Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DEÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KURALLARI GEÇMİŞİ ve ÖNERİLER

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DEÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KURALLARI GEÇMİŞİ ve ÖNERİLER"— Sunum transkripti:

1 DEÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KURALLARI GEÇMİŞİ ve ÖNERİLER
ARALIK, 2009 Çağlar YALÇINKAYA

2 DEÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KURALLARI GEÇMİŞİ
2005 2008 2010 2005 öncesinde yazım kuralları bugünkü standartlaşma gücünde değildi. Bu yüzden daha belirgin standartlara sahip yazım kurallarından birinin enstitümüze uyarlanması en etkin yoldu. Başkent Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fak. Yazım Kuralları baz alınarak yeni ve kapsamlı bir kılavuz oluşturuldu. Şekiller ve tablolar listesi kaldırıldı. Şekillerin rapor içindeki konumu düzenlendi. Başlık, alt başlık düzenleri değiştirildi. Dış kapak baskı oldu, yazıcı çıktısı kapak kullanımı kaldırıldı. Kapağın zamanla silinmesi durumu önlendi. Proje desteği varsa belirtme zorunluluğu (teşekkürlerde) getirildi. Öz, “300 kelime” ile sınırlandı. YÖK talepleri doğrultusunda özde matematiksel ifadelerin kullanılmaması zorunluluğu getirildi. 4 Ocak 2010 itibariyle yüksek lisans ve doktora tezlerinden yapılan makalelerde (SCI kapsamında olsun, olmasın) teşekkür / bilgilendirme başlığı altında, çalışmanın FBE tezinden yapıldığı bilgisinin eklenmesi zorunluluğu getirildi.

3 TEZ KONTROL BİRİMİNCE SAPTANAN SORUNLAR
! Kaynaklardan alınan kaynakların düzenlenmesinde sıkça sorular geliyor. Yapılması gereken hem 1. hem 2. derece kaynağı belirtmek mi? Bu kurallaştırılabilir. ! Dönem projesi hazırlanırken tezlerden farklı (kapak sayfası, özellikle iç kapak sayfası) düzenlenmeli. ! Kaynakçada çok ayrıntılı düzenlemelerin olması hem şikayet yaratıyor hem de hatayı arttırıyor. ! Sempozyum, “.jpg” dosyası, rehber (handbook), standartlar, yüksek lisans / doktora tezlerinin referanslarda gösterimi kılavuzumuzda yok.

4 Çok Değerli Aileme… ÖNERİLER
! Cildin kolay bulunan ve daha dayanıklı bir türden seçilmesi daha iyi olabilir. Çok Değerli Aileme… “Gerçeği aramak onu elde etmekten daha kıymetlidir.” A. Einstein ! Dipnot kullanılmasına izin verilmesi kolaylık sağlayabilir. ! Sayfa numaralandırması basitleştirilmeli. Bir alt bir üst kısımda numaralandırma çok zor. ! Tez makalesi formatının tez formatı ile aynı olması işleri kolaylaştırabilir. ! Dünyada çeşitli üniversitelerin yaptığı gibi, tezin sahiplik duygusunu arttıracak “alıntı, söylem, adama” yapılabilecek bir sayfa isteyene ayrılabilir. ! Dünyada çeşitli üniversitelerin yaptığı gibi, tezin sahiplik duygusunu arttıracak “alıntı, söylem, adama” yapılabilecek bir sayfa isteyene ayrılabilir.

5 Teşekkürler… Önerileriniz?


"DEÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KURALLARI GEÇMİŞİ ve ÖNERİLER" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları