Ziyafet ve İkram Hizmetleri

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
YAĞ SATARIM BAL SATARIM OYUNU OYUN KURALLARI OYUN ALANI: 1.Oyun Alanı: Bu oyun açık alanda veya kapalı spor salonlarında oynanabilir. Oyun alanının yüzeyi,
Advertisements

İŞ SAĞLIĞI ve İŞ GÜVENLİĞİ KURSU
Veri Toplama ve Değerlendirme Sistemi Tanıtım Toplantısı.
Tane Kavramının Öğretimi (Basamaklandırılmış Yönteme Göre)
Performans ve Ücret Yönetimi Yrd. Doç. Dr. Özlem BALABAN
AKIL (ZİHİN) HARİTASI.
2. CNC TAKIM TEZGÂHINDA PARAMETRELER
BRAİLLE YAZI KISALTMA SİSTEMİ
Sözsüz İletişimin Özellikleri
BEBEKLERDE TEMEL YAŞAM DESTEĞİ MERT KIZIL 39 RAMAZAN ÇİL 11/A.
KİŞİSEL HİJYEN.
ARAZİ TESVİYESİ.
GENİŞ ÇAPTA SERVİS YÖNTEMLERİ
TBS’De görev tanımları
BAR GÖREVLİSİ HİJYEN EĞİTİMİ
TIBBİ ATIK KAZALARI ANKARA’DA HASTANE ÖNÜNDE TIBBİ ATIK TAŞIYAN KAMYONDA PATLAMA Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi'nin.
UŞAK İL HAKEM KURULU KRİTİK
Mekanda Strüktür Çalışmaları
TEMEL İLKYARDIM EĞİTİMİ
ENGELSİZ ÜNİVERSİTE FAALİYET RAPORU
Ziyafet Servisi Yönetimi
ÖĞRENCİ YEMEK HİZMETLERİNİN YÜRÜTÜLMESİ
DEPREMLER İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR
İl Danışma Meclisi Formatı (Basına Açık Bölüm)
ÖRGÜTSEL DEĞERLER VE VARSAYIMLARDAKİ DEĞİŞİM
OYUNLAR 2. KISIM İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
Öğretimin Uyarlanması
ÇAMAŞIR TOPLAMA VE DAĞITMA
1.DİJİTAL BASKI MAKİNESİNİ BASKIYA
Bitirme Çalışması Konu Başlığı
Yapay Sinir Ağı Modeli (öğretmenli öğrenme) Çok Katmanlı Algılayıcı
SAĞIM Sağım, süt ineği işletmelerinin en önemli, aşırı özen gerektiren ve aynı zamanda en zor işlerinden birisidir. Günde 25 kg süt veren bir ineğin el.
Geleneksel Servis Türleri
Ziyafet ve İkram Dersi Soruları 1. ve 2. Hafta
Alakart kuverde bulunması gereken servis takımları nelerdir?
KUVER AÇMA Diğer takımlar kuver tabağının çevresinde yer alır. Bazı restoranlarda kuver tabağı kullanılmayabilir. Bu durumda peçete kuver tabağından.
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Yiyeceklerin soğuk ve sıcak kalmalarını sağlamak amacı ile özel saklama araçları (reşolar vb) kullanılmalıdır. Servis masaları üzerine konan yiyeceklerin.
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
GIDA VE PERSONEL HİJENİ
MAKİNE ve METAL TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
DEVAMSIZLIK NEDENLERİ VE GİDERİLMESİ İÇİN NELER YAPILMALI?
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
MİZAN PLAS (MISE EN PLACE): SERVİSE ÖN HAZIRLIK Emir Hilmi Üner
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
Arazinin Tesviye Edilmesi ve Doğrusal Programlama Tekniği
VOLEYBOLDA MANŞET, PAS VE SMAÇ TEKNİĞİ ÖĞRENİMİ
CNC KESİM MAKİNESİ ÇALIŞMA TALİMATI
Ergonamik önlemler ve ilk yardım
İŞBİRLİKLİ ÖĞRENME YAKLAŞIMI
PROJENİN AMACI Milli Eğitimin Temel Amaçlarında ifadesini bulan; beden, zihin, ahlâk, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir.
Yrd.Doç.Dr. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi 2018
Türkiye Futbol Federasyonu 9-10 YAŞ TEKNİK VE BECERİ ÇALIŞMALARI
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ 7.D.1. Özgün Ürünümü Tasarlıyorum.
Oyunun Başlaması ve Tekrar Başlaması
B- Yaygınlık Ölçüleri Standart Sapma ve Varyans Değişim Katsayısı
Türkiye Futbol Federasyonu
Maç Sonucunun Belirlenmesi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Kural – 15 Taç Atışı.
Ziyafet Servisi Yönetimi
14. EKİPLE ÖĞRETİM İKİ KAFA TEK KAFADAN DAHA İYİDİR ( Two heads are better than one) ingiliz atasözü.
Nitel Araştırmalar.
9- BELEDİYELERDE TEŞKİLİ ZORUNLU GECEKONDU FONU İLE İLGİLİ TÜM İŞLEMLER :
Sunum transkripti:

Ziyafet ve İkram Hizmetleri Emir Hilmi Üner

Ziyafet Sofralarında Servis Akış Düzeni Mutfakta fayanslara (tabaklara) konan yemekler servis elemanları tarafından alınır ve üzerlerine gerekli maşa, sos vb. takımları konulduktan sonra önceden tasarlandığı düzen içerisinde sıralanırlar. Banket şefinin idaresi altında sırayla salona girerek servis akış planında belirtilen yerlerini alırlar. Servis elemanı servisini yaptıktan sonra salonu terk eder. Bu servis akışı ilk yemekten son yemeğe kadar aynı ritimde ve boşların toplanması da aynı düzen içerisinde gerçekleştirilir.

Ziyafet Sofralarında Servis Akış Düzeni Servis şeref konuklarından başlanıp, önce bayanlara sonra baylara ilişkin kurallar masalar itibariyle dikkate alınır. Yemek servisi yapılırken, 2 servis elemanının aynı kısımda çalışması gerekebilir. Bu durumda birinci servis elemanı ana yemeği servis ederken ikinci servis elemanı birinci servis elemanını 1-2 konuk geriden takip ederek garnitürü veya sosu servis eder.

Ziyafet Sofralarında Servis Akış Düzeni Aynı düzeydeki kişilere servis yapılırken; ilk yemeğin son servisi yapılan konuğa, ikinci yemeğin ilk servisi yapılarak eşitlik sağlanmaya çalışılır. İyi bir ziyafet servisinde ana yemeğin mutlaka ilave servisi yapılır. Ancak bu ilave servis genellikle ana yemekle sınırlandırılır. İlave servis yapılırken, fayansların yenilenmiş ve yeniden dekore edilmiş olması önemlidir.

Ziyafet Sofralarında Servis Akış Düzeni Ziyafet esnasında program gereği bir konuşma söz konusu ise, bu esnada servis yöneticisinin işareti ile tüm servis elemanları salonu terk eder ve konuşma bitimine kadar salona dönmezler. Konuşma sonrası servis yöneticisinin işareti veya sinyalle tekrar hep birlikte salona dönerler. Ziyafet servisi profesyonel eleman, ekip çalışması ve kurallara uyum oranında başarılı olur.

Protokol Ziyafetlerinin Servisinde Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Protokol ziyafetinde bir garson en fazla 6 kişiye servis yapar. Şarap garsonu (somaliyer) en fazla 12 kişiye içki servisi yapar. Yemek servisini yapacak garsonlara misafirler masaya oturmadan önce servis yapacakları bölümde mutlaka şef garson (maitre d’hotel) tarafından prova yaptırılarak aksayan tarafların giderilmesi sağlanır. Şef garson servise girmez ancak ziyafet masasının baş tarafında, masadan birkaç metre uzaklıkta durur ve sadece başıyla işaret ederek servisi yönetir.

Protokol Ziyafetlerinin Servisinde Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Garsonlar servis başladıktan sonra tek sıra hâlinde salona ellerinde yemeklerle girerler ve masadaki servis yerlerine belli düzende geçerler ve şef garsonun işaretini beklerler. İşaret verildikten sonra servis aynı anda başlar. Resmî ziyafetlerde servis, şerefine yemek verilen kişiden başlar. Devlet başkanları ve hanımları protokol masasında bulunuyorlarsa iki yedek garson görevlendirilerek masada görevli garsonlarla karşılıklı olarak öncelikle dördü birden aynı anda devlet başkanlarına ve eşlerine servis yapmalıdır.

Protokol Ziyafetlerinin Servisinde Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Devlet başkanlarına ve eşlerine aynı anda servis yapıldıktan sonra iki yedek garson servisten çekilir ve masanın asıl garsonları önce bayanlara sonra beylere servis yaparlar. Protokol servisinde sessizlik hâkimdir. Gürültü ve karışıklığa hiçbir şekilde yol açılmaz. Verilen ziyafet akşam yemeği ise misafirler salona girmeden şamdanlar yakılmalıdır.

Protokol Ziyafetlerinin Servisinde Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Protokol ziyafetinde servis personelinin üniformalarının aynı renkte olması ve mutlaka beyaz eldiven kullanmaları gerekir. Protokol masasında tüm misafirler yemeklerini bitirmeden boşlar alınmaz. Yemek verirken olduğu gibi boşları toplarken de şef garsonun işareti beklenir ve aynı anda boşlar toplanır. Protokol ziyafetinde içki uygunluğu daha önceden belirlendiği için tadılması için takdim edilmez.

Protokol Ziyafetlerinin Servisinde Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Misafirler gitmeden içki bardakları ve kahve boşları masadan kaldırılmaz. Protokol yemeği sonunda genellikle konuşma yapılacağından garsonlar gürültü etmemeli ve konuşma esnasında servise ara verilmeli servis personeli salonun dışına çıkmalıdır. Şef garson konuşmanın sona erip ermediğini kontrol eder ve bittiğinde servis elemanları işlerine döner. Konuklar salondan çıkarken onlara yardımcı olunmalıdır.