Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HÜSEYİN ARSLAN Okul Müdürü. VİZYONUMUZ Türk Milli Eğitiminin genel ve özel amaçları doğrultusunda; dünya denizcilik sektöründe rekabet edebilmek için,

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HÜSEYİN ARSLAN Okul Müdürü. VİZYONUMUZ Türk Milli Eğitiminin genel ve özel amaçları doğrultusunda; dünya denizcilik sektöründe rekabet edebilmek için,"— Sunum transkripti:

1 HÜSEYİN ARSLAN Okul Müdürü

2 VİZYONUMUZ Türk Milli Eğitiminin genel ve özel amaçları doğrultusunda; dünya denizcilik sektöründe rekabet edebilmek için, IMO (Internatıonal Maritime Organization) standartlarını yakından izleyerek, ülkemiz ve dünya deniz ticaret filosuna, bilgi ve beceride rekabet gücü yüksek gemi adamı yetiştiren kurum olmaktır.

3 1997 yılında kurulan okulumuz, Batı Karadeniz Bölgesinde denizcilik alanında faaliyet gösteren en önemli eğitim kurumlarından biridir. Kapasite olarak 1000 m 2 açık alan, 1400m 2 kapalı alan da faaliyet göstermektedir. Okulumuz,

4 90 öğrenci kapasiteli pansiyonumuz, Zonguldak ilçeleri ve köyleri ile diğer illerden gelen erkek öğrencilerimize hizmet vermektedir. Pansiyonumuz,

5 Hatice Erdem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Denizcilik Alanı Gemi Makineleri Dalı Gemi Yönetimi Dalı Gemi Yapımı Alanı Çelik Gemi İnşa

6 Makine zabitliği(750-300 KW) olarak ana makine, gemi yardımcı makineleri ve elektrik operasyonları ile gemilerde bakım-onarım, imalât ve gemi personel güvenliği uygulamalarının gerçekleştirildiği, gerekli makine, motor ve teçhizatların bulunduğu gemi makineleri atölyemiz bulunmaktadır. Gemi Makineleri Dalı

7 Gemi Yönetimi Dalı Vardiya zabitliği(3000 GRT) olarak köprüüstü seyir, demir ve liman vardiyası, manevra, yükleme, tahliye, gemicilik, meteorolojik, denizde güvenlik ve haberleşme işlemleri ile ilgili teorik ve pratik bilgilerin verildiği, içerisinde Köprü üstü, Arpa radar ve GMDSS simülatörlerinin olduğu gemi yönetimi atölyemiz bulunmaktadır.

8 Çelik Gemi İnşa Dalı Deniz araçları yapım, malzeme kesme, kaynak, tesviye, bakım onarım, gemi yapı elemanları ön imalatı ve montajı ile ilgili işlemlerin ve uygulamaların yapıldığı gemi yapım atölyemiz bulunmaktadır.

9 Makine Operasyonları Simülatörü Öğrencilerimiz, gemi makine dairesindeki tüm sistemlerle ilgili oluşabilecek senaryoları bu simülatör üzerinde uygulamalı ve görsel olarak çalışabilmektedir.

10 Köprüüstü ve GMDSS Simülatörü Öğrencilerimiz, köprüüstü yönetim merkezinde tüm sistemlerle ilgili oluşabilecek senaryoları bu simülatör üzerinde uygulamalı ve görsel olarak çalışabilmektedir.

11 Yangın Söndürme Eğitimlerimiz Denizde güvenlik kapsamındaki yangın söndürme eğitimlerimiz, gerekli tüm ekipman ve teçhizatların bulunduğu ileri yangın söndürme istasyonumuzda gerçekleştirilmektedir.

12 Yüzme Eğitimlerimiz Denizcilik alanı öğrencilerimizin yüzme eğitimleri, ilçemizdeki kuruluşlarla yapılan protokol ile standartlara uygun havuzlarda, alanında uzman öğretmenlerimiz tarafından verilmektedir.

13 Öğrencilerimizin staj yaptığı kurumlar 12. sınıf öğrencilerimiz Zonguldak bölgesindeki Erdemir, Eren Holding, TTK Zonguldak, Deniz Ticaret Odası, Belediye Limanı, Batı Karadeniz Deniz Kuvvetleri Bölge Komutanlığı ve tersaneler gibi kurum ve kuruluşlarda staj yapma imkanına sahiptir.

14 Mezuniyet törenimiz Okulumuzun 2014-2015 yılı mezunları, okul bahçemizde düzenlediğimiz geleneksel mezuniyet töreniyle diplomalarını aldılar.

15 TEŞEKKÜRLER..


"HÜSEYİN ARSLAN Okul Müdürü. VİZYONUMUZ Türk Milli Eğitiminin genel ve özel amaçları doğrultusunda; dünya denizcilik sektöründe rekabet edebilmek için," indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları