Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Planlı Yaşamak.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Planlı Yaşamak."— Sunum transkripti:

1 Planlı Yaşamak

2 Planlı – Programlı Olmak
Bilinçaltı muhafazakârdır. Bilinçaltı tembeldir. Kolay kolay enerji harcamaz. Plan, program onun mahallesine uğramaz. Ancak bilinçaltının en büyük zafiyeti bilincin sürekli yaptığı şeyleri alışkanlık haline getirmesidir, bunları sorgulamaz.

3 Canım İstemiyor Yok Bilinçaltının direndiğini belirtileri nelerdir?
Örneğin en klasik bahanemiz olan canım istemiyor. İçimden yapasım gelmiyor. Enerjim yok gibi laflar. Öyle canınızın isteğine göre ne yapacağınıza karar verirseniz, hep bilinçaltının esiri olursunuz. Buradaki en kritik değişim canınız istemediği halde bir şeyleri yapmaya başlamaktır. İçinizden gelmese de doğru bildiğiniz şeyi yapmak.

4 İradenin gücünden yararlanmak
İrade gücü her zaman bilinçaltının gücünü yener ama etkisi kısa sürelidir, iradenin gücü çabuk tükenir. Bu nedenle iradenin kısa süreli gücünden yararlanmak gerekir. Alışkanlıkları değiştirmek için bu güçten yararlanmalıyız. Elimizdeki en güçlü silahlardan bir tanesi EFT… Bu tekniğin amacı hem bilinçaltına mesaj göndermek, hem de esas olarak bilinçaltında yerleşmiş olan direnci kırmaktır.

5 Sorun: Kalıcı olamamak
Her ne kadar düzenli ve planlı olamıyorsam da, her ne kadar içimdeki bazı güçler planlı olmamı engelliyorsa da, sanki içimdeki bir parça planlı olmamı engelliyormuş gibi görünüyorsa da, ben yine de bilinçli aklımla planlı olmayı, düzenli olmayı ve bilinçli aklıma göre doğru bildiğim şeyleri yapmayı seçiyorum. Ve bu amaçla da bilinçaltımdan hangi sıkışmış duyguları temizlemem gerekiyorsa, o duyguları fark etmeyi ve hissede hissede enerji bedenimden akıtmayı seçiyorum. Her ne kadar planlı olamıyorsam da yine de doğru bildiklerimi yapıyorum ve bu amaçla da gerekli teknikleri kullanıyorum. Her ne kadar bilinçaltım planlı olmamı engelliyorsa da ben yine de plan yapmayı ve bu plana sonuna kadar sadık olmayı seçiyorum.

6 EFT VURUŞ İFADELERİ Hep aynı şeyleri yapmak çok sıkıcı 1. Tur:
Biraz farklı şeyler yapmam lazım Biraz heyecan da lazım 1. Tur: Düzenli planlı olamıyorum. 2. Tur: Düzenli olursam ne olur? Planlı olursam ne olur? Plana göre yaşasam ne olur? Neden düzenli olamıyorum?

7 Özgürlüğüm Kısıtlanıyor
Her ne kadar planlı olduğum zaman özgürlüğüm kısıtlanıyormuş gibi gelse de yine de güzel aklımın uygun gördüğü plana uygun yaşamayı seçiyorum.

8 EFT VURUŞ İFADELERİ Özgürlüğüm kısıtlanıyor… Kendime emir veremem…
Kontrol altında olmam lazım. Başkaları hayatımı kontrol etmeli… Niye özgür olamıyorum… Planlı olmak özgürlüğüme kısıntıdır… Özgürlüğüm kısıtlanıyor…

9 Eyleme Geçelim En kötü plan bile plansızlıktan iyidir ve plansız bir zihin yolda kalmaya mahkûmdur. Hemen alın elinize bir beyaz kâğıt ve haftanın günlerini yazın bir çizelge yapın ve hemen karşınıza asın. Her durumu ayrı renklerle işaretleyin. Uzaktan hangi rengin ne anlama geldiğini bilin. Çizelgede telkin ver, egzersiz yap, EFT yap gibi talimatlar olsun. Öncelikle zihnimizi şekle sokacak teknikleri uygulamak için plan yapıyoruz. Bu teknikleri kullanmayı alışkanlık haline getirmemiz gerekiyor.

10 Neden Planlı Olamıyorum?
Kendime kızıyorum Çabuk sıkılıyorum çok abartıyorum basit olamıyorum sabırsızım bir an önce olmalı gecikirse başaramam bir an önce hedefe ulaşmam lazım Hiç vaktim yok, bunlar lüzumsuz işler daha önemli işler var


"Planlı Yaşamak." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları