TT HOTELS TROPICAL ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİĞİ DOSYASI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Operasyonel Planlama Stratejik Yönetim Dairesi.
Advertisements

Öğr. Gör. MEHMET ALİ ZENGİN
T.C. ORDU VALİLİĞİ İlköğretim Müfettişleri Başkanlığı TAM ÖĞRENME MODELİ TAM ÖĞRENME MODELİ.
 LÖSEV, 24 Eylül 2000 tarihinde, lösemili çocuklara özel, modern tıbbın tüm olanaklarını bünyesinde barındıran 2000'li yılların.
Psikolojik Danışma ve Rehberlik
Gitmek İ stedi ğ im BirÜlke FRANSA. KENDİMİ TANITIYORUM KENDİMİ TANITIYORUM Adı:İncilay Soyadı:Baş Sınıfı:4/c No:1121 Okul:Tezer Taşkıran İ.Ö.O. Ders:Bilişim.
Dünya engelliler günü. Engelli Olmak Bir Engel Mi?
XV. ULUSLARARASI SINIF ÖĞRETMENLİĞİ EĞİTİMİ SEMPOZYUMU
OKUL SANAY İ İ ŞB İ RL İĞİ T.C. MALATYA VAL İ L İĞİ MALATYA İ L M İ LL İ E Ğİ T İ M MÜDÜRLÜ Ğ Ü.
ANKARA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ. Ankara’da orta öğretim çağ nüfusu ’dir öğrencimiz orta okullarımızın 8. sınıfından muzun oldu. 9. sınıf.
Abdulkerim ÇÖMÇE Eskişehir İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ankara – 2 Mayıs 2016.
TARIM ALANI. Okulumuz serası Çukurova Kalkınma ajansı projesi kapsamında 2013 yılında yapılmıştır. Seralarımız toplam 1.5 dönüm olmak üzere iki seradan.
GÜVENLE TAŞIYORUZ.
2017 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLMESİ PLANLANAN ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ
ENGELSİZ ÜNİVERSİTE FAALİYET RAPORU
Haritadaki Kısaltmalar ve Semboller
1. RİP Kıyıdan / Plajdan denize doğru olan bir akıntıdır.
ZAFER İLKOKULU BENGİ FAALİYETLERİ
Aile Atölyeleri Projesi
2017 YILI MAVİ BAYRAK ÇEVRE EĞİTİMİ ve BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİK DOSYASI
AVANTGARDE HOTEL & RESORT
Değerlendirme Etkinliğin Adı Etkinlik Tarihi
COĞRAFİ KAPSAM Turizme açılması 1990 yılında İberotel Sarıgerme Park'ın açılmasıyla başlamış, kısa sürede çok sayıda yerli ve yabancı yatırımcıyı oraya.
EK YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ
ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME
Kemer İlçe Nüfusu Konaklama Tesis Sayısı 357 Yatak Sayısı Mavi Bayrak Ödüllü Halk.
Etkinliği Organize Eden Belediye, Dernek veya Tesis Logosu ve adı
2017 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ
ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME
ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİĞİ DOSYASI
ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME
ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME
Fransa Eğitim Sistemi Dr. Yar Ali METE.
SİDE ÖZEL EĞİTİM MERKEZİ
Bu doküman; pratik bir şablon olarak isteyenlerin kullanması için hazırlanmıştır. Dosya hazırlanırken; Her bir etkinlik için 4’ten fazla fotoğrafa yer.
ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME
ÇOCUK KORUMA VE BAKIM HİZMETLERİ Sevgi Evleri
ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME
İK MAKALESİ.
PROJENİN AMACI Milli Eğitimin Temel Amaçlarında ifadesini bulan; beden, zihin, ahlâk, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir.
VOYAGE BODRUM & OTEL 2017 YILI ÇEVRE ETKİNLİK DOSYASI
GÖRÜŞME İLKE VE TEKNİKLERİ Sağlık Bilimleri Fakültesi
TT HOTELS SENSİMAR MARMARİS IMPERIAL ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME
Bu doküman; pratik bir şablon olarak isteyenlerin kullanması için hazırlanmıştır. Dosya hazırlanırken; Her bir etkinlik için 4’ten fazla fotoğrafa yer.
2017 YILI SWISSÔTEL RESORT BODRUM BEACH MAVİ BAYRAK ÇEVRE EĞİTİM ve BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİKLERİ DOSYASI Hazırlayan: Pınar Doker- Kalite Müdürü.
İZMİR ÜNİVERSİTELERİ PLATFORMU DÖNEMİ ÇALIŞMALARI
2018 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLMESİ PLANLANAN ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ
ÜNİVERSİTEDE YABANCI DİL ÖĞRETİMİNDE İNTERNET KULLANIMINA İLİŞKİN ÖĞRENCİ GÖRÜŞLERİ Mehmet AKSÜT Nihat ÇAKIN 
Psikolojik Danışma ve Rehberlik
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ turizm mevzuatı
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK ARAŞTIRMALAR MERKEZİ (HÜSAM)
2019 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLMESİ PLANLANAN ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
EK YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ
2018 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLMESİ PLANLANAN ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ
2019 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ
ODTÜMİST MENTORLUK PROGRAMI
ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME
EK YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ
EK YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ
EK YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ
EK YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ
2018 Yılında Gerçekleştirilmesi Planlanan Çevre Etkinlikleri
2016 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ
2018 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLMESİ PLANLANAN ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ
2019 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
2019 yılında gerçekleştirilmesi planlanan çevre eğitim ve etkinlikleri
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM ŞUBESİ
Devlet Maliyesi Açık Veri Uygulaması
Sunum transkripti:

TT HOTELS TROPICAL ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİĞİ DOSYASI

PİSİLİS ANTİK KENTİ TARİHÇE Sarıgerme’deki antik yerleşimin adı PİSİLİS. Yerleşimin bugünkü adı da ilginçtir. Germa sözcüğü Farsçada ılıca yani sıcak su anlamına geliyor. Bunu anımsayınca ilkçağ kenti Pisilis kalıntılar alanına yöre halkının niçin Sarıgerme dediğini anlayabiliyoruz. Muğla ilinde, İlçe merkezi Ortaca kasabasının güney ilerisinde deniz kıyısındaki kalıntılar alanı, Sarı Su denen derenin denize döküldüğü yerde oluşmuş kumsal düzlüğünde ve bu kumsala açılan, içinden derenin geçtiği doğal yolun (vadinin) kumsala bitişik ucundadır. Sarı Germe adındaki sarı, sarı suya; Germe, oradaki ortaçağ surlarına işaret ediyor olmalıdır. Halen görülebilen kalıntılar, duvarlarla çevrili şehir merkezi (M.S. 4.-6 y.y.) bunun dışında kalan birkaç büyük yapı (M.S. 1.-3 y.y.’a anıt mezarlar) ve mezarlık kısmına (M.S. 1.-3 y.y.) ayrılmaktadır. Kayalıklı bir tepe üstünde bulunan şehir merkezinde dar caddeler ve sokaklar, birbirine yakın, dar ve genellikle iki katlı evler görülmektedir. Şehir duvarlarının dışında, otel bungalovlarının olduğu bölümde bir anıt mezarın heybetli taş kütle-temeli (Mezar tapınağı”, belki zengin bir Romalının aile mezarı, büyük ihtimalle krallık zamanından kalma ve restoranın doğusunda bir duvar kalıntısı (tahminen yeni Romalılardan) bulunmaktadır.

PİSİLİS ANTİK KENTİ TARİHÇE Üçlü bazilikanın kalıntıları batı duvarının batısında ve “Büyük Nischen – Bazilika” kalıntıları kuzey duvarının kuzeyinde bulunmaktadır. Mezarlığın kalıntıları (tahminen krallık zamanının nekropolü) otel bungalovlarının güneydoğusundaki tepede görülmekte; kayalık arazide beşik tonozlu evler ve büyük bir hol. Sahilin önünde bulunan Baba adasında da bir Roma mezarlığının kalıntıları bulunmaktadır. (zengin bir tüccarın aile mezarlığı); kare şeklindeki mozole içinde bir hücre ve piramit şeklinde bir kiremit çatı bulunmaktadır.

Okula Bahçe Bakım Desteği 2017 Yılında Gerçekleştirilen Çevre Eğitimi Etkinlikleri NO TARİH ETKİNLİK ADI ETKİNLİK AMACI FOTOĞRAF   1 NİSAN 2017 Teknik Gezi Bölgemizdeki bir teknik lise öğrencilerinin otelimizdeki teknik alanları gezerek mesleki anlamda farkındalık kazanmalarına yardımcı olmak. 2 MAYIS ve EYLÜL 2017 Kızılay ile tesislerimizdeki gönüllü kan bağışçılarını bir araya getirerek ihtiyaç sahiplerine yardımcı olabilmek.    3 Mayıs 2017 Okula Bahçe Bakım Desteği Bahçe düzenlemesi konusunda destek olmak. 4 HAZİRAN TEMA Fidan Bağışı TEMA aracılığıyla ağaç dikerek, yarınlara küçük de olsa bir emanet bırakmak Kan Bağışı

Çevre ve Atık Ayrıştırma Konulu Seminer 2017 Yılında Gerçekleştirilen Çevre Eğitimi Etkinlikleri NO TARİH ETKİNLİK ADI ETKİNLİK AMACI FOTOĞRAF 5 TEMMUZ 2017 Sahil Temizliği Çevre konusunda farkındalık yaratmak. 6 Ağustos 2017 Deniz Dip Temizliği Her yıl Babaada önünde gerçekleştirdiğimiz deniz dip temizliği ile turizm sektörünün olmazsa olmazı olan denizimizi bir nebze olsun temizleyerek çalışanlarımızın farkındalığını arttırmak   7 Ağustos Caretta Caretta DEKAMER ile birlikte caretta caretta yuvalarını kontrol ederek her yavrunun güvenli bir şekilde denize ulaşmasını sağlamak.  8 Eylül 2017 Çevre ve Atık Ayrıştırma Konulu Seminer Otel çalışanlarının çevre konusundaki bilinç düzeyini arttırmak.

1. «Meslek Lisesinin Otelimize Düzenlediği Teknik Gezi ›› 27 Nisan 2017 tarihinde Ortaca Ahmet Ateş Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi’nde eğitim gören 12 seçilmiş öğrenci teknik şeflerimizin sunumu eşliğinde tesislerimizdeki tesis genel dağıtım, OG ve trafo panolarını gezmiş, mesleki olarak güzel bir tecrübe kazanmışlardır.

2. Kan Bağışı 25 Mayıs ve 19 Eylül tarihlerinde Bölge Kızılay sorumlusu Ulaş Bey önderliğinde tesislerimizde kan bağışı organize edilmiştir. Sırayla 38 ve 41 çalışanımızın gönüllü olduğu bu bağışta 79 ünite kan tedarik edilmiştir.

3. <<Ortaca Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Bahçe Bakım Desteği›› 30 Mayıs tarihinde Dalaman Hilton oteli ile birlikte bahçe departmanımızdan 2 kişi bahçe düzenlemesi konusunda destek olmak amacıyla Ortaca Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’ne gönderilmiştir. Çalışma sırasında öğrenciler yapılan uygulamaları dikkatle izlemiş ve çalışanlarımıza yardımcı olmak istemişlerdir. Karşılıklı fayda çerçevesinde güzel bir gün geçirilmiştir.

4. « TEMA Ağaç Bağışı ›› TT Hotels grubu olarak her otelimiz için TEMA’ ya fidan bağışı yapılmıştır. Yapılan bağış karşılığında otelimize zeytin ağacı ve teşekkür yazısı gönderilmiştir. Ağaçlar uygun yerlere dikilmiş olup, misafirlerimizin beğenisine sunulmuştur.

5. « Sahil Temizliği›› 21.07.2017 tarihinde misafir, otel çalışanları ve First Choice ekibinin katılımı ile gerçekleşen sahil temizlik etkinliği 22 kg atığın toplandığı güzel bir etkinlik olmuştur. İnsanlarda farkındalık yaratmak amaçlı yapılan bu hareket misafirlerden çok güzel geri dönüşler almamızı sağlamıştır.

6. «Deniz Dip Temizliği›› 14 Ağustos Pazartesi günü dalış okulumuzun önderliğinde misafirlerin katılımı ile bir deniz dip temizliği etkinliği gerçekleştirildi. Yaklaşık 3 saat süren etkinlikte 35 kg atık toplandı. Etkinliğimizin amacı, bir ekip çalışması ile çok kısa sürede toplanabilecek fakat toplanmaması halinde doğada yok olması yüzyıllar sürecek atıklara dikkat çekmekti. Bizler turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmeleriz ve deniz olmadan bu işi yapabilmemiz, yerli/yabancı turistleri bölgemize çekebilmemiz mümkün değil bu sebeple bunun farkında olarak ülke ve bölge değerlerimize sahip çıkmamız gerektiğin düşünüyoruz.

7. «Caretta Caretta›› 7 Ağustos 2017 tarihinde Pamukkale üniversitesi ve DEKAMER iş birliği ile sahillerimizde Caretta caretta yuvaları kontrol edilmiş ve içinde yavru bulunan yumurtalar açılarak denize ulaşmaları sağlanmıştır. TT Hotels olarak amacımız, caretta caretta yuvalarına otel çalışanları ve misafirler açısından farkındalık yaratmaktır.

8. «Çevre ve Atık Ayrıştırma Konulu Seminer›› ISIS Çevre firması Çevre Mühendisi Nedim Özçoban tarafından otel konferans salonunda personellere ‘Çevre Mevzuatı, Atıklar ve Çevre Kirliliği’ konusunda eğitim verilmiştir. Çevre mevzuatı açısından otelimizin durumu nedir? Atık ayrıştırma nedir? Geri dönüşümlü ve tehlikeli atıklar nelerdir? Çeşitleri nelerdir? Ve departman özelinde çıkabilecek atıklar nelerdir? konuları otelimizde çekilen fotoğraflar ile anlatılmış, personeller tarafından eğitimcilere yöneltilen sorular ile de konuların dikkat çektiği ve anlaşıldığı gözlemlenmiştir. Eğitimler sınav ile tamamlanmış ve herkese katılım sertifikası verilmiştir. Her ay rutin yapılan çevre denetimleri ile personellerin bilgi düzeyi sorgulanmakta, ihtiyaç görülmesi halinde Çevre Mühendisleri veya Kalite Ekip Lideri Gülser Keyf tarafından eğitim tekrarı yapılmaktadır.

TT HOTELS TROPICAL ÇEVRE ve SOSYAL SORUMLULUK FAALİYETLERİ Tekerlekli Sandalye için ‘Kapak toplama projesi’ Atıkların Doğada Yokolma Süreleri Panosu Biogarden Cats House Kuş Yuvalarımız Otelimizdeki Bitki Türleri Panosu

2018 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ ETKİNLİKLERİN HİTAP ETTİĞİ BÖLGE: ORTACA, DALAMAN, SARIGERME ( REGION OF ACTIVITES )   ETKİNLİKLERİ ORGANİZE EDEN BELEDİYE-DERNEK VEYA İŞLETME : TT HOTELS TROPICAL ( ACTIVITIES ORGANIZED BY )