Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TIBBİ ATIK KAZALARI ANKARA’DA HASTANE ÖNÜNDE TIBBİ ATIK TAŞIYAN KAMYONDA PATLAMA Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi'nin.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TIBBİ ATIK KAZALARI ANKARA’DA HASTANE ÖNÜNDE TIBBİ ATIK TAŞIYAN KAMYONDA PATLAMA Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi'nin."— Sunum transkripti:

1

2 TIBBİ ATIK KAZALARI ANKARA’DA HASTANE ÖNÜNDE TIBBİ ATIK TAŞIYAN KAMYONDA PATLAMA Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi'nin acil servis bölümünün önündeki park halinde bulunan ve içerisinde tıbbı malzeme olduğu belirtilen kamyonda patlama meydana geldi. Alınan ilk bilgilere göre tıbbı malzeme taşıyan işçilerden biri yaralandı. Saat sıralarında Sıhhiye’de bulunan İbn-i Sina Hastanesi’nin acil servisinin önündeki otopark alanında şiddetli patlama sesi duyuldu. Otoparkta bulunan ve içerisinde tıbbı malzeme bulunduğu ifade edilen kamyonda patlama meydana geldi. Patlama sonrası kamyonun kasasında hasar oluşurken kamyona tıbbi malzeme taşıyan bir işçi ise yaralandı. Yaralanan işçi hastanenin acil servis bölümünde tedavi altına alındı.

3

4 Kamyonda meydana gelen patlamanın nedeni araştırılıyor.
Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda itfaiye ve AFAD ekibi sevk edildi. İlk bilgilere göre, laboratuvarda kullanılan kimyasal bir maddenin, tıbbi atık kamyonuna taşınması sırasında kaza meydana geldi. Maddenin bulunduğu varilin düşmesi sonrası patlama oldu. Bunun üzerine İbni Sina Hastanesi’nin acil servisi tedbir amaçlı olarak boşaltıldı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, kamyonun kasasında yer alan diğer tıbbı malzemelerin patlamaması için güvenlik şeridi oluşturdu. Patlama sırasında acil servis çalışanları, hasta ve hasta yakınları büyük panik yaşadı. Kamyonda meydana gelen patlamanın nedeni araştırılıyor. 

5 TIBBİ ATIKLAR ALEV ALEV YANDI
Aksaray’da boş araziye atılan tonlarca tıbbi atığın tutuşması sonucu çıkan yangın paniğe neden oldu. Yangın, Hacılar Harmanı Mahallesi Üniversite Yolu’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, boş araziye tonlarca tıbbi atık bırakıldı. Tıbbi atıklar bilinmeyen bir nedenden tutuşarak yanmaya başladı. Tonlarca tıbbi atık kısa sürede alevler içinde kalırken, yükselen alevler paniğe neden oldu. Yoldan geçen araç sürücülerinin durumu fark etmesi üzerine yangın itfaiye ekiplerine bildirildi. Kısa sürede olay yerine gelen Aksaray Belediyesi’ne ait itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Yangın uzun uğraşlar sonucu tamamen söndürülürken, itfaiye ekipleri olay yerinde yaptığı incelemelerde yanan malzemelerin tıbbi atık olduğunu belirledi.

6

7 Hastanenin tıbbi atık deposunda yangın çıktı
Bursa'nın İnegöl ilçesinde Devlet Hastanesi'nin bahçesinde bulunan geçici evsel ve tıbbi atık deposunda çıkan yangın paniğe neden oldu. Deponun yan tarafındaki trafo binasının çatısına da sıçrayan yangın itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldü.  Edinilen bilgilere göre, İnegöl Devlet Hastanesinin arka bahçesinde atıkların geçici olarak ayrı ayrı depolandığı binanın önünde bulunan kağıt ve benzeri parçaların tutuşması sonucu yangın çıktı. Yangın kısa sürede depo içerisinde bulunan atıklara sıçrayınca alevler yükselmeye başladı. Deponun hemen yan tarafında bulunan trafo binasının çatısına da sıçrayan yangına itfaiye ekipleri müdahale etti. Yangını hastane çalışanları da izlerken, kısa sürede kontrol altına alınarak söndürülen yangının maddi hasara neden oldu. Trafo binasının çatısındaki kiremitler, hastane güvenlik görevlilerinin yardımı ile itfaiye ekipleri tarafından sökülürken, kaldırılan kiremitlerin altından zaman zaman alevler yükseldi. Hazır bulunan itfaiye ekipleri alevlere hemen müdahale etti.  Yangının, depo yakınlarında içilen sigara izmaritinin atılması sonucu çıktığı tahmin edilirken, incelemeler devam ediyor. 

8

9 Yönetmelik Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği
Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği Amaç Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı, tıbbi atıkların üretiminden bertarafına kadar; a) Çevreye ve insan sağlığına zarar verecek şekilde doğrudan veya dolaylı bir biçimde alıcı ortama verilmesinin önlenmesine, b) Çevreye ve insan sağlığına zarar vermeden kaynağında ayrı olarak toplanması, ünite içinde taşınması, geçici depolanması, taşınması ve bertaraf edilmesine, yönelik prensip, politika ve programlar ile hukuki, idari ve teknik esasların belirlenerek uygulanmasına ilişkin usul ve esasları düzenlemektir. Kapsam Madde 2- Bu Yönetmelik, EK-1’de belirtilen sağlık kuruluşlarının faaliyetleri sonucu oluşan ve EK-2’de detaylı olarak belirtilen atıklar ile bu atıkların üretildikleri yerlerde ayrı toplanması, geçici depolanması, taşınması ve bertaraf edilmesine ilişkin esasları kapsamaktadır. Dayanak Madde 3- Bu Yönetmelik, 9/8/1983 tarihli ve 2872 sayılı Çevre Kanununun 1, 3, 8, 11 ve 12 nci maddeleri ile 1/5/2003 tarihli ve 4856 sayılı Çevre ve Orman Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunun 1, 2 ve 9 uncu maddelerine dayanılarak hazırlanmıştır.

10 GİZEM HAN / 16180716 / TIBBİ LABORATUVAR
GİZEM COŞKUN / / TIBBİ LABORATUVAR


"TIBBİ ATIK KAZALARI ANKARA’DA HASTANE ÖNÜNDE TIBBİ ATIK TAŞIYAN KAMYONDA PATLAMA Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi'nin." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları