BİYOELEKTRİK Yrd.Doç.Dr. Ziynet PAMUK BMM307-H01

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Bilimsel Proje Hazırlamanın Basamakları
Advertisements

Türkiye Ev Kan Basıncı Ölçüm Aletleri Çalışması Sonuçları Türk Hipertansiyon ve Böbrek Hastalıkları Derneği 21 Mayıs 2011-Antalya.
Sipariş Takip Programı
DİCLE ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK BİLGİ SİSTEMİ (AKADEMİKWEB)
DÖRDÜNCÜ DÖNEM KANITA DAYALI TIP UYGULAMALARI Dr. Zeynep İnce, 2 Ocak 2013.
KAZANIMLAR 4 Bilimsel araştırma basamaklarını kullanarak araştırma yapma.
Çankaya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü
Akademik Etik İhlalleri
UBE’de Öğrenci Olmak. Oryantasyon Programı Hedefler UBE Tanıtımı Yazım ve Sunum Seminerleri.
KONU BAŞLIĞI ÖĞRENCİNİN ADI SOYADI -sınıfı-şubesi-öğrenim türü
Ödev Hazırlarken Dikkat Edilecek Hususlar,
EXCEL 2003 Ders 1.
BİLİMSEL ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ VE PROJE HAZIRLAMA SÜRECİ
Kaynak Gösterme Teknikleri
9. SINIF TARİH DERSİ PROJE ÖDEVİ
Emerald kullanıcılarınıza yayın yapma konusunda nasıl yardımcı olabilir? Kullanıcılarınız için yardımcı kaynaklar Mine Tonta Business Manager, Turkey.
PROJE RAPORU NASIL YAZILIR.
 Bir dönemi daha geride bıraktık. 2 haftalık bir tatile girmiş bulunuyoruz. Öğrencilerimizin bu süre içinde kontrollü bir şekilde tatil yapmalarını sağlamasınız.
DEÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KURALLARI GEÇMİŞİ ve ÖNERİLER
ADRES DEFTERİMDE NELER VAR?. Arkadaşlarınızın, akrabalarınızın ve tanıdığınız diğer kişilerin adresleri, telefon numaraları, e-posta adresleri vb. bilgilerini.
Decision Making and Performance Management in Public Finance Kamu Maliyesinde Karar Alma ve Performans Yönetimi TR08IBFI Kurum ve Süreç Performans.
EEG Beynimiz çok düşük şiddette sürekli eletkrik akımı üretir ve dalgaları düzenli bir şekilde yayar, EEG bu dalgaları bilgisayar ortamında kaydedilmesi.
Bilgiye Erişimde Özgürlük. Açık Erişim Hareketi Akademik camia Ortak çıkarlar yaratmak Bilginin paylaşılması toplumsal bir harekettir.
Basılı ve Elektronik Ortamdaki Bilgilerin Birbirine Dönüştürülmesi
DERECELİ PUANLAMA ANAHTARLARININ HAZIRLANMASI
Verimli Ders Çalışma Seminerine Hoş Geldiniz
DERS: Sosyal Bilgiler ÜNTE: Uzaktaki Arkadaşlarım SINIF: 4/A
Dokuz Eylül Üniversitesi Akademik Özgeçmiş CV programına bilgi girişi
Uzaktan Öğretim Online Ön Kayıt Sistemi Kullanım Kılavuzu
TABLETLERİN OKULLARA TESLİMATI
Ozan ÖZGÜVEN & Esra KELLECİ
Problem Yaklaşım Temelleri, Algoritma ve Akış Şeması
BIL MOBiL PROGRAMLAMA TEKNiKLERi
 Bu sunumda, “web 2.0 nedir, eğitimde nasıl kullanılabilir?” Sorularına yanıt bulacağız.  Ayrıca 5 tane web 2.0 aracını tanıtacağız.
IMGK 207-Bilimsel araştırma yöntemleri 6. Hafta- Örnekleme yöntemleri ve Anket Yrd. Doç. Dr. Bahadır Namdar Fen Bilgisi Eğitimi ABD.
TABLETLERİN OKULLARA TESLİMATI. Okullara Tablet Teslimatı Nasıl Yapılacak? Tabletler Dağıtım Planına göre Üretici Firma tarafından kargoya verilir. Tablet.
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ
OPODER TİTUBB SİSTEMİNE (TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ ULUSAL BİLGİ BANKASI) ISMARLAMA ORTOPEDİK PROTEZ ORTEZ KAYIT İŞLEMİ Aralık 2015.
BÖLÜM 5 LİTERATÜR TARAMASI NASIL YAPILIR?BİR MAKALENİN BÖLÜMLERİELEŞTİREL OKUYUCU İÇİN KONTROL LİSTESİARAŞTIRMA RAPORUNUN YAZILMASI Beşinci Bölüm Konuları.
PROJELER-1 Öğrencilerin istedikleri bir konuda inceleme, araştırma ve yorum yapma, yeni bilgilere ulaşma ve sonuç çıkarma amacıyla öğretmen rehberliğinde.
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL
İlker KÖSE Bilgi Sistemleri Danışmanı Sağlık Bakanlığı
T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE DESTEK PROGRAMLARI İL MÜDÜRLÜKLERİ EĞİTİM VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI.
ÖĞRENCİ İŞLERİ SIKÇA SORULAN SORULAR
Bitirme Tezi/Mühendislik Tasarımı Proje Türkçe Başlığı
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi
BİLİMSEL ARAŞTIRMA YAPIYORUZ
ARAŞTIRMA RAPORUNUN HAZIRLANMASI
C Programlama Yrd.Doç.Dr. Ziynet PAMUK BMM211-H04
Mailinize gelen şifre aktive edilecek.
C Programlama Yrd.Doç.Dr. Ziynet PAMUK BMM211-H03
C Programlama Yrd.Doç.Dr. Ziynet PAMUK BMM211-H05
Tarayıcı Sorunları ve Çözümleri
Makale ve Deneme Makale nedir? Deneme nedir? Makale ve deneme arasındaki farklar nelerdir?
C Programlama Yrd.Doç.Dr. Ziynet PAMUK BMM211-H11
Görev 2 7 Aralık a kadar Görev 2’i tamamlayıp ye göndermeniz gerekiyor. İkinci görev 30 puan Şablonda Görev 2 ’de belirtilen.
Okullarımızda FATİH Projesi 2
Basılı ve Elektronik Ortamdaki Bilgilerin Birbirine Dönüştürülmesi
Balık Pasaportu Hatice Kütük 2008
Elektronik Hasta Kayıt Sistemlerinin Web Servisleri İle Desteklenmesi
Görüntü Arşivleme ve İletişim Sistemi (PACS - Picture Archiving and Communication System) Yasin KAYA – Karadeniz Teknik Üniversitesi Enformatik Bölümü.
Bitirme Tezi/Mühendislik Tasarımı Proje Türkçe Başlığı
Öğretim Yılı Oryantasyon Programı
Bitirme tezi nasıl yazılır
Kaynak Gösterme Teknikleri
YÖNLENDİRİLMİŞ ÇALIŞMA I-II
EEG TABANLI BEYİN BİLGİSAYAR ARAYÜZLERİ
Değerlendirme Çalışması Raporlama
Akademik Özgeçmiş Tabanlı Fakülte Bilgi Sistemi
Sunum transkripti:

BİYOELEKTRİK Yrd.Doç.Dr. Ziynet PAMUK BMM307-H01 ziynetpamuk@gmail.com CART =Classification And Regression Trees ( Sınıflandırma ve Regresyon Ağaçları) Yrd.Doç.Dr. Ziynet PAMUK ziynetpamuk@gmail.com

DAĞILIM Katkı Oranı Araştırma Ödevi (Rapor) %20 Seminer Ödevi (Sunum) Vize Dönem İçi %60 %40 Final Toplam %100

ARAŞTIRMA ÖDEVİ Bir biyoelektrik işaret kullanarak hastalık teşhisine yönelik DÜŞÜNME, HAYAL ETME, KURGULAMA, RAPOR OLUŞTURMA çalışması yapılacaktır. Adımlar aşağıdaki gibidir.  Bir tane biyoelektrik işaret seç. ( Örneğin EKG, EEG, EMG gibi cihazlardan alınan biyolojik işaretler) Bir problem seç. (Kendindeki veya yakınındaki insanların hastalıklını düşün) NASIL teşhis koymuşlar? Sizde daha kolay bir yöntemle teşhis konulabilir miydi? Başka ne olabilirdi? NASIL tedavi etmişler? Acaba daha iyi bir şey yapılabilir mi? NASIL yaşam kalitesini arttırmışlar? Probleme yönelik kendine SORULAR SOR… ARAŞTIR. Kim ne yapmış? Uygulama ve bilimsel literatürde neler yapılmış? OKU..OKU..OKU… Sadece web sayfası değil makale oku, git hastaneye doktorlardan bilgi al. Araştırma yap. YAZ. Senin düşüncen ne? Kim neler yapmış? Eksiklikler varsa bir çözüm önerisinde bulabiliyor musun? Önerin ne? Sözel olarak hayal ettiklerini kağıda dök. Kendi düşünceni özgürce yaz. Problemin çözümüne yönelik HAYALİNİ YAZ 3 3

ÖDEV RAPORUNUN HAZIRLANMASI VE BİLİNMESİ GEREKENLER Ödevler 16.10.2017 tarihinde derste toplanacaktır. Bir günlük ödev gecikmesi olursa ödeviniz 90 üzerinden, iki günlük gecikme olursa ödeviniz 80 üzerinden değerlendirilir. Üç ve daha fazla gecikme olursa ödeviniz kabul edilmez. Ödeviniz mavi tükenmez kalem ile yazılmalıdır. Özellikle yazıcı çıktısı istemiyorum. Ödeve ait kapak dosyasını http://biyomedikal.beun.edu.tr/ziynetpamuk/ adresinden indirip bilgisayarda doldurmanızı ve yazıcıdan çıktısını alıp ödeve koymanızı istiyorum. Bu işlemi yapmayandan 10 puan kesilir. Ödeviniz kapak sayfası hariç en az 5 sayfa, en çok 10 sayfa yazılmalıdır. 4 4

Raporun en altında kaynaklar mutlaka belirtilmelidir. Örnek: “EEG, beyindeki sinir hücreleri tarafından hem uyanıklık, hem de uyku halindeyken üretilen elektriksel faaliyetin kağıt üzerine beyin dalgaları halinde yazdırılmasıdır. Beynin normal elektriksel faaliyeti başta epilepsi(sara hastalığı) olmak üzere pek çok durumda bozulur.[1]” burada yazının sonundaki [1] Raporun en altında kaynaklarda aşağıdaki gibi yazılmalıdır. [1] http://www.uzerine.com/web/post.do?id=1119 . Erişim Tarihi: 18.09.2017 Kaynaklar da özellikle makale ve bildirilere yer verilmelidir. Tüm kaynakları internet sayfası olan bir çalışmadan 10 puan kesilir. En az 1 tane SCI de taranan bir makale incelenmelidir.   Herhangi bir doktor ve ya hastadan bilgi aldıysanız doktor ve ya hastanın ismini ve ulaşabilecek telefon, e mail gibi bilgileri yazınız. Kaynağınız kitap ve ya makale vb. ise yazar, kitab adı, makale adı, tarih, yayınlayan vb. bilgileri veriniz. 5 5