Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

2017 YILI MAVİ BAYRAK ÇEVRE EĞİTİMİ ve BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİK DOSYASI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "2017 YILI MAVİ BAYRAK ÇEVRE EĞİTİMİ ve BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİK DOSYASI"— Sunum transkripti:

1 2017 YILI MAVİ BAYRAK ÇEVRE EĞİTİMİ ve BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİK DOSYASI
DİDİM BELEDİYESİ 2017 YILI MAVİ BAYRAK ÇEVRE EĞİTİMİ ve BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİK DOSYASI

2 GENEL BİLGİLER Belediye nüfusu: 77.164 kişi
Toplam turistik otel, pansiyon vb. konaklama tesisi sayısı: 220 Turistik tesislerin toplam yatak sayısı:18.000 Mavi Bayrak ödüllü halk plajı sayısı: 4 Mavi Bayrak ödüllü tesis plajları sayısı: 6 Mavi Bayrak Ödüllü Marina Sayısı: 1 Belediyenin toplam kıyı uzunluğu : 105 km

3 2017 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ
Etkinliğin Adı Tarih Yapılan Eğitim Etkinlikleri ile ilgili kısa öz Değerlendirme 1 KEDİ EVLERİ PROJESİ ŞUBAT 2017 Sokak hayvanlarını doğal yaşamlarının içinde çevreye zarar vermeden hayatlarını sürdürmeleri hedeflenmiştir. Gönüllü hayvan sever dostlarımızın yardımıyla da verimli bir şekilde devam etmektedir. 2 AĞAÇLANDIRMA SEFERBERLİĞİ MART-2017 Orman haftası kapsamında farklı öğrenci gruplarıyla farklı günlerde kişi başına düşen yeşil alan miktarını arttırmak ve duyarlılığını öğrencilere aşılamak amacıyla başarılı bir etkinlik gerçekleştirilmiştir. 3 KUKLALAR PLAJDA HAZİRAN 2017 Her yaş grubuna özgü etkinliklerle Mavi Bayraklı plajlarımız anlatılarak bilinçlendirme çalışması yapılmak istenmiştir. Bu etkinlikte kuklalar plajda Mavi Bayraklı Plajlar ve nasıl temiz tutarız, atıklarımızı nasıl ayırırız ve denize etkileri konusunda çok eğlenceli bir etkinlik gerçekleştirilmiştir. 4 ATIKLAR ÇİÇEK AÇTI Etkinlikte, Çevremize atılan ömrü tükenmiş lastiklerin zararlarından ve diğer atıklardan bahsedilirken, atıklara görsellik katarak akılda kalıcılığını sağlanmış oldu. 5 DENİZCİLİK VE KAPOTAJ BAYRAMI TEMMUZ 2017 1 Temmuz da gerçekleştirilen etkinlikte birçok kurum iş birliğinde renkli görüntüler ve eğlenceli yarışmalara yer verilmiştir. İlk defa daha ayrıntılı bir programla kutlanan etkinlik akılda kalıcı olmuştur.

4 KEDİ EVLERİ PROJESİ Didim Belediyesi ve Didim Rotaract Kulübü’nün işbirliğiyle sokak kedileri için özel olarak tasarlanan kedi evleri, şehrin belirli noktalarına monte edilmiştir. İlk olarak Altınkum Mahallesi’nde Yalı Caddesinde Yunuslu Parkı’na monte edilen, rengarenk tasarlanan kedi evlerinin içindeki kısmına da mama ve su kapları konuldu.  Diğer kedi evlerini de uygun görülen ve bu proje için gönüllü hayvan severlerimizin yakın olduğu yerlere konumlandırılmıştır. Gönüllülerde o bölgedeki bulunan kedi evinin anahtarları olacak ve her gün gelip mama yardımı ile bakım ve temizliğini kendileri gerçekleştirecektir.

5

6 AĞAÇLANDIRMA SEFERBERLİĞİ
Orman Haftası etkinlikleri kapsamında ilçemizde farklı yaş gruplarıyla 23 Mart ve 30 Mart 2017 tarihlerinde ağaçlandırma etkinliği düzenlendi. Belediyemiz, İlçemizde yer alan Özel ve Resmi Eğitim kurumları ile Birlikte gerçekleştirilen etkinlikte, Orman temalı şarkılar, şiirlerle eşlik eden Küçük yaş grubu öğrencileri keyifli dakikalar geçirdi. Etkinlik sonunda Belediye Başkanımız A.Deniz ATABAY tarafından katılım belgeleri öğrencilere takdim edildi.

7

8 KUKLALAR PLAJDA 5 Haziran Dünya Çevre Gününde Mavi Bayraklı Altınkum Halk Plajı küçük misafirleri ağırladı. Plajda yer alan geri dönüşüm ünitelerinin doğru kullanımını anlatmak , plaj temizliğine dikkat çekmek için bu yıl da düzenlenen plajda dönüşüm etkinliğine kuklalarda eşlik etti. 6 Yaş grubunun aklında kalmasını Sağlamak aynı zamanda eğlenceli ve verimli bir Etkinlik sağlamak amacıyla miniklerimize çevreci kuklalar ellerindeki simgesel mavi bayraklarla hem plajlarımızı hem de denizlerimizi nasıl korumamız gerektiğini anlattılar. Atık materyallerden yapılan kuklalar Çocuklara hediye edildi. Sonrasında plajda dönüşüm etkinliğinde yarışmalar ve hediyelerle son buldu. Yaş grupları göz önünde bulundurularak yapılan etkinliklerin hem daha akılda kalıcı hem daha faydalı olacağı anlaşılmıştır.

9

10

11 ATIKLAR ÇİÇEK AÇTI 5-11 Haziran Çevre Haftası Etkinlikleri kapsamında 10 yaş grubu öğrencilerle belediyemiz atölyesinde şekillendirilmiş olan ömrü tükenmiş lastiklere çiçek dikimi gerçekleştirildi. Lastiklerin çevreye atıldığında, yakıldığında karşılaşılan çevre kirliliğinden ve diğer atıkların Yeniden kullanımının çevreye olan etkilerinden öğrencilere bahsedilmiştir.

12

13 DENİZCİLİK ve KABOTAJ BAYRAMI

14 Belediyemiz ve Kaymakamlığımız
öncülüğünde düzenlenen 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kapsamında yarışmalar, gösteriler düzenlenmiş ve renkli görüntüler ortaya çıkmıştır. Yüzme Yarışları Yağlı Direkten Bayrak Alma Halat Çekme Yarışları Kano Yarışları Yelken Kulübü ve Su Sporları Kulübü Gösterileri Yarışma sonucunda dereceye girenlere sertifikaları takdim edilmiştir.

15

16 2018 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK OLAN ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ

17 Aktivite adı ve kategorisi Hedef grup ve yeri
Aktivite adı ve kategorisi Hedef grup ve yeri Aktivitenin amacı ve içeriği Planlanan tarih Name and category of the activity Target Group and place Aim and content of the activity Date of the activity 1 Eko Tim ile Teknik Gezi Düzenlenmesi Eko okul başvurusunda bulunan okul öğrencileri Doğal Yaşam Merkezine gezi düzenlenmesi Mart 2018 2 Bafa Gölündeki doğal yaşam ve değişimlerin incelenmesi Ortaokul öğrencileri Sunum ve gezi eşliğinde bir grup öğrencinin izleme ve inceleme çalışmaları yapılacaktır. Nisan 3 Çevre Haftası Etkinlikleri Öğrenciler, Yeli Yabancı Halk Stantların ve yarışmaların düzenlendiği Bir etkinlik planlanmaktadır Haziran 4 Mavi Bayrak Ödül Töreni Yerli-Yabancı Turistler Mavi Bayrak Tanıtımı,bayrak çekilmesi ve diğer tesislere Mavi Bayrak sertifika teslimi 5 Tavşanburnu Tabiat Parkı Kamp Alanı Mavi Bayrak bilgilendirme çalışması Kamp Alanında Konaklayan Vatandaşlar. Tabiat Parkında yoğun olarak kullanan kamp alanındaki misafirlere Mavi Bayraklı plajlarla ilgili bilgi veriilecektir. Ağustos


"2017 YILI MAVİ BAYRAK ÇEVRE EĞİTİMİ ve BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİK DOSYASI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları