Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

2. CNC TAKIM TEZGÂHINDA PARAMETRELER

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "2. CNC TAKIM TEZGÂHINDA PARAMETRELER"— Sunum transkripti:

1 2. CNC TAKIM TEZGÂHINDA PARAMETRELER
Fanuc kontrol CNC takım tezgâhlarında O-M ve O-T serisi takım tezgâhları serisi için parametreler 2 başlık altında toplanır. 2.1. Normal Parametreler 2.2. DGNOS Parametreler (X-Y-D) den meydana gelir.

2 2.1. Normal Parametreler Kontrol sistemi donanım ve yazılım ile ilgili ayarların yapıldığı parametrelerdir. Hemen hemen her tezgah için aynıdır.

3 2.2. DGNOS Parametreler 2.2.1 DGNOS - X
X- Tezgahın üstünde bulunan switch sensor düğme ve tuş gibi elemanların hangi konumda olduklarını gösteren parametrelerdir. Bu konum bilgileri tezgâhta X sinyali altında toplanır. Bütün fanuc sistemlerinde X parametre-leri tezgâhın I/O kartına giden sinyalleri belirtir. Tezgahta yerleri değişik olabilir bu bilgiler tezgahla birlikte verilen devre seması kitapçığında buluna bilir.

4 2.2. DGNOS Parametreler 2.2.2 DGNOS-Y
Y-Tezgahın üstünde bulunan switch sensor düğme ve tuş gibi elemanlardan çıkan sinyalleri anlayarak I/O kartından tezgaha cevap sinyali olarak gönderilir. Bu bilgiler tezgâhla birlikte verilen devre seması kitapçığında buluna bilir.

5 2.2. DGNOS Parametreler 2.2.3. DGNOS –D
Bu parametreler tezgâhtaki yardımcı donanımların var olduklarını gösteren parametrelerdir. Punta, çok eksenli taret, döner tabla gibi, bu parametreler aynı zamanda bu donanımların kullanım zamanını veren sayaç vazifesi görürler.

6 Parametreler 7 adet bitten meydana gelir.
Burada örnek olarak: X10.2 =1 10. Satırdaki parametrenin 2. biti 1 dir. Buna göre : 0’da ayna kapalı :1’de ayna açıktır. Öncelikle 9000 ve sonrası parametreler takım değiştirme ve pozisyonlama parametrelerini içerdiğinden mutlaka operatör tarafından yedeklenmelidir.

7 3. DYNOS PARAMETRELERİNİN DEĞİSTİRİLMESİ
Mode anahtarı MDI moduna getirilir.

8 DYNOS PARAM tuşuna basılır.
Daha sonra ekran da parametreler bölümü acılır. Bu ekranda CURSOR tusu yardımıyla PWE’nın altına gidilir. DYNOS PARAM tuşuna basılır.

9 Görüldüğü gibi pwe 0’dır
Görüldüğü gibi pwe 0’dır. Bunu 1 yaparak parametrelerde değiştirme yapabiliriz. Bunun için cursor pwe seçeneğinde iken 1’e basarız ve input la gireriz.

10 RESET CAN PWE= 1 olduğu an tezgahımız 100 P/S alarmı verir. Bu alarmı Reset+Can tuşuna aynı anda basarak kapatırız. Artık parametrelerimiz değiştirilebilir durumdadır.

11 Örneğin fanuc O-M ve O-T serisinde parametre 15
Örneğin fanuc O-M ve O-T serisinde parametre 15.7=1 olursa nokta iptal edilmiş olur. Şimdi bu parametreye beraber bakalım. PARAM tuşuna basarak Parametre menüsü açılır ve cursor yardımıyla bütün parametreler sırasıyla görülebilir ve değiştirilebilir. PARAM

12 İlgili değişiklikleri yaptıktan sonra tekrar aynı işlemleri yaparak PWE’ı 1 konumundan 0 konumuna getiririz.


"2. CNC TAKIM TEZGÂHINDA PARAMETRELER" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları