CAZİBE MERKEZLERİNİ DESTEKLEME PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
UYGULAMA EĞİTİMİ RAPORLAMA YÜKÜMLÜLÜKLERİ ve ÖDEME USÜLLERİ
Advertisements

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ Ulusal Kurum Projeleri Koordinatörlüğü
1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı.
Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı
BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI «TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ»
BÖLGESEL VE YEREL KALKINMA MERKEZİ
EKONOMİ BAKANLIĞI HİBE DESTEK PROGRAMLARI
BİLGİ TOPLUMU STRATEJİSİ Halil İbrahim AKÇA DPT Müsteşar Yrd. 7 Eylül 2006.
MUĞLA ÜNİVERSİTESİ VE GÜMÜŞLÜK BELEDİYESİ EĞİTİM İŞBİRLİĞİ
İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı
AB ÜYELİĞİNİN TÜRK VATANDAŞLARINA FAYDALARI
Yerel Yönetimlerde Yeniden Yapılanma Perspektifi
OSB’LERCE GERÇEKLEŞTİRİLEN PROJELER VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ALİ YERLİ YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİR.
1 Özgür TÖNGEL İzleme ve Değerlendirme Birimi Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı DEZAVANTAJLI GRUPLARA YÖNELİK SOSYAL İÇERME MALİ DESTEK.
AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları
Bakanlar Kurulunca tarihinde kararlaştırılan ve
KALKINMA AJANSLARI ve BÖLGESEL YENİLİK SÜRECİ
ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) ABUDYK TOPLANTISI SUNUMU
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
ARİNKOM TTO SAN – TEZ Destekleri. ARİNKOM TTOSAN-TEZ Programı 27 Şubat 2014 tarihli ve sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Sanayi Tezleri Projelerinin.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 15 NİSAN.
“Kümelenme ve Uluslararasılaşma”
AR-GE, İNOVASYON ve ENDÜSTRİYEL UYGULAMA
ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ
GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ.
BÖLGESEL KALKINMANIN ÜÇ TEMEL SÜTUNU Three Pillars of Regional Development.
Ahmet ÖZBEKLER, KOSGEB Çankırı Hizmet Merkezi
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Araştırma ve Geliştirme
Bölgesel Gelişme Politika ve Uygulamaları
TURİZMDE YENİ DESTİNASYONLAR
İstanbul Kalkınma Ajansı 2012 Yılı Mali Destek Programları
2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİNE YÖNELİK URGE PROJE YÖNETİMİ EĞİTİM PROĞRAMI T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
İhracatta Devlet Yardımları -Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (2010/8 sayılı Tebliğ) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı 30.
ARİNKOM TTO BEBKA Destekleri. ARİNKOM TTOBEBKA Destekleri Kalkınma Ajansları, bölgenin kalkınma sürecinin hızlandırılması ve bölge için kritik öneme sahip.
HAVZA ÖLÇEĞİNDE STRATEJİK PLANLAMA VE KALKINMA ‘Kelkit Havzası Örneği’
BEBKA Teknik Destek (TD) BEBKA Doğrudan Faaliyet Desteği (DFD) GSB Gençlik Projelerini Destekleme Programı (GPDP) Fatih KENARLI Bursa İl MEM ARGE Personeli.
GELENEKSEL KENT DOKULARININ YENİ GELİŞME ALANLARIYLA BULUŞMASI
İL YATIRIM PROGRAMI HAZIRLIK VE İZLEME SÜRECİ
KALKINMA AJANSLARI 1 Milli E ğ itim Bakanlı ğ ı Mesleki ve Teknik E ğ itim Genel Müdürlü ğ ü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanlı ğ ı.
AB DESTEKLİ BÖLGESEL KALKINMA PROGRAMLARI HİBE PROGRAMI
İHRACAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Zekai EFEOĞLU Program Yönetim Birimi Başkanı
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 81 İLE 81 AKADEMİK DANIŞMAN PROJESİ 6 EKİM 2015, İZMİR İZMİR YEREL KALKINMA SİNERJİ TOPLANTISI.
Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık. Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak.
T.C DİCLE KALKINMA AJANSI KALKINMA AJANSLARI, DESTEKLERİ ve DİCLE KALKINMA AJANSI.
KARADENİZ HAVZASINDA SINIR ÖTESİ İŞBİRLİĞİ PROGRAMI Uygunluk ve Ortaklık Şartları - - Uygunluk ve Ortaklık Şartları -
Mehmet Akif EKER İpekyolu Kalkınma Ajansı. 26 ADET DÜZEY 2 BÖLGESİ.
T. C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI BÖLGESEL GELİŞME VE YAPISAL UYUM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 29 Aralık 2010, Diyarbakır.
1 SOSYAL DESTEK PROGRAMI (SODES) Sosyal Sektörler ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü.
YOZGAT İLİ 75X100 MODERN HAYVANCILIK PROJESİ
T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Türkiye Cumhuriyeti VERİMLİLİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN.
YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
CAZİBE MERKEZLERİ PROGRAMI Van Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
TEKNİK DESTEK PROGRAMI
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
Tarımsal Üretici Örgütlerin Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Projesi Kasım 2015-Şubat 2023 İzmir, Adana.
CAZİBE MERKEZLERİ PROGRAMI ARDAHAN Bilgilendirme Toplantısı
CAZİBE MERKEZLERİ PROGRAMI Iğdır Bilgilendirme Toplantısı
ULUSAL ve AB HİBE PROGRAMLARI AB KOORDİNASYON MERKEZİ
GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ.
Kaynak göstererek kullanabilirsiniz.
Güncel Teşvik Bilgilendirme Sunumu
Bilgilendirme Toplantısı
2019 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI Bilgilendirme Sunumu
Sunum transkripti:

CAZİBE MERKEZLERİNİ DESTEKLEME PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

CAZİBE MERKEZLERİNİ DESTEKLEME PROGRAMI Amaç Ülke sathında daha dengeli bir yerleşme düzeninin sağlanması Göçün kademeli olarak yönlendirilebilmesi Öncelik Alanları Nispeten geri kalmış ve sürekli göç veren bölgelerdeki metropolleşme eğilimi taşıyan kentsel merkezlerde; Kentsel ekonomilerin geliştirilmesi Kentsel ve sınai altyapının geliştirilmesi Beşeri ve sosyal sermayenin geliştirilmesi Yurt içi ve çevre piyasalarla ticaretin ve ilişkilerin geliştirilmesi

CAZİBE MERKEZLERİNİ DESTEKLEME PROGRAMI Öncelik Alanı Proje Konuları Kentsel Ekonomilerin Geliştirilmesi Kentsel işgücü piyasasının gelişmesine hızla katkı sağlayabilecek yeni iş alanları (lojistik, eğitim ve sağlık hizmetleri gibi) veya üretim aşamaları (düşük teknolojili imalat, operasyon hizmetleri, çağrı merkezleri gibi) geliştirilmesi Kültür, doğa ve kış turizmi gibi turizm çeşitlerinin geliştirilmesi Öncü sektörler ve bunları destekleyen sektörlerdeki firmaların rekabet gücünün yükseltilmesi Tarım ve maden sektörlerindeki katma değeri artıracak yatırımların desteklenmesi Çekim merkezlerinin önceliklerine uygun olarak yeni teknolojilerin yaygınlaştırılması ve yenilik kapasitesinin artırılması amacıyla üniversite-iş çevreleri işbirliğinin güçlendirilmesi Yenilik aktarım merkezlerinin, kuluçka merkezlerinin ve genç girişimci merkezlerinin geliştirilmesi KOBİ'lere yönelik iş destek hizmetlerinin istihdam ve verimliliği artıracak yönde geliştirilmesi Kentlerde sosyal ve ekonomik canlılık yaratacak stratejik projelerin ve bu projelerin hayata geçirilmesine yönelik altyapı yatırımlarının desteklenmesi

CAZİBE MERKEZLERİNİ DESTEKLEME PROGRAMI Öncelik Alanı Proje Konuları Kentsel ve Sınai Altyapının Geliştirilmesi Lojistik merkezlerin oluşturulması Sanayileşmenin organize alanlara yönlendirilmesi, kümelenme odaklı ihtisas OSB’lerin oluşturulması, KSS’den OSB’ye dönüşüm projelerinin desteklenmesi, İŞGEM ve benzeri sanayinin ortak kullanımına yönelik alt ve üst yapının oluşturulması Turizm faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve kalitesinin artırılmasına hizmet edecek altyapının geliştirilmesi Tarih ve kültür turizmine yönelik potansiyelin restorasyon ve alan düzenlemeleri ile ortaya çıkarılması, tarihi eski yolların canlandırılması ve mevcut kalıntıların restorasyonunun yapılması Geleneksel iş ve ticaret merkezlerinin ihyası

CAZİBE MERKEZLERİNİ DESTEKLEME PROGRAMI Öncelik Alanı Proje Konuları Beşeri ve Sosyal Sermayenin Geliştirilmesi Üniversitelerin eğitim kalitesinin ve araştırma kapasitesinin geliştirilmesi Mesleki eğitim-üniversite ilişkisinin güçlendirilmesi OSB ve uygun KSS’lerde mesleki eğitim sağlanabilecek, uygulamalı eğitim merkezlerinin kurulması Düşük nitelikli yaşam alanlarında bulunan dezavantajlı kesimlerin yaşam kalitesinin artırılması ve şehre entegrasyonu amacıyla ilgili şehir özelliklerine uygun mekânsal düzenlemelerin yapılması Şehir kültürünün ve şehirlilik bilincinin geliştirilmesi Rekabet gücünü destekleyen, kesimler arası ortak çalışma kültürüne dayanan bölgesel ve yerel işbirliği kurumlarının fiziki, sosyal, beşeri ve kurumsal altyapısı geliştirilmesi

CAZİBE MERKEZLERİNİ DESTEKLEME PROGRAMI Öncelik Alanı Proje Konuları Yurt İçi ve Çevre Piyasalarla Ticaretin ve İlişkilerin Geliştirilmesi Bölgesel çekim merkezleri ile çevre yöreler arasındaki ilişkilerin ve işbirliklerinin geliştirilmesi konusunda yerel yönetimlerin ve iş örgütlerinin teknik ve yönetsel kapasitelerinin geliştirilmesi Sınır komşularımızla ticari ilişkileri geliştirmek üzere, dış politikamızla bağlantılı olarak, sınır kapılarındaki altyapı ve hizmet kalitesi ile bu ülkelere olan ulaştırma bağlantılarının geliştirilmesi Üniversite bünyesinde firmalara yönelik olarak ihracatı destekleyici hizmetler sağlanması Yurt içi ve yurt dışı ticaretin geliştirilmesine yerel ve ulusal markaların tanıtılmasına yönelik olarak uygun şehirlerde fizibilite çalışmasına dayalı fuar ve kongre merkezlerinin kurulmasının desteklenmesi

CAZİBE MERKEZLERİNİ DESTEKLEME PROGRAMI İl İlgili Kalkınma Ajansı Adana Mersin Çukurova Kalkınma Ajansı Diyarbakır Şanlıurfa Karacadağ Kalkınma Ajansı Elazığ Malatya Fırat Kalkınma Ajansı Erzurum Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı Gaziantep İpekyolu Kalkınma Ajansı Mardin Dicle Kalkınma Ajansı Sivas Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Van Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı

CAZİBE MERKEZLERİNİ DESTEKLEME PROGRAMI Yararlanıcılar: kamu kurum ve kuruluşları, kalkınma ajansları, kamu yararına çalışan dernek ve vakıflar, üniversiteler, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, il özel idareleri, belediyeler ve mahalli idare birlikleri Kamu kurum ve kuruluşları hariç asgari yüzde 25 eş finansman Fizibilite desteği Gerekli izin ve onayların yararlanıcı tarafından tamamlanması ve belgelerinin fizibilite ile birlikte ajansa sunulması

CAZİBE MERKEZLERİNİ DESTEKLEME PROGRAMI İşletme ve yönetim modelinin ortaya konulması Kamulaştırma ve gayrimenkul alımının program desteğinden faydalanamaması Yıl boyunca fiziki ve mali ilerleme sağlanamayan projeler Ajansın teklifi üzerine Bakanlıkça Program kapsamından çıkarılır.

CAZİBE MERKEZLERİNİ DESTEKLEME PROGRAMI Uygulama süresi Yeni projelerin uygulama süresi en fazla 18 ay olabilir. Süre uzatımı Proje süre uzatım talepleri, uygulama süresinin bitiminden en az 3 ay önce Bakanlığa iletilir. Proje süresi toplamda en fazla 6 ay uzatılabilir. Maliyet artışı Maliyet artışı gerekçesi ile en fazla iki kez ilave kaynak talep edilebilir. Proje maliyetinin yüzde 10’una kadar olan maliyet artışı için ajansa, yüzde 10 ve üzeri için Bakanlığa gerekçe sunulur. Gerekçe raporunun onaylanmasının ardından ek maliyetin en fazla yüzde 90’ı karşılanır. Proje hesabının takibi Yararlanıcı tarafından, ilgili proje hesabının ajansın yetkilendirilmiş personeli tarafından takip edilmesi amacıyla yetkilendirme yapılır.

CAZİBE MERKEZLERİNİ DESTEKLEME PROGRAMI Hak ediş usulü ve ön ödeme Ajans, projenin iş takvimi ve kaynak ihtiyacına göre hak ediş usulüyle yararlanıcıya kaynak aktarır. Ancak projenin Program kapsamına alınmasını müteakip destek tutarının yüzde yirmisi, bir defaya mahsus olmak üzere ajans tarafından ön ödeme olarak yararlanıcı proje özel hesabına aktarılır Mahsup ve transfer Yaralanıcı özel hesabında oluşan nemalar, sonraki kaynak aktarımlarında mahsup edilebilir. Bakanlık, ajans özel hesabındaki ihtiyaç fazlası tutarların diğer ajans özel hesaplarına aktarılması talimatı verebilir.

CAZİBE MERKEZLERİNİ DESTEKLEME PROGRAMI Bakanlık Usul ve Esasların Hazırlanması Kalkınma Ajansı İlgili kuruluşlardan 1 ay içinde proje fikirlerinin alınması Desteklenebilecek proje fikirlerinin Bölge Planı çerçevesinde seçilerek Değerlendirme Komisyonuna sunulması Değerlendirme komisyonunca desteklenmeye değer bulunan projelerin Proje Listesi Formuna işlenerek Proje Bilgi Formları ve Komisyon görüşleri ile birlikte Bakanlığa gönderilmesi Yararlanıcı Bakanlığın uygun gördüğü proje fikirleri ile ilgili olarak konusuna göre ilgili bakanlık ve kamu kurumlarının görüşünün alınması Fizibilite raporunun hazırlanıp Ajansa sunulması Fizibilite raporlarının Değerlendirme Komisyonu onayına sunulması Komisyon tarafından onaylanan fizibilite raporlarının Bakanlığın onayına sunulması Fizibilite raporları sunulan projelerden uygun görülenlerin Program kapsamında desteklenmek üzere onaylanması