Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DOĞUMA GİDEN HASTA DR.BERFİN ÇİRKİN.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DOĞUMA GİDEN HASTA DR.BERFİN ÇİRKİN."— Sunum transkripti:

1 DOĞUMA GİDEN HASTA DR.BERFİN ÇİRKİN

2 OLGU 1 20 yaşında kadın hasta 38 haftalık gebelik (2.gebelik)
Anamnez: 1. gebelikte HIV pozitif olduğu, normal vajinal yol ile doğum yaptığı, bebeği emzirdiği, son üç senedir kontrolü olmadığı ve gebelik boyunca ART tedavisi almadığı öğrenildi. Herhangi bir semptom/bulgu yok İkinci gebeliği için normal vajinal yol ile doğumun planlandığı öğrenildi.

3 OLGU 2 29 yaşında kadın hasta (Fas)
Dış merkezde anti HIV(+) olarak polikliniğimize başvurdu. Doğrulama testi pozitif. 28 haftalık gebe (İlk gebelik) Herhangi bir tedavi almamış. Eşi anti HIV (–) Herhangi bir semptom ve bulgu yok.

4 OLGU 3 21 yaşında kadın hasta (Suriye)
25 gün önce sezaryen ile doğum yapmış. Preoperatif tetkiklerde anti HIV (+) saptanmış. Doğrulama testi pozitif. Bebeğe proflaksi başlanmış. İlk gebeliği olup, yeni öğreniyor. Eşi anti HIV (-)

5 OLGU 4 22 yaşında kadın hasta
Kadın doğum servisine 38 haftalık gebelik nedeniyle yatış yapılmış. Hastanın ilk gebeliği Dış merkezde anti HIV (+) saptanıp tarafımıza yönlendirilmiştir. Doğrulama pozitif. Eşi anti HIV (+)

6 SORULAR Ne yapalım? Anneden bebeğe geçiş riski nedir?
Tedavi başlayalım mı? Doğum nasıl olmalı? Anne sütü verilebilir mi? Bebeğe tanı nasıl konulacak? Bebeğe tedavi verilecek mi? Bebeğin izlemi nasıl yapılacak?


"DOĞUMA GİDEN HASTA DR.BERFİN ÇİRKİN." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları