HIV Pozitif Hastada Direnc Problemi Case 1

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HIV Pozitif Hastada Direnc Problemi Case 1
Advertisements

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
ASTIM AKUT ATAK TEDAViSi
Return Visits to the Emergency Department: The Patient Perspective Can Bilal AÜTF Acil Tıp AD.
Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı , Bahar, Trakya Üniv Tıp Fak 6. Kurul, Neşe Akış, PhD, Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı
-Hbsag(hepatitis B surface antigen): Serumda, daha az sıklık ve konsantrasyonda tükrük, süt, beyin-omurilik sıvısı (BOS), semen, vajinal salgı gibi vucut.
Klinikopatolojik Konferans Nefroloji Dr.Burcu BİLALOĞLU.
Romatizmal Kalp Hastalığı Romatizmal Ateş Dr. Alper Beder.
SEVDA GÜL Y MEME MR’ INDA KANSER TESPITI.
Virüs hastalıkları. Grip İ nfluenza ya da grip, viral bir hastalıktır.viral Sa ğ lıklı insanlarda ortalama bir haftada geçer.
ALLERJİ VAKA SUNUMU Dr Abdullah KARACA Y,Y 10 yaşında,kız Denizli.
OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARINDA ASTIM RİSK FAKTÖRLERİ Dr.Mehmet Seyhan A Acta Pædiatrica , 1606–1610.
VEREM NEDİR? NASIL BULAŞIR? KORUNMA YOLLARI NELERDİR? HAZIRLAYAN : FATMA SALDUZ.
Sağlık Hizmeti Kalite Göstergeleri
 LÖSEV, 24 Eylül 2000 tarihinde, lösemili çocuklara özel, modern tıbbın tüm olanaklarını bünyesinde barındıran 2000'li yılların.
GASTROENTEROLOJİ VE HEPATOLOJİ OLGU SUNUMU
OLGU 1 Dr Fatih Tufan.
KRONİK OBSTRÜKTİF AKCİĞER HASTALIĞI (KOAH) EPİDEMİYOLOJİSİ
ŞEKER(DİABETES MELLİTUS DM) HASTALARININ YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER Şeker ya da diyabet denilen hastalık genellikle kalıtsal ve.
DİYABET NEDİR ? Vücudun kendisi için gerekli olan insülini yeteri kadar üretememesi veya var olan insülini gerektiği gibi kullanamaması sonucu ortaya çıkan.
GEBELİĞİ ETKİLEYEN HASTALIKLAR
ARAŞ. GÖR. DR. SELMAN DEMİRCİ
PNÖMONİ.
hepatit d hastalığı nedir bulaşma yolları
Ömer Birol DURUKAN mersin Şehir Hastanesi
Anti-IgE Tedavisinin 1. Yıldaki Etkinliği:
Gebelikte Adneksiyel Kitlede Saptanan Krukenberg Tümörü
Çocukluk Çağı Kanserleri Yrd. Doç. Dr. Tülay KUZLU AYYILDIZ
Stres Üriner İnkontinansın Minimal İnvaziv Tedavisi: Mesane Boynu Enjeksiyonu Ayse Veyhürda Dikmen, Polatlı Duatepe Devlet Hastanesi, Üroloji Klinigi,
Türkiye'deki Yasal Düzenlemeler
BAŞ AĞRISI BİLİNÇLİLİK PROJESİ
Zırhlı Polis Aracının Devrilmesi İle Oluşan Yaralanmaların İncelenmesi Investigation of the Injuries Caused by the Overthrow of Armored Police Vehicle.
İkiz eşi anomalili gebelerde klinik yönetimimiz
TEKRARLAYAN PNÖMONİ GEÇİREN HASTAYA YAKLAŞIM
Yüksek Dereceli Servikal İntraepitelyal Neoplazide Eksizyonel İşlem Sonrası Nüksün Öngörülmesi SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ , BURSA YÜKSEK İHTİSAS EĞİTİM.
CUMHURİYET DÖNEMİ TÜRK EDEBİYATI
PROF.DR. İRFAN YALÇINKAYA
AKILCI İLAÇ KULLANIMI.
İnteraktif Olgu Sunumu
C Programlama Yrd.Doç.Dr. Ziynet PAMUK BMM211-H05
L.Mollamahmutoğlu, E.Demirdağ, E.Karahanoğlu, R.Dur, B.Yeşil,
TAKD Olgu Tartışması Toplantısı
MASTİTİSLERİN TEDAVİSİ
Genetik mühendisliğinin pratik uygulamaları
KORDOSENTEZ Doç. Dr. Başak Baksu.
Dr. Ayşegül Yeşilkaya Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi
Trabzon Arş.Gör.Dr. Cuma Ali ZOBA.
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ KARDİYOLOJİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS TEZİ
KIRIM KONGO KANAMALI ATEŞİ
Kırınım, Girişim ve Müzik
Araş. Gör. Dr. Zehra ASLAN AYDOĞDU
ŞEKER HASTALIĞI.
UYGUN OLMAYAN İLAÇ KULLANIMLARI
Grup B.
OLGU SUNUMU Dr. Güliz Evik Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi
SAMSUN EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ
İmmün Yetmezlikli Çocuklarda Otoimmün Sitopenide Rituximab Tedavisi
60 yaşında kadın 2004 yılında safra kesesinden opere edilen hasta hemen sonrasında pankereatit geçirmiş.2012 yılında rutin kontrolleri yapılırken çekilen.
UYGUN OLMAYAN İLAÇ KULLANIMLARI
TÜRKİYE ULUSAL VEREM SAVAŞI DERNEKLERİ FEDERASYONU
HIV ve Kardiyovasküler Risk Olgu Sunumu
DOĞUMA GİDEN HASTA DR.BERFİN ÇİRKİN.
GEÇ GELEN HASTA DR. HATİCE ÜDÜRGÜCÜ Adana.
Plevral sıvı üzerine ne çalışalım :
VAKA SUNUMU Arş. Gör. Dr. Cuma Ali ZOBA KTÜ Tıp Fakültesi
VADEMECUMONLINE KULLANIM KILAVUZU
Grup A.
VADEMECUMONLINE KULLANIM KILAVUZU
Ramsey Hunt Sendromlu İki Hastada Ağrı Tedavisi Yaklaşımı ve Sphenopalatin Ganglıon Bloğu Deneyimimiz Hatice GÜMÜŞ, Birzat Emre GÖLBOYU, Fahrettin KIRÇİÇEK,
Dr Mustafa KURÇALOĞLU1, FIPP Dr Sinan PEKTAŞ1
Sunum transkripti:

HIV Pozitif Hastada Direnc Problemi Case 1 Uzm.Dr.Mucahit Yemisen IU,Cerrahpasa Tip Fakultesi, Enfeksiyon Hastaliklari AD

Case 1 ZK, 32y, bayan hasta Ev hanımı, evli 1 çocuk sahibi Hikaye: 2007 yılında eşi HIV pozitif olarak saptandığından dolayı yapılan Anti HIV testi + saptanmış. 2009: Combivir+Kaletra+Bactrim başlanmis. Göğüste sıkışma hissi, mide bulantısı, kusma nedeni ile düzensiz kullanmış..

ART düzensiz kullanıyor. 12/2010 :Yedikule de Pseudomonas putida pnömonisi nedeni ile yatırılmış. ART düzensiz kullanıyor.

4lü anti tbc tedavi başlanmış. 08/2011 de göğüste sıkışma hissi ve ateş şikayeti nedeni ile servisimize yatırılmış. Toraks BT de Sağ akc ust lob posterior da konsolidasyon ve sol akc orta lob superiorda kaviter lezyon+nodüller saptanmış. 4lü anti tbc tedavi başlanmış. BAL EZN -, Tbc PCR-, Tbc kültürü -, PCP DFA -, Sitoloji bening, Galaktomannan - 2 hafta içinde ateş cevabı alınmis. Hasta 4’ lü anti-tbc, Combivir, Kaletra, Bactrim, Azitro (22-08-2013)tedavisi ile taburcu edilmiş.

30/09/2011: Servise 2. kez yatırıldı 30/09/2011: Servise 2. kez yatırıldı. Anti-tbc tedavisi altında vücut sol üst yarısında uyuşukluk, başağrısı, üst ekstremiteden başlayan ve tüm vucuda yayılan vezikülopapüler kaşıntılı lezyonlar mevcut. Su çiçeği olarak kabul edildi, asiklovir başlandı. Varicella Ig M-, Kranial MR: Beyin sapında kontrast tutulumu mevcut. Fırsatcı enfeksiyon düşünüldü. LP: Glukoz 58 (140), Protein 42.1, Hücre 5, Kültür -, Tbc PCR -, Sitoloji -

11-10-2011:Torax BT de lezyonlar aynı olmakla beraber ilave nodüller saptandı. BAL: Moroxella spp, Alfa hemolitik Streptokok üredi. EZN -, mantar kültürü -. Hasta anti-tbc tedavi altında olduğundan Kaletra kesilerek yerine Stocrin tedavisi başlandı.

30-04-2012: Direnç sonucu geliyor 30-04-2012: Direnç sonucu geliyor. hastaya Truvada, Darunavir 1x800, Ritonavir 1x100 mg başlanıyor. Darunavire geç geçilmesinin sebebi SGK dan ilacın temin edilememesi. Rifampisin tedavisi Rifabutin ile değiştiriliyor.

14.05.2012: Truvada, Darunavir, Ritonavir, Bactrim tedavisinde 15.10.2012: Yeni toraks BT’de lezyonların sebat etmesine rağmen regresyon mevcut. Göğüs hastalıkları ile konuşuldu anti-tbc 6 ay daha devam edecek. Yeni Kranial MR regresyonla uyumlu.

12/2012: Ateş nedeni ile servise yeniden yatırıldı 12/2012: Ateş nedeni ile servise yeniden yatırıldı. HIV RNA 1milyon , CD4 8 olarak gelmiş. CMV retiniti saptanan hastaya valgansiklovir başlandı. Tedavi Tenofovir +Lamivudin +Zidovudin +Darunavir+Ritonavir başlandı. Raltegravir için endikasyon dışı ilaç başvurusu yapıldı.

04.03.2013:Yeni BT yapıldı. lezyonlarda değişiklik yok. Anti-tbc tedavi kesildi.. Tedavi Truvada+ Darunavir+ Raltegravir+ Ritonovir+ Bactrim + Azitromisin olarak yeniden düzenlendi

02.04.2013: Raltegravir sonrası ishal başlamış. Dışkı incelemesinde özellik yok. 16.05.2013:ishali devam ediyor. Hasta servise yatırıldı. Diskida Cryptosporidium Ag + Hasta yatisindan yaklasik 5 ay sonra eks oldu