla olması ile açıklanabilir." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları