Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Devlet Maliyesi Açık Veri Uygulaması

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Devlet Maliyesi Açık Veri Uygulaması"— Sunum transkripti:

1 Devlet Maliyesi Açık Veri Uygulaması
Andrus Jõgi Danışman

2 Açık Veri olarak Devlet Maliyesi
riigiraha.fin.ee 2004’ten günümüze hükûmet sektörünün bütün mali faaliyetlerini analiz etmeyi mümkün kılan halka açık online bir uygulamadır. gelirler mal varlıkları harcamalar borçlar çalışanlar Uygulama yerel yönetimlerin verilerini kullanılarak 2011’de açıldı. Ocak 2016’da diğer yönetimlerin sektör bilgileri eklendi. 30 milyondan fazla kayıt yayınlandı, bunların her biri 7 temel kategori içermektedir (Veri değeri Kurum, Zaman, İşlev, Hesap, İşlem ortağı, Kaynak, İşlem Tipi kategorileriyle tanımlanır). Veri aylık girilir. Hükûmet sektörünün mali faaliyetlerine ilişkin son veriler Haziran 2016 tarihi itibariyle mevcuttur. Uygulama iki dildedir: Estonca ve İngilizce.

3 Bütün hükümet sektörünün muhasebe bilgisi
Merkezi hükûmet Sosyal güvenlik fonları Yerel yönetimler STK’lar, şirketler, hükûmet sektörüne ait vakıflar Her şeyi kapsar.

4 Sınırsız sayıda görüntüleme şekli için bütün veriler tek bir veri tabanında özgürce erişime açık
Bunu eşsiz kılan bütün hükûmet sektör muhasebe verilerini tek bir veri tabanında yayınlamamız ve bu verilere erişimi önceden oluşturulan görüntüleme şekilleriyle/raporlarla, vs. kısıtlamamamız. Bu sayede kullanıcılar ihtiyaçlarına bağlı olarak sınırsız sayıda görüntüleme şekline sahipler. Farkı şu şekilde anlatabiliriz – diğerleri sadece Paris fotoğrafları gösterirken, biz insanlara Paris sokaklarında dolaşıp kendi hatıralarını edinme imkânı sunuyoruz.

5 Dünyanın her yerinden ziyaretçiler
Nisan 2014 – Ağustos 2016 %10 yurt dışından Google analytics

6 Halkta farkındalık oluşturmak Bilgiye dayalı tartışmaları teşvik etmek
Hedef Halkta farkındalık oluşturmak Bilgiye dayalı tartışmaları teşvik etmek Şeffaflığı arttırmak Hedefimiz hükûmet sektörünün mali faaliyetlerine ilişkin halkta farkındalık oluşturmak, bilgiye dayalı tartışmaları teşvik etmek ve hükûmet sektörünün şeffaflığını arttırmak. Her şeyin halk tarafından izlenebilmesi ve doğru açıdan bakıldığında anormalliklerin kendini göstermesi sebebiyle yolsuzluğun ve kamu parasının uygunsuz kullanımının azaltılmasında etkisi olacağını umuyoruz.

7 Maliyet Sunucu dahil Toplam Avro ( $), ~kişi başına 12 kuruş Yönetilmesi için yarım kadroya bile ihtiyaç yok. Masrafların yaklaşık olarak yarısı AB fonlarıyla finanse edilmiştir.

8 Kullanım senaryoları Neden: bölgesel analizler, piyasa payı ve potansiyeli, sivil kontrol, kamu fonlarının suiistimali, mali kapasite, 3’üncü sektörün finansmanı, politika geliştirme, AB Fonlarınn ek olarak kontrolü, tahmin vs. Kim: devlet görevlileri, ülke sakinleri, Sayıştay, Polis, Universiteler, Bankalar ve diğer özel şirketler, STK’lar vs.

9 Ödediğiniz vergiler nereye gidiyor?
İnteraktif görünüm sayesinde kullanıcı aylık maaşını girip kesintilerin nerelere gittiğini görebilir. Yerel devlet kütüphanesinin elektrik masrafına ne kadar gittiğini bile görebilirsiniz

10 Piyasa payı ve potansiyel

11 İzleme, analizler, eğilimler, oranlar vs.
Terel yönetimlerin yatırımları nasıl finanse ediliyor? Değer kaybını karşılayacak şekilde yeterli yatırım yapıyorlar mı? Ekonomik sıkıntılar kamu faaliyetlerini asıl etkiliyor?

12 Bölgesel analizler Yerel hizmetler taşra ve çevre bölgelerde daha mı pahalı? Peki, anasınıfı öğretmenlerinin maaş durumu nasıl?

13 Andrus Jõgi andrus.jogi@fin.ee
Teşekkürler Andrus Jõgi


"Devlet Maliyesi Açık Veri Uygulaması" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları