Mutfak Hizmetleri Yönetimi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KANTİN ÇALIŞANLARINA YÖNELİK HİJYEN EĞİTİMİ
Advertisements

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM YİYECEK İÇECEK BÖLÜMÜ VE ORGANİZASYON YAPISI ZEYNEP ASLAN
Restoran ve Lokantalarda Hijyen
IMDA KONGRESİ GALA YEMEĞİ, GORDİON, POLATLI – ANKARA
I. Uluslararası Muhasebe Denetimi Sempozyumu VII
HDH PROJE YÖNETİM SİSTEMİ
 BÜTÜNLEŞME Çevrenin taleplerinin karşılanması için gerekli bölümler arasındaki birliğin kalitesini ifade etmektedir. Bu tanım, bağımsız birimler arasındaki.
SAĞLIKLI BESLENME STJ.DYT. MERYEM İTEK
Tamir Bakım Planlaması
MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ
İŞ KALİTESİ ve MALİYET İLİŞKİLERİ
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
YİYECEK –İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
SAĞLIK YÜKSEKOKULU.
OKUL HEMŞİRESİNİN GÖREV YETKİ SORUMLULUKLARI
MERAK ETTİKLERİNİZ.  Okulumuz Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi bir kurumdur.  Bütün öğretmenlerimiz üniversite mezunudur.  Okulumuza ay (3-6)
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALAN TANITIMI
BULAŞIK DOLAŞIMI Yıkama / Durulama Ön - ıslatma Basketlere dizme Ön - sıyırma Ön - ayırma Taşıma Teslim alma Depolama Porsiyonlama Taşıma Ayırma Makineden.
İşletmelerde Bilişim Sistemleri
Lojistik Bilgi Sistemleri Lojistik Organizasyonu
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ
Her evde yapılması gereken pek çok iş vardır. Yemek pişirme,
ODTÜ İŞLETME Özel sektör ve kamu kuruluşlarının, değişen çevre koşullarına uyum göstererek, etkili, kârlı ve verimli bir şekilde yönetilmelerine.
TASFİYE HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ sayılı Kanunun 4 üncü maddesinde yapılan düzenlemeyle, sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunundan 4458 sayılı.
OTELLERDE MUHASEBE Şenol YAZICI.
Üretim Yönetimi 1.Bölüm.
DEPOLAMA KURALLARI Depolama Aşamasında Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar Ürünün, doğru ürün sıcaklık aralıklarında depolanması sağlanmalıdır.
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
TBS’de yönetİm.
BESLENME VE DİYETETİKTE TEMEL KAVRAMLAR II
TBS’DE HİJYEN.
TBS’de DEPOLAMA.
MUTFAK İÇİN TEMİZLİK VE DEZENFEKSİYON PLANI
TBS’DE MUTFAK VE YEMEKHANE
TBS’DE OLUŞAN ARTIK VE KAYIPLAR ÇÖPLERİN KALDIRILMASI
TBS’DE HİJYEN.
STANDART TARİFELER.
ÖĞRENCİ YEMEK HİZMETLERİNİN YÜRÜTÜLMESİ
TBS’ de ÜRETİM (HAZIRLAMA VE PİŞİRME)
TBS’ de ÜRETİM (HAZIRLAMA VE PİŞİRME)
MUTFAK PLANLAMASI VE ARAÇ GEREÇLERİ.
TESLİM ALMA (TESELLÜM)
DİYETİSYENLERİN MESLEKİ BİLGİ VE BECERİLERİ
YÖNETİM- ÖRGÜT TEORİLERİ MODERN EKOL: Durumsallık Teknoloji
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
GIDA VE PERSONEL HİJENİ
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
YATAK YAPMA.
ISO HACCP ve ISO22000.
ATIK YÖNETİMİ Çevre kirliliğinin önlenmesi ve mevcut kirliliğin giderilmesi için gerekli olan sistemli çalışmaların tamamına; ATIK YÖNETİMİ denir.
TİTAN HOTELLERİ ÇEVRE ETKİNLİKLERİ 2017
DEPO ve STOK YÖNETİMİ Eğitimi
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
SATINALMA YÖNETİMİ ve TEKNİKLERİ Eğitimi
Yrd.Doç.Dr. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi 2018
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Hilal DOĞRUÖZ ÖZER Uzman
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
KAT HİZMETLERİ DEPARTMANININ ORGANİZASYON YAPISI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Yrd.Doç.Dr. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi 2018
Sunum transkripti:

Mutfak Hizmetleri Yönetimi

Mutfağın Organizasyon (Örgüt) Yapısı Organizasyon (Örgüt) yapısı; bir işletmenin amaçlarını gerçekleştirmek üzere, çalışanları ve faaliyet birimlerini ne şekilde bir araya getirdiğini tanımlayan yapıdır. Otel işletmelerinde mutfak örgüt yapısı kavramı ile anlatılmak istenenler şu şekilde gibi sıralanabilir:

Mutfağın Organizasyon (Örgüt) Yapısı 1. Mutfağın amacı doğrultusunda mutfakta yerine getirilmesi gereken işler: Bu işler yemek üretimini temin edebilmek için yiyecek malzemelerinin satın alınması, teslim alınması, belirli sürelerle belirli ısı derecelerinde depolanması, hazırlanması, pişirilmesi, servise sunulması ve üretim sonrası mutfağın ve mutfak araç gereçlerinin temizliği şeklinde sıralanabilir.

Satın alma

Teslim alma

Depolama

Pişirmeye Hazırlama

Pişirme

Servise sunum

Çöp toplama ve bulaşık