SAĞLIKLI YAŞAM VE HEMŞİRELİK II UYGULAMASI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
EBA BİLİŞİM AĞI TANITIMI VE KULLANIMI. EBA v2 EBAv2 : Eğitimde FATİH Projesinin içerik bileşeni olarak 2012 yılında yayın hayatına başlayan Eğitim Bilişim.
Advertisements

+ Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi. + Sunum İçeriği Eğitim Fakültesi Tarihçesi Eğitim Fakültesinin Şu Anki Durumu Öğrenci/Öğretim Elemanı Sayısı.
Küçük Grup Eğitimi Şifa Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Eğitici Eğitimi Kursu Eylül 2015 / 281.
Figen ŞENGÜL 1, Gülşah SEYDAOĞLU 2 Çukurova Üniversitesi, (1) Adana Sağlık Yüksek Okulu, (2)Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi AD Hemşirelik Eğitim Modellerinin.
Ulusal Yayınların Stratejik Önemi Prof. Dr. Çetin Erol Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji AD YÖK Genel Kurul Üyesi.
Antalya/Muratpaşa SABİHA GÖKÇEN ANAOKULU EFQM KAZANANLAR KONFERANSI ASLI KANBİR OKUL MÜDÜRÜ 24 Şubat 2016 İstanbul Deniz Müzesi.
Cerrahi sonrası hızlandırılmış nekahat ülkemiz koşulları için uygun değildir Dr. M. Bülent Tırnaksız Genel Cerrahi Anabilim Dalı Hacettepe Üniversitesi.
9. MEZUNİYET ÖNCESİ TIP EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI TIP EĞİTİMİ ÖĞRENCİ KOMİSYONU DÖNEM 3 Ömer Seytepe – Amina Majetic 1.
Veri Toplama ve Değerlendirme Sistemi Tanıtım Toplantısı.
Sağlık Hizmeti Kalite Göstergeleri
Gazi Üniversitesi Bilgi Paketi Süreç Bilgilendirme Toplantısı 25 MART 2014.
Psikolojik Danışma ve Rehberlik
HÜSEYİN ARSLAN Okul Müdürü. VİZYONUMUZ Türk Milli Eğitiminin genel ve özel amaçları doğrultusunda; dünya denizcilik sektöründe rekabet edebilmek için,
BARTIN ÜNİVERSİTESİ’NDE BOLOGNA SÜRECİ bologna.bartin.edu.tr.
SAĞLIK TURİZMİ VE HEMŞİRELİK
OKULUMUZ HAKKINDA BİLGİLER Öğretmen Sayısı : 19 Öğrenci Sayısı : 212 KURUM BİLGİLERİ Derslik Sayısı : 9 Fen Laboratuarı Sayısı :0 BT(Bilgisayar) Sınıfı.
OKUL TANITIM BİLGİLERİ İSTATİSTİKLER Öğretmen Sayısı : 40 Öğrenci Sayısı : 820 KURUM BİLGİLERİ Derslik Sayısı : 28 Fen Laboratuarı Sayısı :3 BT(Bilgisayar)
ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ
Etkin Öğretim Sistemi Etkin Öğretim Sistemi Ders Anlatım Föyleri
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ
ISO ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ
MÜHENDİSLİK ve MİMARLIK FAKÜLTESİ
HALK SAĞLIĞI HEMŞİRELİĞİ İNTÖRN UYGULAMASI DEĞERLENDİRME SONUÇLARI
6.SABDEK Toplantısı nisan 2017, Eskişehir
RUH SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI HEMŞİRELİĞİ DERSİ İNTÖRN UYGULAMASI
DARICA ÜLKÜN YALÇIN ANADOLU LİSESİ
NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ
SAĞLIKLI YAŞAM VE HEMŞİRELİK II UYGULAMASI MODÜLÜ UYGULAMA DEĞERLENDİRME GRAFİKLERİ
GENEL SEKRETERLİK BİRİMİNE HOŞGELDİNİZ
İç Hastalıkları Klinik Stajı GİRİŞ DERSİ
YENİ SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
İLKNUR BAŞYİĞİT EĞİTİM KOMİSYONU BAŞKANI
ÖĞRETİM YILI “SAĞLIKLI YAŞAM VE HEMŞİRELİK” DERSİ DEĞERLENDİRME SONUÇLARI EGE ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ
ERASMUS+ AKADEMİK TANINMA
Final Raporunda olması gerekenler
KA1 – Yüksek Öğrenimde Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
MEDİKOSOSYAL MERKEZİ.
Yrd.Doç.Dr. Çağdaş Erkan AKYÜREK
ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI HEMŞİRELİĞİ DERSİ
ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ
BIÇAKÇI BEDRİYE BAYKAŞ ORTAOKULU OKUL KÜLTÜRÜ
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
DEVAMSIZLIK NEDENLERİ VE GİDERİLMESİ İÇİN NELER YAPILMALI?
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ.
EGE ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ
Ders 8 Değerlendirme ve kavram öğretimi
ONKOLOJİDE SEMPTOM TRİYAJI uygulamasI VE Kanser Tedavİsİ Uygulanan Yetİşkİnler İçİn Uzaktan Semptom Yönetİm RehberlerİNİN tÜRKÇE VERSİYONU Uzm. Hemş.
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
SAMSUN EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ
YOĞUN BAKIM HEMŞİRELİĞİ İLAÇ REHBERİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
Psikolojik Danışma ve Rehberlik
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
Geliştirme Genel Müdürlüğü
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
İŞYERİNDE MÜHENDİSLİK EĞİTİMİ (İME)
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
ÖĞRETİM STRATEJİLERİ SUNUŞ YOLUYLA ÖĞRETİM BULUŞ YOLUYLA ÖĞRETİM
EGE ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ
Türkiye’de medyaokuryazarlığı eğitimi
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
FARABİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ
GARAJ HİBE PROGRAMI İŞ FİKRİ
TÜRKÇE EĞİTİMİNİN ÖNEMİ
BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ EĞİTİM PROGRAMI HAZIRLAMA PLANI (1)
Geliştirme Genel Müdürlüğü
KOÜ 11. Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitimi Çalıştayı DÖNEM IV
ULUSLARARASI İŞLETMECİLİK bölümü
Sunum transkripti:

SAĞLIKLI YAŞAM VE HEMŞİRELİK II UYGULAMASI KOORDİNATÖR Prof.Dr. Leyla KHORSHİD Doç.Dr. Melek ARDAHAN ÖLÇME DEĞERLENDİRME SORUMLUSU Doç.Dr.Şafak DAĞHAN Yard.Doç.Dr. Gülengül MERMER UYGULAMA SEKRETERLERİ Ar.Gör. Dr. Renginar ÖZTÜRK DÖNMEZ Ar.Gör. Sevcan TOPÇU Ar.Gör. Handan ÖZDEMİR Ar.Gör. Gamze GÖKE ARSLAN

SAĞLIKLI YAŞAM VE HEMŞİRELİK II UYGULAMASI 279 E.Ü Hemşirelik Fakültesi Öğrencisi + 2 E.Ü. Hemşirelik Yüksek Okulu Öğrencisi TOPLAM 281 Öğrenci BAŞARI ORANI: %95.73 11 Öğrenci Devamsız 1 Öğrenci Başarısız Başarı Oranı: %95.73 (Devamsız ve Başarısız 12 öğrenci ile hesaplanmıştır) Başarı Oranı: %99.64 (Sadece başarısız öğrenci ile hesaplanmıştır)

SAĞLIKLI YAŞAM ve HEMŞİRELİK II UYGULAMASI NOT ORTALAMASI Sağlıklı Yaşam ve Hemşirelik II Uygulama Modülü Not Ortalaması: 83.71 Koruyucu Sağlık Uygulaması Not Ortalaması: 91.6 Hastane Ortamı Uygulaması Not Ortalaması: 75.82

KORUYUCU SAĞLIK UYGULAMASI ÖĞRENCİ GERİ BİLDİRİMLERİ Öğrencilerin %83’ü (n=236) uygulamanın yeterli olduğu, iletişim becerilerini geliştirdiği ve teorik bilgilerini uygulama alanında pekiştirdikleri konusunda olumlu geri bildirim vermişlerdir. ASM ve TSM’lerdeki hemşirelerin öğrencilere ekibin üyesi gibi davranmaları (45 öğrenci) Risk gruplarını ve farklı kültürleri tanıma ve gözlemleme fırsatı sağlandı (14 öğrenci)

KORUYUCU SAĞLIK UYGULAMASI ÖĞRENCİ GERİ BİLDİRİMLERİ Okul Sağlığı, İş Sağlığı gibi hemşirenin çalıştığı uygulama alanlarını tanıma fırsatı sağlandı (10 öğrenci) Ekip anlayışını tanıma ve görme fırsatı sağlandı (6 öğrenci)

KORUYUCU SAĞLIK UYGULAMASI ÖĞRENCİ GERİ BİLDİRİMLERİ Hemşireler ve öğretim elemanları ile iletişim sorunları (16 Öğrenci) Uygulamanın işleyişi ile ilgili problemler (Gün sayısı, gözlem yapma, erkek öğrenci olma vb.) (12 Öğrenci) Hemşirelerin öğrencilerden uygulama kapsamı dışında beklentilerinin olması (8 Öğrenci) Uygulama alanının koruyucu sağlık uygulaması için uygun olmayışı:Göçmen Polk. Yaşanan sorunlar, kalabalık olması Bireyler ile iletişim problemi : Göçmen polikliniği için dil problemi yaşanması, kurumlarda hastalar/bireyler ile iletişim kuramama

KORUYUCU SAĞLIK UYGULAMASI ÖĞRENCİ GERİ BİLDİRİMLERİ Ulaşım beslenme ve güvenlik ile ilgili yaşanan sorunlar (7 Öğrenci) Bireyler ile iletişim problemi (dil problemi) (2 Öğrenci) Uygulama alanının koruyucu sağlık uygulaması için uygun olmayışı:Göçmen Polk. Yaşanan sorunlar, kalabalık olması Bireyler ile iletişim problemi : Göçmen polikliniği için dil problemi yaşanması, kurumlarda hastalar/bireyler ile iletişim kuramama

HASTANE ORTAMI UYGULAMASI ÖĞRENCİ GERİ BİLDİRİMLERİ Klinik hemşirelik uygulamaları açısından oldukça verimliydi (19 öğrenci) Staj hocalarımız bizi olumlu yönde destekledi ve hemşireliği sevmemize katkıda bulundu (5 öğrenci) Hemşireler ve hasta yakınları ile iletişim eksikliği ve çatışma yaşanması (13 öğrenci)

HASTANE ORTAMI UYGULAMASI ÖĞRENCİ GERİ BİLDİRİMLERİ Hemşirelerin öğrencilerden uygulama kapsamı dışında beklentilerinin olması (3 öğrenci) Uygulamanın işleyişi ile ilgili problemler (Gün sayısı, öğrenci sayısının fazla olması, erkek öğrenci olma vb.) (4 öğrenci) Klinik ile ilgili sıkıntıların yaşanması (hasta sayısının az olması, malzeme sıkıntısı olması, tedavinin yoğun olmaması, öğrencilerin giyinme/dinlenm yer/oda sorunu) (18 öğrenci)

TEŞEKKÜRLER…