Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

EGE ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "EGE ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ"— Sunum transkripti:

1 EGE ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ
ÖĞRETİM YILI “3. SINIF HASTALIKLAR VE HEMŞİRELİK BAKIMI” DERSİ DEĞERLENDİRME SONUÇLARI

2 DERS KOORDİNATÖRÜ Doç. Dr. Yasemin YILDIRIM
DERS ÖLÇME DEĞERLENDİRME SORUMLUSU Doç. Dr. Şenay ÜNSAL ATAN DERS SEKRETERİ Arş. Gör. Nigar ÇELİK Arş. Gör. Birgül VURAL DOĞRU Arş. Gör. Emine KARAMAN

3 “HASTALIKLAR VE HEMŞİRELİK BAKIMI” DERSİ
1. MODÜL: Sistem Hastalıkları ve Hemşirelik Bakımı I 2. MODÜL: Sistem Hastalıkları ve Hemşirelik Bakımı II 3. MODÜL: Sistem Hastalıkları ve Hemşirelik Bakımı III 4. MODÜL: Sistem Hastalıkları ve Hemşirelik Bakımı IV 5. MODÜL: Sistem Hastalıkları ve Hemşirelik Bakımı V 6. MODÜL: Hastalıklar ve Hemşirelik Bakımı Uygulaması

4 “HASTALIKLAR VE HEMŞİRELİK BAKIMI” DERS BİTİRME KRİTERLERİ
E.Ü. Hemşirelik Fakültesi Öğretim ve Sınav Yönergesine Göre; Bir mesleki dersin kapsamındaki modüller işlenirken, modülü oluşturan eğitim konularının özelliğine ve ağırlığına orantılı olarak modül bitiminde bir sınav (ödev, yazılı, sözlü, çoktan seçmeli ve/veya yapılandırılmış beceri sınavı) yapılır. Modüllerin bitiminde yapılan bu sınavlar mesleki dersin ara sınavı olarak kabul edilir.

5 Dersin değerlendirilmesinde,
ders içindeki modüllerden alınan modül başarı notlarının ortalamasının %40’ı, yıl sonunda modüllerin ağırlığına orantılı olarak yapılan ders bitirme sınav notunun da %60’ı alınarak ders başarı notu elde edilir. Ders bitirme sınav notu 45 ve ders başarı notu en az 60 olmalıdır.

6 Ders bitirme kriterlerine göre yapılan değerlendirme sonucunda YO sınıfında;
öğretim yılında “Hastalıklar ve Hemşirelik Bakımı” dersine Kayıtlı görünen öğrenci sayısı 21’dir. Devamsız öğrenci sayısı 2’dir. Yıl sonu ders bitirme sınavına giren …. öğrenciden … öğrenci (%...) ders başarı notu 60’ın altında olduğu için bütünleme sınavına kalmıştır. …. öğrenciden …. öğrenci başarılı olmuş, …. öğrenci başarısız olmuştur.

7 Ders bitirme kriterlerine göre yapılan değerlendirme sonucunda Fakülte sınıfında;
öğretim yılında “Hastalıklar ve Hemşirelik Bakımı” dersine Kayıtlı görünen öğrenci sayısı 378’dir. Devamsız öğrenci sayısı 1’dir. Yıl sonu ders bitirme sınavına giren ….. öğrenciden …. öğrenci (%.....) ders başarı notu 60’ın altında olduğu için bütünleme sınavına kalmıştır. ….. öğrencinden ….. öğrenci bütünlemeye girmiş olup öğrecilerin tamamı başarılı olmuştur.

8 Öğrenci Başarı Durumları
(Yüksekokul)

9 Öğrenci Başarı Durumları
(Fakülte)

10 Öğrenci Geri Bildirimleri
Modüllere Yönelik Öğrenci Geri Bildirimleri

11 Konu İçerikleri Bakımından Öğrenci Görüşleri (Fakülte)
11

12 Konu İçerikleri Bakımından Öğrenci Görüşleri (YO)
12

13 Dersin İşleniş Biçimi Bakımından Öğrenci Görüşleri(Fakülte)
13

14 Dersin İşleniş Biçimi Bakımından Öğrenci Görüşleri(YO)
14

15 Konuların Sunumuna İlişkin Öğrencilerin Görüşleri (Fakülte)
15

16 Konuların Sunumuna İlişkin Öğrencilerin Görüşleri(YO)
16

17 Materyal Kullanma ve Hedefe Ulaşma Durumuna İlişkin Öğrenci Görüşleri (Fakülte)
17

18 Materyal Kullanma ve Hedefe Ulaşma Durumuna İlişkin Öğrenci Görüşleri (YO)
18

19 Sınava İlişkin Öğrenci Görüşleri (Fakülte)
19

20 Sınava İlişkin Öğrenci Görüşleri (YO)
20

21 Laboratuara Yönelik Öğrenci Görüşleri

22 Laboratuarın Fizik Ortam, Öğrenci Sayısı, Teorik Bilgi Uyumu ve Malzeme Yeterliği (Fakülte)
22

23 Laboratuarın Fizik Ortam, Öğrenci Sayısı, Teorik Bilgi Uyumu ve Malzeme Yeterliği (YO)
23

24 Laboratuarın Süresi, Öğretim Elemanı Hazırlığı ve İletişimi (Fakülte)
24

25 Laboratuarın Süresi, Öğretim Elemanı Hazırlığı ve İletişimi (YO)
25

26 Öğrenciye Fırsat Verme, Beceri Kazandırma ve Geribildirim (Fakülte)
26

27 Öğrenciye Fırsat Verme, Beceri Kazandırma ve Geribildirim (YO)
27

28 Modüllere Yönelik Öğrenci Görüşleri

29 I. MODÜL (Fakülte -YO) Bize verilen slâytlarla derste işlenen slâytlar aynı değil (n:5). Modül içeriği çok ağır ve modül için ayrılan süre yetersiz ve hiç nefes almadan işleniyor (n:22). Hiçbir şey kalıcı olmuyor ve hocalar gelip dersi anlatıp, slayttan okuyup geçiyor, bu katkı sağlamıyor (n:8) Bazı hocalarımız konularla alakasız anılarını bizimle paylaşıp ders süresini uzatıyor ve ara vermiyorlar (n:2). Sınavlarda bir kez olsun derste konuşulanlar sorulmuyor. Bizim bilmemiz gereken temel şeyler yerine öğrenciyi nasıl zorlarız sınavı yapılıyor resmen (n:13).

30 I. MODÜL(Fakülte -YO) Sorularda anlam kargaşası var. ölçme değerlendirme çok yetersiz (n:3). Entegre sistemden dolayı şuan bize derslerde şunu biliyorsunuz, bunu biliyorsunuz diye anlatılan ve söylenen çoğu konu hakkında çoğu zaman hiçbir fikrimiz olmuyor. Açıkçası şuan çoğu 3. Sınıf hemşiresi Dahiliye nedir? Hangi kapsamları içine alır? Bu serviste ne ile karşılaşırız? Hangi sistemler dahiliyede görülür? Bilmiyoruz. Topluca bir fikir beyan etsek de sistem böyle denilip devam ediliyor. Yinede teşekkürler (n:5).

31 II. MODÜL (Fakülte -YO) Bu kadar ağır, yoğun ve ezber olan bir modülün kısa sürede işlenip, sadece okunup geçilmesi, üzerinde durulmaması büyük bir yanlıştır. Dersleri daha fazla yayıp, konu içerikleri daha anlaşılır hale getirilebilir (n:15). Modül kitaplarının önceden hazırlanması derslere hazırlanmamızı %100 etkiliyor (n:1). Pediatri anabilim dalındaki bazı hocalarımızın öğrencilere karşı olan tutumu hiç hoş değil (n:1). Sınıfların kalabalık olmasından nefret ediyorum. Devamsızlık takibi yapılmasın (n:6).

32 II. MODÜL (Fakülte -YO) Bir bilgi bulutu var, yağmura dönüşecek zaman yok! (n:1) Bazı derslerde slayttan okunup geçiliyor. Görsel materyal eksikliği büyük bir sıkıntı (n:1). Gerçekten öğrenen, yetenekli hemşireler yerine sınav ve soru odaklı hemşireler yetişiyor, ezberleniyor, sınav sonrası unutuluyor (n:5). Artık derslerimizi fakültemizde işlemek istiyoruz. Oradan oraya gidince devam sıkıntısı çekiyoruz. Gitmek zor geldiği için (n:1).

33 III. MODÜL (Fakülte) Dersler yoğun, modüle ayrılan süre yetersiz, sınavlara çalışmak için vaktimiz yetersiz(n=29) Entegre sistemin eksiklerini fark edip değerlendirme yapılmalı, İki sene yatıp bir dönemde bütün hastalıklar işlenmez. Aksi takdirde yetişen hemşire adayları Ege Üniversitesi adına kara bir leke olabilir. Teşekkürler (n=3) Modül kitabı, sınav soruları ve slaytlar uyumsuz (n=24) Slaytların kısa sürede yoğun bir şekilde, çoğunlukla gereksiz bilgi içermesi biz öğrencilere katkıda bulunmamaktadır (n=7)

34 III. MODÜL (Fakülte) Hocalar konuları okuyup geçiyor. Nasıl yetiştiriliyoruz anlamıyorum. Sonuçta burası Ege Üniversitesi. Bu sistem böyle gitmez. Birinci sınıflardan dördüncü sınıflara kadar kimse bir şey bilmiyor (n=3) Yalnızca Tıp Fakültesindeki hocaların derslerinden memnun kaldım ama o derslerinde süresi yeterli değil. Diğer hemşirelik hocalarının hiç birinin anlatımından memnun değilim. Onlara da ayrılan süre gereksiz bir şekilde fazlaydı (n=1)

35 III. MODÜL (Fakülte) Ders anlatımlarında görselliğe daha fala önem verilmeli özellikle cerrahi hemşireliği dersi videolarla desteklenmeli ki akılda kalıcılığı artsın (n=4) Cerrahi slaytları verilse daha verimli ders çalışırız (n=3) Sadece slayttan okuyarak anlatan eğitimcilerle kaliteli hemşireler yetiştirmeye çalışılıyor. Çok yazık, emeğimize, paramıza, zamanımıza (n=5)

36 III. MODÜL (Fakülte) Bizden alınan geri bildirimler okunmuyor ama ben yazmaktan vazgeçmeyeceğim. Eğer dersler sadece slaytların hızlıca okunmasıyla işlenecekse devamsızlık problemi kaldırılsın, uzaktan eğitim de olabilir. bizde evde daha verimli okuyalım. Hocalarımızda yorulmamış olur (n=6) Sıfır olsaydı sıfır yazacaktım. Hep değerlendirme oluyor ama sonuç olarak hiç bir şey görmüyoruz (n=1)

37 III. MODÜL (Y.O) Derslerde anlatılan konular/hastalıklar sadece sözel anlatıldığı için yetersiz kalmakta. Görselleştirme ya da uygulama yapılmadığı için yeterince öğrenim ya da kazanım elde edilmiyor (n:2). Nitelikli ve bilgili hemşireler yetiştirmek yerine ezbere dayalı hemşireler olarak yetiştiriliyoruz. Modül eksik ve hocalar slaytta daha ayrıntı veriyor, özellikle cerrahi hocalarımız slaytları da bizlerle paylaşmıyor. Eksik bilgi ile sınava giriyoruz (n:2). Derslere ayrılan süre yetersiz. Dersler bu kadar kısa sürede yetişmiyor (n:2).

38 IV. MODÜL(Fakülte) Kullanılan materyaller geliştirilmeli (n= 2 kişi)
Slaytlar okunarak ders işlenmesin (n= 5 kişi) Konular çok yoğun, ayrılan süre yetersiz (n=24 kişi) Slaytlar yetersiz (n=1 kişi) Sorular hedefe uygun değil (n=1 kişi)

39 IV. MODÜL (YO) Slaytlar okunarak ders işlenmesin (n=2 kişi)
Konular çok yoğun, ayrılan süre yetersiz (n=3 kişi)

40 V. MODÜL (Fakülte -YO) Psikiyatri Hemşireliği A.D’nı tebrik ediyorum. Üç senedir ilk kez ders dinledim. Bu yılki modüller arasında en anlaşılır modüldü ve öğretmenlerin derse hazırlıklı gelmesi ve psikolojik olarak derse hazırlamaları dersin anlaşılırlığı açısından çok iyi oldu. Keşke ilk modülümüz bu olsaydı sezona motive olmuş şekilde başlasaydık (n:9) Derslerde daha fazla görsel içerik kullanılmalı (n:1) Sürenin yetersiz olması, derslerin acele işlenmesine sebep oluyor. Hem bizim hem hocaların verimi düşüyor. Kısa sürede bu kadar bilgiyi öğrenmemiz beklenmemeli (n:3)

41 V. MODÜL (Fakülte -YO) Ayşegül Hoca kadar konulara hakim, dersi anlatmayı çok iyi bilen, tecrübeli bir öğretmen yoktu. Fakülte olarak hocamıza teşekkür ederiz. Şimdiye kadar dersleri onun gibi anlatsalardı başarı seviyemiz üst sınırda olacaktı (n:1) Asistanlar ders boyunca sınıfta kalmalarını doğru bulmuyorum, slaytları yükleyip çıkmalılar (n:1) Sınavdan önce dersimize giren hocaların (Olcay Hoca) gelip başarılar dilemesi hoşuma gitti (n:1) Sınav sonrası sorular toplu şekilde çözülmeli, böylece bilgimizi kontrol etme şansımız olur(n:1)

42 V. MODÜL (LAB) Sınıflar çok kalabalık ve gürültülü (n:17)
Daha gerçekçi uygulamalar yapılmalı (n:2) Süresi çok fazla kısaltılmalı (n:3) Süre arttırılmalı (n:6) Çok verimli geçti, vakalar öğreticiydi (n:6) Öğretim elemanlarının öğrenciler ile iletişimi iyiydi.Deniz, Cansu ve Gizem hoca çok iyiydiler. Teşekkürler (n:3) En güzel lab uygulamasıydı. A.D’na teşekkürler (n:1) Şizofreni ve madde kullanım bozukluklarını iyi öğrendim (n:1) Hocalarımız donanımlı fakat fiziksel ortam sebebiyle faydalanamıyoruz (n:1)

43 TEŞEKKÜRLER...


"EGE ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları