Mutfak Hizmetleri Yönetimi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Kurma Yükümlülüğü.
Advertisements

DOÇ. DR.MEHMET ERDOĞAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
KAPASİTE PLANLAMA VE KAPASİTE KULLANIMI
YRD.DOÇ.DR. VOLKAN UNUTMAZ 1 SPOR YÖNETİMİ -I. Yönetim Örgüt İki veya daha fazla bireyin amaçlarını gerçekleştirmek için bir araya gelerek işbirliği yaptıkları.
DESTEK EĞİTİM HİZMETLERİ. İÇİNDEKİLER  DESTEK EĞİTİM HİZMETLERİ OKULLARDA DESTEK EĞİTİM HİZMETİ NERELERDE VERİLİR? NEDEN DESTEK EĞİTİM? DESTEK EĞİTİM.
OKUL GELİŞİM YÖNETİM EKİBİ (OGYE).
2016 Dünya Sağlık Günü Diyabeti (şeker hastalığını) Yenelim! Dr Pavel Ursu Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Temsilcisi.
2 Yatırım Karlılık Analizleri Finansal Analizler Basit Yöntemler İndirgenmiş Yöntemler Karlılık Yöntemi Geri Ödeme Süresi Yöntemi Net Bugünkü Değer Yöntemi.
Siyaset Sosyolojisi.
Kamu Personel Yönetimine İlişkin Sorunlar. Kamu kurumlarının sahip olduğu insan kaynağı ve bu insan kaynağının nicelik ve niteliği özelde kurumsal kapasitenin.
Page  1 BUCAK MEHMET CADIL ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ COMENIUS PROJE TANITIMI.
İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ İŞLETME ANABİLİMDALI YÖNETİM ve ORGANİZASYON CENK SOYER SÜREÇ YENİLEME DEĞİŞİM MÜHENDİSLİĞİ REENGINEERINGG.
Trakya Üniversitesi Deney Hayvanları Ünitesi Laboratuvarda İşletme Kavramı Prof.Dr. Hakan ERBAŞ.
Performans ve Ücret Yönetimi Yrd. Doç. Dr. Özlem BALABAN
Raporlama Yapmanın Amaçları 2 -Yapılan çalışmaların sonuçlarını daha net görebilmek -Yapılan çalışmaları geçmiş zaman verileriyle kıyaslayabilmek -Rapor.
Yönetim ve Organizasyon Yrd.Doç. Dr. Özlem BALABAN İşletme Fakültesi B.
İşletme Yönetimi Dr. Adil AKINCI Bankacılık ve Finans Bölümü.
İ ve D Sistemlerinin Temel bileşenları. İ ve D sistemlerinin Temel bileşenları Dünya Bankasındaki deneyim, İ ve D sistemlerinin temel bileşenlarının belirlenmesi.
Bilgi İşlem Departman Bütçelenmesi-1 Günümüzde Toplam Kalite kavramı yaygın olarak bahsedilmekte ve şirketler tarafından uygulanılmasına çalışılmaktadır.
TBS’De görev tanımları
Bölüm 2 Stratejik Yönetim Süreci ve Unsurları
Üretim teknolojisi ve bilişim teknolojisindeki değişim
ENGELSİZ ÜNİVERSİTE FAALİYET RAPORU
ÖĞRENCİ YEMEK HİZMETLERİNİN YÜRÜTÜLMESİ
Öğr. Gör. Dr. İnanç GÜNEY Adana MYO
ORGANİZASYON YAPISI.
PAZARLAMA KARARLARINI ETKİLEYEN ÇEVRESEL FAKTÖRLER
İç Kontrol Standartlarına Uyum Eylem Planı Toplantısı
İşler nasıl gruplandırılacak (bölümleme)?
T- Testİ: ORTALAMALAR ARASI FARKLARIN TEST EDİLMESİ
BARALAR.
ÜNİTE 1: FİNANS YÖNETİMİ.
Yrd. Doç. Dr. Şule Aydın Turan
ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Pazarlama Planlaması.
Kariyer Yönetimi ve İKY Sistemi
Bilginin Organizasyonu
YÖNETİM- ÖRGÜT TEORİLERİ MODERN EKOL- SİSTEM TEORİSİ
FİNANSÇI OLMAYANLAR İÇİN FİNANS
YÖNETİM VE ORGANİZASYON ÖRGÜTLEME
Bölüm 2 Stratejik Yönetim Süreci ve Unsurları
İŞLETME TÜRLERİ BÖLÜM 3.
Üretim ve Üretim Yönetimi Temel Bilgileri
KELİME-SÖZCÜK NEDİR? Cümlenin anlamlı en küçük birimlerine ya da tek başına anlamı olmadığı hâlde cümle içinde anlam kazanan anlatım birimlerine kelime.
İnsan Kaynakları ve Kalite Yönetimi
ÇOCUK KORUMA VE BAKIM HİZMETLERİ Sevgi Evleri
İK MAKALESİ.
GÖRÜŞME İLKE VE TEKNİKLERİ Sağlık Bilimleri Fakültesi
Yrd.Doç.Dr. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi 2018
Bölüm 6 Örgütsel Yönlendirme
Hayvancılık İşletmelerinde Yönetim Prensipleri
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
ÖĞR.GÖR.İDİL YILDIRIM ARI
KÜRESEL GİRİŞİMCİLİK VE İNOVASYON YÖNETİMİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
PERFORMANS KAVRAMI PERFORMANSIN BOYUTLARI
2. Isının Işıma Yoluyla Yayılması
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
DESTEK EĞİTİM Destek Eğitim Odası. DESTEK EĞİTİM Destek Eğitim Odası.
TB’ de KARŞILAŞILAN SORUNLAR
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
GEÇİŞ GEÇİŞ SÜRECİ Özel Gereksinimli ve / veya Engeli
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

Mutfak Hizmetleri Yönetimi

Mutfağın Organizasyon (Örgüt) Yapısı 2. Bu işleri yapmakla sorumlu olan kişiler ve bu kişilerin yetki ve sorumlulukları: Aşçıbaşının, aşçıbaşı yardımcısının, bölüm şeflerinin ve tüm mutfak çalışanlarının görev tanımlarının yapılması bu kapsamda düşünülebilir.

Mutfağın Organizasyon (Örgüt) Yapısı 3. İş görenler ve işler arasındaki ilişkinin belirlenmesi: Yapılacak işlerle ilgili görev dağılımının yapılması

Mutfağın Organizasyon (Örgüt) Yapısı 4. İş görenlerin kendi sorumluluklarına verilen işleri yapacakları yerlerin belirlenmesi.

Mutfağın Organizasyon (Örgüt) Yapısı Örgütleme çalışmalarının sonucunda mutfakta farklı bölümler ortaya çıkmakta, mutfak çalışanları arasında hiyerarşik bir sıraya göre basamaklar belirlenmekte, her bölümde görev alacak aşçıların yapacakları işler, yetki ve sorumlulukları tespit edilmektedir.

Mutfağın Organizasyon (Örgüt) Yapısı Mutfakta gerçekleştirilecek üretimin gereksinimi ve boyutu, mutfak çalışanlarının sayısı, özellikleri ve görevleri belirlenirken göz önünde bulundurulması gereken faktörler şunlardır: İşletmenin büyüklüğü ve türü, İşletmenin örgütsel yapısı, Mutfağın fiziki yapısı, ekipmanlar, Uygulanacak menü.

Mutfağın Organizasyon (Örgüt) Yapısı Küçük bir otel işletmesinde örgüt yapısı da küçülürken yani gerek bölüm sayısı gerekse de çalışan sayısı daha az iken, büyük bir otel işletmesinde farklı işlerin ortaya çıkması ya da benzer işleri birden fazla iş görenin yerine getirmesi gibi nedenlerle örgüt yapıları da büyümektedir.

Aşçıbaşı Aşçıbaşı Yardımcısı Sıcak Mutfak Aşçısı Soğuk Mutfak Aşçısı Aşçı Yardımcısı Izgara Aşçısı Aşçı Yardımcısı Bulaşıkçılar ve

Orta büyüklükteki bir otel işletmesinde ise gerek menüdeki yemek çeşidinin artması gerekse hizmet sunulan müşteri sayısının artması gibi nedenlerle mutfak örgüt yapısında da değişikliklere ihtiyaç duyulabilmektedir

Orta büyüklükte bir otel işletmesinde sıcak mutfak, pastane, kasaphane gibi bölümler ortaya çıkabilir ve bu bölümlerin her birinin birer şefi bulunur. Bunların üzerinde ise bir aşçıbaşı yardımcısı ve aşçıbaşı vardır. Bu tür mutfaklarda çalışan sayısı 10-15 kişiyi bulabilmektedir.