Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Eyüp Yıldız Web Yönetimi Amacı Nedir Web Yöneticisi Özellikleri SEO-KÖK DİZİN-ASP.NET-SANAL DİZİN IIS Ve Kurulumu Admin Paneli Kaynakça.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Eyüp Yıldız Web Yönetimi Amacı Nedir Web Yöneticisi Özellikleri SEO-KÖK DİZİN-ASP.NET-SANAL DİZİN IIS Ve Kurulumu Admin Paneli Kaynakça."— Sunum transkripti:

1 Eyüp Yıldız 1131602047

2 Web Yönetimi Amacı Nedir Web Yöneticisi Özellikleri SEO-KÖK DİZİN-ASP.NET-SANAL DİZİN IIS Ve Kurulumu Admin Paneli Kaynakça

3 Web yönetimi kullanıcıya kolay ve hızlı bir erişim imkanı sağlayarak bir web sitesinin en iyi şekilde tasarlanması ve kullanılmasına olanak verir. - Aradığımız dosyayı veya bilgiyi daha rahat ve hızlı bir şekilde bulmamızı sağlar. - Hataları erkenden fark edip, kullanıcılara mümkün olduğu kadar az bir şekilde sorunu fark ettirmemek.

4  web sitesine işlevsellik sağlamak ve yazılım güncellemelerini gerçekleştirmek  Değerlendirme ve web sitesi performansı hakkında rapor  Etki alanı kaydı ve barındırma güncel olduğundan emin olunması  SEO, sosyal medya pazarlamasına kadar online pazarlama projeleri ele alması

5 ASP.NET, modern web uygulamaları ve hizmetleri oluşturmak için açık kaynaklı bir web çatısıdır. Sanal dizin, (virtual directory) adında da anlaşıldığı gibi aslında varolmayan fiziksel olarak başka bir adresi gösteren dizindir. IIS’ te web sitesinin dizin hiyerarşisi içinde tanımlananan ancak fiziksel olarak başka bir yeri (adresi) gösteren dizin girdisidir. Kök dizin, web site verilerinin bulunduğu dizindir. SEO, arama motorlarına yönelik yapılan iyileştirme ve optimizasyon çalışmalarıdır. Kök dizin, demek web site verilerinin bulunduğu dizindir.

6  Web sitenizi hiçbir kod bilginiz olmaksızın tek başınıza yönetebilme ve güncelleme imkanı veren sistemdir. Admin panel sayesinde web siteniz dinamik hale gelir.  Web sitesi admin panelinin kullanımı kolay olmalıdır.  Admin panelde editör bölümü, duyurular modülü, ürün ekleme çıkarma, yeni alan oluşturma silme, fotogaleri, video gibi alanların olması gerekir.

7  Genellikle, içerik istendikten sonra, ancak tarayıcıya döndürülmeden önce Web içeriğini dinamik olarak değiştirmek yararlı ola bilir. IIS, "sunucu tarafı içermeler" olarak adlandırılan ve bu işlevi sağlayan bir özellik içerir.  IIS, Windows işletim sistemlerinin web sunucusudur yani web server ürünlerinde kullanılan web servislerini sunan alt yazılımdır.

8  IIS Kurulumu Nasıl Yapılır  IIS güncel Windows sürümlerinde yerleşik olarak gelir. Ancak pasif durumdadır. IIS kullanmak için yapılması gereken sadece aktif etmektir. Aşağıdaki adımlar takip edilerek IIS kurulumu yapılabilir.  Başlat, Denetim Masası, Programlar, Windows Özelliklerini Aç/Kapat ve açılan pencereden Internet Information Services seçeneğini işaretleyin.

9

10  http://scribizzy.com/website-management/what-does-a-website-manager- do http://scribizzy.com/website-management/what-does-a-website-manager- do  http://techterms.com/definition/iis http://techterms.com/definition/iis  https://www.appdynamics.com/info/what-is-web-site-management https://www.appdynamics.com/info/what-is-web-site-management  http://www.whatisseo.com/ http://www.whatisseo.com/  https://www.appdynamics.com/info/what-is-web-site-management https://www.appdynamics.com/info/what-is-web-site-management  https://www.youtube.com/watch?v=QCWt- Jgxcdwhttp://www.bilisimzirve.com/plesk-panel-nedir-ne-ise-yarar.html https://www.youtube.com/watch?v=QCWt- Jgxcdwhttp://www.bilisimzirve.com/plesk-panel-nedir-ne-ise-yarar.html  http://www.renklikare.com/makale/web-tasarim/web-tasarimi-yonetim- paneli-nedir.html http://www.renklikare.com/makale/web-tasarim/web-tasarimi-yonetim- paneli-nedir.html  http://www.seosozluk.com/seo-nedir-nasil-yapilir-neden-gereklidir/ http://www.seosozluk.com/seo-nedir-nasil-yapilir-neden-gereklidir/


"Eyüp Yıldız Web Yönetimi Amacı Nedir Web Yöneticisi Özellikleri SEO-KÖK DİZİN-ASP.NET-SANAL DİZİN IIS Ve Kurulumu Admin Paneli Kaynakça." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları