Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TB’ de KARŞILAŞILAN SORUNLAR

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TB’ de KARŞILAŞILAN SORUNLAR"— Sunum transkripti:

1 TB’ de KARŞILAŞILAN SORUNLAR

2 Hijyen/sanitasyona ilişkin sorunlar
Besin hijyeni, personel hijyeni ve araç gereç hijyeni uygulamaları konusundaki bilgi yetersizliği, Hijyenin sağlanmasındaki koşulların oluşturulmaması, Acil durumların tanımlanmaması, gerekli önlemlerin planlanmaması Denetimlerdeki aksaklıklar.

3 Menü yönetimi,denetimi ve artıklara ilişkin
Konunun uzmanı olmayan kişiler tarafından hazırlanan menülerde başarısızlık, Tüketici profiline uygun olmayan menülerin planlanması, Menü planındaki başarısızlık nedeni ile kazan ve tabak artıklarının fazla olması vb.

4 Yönetim ve denetime ilişkin sorunlar
Yapılacak işlerin planlamasının iyi yapılmaması, Personelin işe uygun olmayışı, Çalışanların ve tüketicilerin memnuniyetsizliği Sistemin iyi kurulmayışı ve denetlenmemesi vb. Planlama organizasyon ve koordinasyonun sağlanamaması

5 Fiziki koşullar ve araç-gerece ilişkin sorunlar
Menülerin hazırlanması ve pişirilmesi için gerekli alanların yetersizliği, Kullanılacak araç-gereçlerin sayıca yetersiz veya işe uygun olmayışı, Yeni teknolojilere geçişte sorunlar Mutfağa gerekli önemin verilmemesi vb.

6 Üretime ilişkin sorunlar
Standart tarifelerin uygulanmaması, dolayısıyla ürünlerin her zaman aynı kalitede çıkmaması Besinlerde fazla besin ögesi kaybı olması, Uygun olmayan hazırlama ve pişirme yöntemlerinin kullanılması, Merdiven altı üretimlerin olması vb.

7 TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ (TBS)
Toplu halde, çok sayıda kişinin yemek yiyebilmesi amacıyla yapılması gereken işlerin yürütülmesi sağlayan sistemdir.

8 TBS Mutfak tipine göre klasik merkezi En yaygın kullanılan sistemdir. Tüm toplu beslenme hizmetleri kuruluşun kendi mutfağı ve olanakları dahilinde yürütülür. Merkezi, büyük bir mutfakta hazırlanan yemeklerin diğer bağlı birim ve kuruluşlara dağıtım ve servisi söz konusudur. Çeşitli avantaj ve dezavantajları vardır.

9 Çeşitli avantaj ve dezavantajları vardır.

10 Çeşitli avantaj ve dezavantajları vardır.


"TB’ de KARŞILAŞILAN SORUNLAR" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları