Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

C Programlama Yrd.Doç.Dr. Ziynet PAMUK BMM211-H04

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "C Programlama Yrd.Doç.Dr. Ziynet PAMUK BMM211-H04"— Sunum transkripti:

1 C Programlama Yrd.Doç.Dr. Ziynet PAMUK BMM211-H04
CART =Classification And Regression Trees ( Sınıflandırma ve Regresyon Ağaçları) Yrd.Doç.Dr. Ziynet PAMUK

2 PROGRAM KONTROL DEYİMLERİ Karşılaştırma Deyimleri If –Else
PROGRAM KONTROL DEYİMLERİ Karşılaştırma Deyimleri If –Else Switch- Case 2) Döngü (Tekrarlama Deyimleri) For While Do-While Break Deyimi Continue Deyimi Goto Deyimi

3

4

5

6 6 6

7

8

9

10

11

12

13 FOR Kullanımı For iterative yani tekrarlamalı işlemler gerektiren konularda sıça kullanılır. Özellikle matris işlemlerinde kullanılır. Yazılımı daha basittir.

14

15

16

17

18

19 do while Döngüsü Göreceğimiz ikinci döngü çeşidi, do while döngüsüdür. Yaptığı iş, while ile hemen hemen aynıdır; verilen işi, döngü koşulu bozulana kadar sürdürür. Ancak while'a göre önemli bir farkı vardır. while döngülerinde, döngü içerisindeki işlem yapılmadan önce, sunulan koşul kontrol edilir. Şayet koşul sağlanmıyorsa, o while döngüsünün hiç çalışmama ihtimali de bulunmaktadır. do while döngülerindeyse, durum böyle değildir. İlk çalışmada koşul kontrolü yapılmaz. Dolayısıyla, her ne şartta olursa olsun, döngünüz -en azından bir kere- çalışacaktır.

20

21 break Komutu Bazı durumlarda, döngüyü aniden sonlandırmak isteriz. Bunun için 'break' komutunu kullanırız. Döngüyü aniden sonlandırmak veya döngüyü kırmak işlemini, zaten daha önce switch case'lerde kullanmıştık. Bahsetmediğimiz şey, bunun her döngü içerisinde kullanılabileceğiydi. Bitişinin nerede olacağını bilmediğimiz bir döngüyü ancak, break komutuyla sonlandırabiliriz. Şartlar sağlandığında, break komutu devreye girer ve döngü sonlandırılır.

22

23 continue Komutu break komutunun, döngüyü kırmak için olduğundan bahsetmiştik. Bunun dışında işlem yapmadan döngüyü devam ettirmek gibi durumlara da ihtiyacımız vardır. Bunun içinde continue ( Türkçe: devam ) komutunu kullanırız. Örnek: 0 ile 10 arasındaki tek sayıları gösteren program

24 goto Yapısı C programlama dilinde bulunan bir başka yapı, goto deyimidir. Koyacağınız etiketler sayesinde, programın bir noktasından bir başka noktasına atlamanızı sağlar. goto, bir döngü değildir ancak döngü olarak kullanılabilir. goto, çalışabilmek için etiketlere ihtiyaç duyar. Etiketler, vereceğiniz herhangi bir isme sahip olabilir. Etiket oluşturmak için bütün yapmanız gereken; etiket adını belirleyip, sonuna iki nokta üst üste eklemek ( : ) ve programın herhangi bir yerine bunu yazmaktır. goto deyimi kullanarak bu etiketleri çağırırsanız, etiketin altında bulunan kodlardan devam edilir. NOT: goto deyimi tek başına da kullanılabilir. Fakat mantıksal bir sınama olmadan, goto yapısını kullanmanız, sonsuz döngüye neden olacaktır.

25


"C Programlama Yrd.Doç.Dr. Ziynet PAMUK BMM211-H04" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları