Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SUNUM PLANI Neden Dinamik Bölüm Web Sitesi ? Sistemin Özellikleri Akademisyen Modülü Ders Modülü Öğrenci Modülü İçerik Modülü Takvim Modülü Duyuru Modülü.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SUNUM PLANI Neden Dinamik Bölüm Web Sitesi ? Sistemin Özellikleri Akademisyen Modülü Ders Modülü Öğrenci Modülü İçerik Modülü Takvim Modülü Duyuru Modülü."— Sunum transkripti:

1

2 SUNUM PLANI Neden Dinamik Bölüm Web Sitesi ? Sistemin Özellikleri Akademisyen Modülü Ders Modülü Öğrenci Modülü İçerik Modülü Takvim Modülü Duyuru Modülü Anabilim Dalı Modülü Personel Modülü Güvenlik Modülü

3 NEDEN DİNAMİK BÖLÜM WEB SİTESİ ?
Kısa zamanda kolay bir biçimde web sayfası oluşturmak Web tasarımı, dosya transferi gibi bilgileri bilmeyi gerektirmeyen Sunucu üzerinde MB lar kaplayan dosyalardan arındırılmış Daha hızlı açılan Kolay güncellenebilir Bir web sitesi oluşturmak amacıyla bu sistem geliştirilmiştir.

4 SİSTEMİN ÖZELLİKLERİ PHP script dili ve MYSQL veritabanı kullanılarak yazılmıştır. APACHE Web sunucusu üzerinde çalışmaktadır. Tamamen modüler bir yapıya sahip olur modüller bağımsızdır. İlişkisel veri tablolar kullanılmış ve toplamda veritabanı 30 adet ilişkili tablodan oluşmaktadır. Tasarım istenildiği gibi değiştirilebilmektedir.

5

6 SİSTEM MODÜLLERİ Ana Modüller Akademisyen modülü Ders modülü Öğrenci modülü İçerik modülü Takvim modülü Duyuru modülü Anabilim dalı modülü Personel modülü Güvenlik modülü Yan Modüller Ders programı modülü Akademisyen programı modülü Mezun modülü Akademik çalışma modülü Link arşivi modülü Dosya arşivi modülü Ziyaretçi defteri modülü Forum modülü

7 AKADEMİSYEN MODÜLÜ Bölümdeki akademisyenlere ait Kişisel bilgilerine Sorumlu olduğu derslere Varsa idari görevine Akademik çalışmalarına ve bu çalışmalara ilişkin dosyalara Haftalık programına Erişmek, kayıt eklemek, mevcut kayıtlarda güncelleme ve kayıt silme gibi işlemleri yapmak mümkündür.

8

9 DERS MODÜLÜ Bölümdeki okutulan derslere ait Bilgilere Haftalık ders programına Erişmek, kayıt eklemek, mevcut kayıtlarda güncelleme ve kayıt silme gibi işlemleri yapmak mümkündür.

10

11 ÖĞRENCİ MODÜLÜ Bölümdeki öğrencilere ait Kişisel bilgilere Sorumlu oldukları derslere Mezunlar için mezuniyet bilgilerine Erişmek, kayıt eklemek, mevcut kayıtlarda güncelleme ve kayıt silme gibi işlemleri yapmak mümkündür.

12

13 İÇERİK MODÜLÜ Bu modül ile siteye Değişken sayfa sınıfları oluşturmak Bu sınıflarla ilişkili alt sayfalara Erişmek, kayıt eklemek, mevcut kayıtlarda güncelleme ve kayıt silme gibi işlemleri yapmak mümkündür. Eklenecek olan içeriklerin daha verimli bir biçimde eklenebilmesi ve düzenlenebilmesi amacıyla bu modül WYSIWYG (tinymce2.0.1) editörü ile güçlendirilmiştir.

14

15 TAKVİM MODÜLÜ Bu modül ile Dönem içinde yapılacak olan etkinlikleri sınıflandırma Bu sınıflara ilişkin etkinliklere Erişmek, kayıt eklemek, mevcut kayıtlarda güncelleme ve kayıt silme gibi işlemleri yapmak mümkündür.

16

17 DUYURU MODÜLÜ Duyuru modülü ile Bölüm duyurularına Akademisyen duyurularına Erişmek, kayıt eklemek, mevcut kayıtlarda güncelleme ve kayıt silme gibi işlemleri yapmak mümkündür.

18

19 ANABİLİMDALI MODÜLÜ Bu modül bölüm ile ilgili Anabilim dallarına Bu dallarda çalışma yapan akademisyenlere Bu dallarda yapılan akademik çalışmalara Erişmek, kayıt eklemek, mevcut kayıtlarda güncelleme ve kayıt silme gibi işlemleri yapmak mümkündür.

20

21 PERSONEL MODÜLÜ Bu modül ile bölümdeki idari personellerin Kişisel bilgilerine Görev tanımlarına Erişmek, kayıt eklemek, mevcut kayıtlarda güncelleme ve kayıt silme gibi işlemleri yapmak mümkündür.

22

23 GÜVENLİK MODÜLÜ Bu modül ile gerek normal sayfalarla ilgi istatistiklerin tutulması gerekse admin kısmına giriş çıkışın düzenlendiği kısım. 3 çeşit kullanıcı vardır Bölüm Yöneticisi : Tüm site ile ilgili değişik haklarına sahip kimsedir. Akademisyen:Kendisine ait içerikleri, kişisel bilgilerini, ve sorumlusu olduğu derslerin içeriklerini değiştirmeye ve duyuru girmeye yetkili olan kimsedir. Öğrenci-Mezun: Bu tür kullanıcılar ise sadece kişisel bilgilerin düzenlenmesine yetkilidirler.

24

25 LİNK ARŞİVİ DOSYA ARŞİVİ ZİYARETÇİ DEFTERİ FORUM Bu modüllerden forum hariç diğerlerinin yazılımları tamamlanmış tasarımları yapılmaktadır. Sistem tamamen modüler bir yapıda olduğundan benzer uygulamaları yazmak sadece zamana kalmıştır.

26 TEŞEKKÜRLER... SORULAR?... Selman ÇOLAK selman@ktu.edu.tr
Cemil GÜLER


"SUNUM PLANI Neden Dinamik Bölüm Web Sitesi ? Sistemin Özellikleri Akademisyen Modülü Ders Modülü Öğrenci Modülü İçerik Modülü Takvim Modülü Duyuru Modülü." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları